Huawei langaton 4G-modeemi B593

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja Lukkoperä, 24.09.2012.

  1. GoDi81

    Rekisteröitynyt:
    27.02.2004
    Viestejä:
    1 124
    Mä en tajua mikä mulla on tähän tullut kun utorrent on jo viikon näyttänyt punaista huutomerkkiä, enkä mielestäni ole kyllä mihinkään asetuksiin koskenut, sitä ennen oli ainakin 2 vuotta ilman mitään ongelmia.
    Mulla on DNA:n 4G, siinä tosiaan tämä 593, siitä menee piuha Archer C8:aan, josta piuha koneeseen.

    Molemmissa on UPNP päällä, ja utorrentissa valittuna utorrent port mapping, testiä kun siihen painaa niin se ilmoittaa että on auki, mutta eipä ole kun ratiot on jo viikon ollu liki nolla ja punainen huutomerkki alhaalla... En tajua :(


    No ei nyt helvetti.
    Yllättäen tämäkin ongelma on kirotun W10 creators updaten syytä.
    Tappelin varmaan 2vrk että sain network sharen toimimaan ton päivityksen jälkeen, syynä oli ettei pc enää osannut tehdä itsestään master browseriä, eikä osannut luoda homegrouppia.
    Kiersin ongelman pistämällä modeemiin usb tikun ja pistämällä samba sharen päälle, tällöin modeemi toimi master browserina ja ongelma katosi.

    Se vaan että ton jälkeen modeemi pitää näköjään joka kerta bootata sen jälkeen uusiksi kun kone on pistetty päälle, kun UPNP port open ei muuten toimi :(

    Olisiko kellään ideoita?
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2017
  2. Hellrock1

    Rekisteröitynyt:
    30.08.2014
    Viestejä:
    80
    Aha perkele väärä topic ei sit mitään :D
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2017
  3. TTopelius

    Rekisteröitynyt:
    05.09.2013
    Viestejä:
    418
    Huomasin pitkästä aikaa katsoa mitä reitittimelle kuuluu. Yllätyin kun siellä oli 10 viestiä. Joku oli lähetellyt seuraavanlaisia viestejä

    *130#2#
    *100# ja sitten oli joku puhelinnumero
    *160#
    *100# ja taas toinen puhelinnumero
    *170#
    *500#

    Mitähän tämä tarkoittaa? Onko joku murtautunut reitittimeen?
     
  4. sgt.barnes

    Rekisteröitynyt:
    17.10.2007
    Viestejä:
    350
    Itellä oli joskus jotain "pysy erossa muijasta" tms viestejä:think: Taisi olla liittymänumero jollain häntäheikillä ennen minua
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2017
  5. telcoM

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    604
    Näyttää vähän kännykkäverkon toimintojen ohjauskoodeilta (googlaa vaikka ”GSM USSD koodit”), mutta ei niitä tekstiviesteinä yleensä pidä lähettää.

    Veikkaisin että jollakulla on joku automaatioviritys jota koettaa kovasti ohjailla, mutta on laittanut koodien lähetyksen kohdenumeroksi väärän numeron.
     
  6. CPT.Nine

    Rekisteröitynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    32
    Mikähän mahtaa olla kun en enään pääse topicin mukaisen modeemin sisälle. http://homerouter.cpe sanoo vaan että Server Not Found. Win 10, ei muuta virustorjuntaa kun windowsin oma.
     
  7. masajussi

    Rekisteröitynyt:
    18.04.2014
    Viestejä:
    269
  8. CPT.Nine

    Rekisteröitynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    32
  9. vinklubrulez

    Rekisteröitynyt:
    29.09.2007
    Viestejä:
    11 782
    Resettiä painaa niin pitkään että saa boksin tehdasasetuksille?
     
  10. CPT.Nine

    Rekisteröitynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    32
    Ei muutu mihinkään, Server Not Found. Melko mielenkiintoinen homma. Netti siis toimii hyvin, purkki on tehdasasetuksissa, mutta en pääse muuttamaan salasanoja tai käyttäjätunnusta.
     
  11. Jarsatusz

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2012
    Viestejä:
    803
    Olitko toisella laitteella jo koittanut kirjautumista..?
     
  12. CPT.Nine

    Rekisteröitynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    32
    Ny
    Nyt kokeilin ja sama Server Not Found.
     
  13. jessenic

    Rekisteröitynyt:
    07.02.2014
    Viestejä:
    256
    Varmistapa vielä tuo IP-osoite. Eli katso verkkoyhteyden tiedoista Oletusyhdyskäytävän osoite. Tai komentoriviltä (paina hiiren oikealla napilla windows-painiketta, ota joko komentorivi tai Windows PowerShell, Win10 versiosta riippuen kumpi siellä on), kirjoita ipconfig ja paina enter. Siellä pitäisi näkyä Oletusyhdyskäytävä tai Default Gateway. Kopioi se IP-osoite ja laita selaimeen.
     
  14. CPT.Nine

    Rekisteröitynyt:
    25.02.2017
    Viestejä:
    32
    Ei toimi tämäkään.
    Tänään kotiin tullessa huomasin että WLAN ei yhdistä automaattisesti. Piti yhdistää manuaalisesti kun ensin käynnistin purkin uudestaan. Eli taitaa tehdä kuolemaa tämä purkki. Kiitos vastauksista kaikille, lähden tästä katseleen uutta modeemia
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2017
  15. a85

    Rekisteröitynyt:
    04.09.2000
    Viestejä:
    930
    Tietääkö joku mistä tuon elisan firmiksen saisi tuolle B593s mallille ladattua? Mulla on tollanen normi firmiksellä oleva ja niin vanha ettei siinä esim ole tuota taajuuslukitusta.
     
  16. Jarsatusz

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2012
    Viestejä:
    803
    Elisasta ei tietoa, mutta dna:n ohjelmistossa on myös taajuuslukko ja se löytyy https://www.dna.fi/dna-kotimokkula-4g-wlan-b593s
     
  17. a85

    Rekisteröitynyt:
    04.09.2000
    Viestejä:
    930
    Jos tuohon jysäyttää dna:n firmiksen niin pystynkö käyttämään kuitenkin elisan SIM-korttia siinä?
     
  18. Jarsatusz

    Rekisteröitynyt:
    20.06.2012
    Viestejä:
    803
    Kyllä. Ei noista telia, elisa tai DNA ole mikään sim-lukinnut softaa. Itse käytin DNA:ta, mutta syy oli että siihen tuli ensimmäisenä taajuuslukko. Nykyään saattaa olla kaikissa
     
  19. a85

    Rekisteröitynyt:
    04.09.2000
    Viestejä:
    930
    OK hyvä tietää. Täytyy ladata tuo DNA:n sivuilla oleva vanhempi versio ja sen avulla sitten toivottavasti pääsee päivittämään uusimpaan versioon.

    Huawein sivulta löytyi firmis tuolle, mutta sivuilla ollut päiväys ei pitänyt paikkaansa ja tuli sitten asennettua vanhempi firmis laitteeseen. :facepalm: Tosin pari bugia webbihallinnassa katosin tuon myötä.
     
  20. angle

    Rekisteröitynyt:
    21.11.2010
    Viestejä:
    160
    No minäkin tätä menin kokeilemaan omaan soneran malliin. Eteni, jäi kesken, tuli ilmoitus epäonnistumisesta ja yhteys poikki, eikä se palautusnappi toiminut. Ja bootin jälkeen pelkkä virtavalo. Tulikos tästä pelkkä koriste?
     
  21. Moije

    Rekisteröitynyt:
    01.10.2004
    Viestejä:
    1 339
    Itselläni myös tämä kyseinen modeemi ja DNA 4g. Vikat noin 3vkoa ollut yhtä tervanjuontia. Vähän väliä yhteys "katoaa" eli verkkopeli heittää ulos, Netflix alkaa etsimään yhteyttä tms.
    Kokeiltu lukkoa 1800mhz taajuudelle. Ei auta. Kokeiltu myös laitteet kiinni langalla tai langattomasti. Sama pätkiminen jatkuu.
    DNAn aspan mukaan logeissa ei näy katkoja.

    Voiko jotain muuta olla vialla vai onko purkki vain väsähtänyt?
    Laite on 4v vanha ja tähän asti toiminut moitteetta.
     
  22. marakurtta

    Rekisteröitynyt:
    01.02.2017
    Viestejä:
    27
    Elisalta aikoinaan hankittu B593s-22 ja saman operaattorin firmiksellä. Nyt käytän Telia liikkuva laajakaista yhteyttä ja yhteys toimii hyvin heidän sim-kortilla. Ongelma on ip kameran käyttö, ei suostu mihinkään s-postiin lähettämään kuvaa. Ilmeisesti vaatii julkisen ip-osoitteen, miten se saadaan muutettua modeemin asetuksista? apn asetus on automaattinen, enkä ole löytänyt kohtaa mistä sitä voi muokata, lisätä voi uusia mutta se ei auta. Jos on laitteessa Telian sim-kortti ja opengate palvelu käytössä, eikö se pitäisi näkyä asetuksissa? onko tuohon mahdollista vaihtaa Telian firmware?
     
  23. agzuuu

    Rekisteröitynyt:
    25.12.2009
    Viestejä:
    81
    APN-hallinnasta käyt tekemässä uuden profiilin jossa APN: opengate ja todennus: automaattinen. Nimeksi voit laittaa mitä haluat ja muut voi jättää tyhjäksi. Sen jälkeen verkkoyhteys-välilehdeltä valitset uuden tekemäsi profiilin (Profiili-alasvetovalikko) ja painat lähetä. Toimiiko näillä? Mulla on DNA:n firmis niin en tiedä näyttääkö ihan samalta.
     
  24. MaSaPu

    Rekisteröitynyt:
    26.04.2018
    Viestejä:
    4
    Onko kenellekään sattunut, että Huawei B593s-22:ssa kiinnioleva NAS tippuu verkosta?
    Meillä B593 hoitaa liikenteen maailmalle ja siihen liitetty D-Linkin DGS-1116 Switch jakaa
    liikennettä kymmeneen asuntoon. D-Linkin DNS-320 ShareCenter NAS toimii verkkolevynä.
    NAS tippuu verkosta päivän muutaman jälkeen eikä saa enää yhteyttä, vaikka käynnistää uudelleen.
    Kun vaihtaa NASin kaapelin toiseen B593:n LAN-porttiin, niin taas on verkkolevy käytettävissä,
    mutta vain hetken. Vaikka NASin liittää switchiin, ei tippuminen lopu.
    B593 toimii NATina ja DCHP-serverinä. Onko vihjeitä, mikä mättää?
     
  25. telcoM

    Rekisteröitynyt:
    27.08.2015
    Viestejä:
    604
    Koska tuossa NAS-purnukassa ei ole mitään vaihtoehtoista hallintakeinoa, homma menee vaikeaksi selvittää. Toisaalta sen teknisissä tiedoissa mainitaan että se tukee Bonjouria ja UPnP:tä, eli sen pitäisi ilmoitella itsestään ainakin jonkin verran. LLTD-toimintokin saattaa olla avuksi tässä.

    Laittaisin jonkin verkkoliikenteen seurantaohjelman (ammattilaistason ilmaisohjelma: www.wireshark.org) johonkin tuossa verkossa kiinni olevaan koneeseen ja opettelisin suodattamaan Bonjour, uPnP ja/tai LLTD-paketit esille muusta liikenteestä, IP-osoitteista riippumatta. Lisäksi kirjaisin NAS-purnukan MAC-osoitteen muistiin kaiken varalta.

    Sitten kun vika on päällä, laittaisin saman verkkoliikenteen seurannan uudestaan päälle ja katsoisin näkyykö NAS:in Bonjour/uPnP-ilmoituksia verkossa. Jos näkyy, sitten saa ainakin IP-osoitteen selville. Jos ei, sitten voi koettaa seuloa verkkoliikenteen joukosta vielä NASsin MAC-osoitetta. Jos NAS näyttää vikatilanteessa mykistyvän täysin, kytketään verkkoliikennettä seuraava kone mielellään suoraan kaapelilla NAS:iin kiinni ja toistetaan testi. Tämä kertoo onko katkos itse NAS:issa vai kytkimessä/Huaweissa.

    Kun näin saa selville vähän lisätietoja siitä mitä NASille vikatilanteessa oikeastaan tapahtuu, on sitten päättelytehtävän paikka:

    - Onko meillä kilpaileva DHCP-palvelin joka antaa NASille väärän verkkosegmentin IP-osoitteen? (Kymmenen asunnon yhteisverkossa voisi helposti käydä niin että jonkun asukkaan kotiverkon oma sisäinen DHCP "vuotaa" yhteisverkon puolelle ja sotkee toimintaa siellä. Tämä olisi kotiverkon DHCP-palvelun konfigurointivirhe.)

    - Onko tuossa NAS-purnukassa uusin firmware sisällä? Jos ei, se kannattaa hoitaa kuntoon ensiksi, koska viimeisin firmisversio D-Linkin sivuilla (2.05.B10) on merkitty tietoturvapaikkaukseksi. Senkin jälkeen voi olla löytynyt jotain uusia heikkouksia, joita valmistaja ei enää ole vaivautunut korjaamaan jo 5 vuotta täyttävään laitemalliin. Jos kyse on jostain NASissa loisivasta haittaohjelmasta eikä uusin saatavilla oleva firmis auta, ei oikein ole muuta keinoa kuin laittaa NAS:ista kaikki turhat verkkotoiminnot pois päältä ja palomuurittaa se jollain ulkoisella laitteella, eli tässä tapauksessa Huawei B593s-22:ssa estää Internetistä saapuvat yhteydet tuohon NAS:iin ja toivoa että se riittää pitämään madot poissa purkista.

    - Pikainen D-Linkin tukisivuston mulkaisu ei osu tuohon kytkinmalliin: D-Linkiltä löytyy DGS-1016 ja DGS-1100-16, mutta ei DGS-1116. Jos malli on noista kahdesta löytyvästä vaihtoehdosta jälkimmäinen, se on hallittava kytkin: kannattaisi piipahtaa kytkimen hallintakäyttöliittymässä ja katsoa mitä se sanoo siitä portista johon NAS-purnukka on kytkettynä. Siinä on lisäksi "Safeguard Engine" joka pyrkii tulppaamaan pakettitulvat: jos se laukeaa jostain syystä NAS::in kohdalla, se voisi selittää asian, ainakin jos kone josta yhteyttä tuohon NASiin yritetään on koko ajan ollut kytkimessä kiinni. Kytkimen lokissa saattaisi olla tällöin tietoa Safeguard Enginen laukeamisesta.

    - jotain muuta, mitä?

    Miettisin myös kiinteän IP-osoitteen antamista NAS-purnukalle: jos ongelma esiintyy myös kiinteän IP:n kanssa, kysymys ei ole mistään DHCP:hen liittyvästä.
     

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti