huawei e5186s-22a firmware versio mistä ja mikä kannattaa laittaa

Viestiketju alueella 'Internet, tietoturva ja muu tietoliikenne' , aloittaja mikkos28, 10.02.2016.

 1. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  275
 2. zanzibar

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2005
  Viestejä:
  25
  Onko tuossa firmiksessä muuten mitään uutta? Löytyykö bridgemode? Nyt laitteessa Huigaten firmis ja voisi kokeilla tuota jos vain bridgemode olisi.
   
 3. autsi

  Rekisteröitynyt:
  18.06.2008
  Viestejä:
  234
  Ei ole bridgemodea. Itsellä ei ainakaan nopeus parantunut.

  Mikähän firmis olis paras sellaseen ongelmaan kun katsoo läppärillä twitch videoo niin pingit hyppelee nettipeleissä?

  Toisella pöytäkoneella kun katsoo samaa videoo mikä on letkun päässä kiinni niin pingit pysyy tasasena.
   
 4. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 268
  Tehokkaampi routeri, jossa mieluiten säädettävät QoS priorisoinnit kehiin ja modeemi sillatuksi. Mitä noita hyviä routereita nyt onkaan, varmaan muissa ketjuissa on niistä enemmän juttua. Esim DD-WRT johonkin hyväksi todettuun vehkeeseen niin alkaa toimimaan kun priorisoit liikenteen nettipelikoneelle.

  Tai sitten tyydyt käyttämään läppäriä kaapelin perässä, jos niin toimii paremmin.
   
 5. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  275
  Päivitin huvikseni tuohon 316.

  Settings-valikoista otin kuvat mitä siellä on, en kaikkia yksittäisiä säätöjä vaan vain valikon. Muut kohdat selasin muistin varassa.

  System kohtaan tuli kaksi uutta:
  1. Logit, jonka saa asettaa informative, warning, error tai critical
  2. Update settings, vain yksi asetus joka määrää pääseekö päivittämään ilman admin tunnuksia.

  Muita näkyviä eroja en löytänyt.
   
 6. peltorane

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  3
  Hei.
  Olen jo reilu vuoden ajan tuskaillut Huawei E5186s-22a reitittimen kanssa (elisan softa 21.306.01.00.260)
  Virallisesti tähän ei ole päivityksiä jaettu ja itse olen kärsinyt tästä klassisesta, että jos on useampi wifi laite wlan verkossa, niin satunnaista katkeilua 1-4 kertaa päivässä katkeaa koko laite, käynnistyy uudestaan ja tulee parin minsan tauko netin toimivuuteen. jotenkin wlan puolen ongelma, ongelmaa ei ole, ei katkeile, jos wifi pois käytöstä..

  ..mutta itse asiaan..
  Ilahduttavasti muutama päivä sitten huomasin, että epävirallista kautta on saatavissa elisan boxiin paljon uudempi firmware 21.318.01.00.260
  löysin keskusteluketjun linkki:
  https://www.lteforum.at/mobilfunk/huawei-e5186-cat6.1013/seite-121.html

  ja sieltä lisälinkki
  https://mega.nz/#F!N6R3UKBI!dYp302opYEo7Kst7-eCUlg

  Itse latasin tosiaan elisan boxiin version 21.318.01.00.260 ja on toiminut jo 3 vuorokautta katkeamatta, mikä on uusi ennätys pitkään aikaan... *tuulettaa*
  tossa oli taajuuslukitusmahdollisuus 4g:ssä, mielestäni bridge mode löytyi ja WPS-asetuksen sai kytkettyä myös pois.
  Itsellä meni asennuspaketti sellaisenaan läpi, selaimen kautta manuaalisesti päivitys.
  (pitää vaan olla tosi huolellinen, että ei katkaise virtaa eikä tee yhtään mitään, kun päivitystä ajaa sisään, valot vilkkuilevat vähän eri tahtiiin, signaalitieto valo yms, menee muutama minuutti, ennenkuin päivitys on sisässä)

  sivuilla näkyi olevan myös Telian :n boxiin 316 versio ja DNA boxiin 310 versio

  En ota mitään vastuuta, jos joku saa boxin jumiin, itse olen omani joskus aiempina vuosina epäonnistuneella päivityksellä jumittanut. Ainakin mulla meni toi elisan versio heittämällä sisään, ilman ongelmia.
  Jos oikein muistan, päivityksen jälkeen boxin oletus IP on 192.168.100.1, toisin kuin alkuper.
  Mutta perus salasana boxin sisään pysyi samana kuin laitteessa olevassa tarrassa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.11.2017
 7. Muwex

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2012
  Viestejä:
  376
  Heps!
  Latasin ja yritän asentaa, niin tulee aina, että "Päivitys epäonnistui"
  Lataa sen kyllä niinku sinne, mutta kun hakee IP ja alkaa kaiketi asentamaan niin tyssää heti alkuun, johtuukohan siitä, että en ole suoraan kytkettynä kyseiseen laitteeseen vaan yksi reititin on välissä?
  Häjy kyllä näin kun ei oo kannettavaa...
  Kiitoksia jo nyt vinkeistä!
  Ongelma, miksi haluan päivittää on testata, auttaisiko siihen kun aina tasan klo 1 katkeaa netti 5-10min ajaksi. (4G) Mutta jos on sekä 4G, että 3G käytössä, niin se vaihtaa kyllä 3G nettiin, mutta tuo on outo!

  EDIT: Olin Elisaan yhteydessä ja sanoivat, että virransäästö ollu tukiasemassa täälä päällä, otti pois päältä niin ongelman pitäisi poistua, tosin päivitetyksi en silti oo saanut.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2017
 8. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 844
 9. laasertulostin

  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Viestejä:
  275
  Jotkin operaattorit sulkevat yönajaksi tiettyjä 4G-taajuuksia säästösyistä. Modeemilla voi mennä hetki tajuta jos hyvä signaali katoaa täysin yllättäen. Kuulemma jos operaattorille sanoo, että käytätte nettiä yölläkin, he yleensä jättävät tuon virransäästön pois siitä mastosta.

  Telialla on ilmeisesti jokin päivitys jo huollon testissä, mutta ei tietoa onko se tämä vanha 316 vai jo seuraavaa. Eli jos joku kehtaa menne laitteen kanssa huoltoon ja sanoa että tarvitseisi päivitystä kun ohjelmistotemppuilee, niin vasta sitten näkisi mitä siellä olisi tulossa. Muuten taitaa mennä ensivuoteen.
   
  Viimeksi muokattu: 10.11.2017
 10. TeknoR

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2002
  Viestejä:
  16 268
 11. peltorane

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  3
  Tuliko Muwexilla toi katkeamisjuttu kerralla kuntoon, kun tukiasemasta ottivat virransäästön pois päältä..

  Itsellä päivittyi ongelmitta elisan boxi versioon 318, mutta oli tosin suoraan tietokoneesta piuha reitittimeen, olisiko siitä kiinni, vai olisiko tiedosto vahingoittunut siirrossa yms..
  pitää olla .bin päätteinen ja esim toi tiedosto oli kooltaan 48,6Mt
  Jos muuten boxi toimii nyt hyvin, niin varauksella aina näitä päivityksiä, itsekin pitkään pohdein, että päivitänkö vai en, kun riski on aina, että menee pieleen, mutta tosiaan vuoden kärsimyksen jälkeen itse rohkaistuin kokeilemaan =D
  boxi toiminut jo varmaan 5 vrk katkeamatta, ennen oli nimenomaan wifi jutuissa nopeasti jumissa, erityisesti esimerkkinä kun lapset pelasivat minecraft pocket editionia sisäverkossa, niin usein kaatui koko boxi, nyt ei ole "toistaiseksi" kaatunut =D *koputtaa puuta*
   
 12. zanzibar

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2005
  Viestejä:
  25
  Onko tuo Elisan uusin firmis vielä toiminut hyvin ja ongelmitta? Itselläni oli Telian viimeisin firmis alussa, siihen perään Huigate jotta sai bridgemoden. Nyt kokeilussa DNA:n uusin jossa myös bridgemode. Jotenkin tuntuu, että tuossa DNA:n uusimmassa netin pätkiminen lisääntyi verrattuna esim. Huigate. Nopeus taas tuntui paranevan. Tässä mietin, että pitäisikö tuo Elisa nyt kokeilla. Liittymällähän ei ole merkitystä kun ilmeisesti kaikissa firmiksissä toimii kaikkien operaattorien liittymät.
   
 13. peltorane

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2016
  Viestejä:
  3
  On toiminut edelleen, yhteys on nopea, ei turhia katkeiluja, eikä muitakaan murheita ainakaan omalle kohdalle ole tullut, laite tosiaan tunnistaa automaattisesti eri operaattoreiden asetukset, ettei ole väliä vaikka olisi eri firman ohjelmisto. Itsekin testasin heti tällä ohjelmistolla, että sekä dna että elisa sim toimivat suoraan, Bridge Mode ei tosin itsellä ole päällä ollut nyt, kun on toiminut, niin en ole alkanut säätämään laitteitten kanssa enempää.
  Reitittimestä lähtee verkkokaapeli elisa viihde boxille ja tietokoneelle ja kaikki muut talouden tabletit ja kännykät (6kpl) on reitittimen WiFin takana ollut ongelmitta päivityksestä lähtien.
  Ainoa muutos jonka asetuksiin tein heti oli wds:n ottaminen pois päältä.
   
 14. zanzibar

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2005
  Viestejä:
  25
  Päivitin tuohon Elisan uusimpaan 318. Ei meinannut millään upota tuo purkkiin...jäi junnaamaan vain paikoilleen eikä koskaan tullut ilmoitusta että VALMIS. Keskeytin tuon sitten lopulta ja DOWNGRADESIN purkin uudelleen. Kokeilin vielä pari kertaa ja aina sama tulos. No pähkäilin vähän aikaa, että liittynee tuohon Elisan eri IP-osoitteeseen purkin hallinnassa. Sitten downgradesin jälleen tuolla huawein downgrade softalla, sitten uusin huawein softa. Tämän jälkeen loggasin laitteesseen ja vaihdoin tuon boxin hallinnan IP-osoitteen samaksi mitä se on defaulttina elisalla eli 192.168.100.1. Tämän jälkeen WEB-hallinnan kautta uusin Elisan softa sisään ja meni ongelmitta!!! Eli tämä vain infoksi niille jotka päivittävät muusta kuin Elisan firmiksestä. Minulla ainakin jäi jumiin ennen kuin vaihdoin ennen päivitystä tuon purkin IP:n. No nyt on tuo uusin softa sisässä ja odotellaan miten toimii. Laitan kokemuksista myöhemmin tänne infoa kunhan vähän aikaa katselen miten tämä toimii...Niin ja samantien laitoin BRIDGE-modeen...
   
 15. Pequli

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2014
  Viestejä:
  26
  Mun boxissa on tarrassa vain WLANin salasana, ei boxin asetusten adminin. Vaihtuuko adminikin perusasetukseen?
  Jos uusi IP on 192.168.100.1 nykyisen 192.168.10.1 sijaan, niin mun tartteekin otta yksi piuha irti, kun sen perässä on kone, jossa on kaksi verkkokorttia ja siellä toisessa on juuri tuo sama 192.168.100.1. Ja asettaa vanha IP takaisin ennen uudelleenkytkentää.
   
 16. MiPeLe_1

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2017
  Viestejä:
  2
  Hola,

  Itsellä on noin vuosi sitten Elisan kautta hommatta e5186 purkki.Koska tuo noin 45 m päässä oleva Elisan tukari (1800) alkoi olemaan jo aika tukossa, päätin että vaihdetaan Telialle. Kaiken hyvän lisäksi Telia päivitti myös omat antenninsa tuohon viereiseen tolppaan, ja mukana tuli myös 2600 taajuus.
  Noh, koska alkuperäinen purkki-softa oli sitten se elisan, niin ensin kokeilin että otetaas riski ja yritetään tuolta MEGA -uppiksen kautta saatavalla Telian softalla tuota päivitystä. Persiilleen meni, eipä tokkiinsa onnistu. Lataus onnistuu, mutta sitten tyssää. Vaan eipä mittään, äsken (eli noin 15 min sitten) kokeilin että josko tuo Elisan paketti menisikin ja niinhän se teki -> Elisan uusin softa (megasta napattu) imeytyi ja asentui paikoilleen. Tästä taisi joku täällä palstalla jo huudellakkin että se Elisa -> Telia softaus onnistuisi kyllä jos väliin tiputtaisi huewein softan. Noh, pitääpä nyt testailla että mitä hyvää tässä uudessa 21.318.01.00.260 softassa on.
   
 17. emos

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2013
  Viestejä:
  54
  Kysyn varmistaakeni, että meneekö asia näin.

  Omassa purkissa on niin Huawein bulk firmware versio (BV7R2C0update_21.316.01.00.00.gz), joka päivitetty täälläkin annettujen ohjeiden avulla. En ole lähtenyt erikseen kikkailemaan noiden muiden kanssa, koska ainakin huigaten kanssa oli jotain ihme ongelmia.

  Tuo Elisan firmis kuitenkin kiinnostais ja nyt keskustelusta päätelleen ymmärsin, että voisin tämän nykyisen firmiksen päälle tuon vain päivittää kunhan ensin muutan hallinta IP-osoitteen?

  Voinko siis päivittää Elisan (BV7R2C0update_21.318.01.00.260.gz) tuon huawein version päälle? vai pitääkö ensin downgreidaa, jonka jälkeen voin päivittää Elisan firmiksen?
   
  Viimeksi muokattu: 28.12.2017
 18. zanzibar

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2005
  Viestejä:
  25

  Lataa siihen ensin huawein viimeisin firmis ellei tuo ole se. Sitten muuta se hallintaosoite samaksi mikä se on Elisalla defaulttina eli 192.168.100.1. Tämän jälkeen kirjaudu modeemiin ja päivitä web-hallinnan kautta Elisan uusin.
   
 19. emos

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2013
  Viestejä:
  54
  Varsin selkeä homma. Koitetaan ensivuoden puolella.
   
 20. scubapro

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  4
  Minulla päivitys meni juurikin näin. Ostin käytetyn modeemin missä oli Huawein 21.306.01.00.00 firmware. Verkkopiuha kiinni modeemin LAN4/WAN- porttiin ja webbiselain auki osoitteessa 192.168.8.1 . Paikallinen päivitys tiedostolla "BV7R2C0update_21.316.01.00.00 - Huawei - LATEST.gz.bin", päivitys onnistui. Olin ajatellut tuota Three Hui Gatea mutta ilmeisesti Elisan firmware on uusin ja minulla on muutenkin heiltä Huoleton 4G yhteys niin ajattelin päivittää Elisan firmwaren sitten kuitenkin. Muutin täältä saamieni ohjeiden mukaan laitteen IP- osoitteen kohdassa Asetukset - WLAN - DHCP 192.168.100.1 , hetki meni ja modeemi löytyi tästä uudesta osoitteesta. Sitten tein paikallisen päivityksen webbiselaimella tiedostolla "BV7R2C0update_21.318.01.00.260.gz.bin".

  Nyt ei muuta kun toista sim- korttia hakemaan tuon kännykästä lainatun tilalle. Serveri pääsee nettiin eikä tartte aina kännykästä jakaa WiFiä muille laitteille kun tulee kämpille. Kovasti mietityttää julkinen IP- osoite, serveri sen tarvitsisi. Toisaalta jos serveri saa ipv6 osoitteen niin se riittäisi SSH- yhteyteen. Tulin tossa vajaa vuosi sitten takas Suomeen ja sitä ennen serverit ja yhteydet on ollu ADSL kautta.
   
 21. emos

  Rekisteröitynyt:
  08.07.2013
  Viestejä:
  54
  Ajoin purkkiin sisään myös tuon elisan firmiksen samalla periaatteella kuin itsekin tuossa kuvasit sillä erolla, että olin lan1 portissa kiinni.

  Päivitys meni ongelmitta sisään, mutta webui ei päivittynyt huawein käyttöliittymästä vaikka resetoin modemin päivityksen jälkeen. Onko niin ettei elisalla ole laisinkaan omaa UI:ta tuohon vai onko päivitys kuitenkin mennyt pieleen?

  Lisäksi siltaus modessa modeemi ei tunnu toimivan ihan niin kuin toivoisin. Eli kun modeemi kytketty lan4/wan portin kautta reitittimeen, niin kuso ei kulje. Siltauksen kun ottaa pois niin sillon kyllä toimii..
   
 22. zanzibar

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2005
  Viestejä:
  25
  Käsittääkseni Elisalla ei ole omaa brändättyä käyttöliittymää. Ihan kuin olisin jostain lukenut, että sama kuin huawein orggis. Korjatkaa toki jos olen väärässä.
   
 23. originelli

  Rekisteröitynyt:
  14.09.2006
  Viestejä:
  45
  Toimiiko tuo DNA:n uusin eli 21.310... versio ongelmitta? Omassa boksissa on sisässä Huigate firmis mutta naapurissa olevaan DNA:n mastoon on näköjään lisätty nyt 1800/800 CA ja minusta vähän tuntuu että nopeudet ei parantunut yhtään tai paranivat maksimissaan 10Mbit vaikka poistin bändilukon. Masto on melkein naapurissa ja CA toimivuus kotiosoitteessa on varmistettu puhelimella. Voisiko olla että tuo Huigate ei tue (kunnolla) tuota 1800/800 CA:ta?

  Päivittyykö myös modeemifirmis jos asennan Huigate:n tilalle tuon DNA:n uusimman?

  Onko hyviä vinkkejä miten boksista näkee, esim. AT-portin (saako tämän auki Huigate tai DNA firmiksessä?) tai API:n kautta että onko CA käytössä? Huigatessa ei ole API:ssa /api/monitoring/status:ssa ltecastatus-kenttää. Näkeekö saman asian jostain muualta? Myös secondary cellin levelit yms. olisi kivä nähdä jostain.
   
 24. jartar

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2005
  Viestejä:
  312
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2018
 25. timitomi

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2013
  Viestejä:
  1 844
  Viimeksi muokattu: 18.03.2018

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti