HTPC Windowssin päälle (Kodi)

Viestiketju alueella 'Käyttäjien tuotetestit' , aloittaja LassiVV, 16.02.2016.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Pistetään topici tästäkin pystyyn linuxista vastaava löytyykin jo, mutta ei viitsi sitä mennä sotkemaan eli tehdään windows puolelle täysin omansa.

  Tarkoituksena olisi siis rakentaa htpc windowssin päälle (windowssin päälle siitä syystä että katsomo, yle areena, ruutu, netflix yms pitäisi pyöriä ongelmitta) Asia ei vissiin ole linux puolella vielä ihan täysin varma.

  Ominaisuuksia mitä olisi hakusessa:
  - Suoratoistojen toimivuus (netflix, areena, katsomo, ruutu yms)
  - Erinäiset tiedostomuodot suoraan kovolta/usb:lta.
  - DVB-c kortti (kortit?) ehdotuksia saa antaa ja näille softa millä saadaan nauhoittava kattava digiboksi aikaseksi. Loistavaa olisi jos löytyisi softa millä voisi netin yli tehdä nauhoitus valintoja yms.
  - Mahdollinen käyttöliittymä mitä voisi ohjata mahdollisimman pitkälle perus kauko-ohjaimella (En tiedä taipuisiko tuo Kodi tähän hommaan).

  Muitakin ominaisuuksia ja mietteitä saa täysin vapaasti kertoa.

  Rautana:
  - Lian Li PC-C50 musta (http://www.lian-li.com/en/dt_portfolio/pc-c50/)
  - Asus B150M-A Matx emolevy (DDR4)
  - i3-6320
  - 8gb ddr4
  - Seasonic g360
  - Käyttis win 7 prof
  - Käyttiskovo 128gt Kingston, nauhotuskovo 1tb Samsung

  Rauta saatu koteloon pistettyä, nyt alkaisi sitten softa puoli. DVB-C kortti/kortit ja kaukkari/vastaanotin yhdistelmä puuttuu vielä. Entä onko android pohjainen kaukosäädin mahdollinen windows maailmassa vai näättekö siinä jotain ongelmia?

  Ehdotuksia ja omia mielipiteitä koko projektiin otetaan avoimesti vastaan tässä vaiheessa on vielä helpohko tehdä muutoksia ja kokeilla jotain.

  Softa:
  - win7/win10 pro
  - dvbviewerin & recorder service
  - Kodi
  * Yatse -android kaukosäädin
  * Chrome laucher ( https://www.youtube.com/tv )
  *
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2016
 2. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Dvbviewer ja plugarit kodiin.

  Kodille saa kyllä ohjelmoitua kaukosäätimen ja media center kaukosäätimet toimivat aika pitkälti suoraan.
   
 3. Juuna_

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2011
  Viestejä:
  2 947
  Ihan mielenkiinnosta kyselen. Mikä onglema Linux puolella on Netflixin, Areenan, Katsomon ja Ruudun osalta?

  Ja Kodin kanssa käytän Yatsea. Todella monipuolinen Android kaukosäädin softa.
   
 4. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Areena ainakin rokkaa mutta Katsomo on DRM takia vaikea saada toimintaan. Ruudusta en suoraan muista. Netflixistä en osaa sanoa.
   
 5. Juuna_

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2011
  Viestejä:
  2 947
  Kappas. Katsomo käyttää edelleen Silverlight turhaketta DRM suojatussa materiaalissa. Kuvittelin että he siirtyivät jo kaikessa HTML5 soittimeen. Näköjään ei. Ilmeisesti vain maksullinen sisältö tuon DRM takana, koska en ole ongelmiin törmännyt?
   
 6. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Windowssi tosiaan valittu noiden edellä mainittujen ongelmien takia. Joku myös puhui että intelin intekroidut näyttikset ei oo järin hyvin optimoitu linuxin puolella toimimaan.

  Areena, Katsomo ja Ruutu pitäisi kyllä toimia ongelmitta kahdella jälkimmäisellä katsotaan suojattuakin sisältöä, sen takia käyttis on valittava windowsiksi jos ei sitten ole varmaan tietoa että kaikki toimii ongelmitta linuxin puolella mukaan lukien tuo näyttis puoli.

  Areenat ja Katsomot yms vielä hieman auki että saako ne Kodilla tms aukeamaan kaukosäätimellä järkevästi appi tyylisinä vai aukasevatko vaan käytännössä jonkun selaimen mihin aukeavat.

  Jos nuo alotus topicissa olevat asiat onnistuu ongelmitta windowssissa niin sillon en näkisi windowssissa ongelmaa. Linuxi on toki muokattavissa tarkemmin, mutta näillä linux taidoilla ei paljoa muokkauksia varmaan tule tehtyä. WIndowssia tullut kuitenkin käytettyä yli 15vuotta töissä ja harrastuksissa niin alkaa olemaan kohtuullisen tuttu. SSD:llä ja tuolla raudalla tuskin Windowssin "raskaudestakaan" on mitään huolta.

  Nauhoittava boksina toimiessa koneen pitää vissiin olla täydessä käynti tilassa aina, tuskin osaa herätä jollain aikataululla unesta nauhottamaan? Myös jotain pingi herätyksiä mietin jos ei ole paikalla, mutta jos sen pitää nauhottaa ohjelmia niin ainahan sen pitäisi käytännössä olla päällä jos ei osaa muuten nauhoittaa.
   
 7. iccb

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  291
  Oliskos chrome launcherista jotain hyötyä noiden netflixien ajoon? http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=170965
  Sulla nyt on win 7 käytössä, mutta miten metro sovellukset mahtaisi toimia win 8.1/10?.

  Dvb-kortiksi ehdottomasti tbs:n kortti, joko tupla tai quad malli.
   
 8. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Hommaat sen dvbviewerin ja tämän recorder servicen niin osaa herättää kun alkaa tallennus.
   
 9. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Tuo chrome launcheri voisi olla. Toki tuo metrokin olisi yksi vaihtoehto, tosta windows 7 saisi vissiin päivitettyä windows 10 pro. Vanhempien esim ir silmien toimivuus taas vähän mietityttää kun meinaa win10 kanssa olla monella ongelmia saada uudempiakaan laitteita toimiaan ajuri ongelmien takia. Nuo TBS:t ilmeisesti pelaa ongelmitta myös win8/win10 ympäristössä?

  Mahtaakohan Yatse toimia ongelmitta myös windows/kodi yhdistelmällä? Androidilla toimiva kaukkari tuntuis ehkä parhaiten nykypäivältä.

  EDIT: Dual tuner kortteja ei hirveästi enää ollut saatavilla näytti olevan melkein kaikki sold out. Tälläistä saisi onkohan järkevä ratkaisu vai onko jotain parempia ratkaisuja olemassa:

  http://www.tbsdtv.com/products/tbs6205_dvb_t2_quad_tuner_pcie_card.html - 174€ Saksasta plus postit.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2016
 10. iccb

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  291
  Mulla on toi 6205 kortti ja hyvin on pelannut. Suosittelen ostamaan. Omani ostin aliexpressistä, hintaa en muista, taisi olla about samoissa.

  Edit.
  http://s.aliexpress.com/MnYjia2u

  Tuollaisen quadin kun ostaa, niin ei heti tartte miettiä toista korttia, kun virittimet piisaa. :)
   
 11. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Tuo 6205 pistetty nyt tilaukseen toivotaan että on hyvä kortti :) Onnistuukohan muuten mitenkään helposti streamata tosta htpc:stä toiseen koneeseen esim noita digitv kanavia? Jos haluaisikin katsella läppärillä tai pöytäkoneella digitv:tä niin onnistuuko tuolt htpc:ltä kanavien streamaus helposti jotenkin vai onko parempi unohtaa?
   
 12. Juuna_

  Rekisteröitynyt:
  21.10.2011
  Viestejä:
  2 947
  Kyllä toimii. Yatse keskustelee suoraan Kodin kanssa, eli ei välitä käyttöjärjestelmästä. Itellä oli pitkään leffakone Windows alustalla (nykyää Linux) ja tullu tuota käytettyä ahkerasti.

  Työpöytää Yatse ei pysty ohjaamaan, jos senkin haluaa puhelimen kautta hoitaa. Siihen tarvii sitten erillisen sovelluksen Yatsen rinnalle. Tosin järkevin mielestäni olisi joku langaton näppis/tasohiiri combo. Esim Logitech K400 on suht edullinen ratkasu pitkällä paristojen kestolla.

  Itellä käytössä Yatse Kodia varten ja tuo K400 kaikkeen muuhun yleiseen käyttöön.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2016
 13. iccb

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  291
  Ainakin tuossa dvbviewerissä on sellainen web-liittymä, mistä pystyy kattomaa ja ajastamaan tallennuksia.
  Kodin kun asennat niihin koneisiin millä haluat telkkua kattoa, niin sillä toimii hyvin!
   
 14. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Vihdoin oli hetki aikaa hioa konetta ihan paikallisesti kuntoon. Nyt Yatse asennettu ja etäyhteys mahdollistettu netin kautta. Kodi on asennettu ja siihen hieman lisäosia. Addonien käyttö oli aika kankeaa edes youtuben addoni ei tunnu toimivan kunnolla ei toimi haku, eikä soittolistat yms, ainoastaan suosikit tms taisi toimia. Spotifyn addoni pelasi ihan ok, oikeastaan ainoana.

  Chrome laucherin laitoin (kiitos vinkistä edelle). Tällä Areena, Ruutu, Katsomo, Netflix toimii ongelmitta, ainoa ongelma on että aivan loistavalla Yatsella ohjatessa androidilla loppuu kaikki ohjaus mahdollisuudet kun hypätään chromen puolelle. Tuollainen näppis/hiiri yhdistelmä on jo talossa ja sillä toki voi käyttää htpc pitäisi mielestäni vaan pystyä käyttämään perus kaukkari tyylisesti, tietokone on sitä varten että sitä voi käyttää näppiksellä ja hiirellä.

  Onko mitään ehdotuksia tai ideoita miten voisi androidilla/Yatsella jatkaa chrome laucherin jälkeen käyttöä. Luulisi esim androidin näytön osaavan toimia touch padina, sekin jo riittäisi noiden käyttöön.

  Myös hyviä addoneita edellisille palveluille otetaan vastaan ja toki muitakin vinkkejä Kodin puolelle. DVB-c kortti on vasta lipumassa Suomea kohti eli sen kanssa en ole vielä mitään miettinyt enkä sen addoneita tutkinut, mutta niille vinkkejä täällä jo tulikin.

  Chrome laucheristakin koitin saada suoraan kodin alkuvalikkoon linkit suoratoisto palveluihin, mutta en siinä onnistunut ainoastaan sain linkin programs alle mistä aukeaa chrome laucherin valikko suoraan mistä voi valita haluamansa palvelun, en tiedä onnistuisiko noita chrome laucherin "linkkejä" lisäämään jotenkin suoraan tuohon alkuvalikkoon.

  ------------------------------------

  Tukeeko/pystyykö kodi tai dvb korttiin liittyvät softat tukemaan normaali 2x16 / 2x20 / 4x20 tms perus näyttöjä (esim: http://www.character-lcd-lcds.shopeio.com/inventory/images/AMC2002C-B-Y6WFDY.jpg ) Tukeeko joku addoni suoraan tuollaista mikä antaisi jotain infoa htpc toiminnasta (esim kellonaika, nauhoittaako jotain ohjelmaa yms?)

  Tässä nyt ensimmäisiä mietteitä testit jatkuu nyt kun kerkeää luultavasti hieman paneutua lisää tuohon ja kaikki vinkit/linkit asiaan liittyen otetaan toki mielellään vastaan ja sovellus ehdotuksetkin niin windowssin kun kodin puolelle.

  edit: Käyttääkö porukka muuten 15.x stable versiota vai 16.0 betaa?

  ----------------------

  EDIT: Tärkein kysymys melkein unohtuikin. Saako tuollaista nykyä aikasta konetta jotenkin etänä käyntiin jollain tyylillä? vai vaatiiko rakenteltua ihan tonne virtakytkimen puolellle ja siihen jotain elektroonikkaa lisäksi?
   
  Viimeksi muokattu: 21.02.2016
 15. iccb

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2002
  Viestejä:
  291
 16. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Tykki tuskin tukee tuota hdmi kaukkari käskyjen ottoa vastaan toisekseen tykin käyttö kaukkaril vähän turhaa kun pitää osoiteilla selkänsä taakse, normaalisti kun muuten käytetä tota kaukkaria kun pistämällä tykki päälle.

  Muutenkin vähän mietityttää mahtaako tuo osata liikkua web selaimessa, kodissahan tuo toki toimii kun ohjelma tietää että voidaan liikkua vaan sivuttain tai ylösalas eri laatikoiden välillä.

  Vinkkejä toki otetaan edelleen vastaan. Nyt homma on aika turha kun kaikki toimii hienosti yatzella, mut heti kun aukasee jonkun suoratoisto palvelun niin ei pysty tekemään enään mitään hallintaa.
   
 17. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Oliskohan kellään antaa linkkiä tai vinkkejä miten tuo rautalangasta vääntäen lähtee liikkeelle tuo dvb-c kortin kanssa pelaaminen. DVBviewer valittaa heti alkuunsa ei yhteyttä.

  Googlea selaillen erinäisiä epämääräsiä viittauksia että pitäisi asentaa dvdviewer pro ja recording service, jonkun mukaan ei tarvitse muuta kun Kodin. dvdviewer näyttäisi olevan pro mallina maksullinen yms. Mitenköhän tästä nyt helpoiten pääsisi alkuun tuon kanssa ja saisi edes jotain kanavia näkymään tai ylipäätään koko dvdviewerin käynnistämään. Ip osoitteita tuo konffaus kyselee että pitääkö tähän samalle htpc:lle sitten pystyttää serveri tuota varten ja millä sellainen pystytetään eikai tuota maksullista dvdviewer pro:ta tarvitse hankkia?

  Kaikki vinkit asian tiimoita otetaan ilomielin vastaan. Hetki kokeiltu ja mitään ei kyllä saanut aikaseksi eikä viitsi alkaa umpimähkään asenteleemaan kaikkea koneelle mieluummin tekisi sitten oikein kerralla. Youtuben tutoriaaleissakin mennään taas perinteisesti vaan kodiin annetaan joku ip osoite ja joku admin ja joku salasana niin heti kaikki toimii, mutta eipä oo taas taidettu kertoa koko tarinaa mitä kaikkea siinä pitää tehdä ennenkun lähtee toimimaan?
   
 18. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
 19. laeskipaeae

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2009
  Viestejä:
  37
  nextPVR on ainaki ilmanen ja sillä sain pari viritintä skulaamaan ihan mallikkaasti.
   
 20. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Paljon vaikuttaa se että onko tuosta 20€ sijotuksesta dvbvieweriin joku hyöty verrattuna ilmaisiin ohjelmiin eli onko se teidän käyttäjien mielestä järkevä sijoitus?
   
 21. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  No siis tuo oli kyllä silloin kun ensimmäisen kerran DVB-aikaan tuli softia käytettyä kova sana. Varmaan vieläkin jollain saralla. Kokeile ilmaisia eka ja jos ne eivät miellytä niin maksa sitten.
   
 22. LassiVV

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2001
  Viestejä:
  2 150
  Empä alkanut osittaisten kiireitten ja muiden syystä kokeilemaan ilmaisia, dvbviewer on kovasti kehuttu joka puolella ja varsin vakaaksi todettu softa mikä itselle oli ainakin tärkeää. Entiset nauhottavat digiboksitkin oli välillä aina jossain selittämättömässä jumissa toivottavasti tämä ei.

  Viewer on nyt asennettu ja kanavat valikoitu sopiviksi samoin recording service asennettu ja juuri testailen miten se lähiverkosta ja netin yli toimii ja nauhottaako oikein.

  Lähinnä nyt kiinnostaisi saada helposti/laadukkaasti streamattua htpc dvdviewerin näkymää kotiverkon toiselle koneelle. Onko tähän mitään järkeviä ratkaisuja tarjolla, kuvanlaatu saisi pysyä mahdollisimman hyvänä ja kanavien vaihto minimissään olisi hyvä lisä olla tällä kotiverkon toisellakin koneella millä tuota satunnaisesti katsotaan.

  Muuten laite alkaisi toimia kyllä aika hyvin. Tuo chrome laucherista ajettava areena, ruutu, katsomo ja netflix on kyllä edelleen hieman vaikeita ratkaisuja kauko-ohjaimella ajettavaksi, jos siihen vielä löytyisi ratkaisu niin homma alkaisi olemaan hyvällä mallilla.

  Voimpa yrittää jotain kuvia yms ottaa tästä myös, toki tässä ei mitään niin ihmeellistä ole etteikö samanmoisia kuvia yms löytyisi googlella mutta kuitenkin.
   
 23. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Jos saat jonkin playlistin sieltä ulos mikä nyt tekee sen striimauksen niin esim. Vlc osaa ongelmitta. Osaa myös näyttää tekstitv:n jos se striimissä tulee.

  Yksi tapa on toki kodi ja pvr addonilla siihen kamat.
   
 24. Perunamaakari

  Rekisteröitynyt:
  20.03.2013
  Viestejä:
  135
  Virittelen win 10 pohjalle HTPC:tä ja kaapeli-tv-signaalin vastaanotosta vastaisi Cinergy PCI C HD -kortti. En kuitenkaan meinaa millään saada kanavia viritettyä. Haku löytää vain aina samat 5 maksukanavaa (Nelonen Maailma ja Nappula sekä joitain BBC -kanavia). Olen kokeillut kanavahakua DVBViewerin ilmaissoftalla, sekä Media Portal 1 ja 2 versioilla. Kokeilin myös asentaa pykälän vanhemman ajurin korttiin, jolloin näitäkään kanavia ei löytynyt.

  Sattuisiko muilta löytymään ratkaisuehdotuksia tai kokemusta vastaavankaltaisen yhdistelmän viime aikaisesta toiminnasta Welhon Helsingin kaapeliverkossa?

  Toki tämän voisi ongelmatkin -osioon postata, mutta rohkenen silti laittaa tähän ketjuun, koska tämän seuraajille aihe on jo sinällään läheinen. Aiemmat ongelmaa käsitelleet ketjut tuntuvat olevan vuosia vanhoja eivätkä tarjoa ratkaisua.
   
 25. Tege Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  13.06.2005
  Viestejä:
  35 004
  Käyttävätkö nuo MediaPortalit jotain listaa miten hakevat tiedot? DVBVieweriin olet laittanut jonkun taajuuslistan?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti