HTPC/pelikone + hyvät äänet

Viestiketju alueella 'PC-konepaketit' , aloittaja wikke67, 23.12.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. wikke67

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2017
  Viestejä:
  5
  Olisi rakenteilla sellainen HTPC laitteisto jolla katson HEVC leffat ja pelaan myös. Käytössä on LG Oled E6 TV ja vahvarina Pioneer SC LX-85 Näytönohjain suunnitelmissa GTX 1060 6Gb
  Koska Pioneerin vahvari ei tue 4k signaalin läpivientiä, on kuva ja ääni vietävä HDMI johdolla suoraan LG telkalle ja siitä ääni ARC kanavan kautta takaisin Pioneerille. Se ei kuitenkaan käy koska silloin menetän DTS HD Master äänet. (LG Oled ARC ei tue hyvää ääntä)

  Voisiko sellainen olla mahdollista että vien kuvan GTX kortilta Yhdellä HDMI johdolla televisiolle ja liitän toisen Display port johdon GTX kortilta suoraan Pioneerin vahvarille? Näin saisin hyvän kuvan ja ehkä myös äänet käyttöön. Saako Win 10 asetettua erikseen äänet ja kuvan omiin paikkoihin vietäväksi?

  Entä miten käy tehojen kanssa jos pelaan pelejä samalla kokoonpanolla? Putoaako pelissä Framerate kun käytössä on 2 ulostuloa? Jakaako GTX kortti tehot nyt kahdelle "näytölle" vaikka toisen liittimen kautta kulkeekin vain äänet?

  Vielä villimpi viritelmä olisi antaa kuva ulos GTX kortilta ja käyttää Intelin i74790k HD 4600 grafiikka piiriä pelkän äänen tuottamiseen ja viedä se ulos vahvarille emolevyn HDMI liittimestä.

  Onkohan kukaan kokeillut tällaista ja miten on toiminut?
   
  Viimeksi muokattu: 23.12.2017
 2. wikke67

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2017
  Viestejä:
  5
  Näyttää siltä että kukaan ei ole täällä vielä rakentanut HTPC konetta, joten hommasin itse GTX 1060 näyttiksen ja rakensin sarjan.
  Äänet toimivat hyvin niinkuin suunnittelin, yksi GTX kortin ulostulo telkalle ja toinen ulostulo vahvistimelle. Nvidian valikossa näkyy nyt 2 näyttölaitetta joille valitsin omat resoluutiot. Telkalle 2160p ja Pioneerin vahvarille 1080p. Windowsin äänivalikosta äänen vienti vahvarille, Kodi ääniasetukset Wasabin kautta ja nyt jo vahvistinkin heräsi 7.1 DTS HD Master äänimaailmaan.

  Televisiosta aktivoitu HDR sisääntulo HDMI-n kautta sekä Nvidian asetuksista resoluutio 2160p/30Hz
  60 Hertsiin ei tuolla resolla kortti pysty HDMI liittimen kautta, mutta ei sillä mitään teekkään kun leffat ovat pääasiassa 24p virkistyksellä.

  Puoli päivää meni oikeiden asetuksien löytämisessä jotta mustan ja valkoisen taso ovat kohdallaan. Lähinnä oikean kombinaation löytäminen full ja limited tasoille signaalin eri vaiheissa otti aikaa.
  Mustan sävyt näkyvät nyt hyvin aina 16-sta asti ja valkoinen toistuu puhtaasti 235-n asti.

  Ongelma on kuitenkin HDR toisto. HDR filmin värit ovat kaukana todellisesta. En löytänyt mitään asetusta jolla saisi laajemman väriskaalan käyttöön, Esim HDR versio leffasta Life Of Pi on aivan haalea väreiltään. Intialaiset punaisen ja keltaisen välisävyt ovat kaukana todellisesta. Tätä pitää vielä tutkia josko jotenkin olisi mahdollista aktivoida HRD

  Pelaamista en vielä ehtinyt kokeilemaan. Pelaamiseen taas pitää olla täysin eri asetukset Nvidian taulusta ja ne pitäisi saada tallennettua eri profiilin asetuksille jotta vaihtaminen sujuisi nopeasti.
   
 3. H-K_Blu

  Rekisteröitynyt:
  24.03.2016
  Viestejä:
  1 080
  Viimeksi muokattu: 29.12.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti