Hinta/laatusuhteeltaan hyvä Ilmakivääri?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Toxic, 11.07.2006.

 1. Maso

  Rekisteröitynyt:
  16.10.2003
  Viestejä:
  474
  -
   
  Viimeksi muokattu: 07.11.2017
 2. garfield69

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  269
  Niinkuin sanoin, niin kyllä nuo normaalisti tulevat ihan perille asti. Mutta varmaan asian voi varmistaa, jossei saksa/hollanti suju niin englanti yleensä auttaa.

  Vähän paha sanoa mitään tuosta kiikarista koska ei ole tullut moista käytettyä... mutta noin yleisesti sanoisin että satasellla alkaa saamaan ilmakkokäyttöön sopivia tähtäimiä. Itse pitäisin valintakriteereinä mm. säädettävää parallaksia ja ristikkoa jolla on helpompaa arvioida korotusta eri matkoille, esim. Mil-DOT tyylinen ristikko. Mitään Zeissiä sentään ei kannata ostaa ilmakkoon... Sissoksella on ihan ok valikoima, esim. tämä.
   
 3. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Netistä kun katsoin arvosteluja, niin sen verran varauksetonta kehumista oli, että taidan tuon HW97:n tilata. Kärkkäisellä yksi vielä jäljellä jollei joku nappaa. Toisessa ehdotetussa sivussa mukaan tosiaan iskevät jonkun tuntemattoman ja zoomittoman halpis-kiikarin, jonka takia rn sieltä sitten tilaa. Huomiseen mietin vielä :). PCP-pyssyt olivat nyt halvimmillaan 599 pumpun kanssa, eli 130€ kalliimpia. Ei ollut tärkeä ominaisuus niissä, eli ulkonäkö!, itselleni samaa tasoa kun HW97ssa, ja lisäki kun kerta eivät ole ns. parhaita kategoriassaan vaan budjettiratkaisuja, niin kierosti tykkään ottaa sitten jousikategoriasta sen parhaan mieluummin. Ostaa sitten tykin PCPn jos innostus ja raha riittää.

  Kiikariksi varmaan sissoksesta Gold Crownin kalliimpi malli, kun linkitetty oli loppu. HW97aan netissä kaikki suosittelevat Hawken tähtäimiä, mutta niitä ei oikein suomesta saa niin tilaan varmaan ihan tuon Golden Crownin.

  640€ tekee koko setti postituksineen eli tuplasti mitä ajattelin, mutta elämä on. Ostan Pascalia sitten vähän myöhemmin :). Mökillä tulee asuttua kuitenkin lähes 100pv vuodesta niin kai tuolle käyttöä tulee.
   
 4. riksa83

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  27
  Yhden asian haluan vielä sanoa. Katselin tossa Benjamin Marauder 5.5mm pcp-ilmakivääriä.
  Kun itse sellaisen joskus omistin niin täytyy sanoa että on laadukas vehje hintaisekseen.
  Ampuu nättiä kasaa noin 5cm/5lks tuonne 80 metriinkin oikealla luodilla.
  En usko että jousipelillä pääset tuohon tarkkuuteen kovin äkkiä.

  Aseen hinta on kyllä pelkästään 625euroa printec hobbystä...
  Eräkalassa 590 mutta loppu

  Mitä muuta benjamista löytyypi:
  -2 vaiheinen liipasin (match)
  -Kiintovaimennettu piippu
  -Rekyylitön (ei mene kiikari rikki)
  -10 luodin lipas
  -Tehon säätöruuvi
  Säiliö 200 bar max muistaakseni ei joudu koville pumppauksen kanssa....

  Periaattessa pumppaat myös jousipelissä mutta se kestää vain hetken joka luodin välissä.
  Mutta jos lasket sen ajan vaikka noin 40-70 laukauksen verran niin mikä on todellinen latausaika???
  Tätä voit sitten verrata siihen kun pumppaat ilmasäiliön ns kerralla sinne 200 bariin jostain sieltä 100 barista..... joka kestää varmaan noin 5min?????

  Entäs jos jousipelin rekyyli rikkookin tähtäimen???? sen sijoituksen verran kun ostat uuden niin olisit saanut huolettoman ja kohtuu laadukkaan pcp-ilmakon

  Itse en ikinä katunu Marauderin ostamista.

  Tämä ei ole mikään VEE viesti haluan vain että ajattelet kuitenkin kaiken loppuun asti....
  Mieti mitä haluat siltä aseeltasi....
  Sitten teet ostopäätöksen :)
   
  Viimeksi muokattu: 18.05.2016
 5. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Mareuder kyllä vaikuttaa ja näyttääkin tosi hienolta, mutta ase halvimmillaan sen 600€, pumppu 250€, kiikari 150€...1000€ yhteensä. Menee valitettavasti budjetista sen verran yli, että ei ole rahaa ostaa ennen kesää. Jos olisin tajunnut aikaisemmin asehimoni niin olisin säästänyt, mutta nyt täytyy laskea vähän lyhyemmällä aikavälillä että mieluummin ammun kehutulla mutta ei PCP-vehkeellä 2 kuukautta hintaan 600€, kuin paremmalla Mareuderilla 1 kuukauden hintaan 1000€. Sen kyllä ehtii sitten ensivuonna ostamaan jos homma kirpaisee tarpeeksi ja tajuan säästää ajoissa. :/
   
 6. garfield69

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  269
  Eipä tuon Weihrauchin hankinta ainakaan itseäni ole kaduttanut päivääkään.

  Hawkea löytyy suomesta vähän huonosti, ulkomailta tilaamalla toki paremmin. Mutta tuolla Nikkolla pääsee hyvin alkuun.

  Luodeiksi hanki JSB Exact 4,52mm, tekee parhaimmillaan ns. yhtäreikää 5lks pariinkymmeneen metriin asti.
   
 7. gamelprutt Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.12.2014
  Viestejä:
  7 830

  Kannattaa nyt ihan ekaksi lukea se mun postaama linkki. Ihan oikeasti. Siinä on sekä pätevät vinkit ilmakkokiikarin ostamiseen että miksi sinne ei mitään monen tonnin Zeisseja kannata tosta vaan lähteä laittamaan. Riippuen ilmakosta, varsinkin jos se on jousi-mäntä-ilmakko, ennustaa sen linkin kirjoittaja sangen lyhyttä elinikää. Vaikka olis kuinka Zeissi ja monta donaa siinä kiinni. Se ilmakkojen rekyyli on niin ihmeellinen, että se hakkaa paskaksi hyvätkin kiikarit jos niitä ei ole eriksene tehty ilmakon kestäviksi.

  Burriksen kiikarit kuulemma kestää KAIKKI myös ilmakkokäytön. Valmistaja takaa, joten se on harvinaista ja helppoa muistaa. Burris vaan ei ole se kaikkein laadukkaimman optiikan tekijän maineessa, mutta ilmeisesti asiansa ajaa sekin?
   
 8. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Mitens Nikko ja jalustat. Lähteekö kiikari liukumaan pitkin railoja joka laukauksella niin, että saa jotain 50 laukauksen välein työntää takaisin eteen ja kalibroida uudestaan? Muistan että jotain tällaista minulla oli ennen, ja sitten menin asesepällä teettämään stopperin ilmakkooni, ja sitten meni koko kiikari paskaksi, muistaakseni joku Sakon/Sakon maahantuoma vehje oli silloin.
  Oletko siis Hawkea itse käyttänyt vai mitä? Jalaksi tuollainen pötkö näyttää kyllä kätevämmältä kuin 2 osaiset O:t.
   
 9. salmon

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2002
  Viestejä:
  1 042
  Onko kellään kokemusta Weihrauch HW57:sta? 77 ja ylöspäin painavat aivan älyttömästi ja ainakin itse haluaisin kevyemmän aseen. Jotain tuosta 57:sta luin ja ainakin luodin syöttömekanismia kritisoitiin jossain. Tavoitteena olisi sii löytää jossain 3 kilon paikkeilla oleva ase. Viimeksi ammuin Stoegerin x20:llä ja se tuntui ainakin ampuvan aivan mihin sattuu. Ehkä siihen vaikutti kiikarikin eli aivan halvinta romua en halua hankkia mutta neljän kilon puntitkaan eivät kiinnosta.
   
 10. garfield69

  Rekisteröitynyt:
  02.09.2002
  Viestejä:
  269
  Jalustassa on stopruuvi ja aseen rungossa kolo johon tuo sopii, elikkä kiikari ei pääse liukumaan minnekään jos se vain on kiristetty kunnolla paikoilleen. Nuo Nikkon mallit on tehty kestämään terävä rekyyli, joten ei pitäisi olla pelkoa hajoamisesta tuon takia.

  En omista Hawkea, mutta paria ohimennen vilkaissut - ihan päteviltä vaikuttivat. Löytyy omat mallit ilma-aseisiin, tosin voihan muutkin mallit niissä kestää mutta omakohtaista kokemusta ei ole.
   
 11. riksa83

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  27
  Ei muutakun onnea uudesta weihrauchista.
  Garfield69 kertoi myös todennäköisesti hyvin käyvän luodinkin...
  Siinähän ne tärkeimmät asiat nipusssa sitten...

  Itse en osaa kertoa laadukkaasta optiikasta mitään kun aina ampunut halvoilla.
   
 12. riksa83

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  27
 13. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Noh. Nyt alkoi taas mennä vaikeaksi. Tuo maksaisi reilun satasen enemmän pumpun kanssa enää. Pumpun iso miinus itselleni olisi, että sen kanssa ei voi lähteä niin vaivattomasti vaan metsään sniputtaan käpyjä puusta ase olalla vaan ja padit taskussa, vaan pitää sitä pumppuakin sitten raijata paikasta toiseen. Mutta toisaalta 10 padin lipas.... eikai toi puoliautomaattinen sentään kuitenkaan ole?
   
 14. riksa83

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  27
  Pulttilukkoinen mutta kaliberi 4,5mm. Pumpun hinta on aika suolanen äkkiä katottuna 199€...(joku netistä).
  Sanoo että noin 40 hyvää laukausta....
  Muuta en pyssystä sitten tiedäkkään......
  Bsalta löytyy kyllä ihan huippu kasapyssyjäkin (Lonestar) ainakin rakennettuna ....että merkiltään varmastikkin kohtuu hyvä.
   
 15. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Päädyin siihen että en jaksa raahata 3,5 kilon pumppua aina mukanani kun menen mettälle/pellolle ampumaan, joten jätin tälläkertaa sitten kuitenkin PCP:n tilaamatta, ja otin sen WH97K:n ja siihen tuollaisen 4-12x42AO kiikarin. Hyvin tuollakin testien mukaan näyttäisi 50metriin ampuvan.

  Panoksia googletin, niin täällä kehuttu JSB Exact näyttäisi olevan monien suosiossa, mutta "H&N Field Target Trophy" sai tarkimman kasan, 30 metristä, ja sen nopeuskin säilyin parhaana 50 metrin etäisyydellä. Tosin kai vähän pyssyn yksilökohtaistakin. Tilasin nyt noista kahdesta kumpaakin alkuun.

  Pirusti kyllä kutien hinnat on noussut entisistä ajoista! Siinä missä pyssyjen hinnat on nousseet 15 vuodessa noin kaksinkertaisiksi, niin ammukset on markka=euroa, eli 6 kertaa kalliimpia kuin ennen. Tai miten haluaakin laskea, pyssyjen hinnat ovat laskeneet verrattuna ammuksiin jos positiivinen haluaa olla. Anyway, silloin 15+ sitten pystyi ostamaan viikkorahoistakin parhaita RWSsiä ilman itkua, mutta nyt kirpasee kun ostaa 3 rasiaa kuteja melkein viidellä kympillä....:mad:
   
 16. riksa83

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  27
  Panoksia googletin, niin täällä kehuttu JSB Exact näyttäisi olevan monien suosiossa, mutta "H&N Field Target Trophy" sai tarkimman kasan, 30 metristä, ja sen nopeuskin säilyin parhaana 50 metrin etäisyydellä. Tosin kai vähän pyssyn yksilökohtaistakin. Tilasin nyt noista kahdesta kumpaakin alkuun.

  Pirusti kyllä kutien hinnat on noussut entisistä ajoista! Siinä missä pyssyjen hinnat on nousseet 15 vuodessa noin kaksinkertaisiksi, niin ammukset on markka=euroa, eli 6 kertaa kalliimpia kuin ennen. Tai miten haluaakin laskea, pyssyjen hinnat ovat laskeneet verrattuna ammuksiin jos positiivinen haluaa olla. Anyway, silloin 15+ sitten pystyi ostamaan viikkorahoistakin parhaita RWSsiä ilman itkua, mutta nyt kirpasee kun ostaa 3 rasiaa kuteja melkein viidellä kympillä....:mad:[/QUOTE]

  Garfield69 sano että jsb exact 4,52mm koossa hyvä luoti.
  Jsb tuppaa olemaan hyvä luotimerkki...
  Sanoihin että yleensä H&N luodit ovat tehty kovemmasta seoksesta kun jsb tai rws.
  Joka tarkoittaa sitä että "alitehoisessa" ilmakiväärissä luoti ei välttämättä laajene piipussa tarpeeksi ja tulee ns ohivuotoa ja lähtönopeus putoaa joka heikentää taas tarkkuutta....
  Kuitenkin jokaiselle pyssylle on oma luotinsa ja ei ole kiveen hakattua mikä toimii parhaiten SE TÄYTYY TESTATA.

  Se on varmastikkin hyvä jousivehje ja onneksi olkoon hankinnasta... En tiedä mistä luotisi olet ostanut mutta itse olen ostanut ne rojal.si sivuilta. Oma jsb exact kaliberissa 7,62mm tuli sieltä tilattuna 5e/prk halvemmaksi....

  Jos sinua kiinnostaa niin voin laittaa sulle ammuntaoppaan mitä olen väsännyt harrastusmielessä.
  Siellä on vähän tuneup juttua pyssylle ja luodeilla. Käsittelee kuitenkin pcp-aseita mutta löytyy sieltä juttuja mitkä toimii myös muissakin ilma-aseissa.
  LAittele postia tuonne riku_suominen@hotmail.com jos halua oppaan. Ei maksa mitään
   
 17. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Pyssy tuli perille, en valitettavasti pääse ampumaan vielä viikkoon, mutta tuli vähän hiplattua ja sihtailtua kuitenkin.
  Yllättävän painavalta tuntuu, tai olihan se tiedossa että suht painava on, mutta tosiaan tuo 5+kg mitä kiikarin kanssa on, onkin yllättävän paljon vaikka salilla käynkin. :o
  No, tuntuupa tukevalta ja vakaalta eikä miltään väpättävältä kepukalta.

  Vähän kun tähtäilin n.100m päässä olevaa lipputangonnokkaa, niin iski tosin jo kevyt ostokatumus päälle... miksi pitää tilata tarkka ja kallis vehje, kun tajusin että en minä osaa pitää
  vehjettä varsinkaan seisaaltaan niin vakaana, että oma tarkkuus riittäisi tuolla matkalla osumaan. Ei paljon auta jos pyssyn tarkkuus olisikin 5cm, jos itse huojuu niin että 50cm
  tulee siitä jo hajontaa... Noo se on asia minkä oppii harjoitellessa. Täysin tuettuna ampuminen taas tuntuu kovin tylsältä, seisaalteen, istualteen ja makuultaakin on ok, mutta sitten kun isketään hiekkasäkkejä yms. että pyssy ei milliäkään heilu, niin menee huijaamiseksi.
  [​IMG]
   
 18. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Kyllähän ne tukilihakset pikkuhiljaa kehittyy ja ampuminen vakautuu. Ja kun hiffaa itselle sopivan tekniikan niin kyllä se siitä.
   
 19. riksa83

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  27
  Se aseen paino hillitsee sitä rekyyliä... Jos ase olisi kevyt niin olisi rekyyli olisi paljon terävämpi ja luodit leviäisi enemmän.
  Siinä kun tuet aseen täysin niin voit kyllä testata sitä aseen tarkkuutta. Mitä vähemmän ihmisvirhettä sen parempi.
  Eli sitten kun testaat niitä luoteja mikäli meinaat niin tottakai kannattaa ase tukea niin hyvin kuin mahdollista.
  Luulen kuitenkin että sataseen ei tuolla vehkeellä ammuta.
  Tossa sulle tukikäden ote parempaan tarkkuuteen...  Onnea kuitenkin ja toivottavasti on tarkkakin....
   
 20. riksa83

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2016
  Viestejä:
  27
  Evanix Blizzard S10 SHB kiintovaimennettu ilmakivääri.
  Riistamaalla tarjous 17.7 asti 490euroa
   
 21. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Eli eli. Tässä lonkeroa nautiskellessani mietin talvikuukausille jotakin tekemistä.
  Ilmakiväärillä tulee paukuteltua, mutta siihen rinnalle olisi kiva saada ilmapistooli. Mikä olisi parasta mitä pienellä budjetilla saa?

  N. 10 metrin rata löytyy omasta takaa, sisätiloissa, ihan tauluun tulee ammuttua. Aseen tarkkuudesta sen verran, että mitään kilpatason laukauksia ei ole hakusessa. Eli ei nyt millilleen tarvitse samaan reikään saada. Mutta ei kyllä mielenkiinto säily, jos kasa leviää jo tuolla matkalla kovastikin

  Weihrauchin hw 40 on pohdinnoissa edullisen hinnan ja arvostelujen vuoksi. Löytyykö kyseisessä hinta- ja laatuluokassa mitään vaihtoehtoja siihen rinnalle harkittavaksi?
   
 22. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  En osaa sanoa suosituksia, mutta sen sanon etukäteen että kannattaa kyllä valmistautua siihen että jos pelkkää kasan kokoa hakee, ilmapistooli on aivan eri maailma kun kivääri. Minulla on 3 ilmapistoolia, joista 1 on halpis jousi, 1 kallis jousi, ja 1 kallis co2 pistooli.

  Ampuminen oikein on niin paljon vaikeampaa kuin kiväärillä, että jos kasan aikaansaamattomuus aiheuttaa ahdistusta, voi surku tulla nopeaan. Itse kun ammun putkästä aikaa, en osu edes tauluun 10 metristä! Varsinkaan tuolla ns. hyvällä jousivehkeellä. Aseen ote, tähtäys ja liipasimen puristus pitää saada täysin nappiin, tai ammus lentää suunilleen kattoon tai seinään.

  Rekyylittömät co2/pneunaattiset on ehdottomasti parhaita, jos haluaa tarkkuutta ampua ja saada jonkinlaista kasaa. Tehokas jousipistooli taas on omalla tavallaan erittäin hauska tapa ampua, sillä ampumiseen tulee niin monta muutakin elementtiä mukaan kuin pelkkä tähtäys ja vakaus.

  Ajattelin ensivuodelle itsekin ostaa hw-45 pistoolin, vaikuttaa aika ihanaiselta jousivehkeeltä joka palkitsee ja rankaisee ampujaansa.
   
 23. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Juu toki, vaikeampaa varmasti on.
  Pienellä kasalla hain lähinnä sitä takaa, että luoti menee oikeasti sinne minne artisti itse sen ampuu. Että taidolla olisi oikeasti merkitystä.

  Ei riitä mielenkiinto pelkkään räiskimiseen tietäen, että kaikki tauluosumat on pelkkää tuuria. Yksi co2 (teräskuula)pistooli löytyy ja sen kanssa loppui into, kun osumissa ei ollut mitään jatkumoa. En sitä kyllä tarkkuuspyssyksi hommannutkaan vaan lähinnä kokeillakseni pistooliammuntaa.

  Mutta sain sen verran suosituksia tultulta, että uskaltauduin hw-40 tilaamaan. Pitäisi ilmeisesti olla ihan sopiva peli näin aloittelijalle. Aika nollilta lähdetään ja tarkoitus olisi katsoa mille tasolle syksyn ja talven aikana päästään
   
 24. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Joo, co2 vehkeissä varmaan nuo halvat markettivehkeet on aika lottoammuntaa.
  Tällainen c02 löytyy itseltäni. Vaikkei mikään pro-tason vehje olekaan, on kuitenkin vähän eri luokkaa kuin halvat härpäkkeet.
  Nykyään näyttäisi siltä että valmistaja on korvannut tämän paineilmalla c02 sijaan.
  [​IMG]

  Puoliautomaattinen, tarkka ja hyvä ampua, hyvä kahva ja erittäin herkkä ja tarkka liipasin. Kuitenkin, jotenkin tykkään ampua kankealla jousivehkeellä enemmän!
  Kun jokaisen laukauksen joutuu virittämään erikseen, ja joutuu kontrolloimaan rekyyliä, ja laukauksen onnistumisen tuntee sormissaan, on fiilistä
  enemmän kun siinä että pistää tähtäimen kohdilleen, nykäisee sormenpäätä vähän, ja kun piupiu täysin rekyylitön ja lähes äänetön laukaus osuu kohteeseensa, jotenkin
  tuntuu siltä että jotain puuttuu. Mutta on ampuminen kuitenkin kivaa, ja molempi parempi.

  Noi HW:n pistoolit kyllä vaikuttaa kaikki niin kivoilta. Kun tänä vuonna ostin ketjun innoittamana kiväärin, HW97 malli tarttui, ja nyt uusi jousipistooli himottaa jo. :) Odotan kyllä ensi vuoteen, ja katson sitten uudestaan josko on rahaa/tarvetta/kiinnostusta. Hauskasti nuo hw-pistoolit on nimetty ja mallinnettu oikeiden pistoolien mukaan, hw 40 näyttää glock 40 pistoolilta ja hw 45 colt 45 pyssykältä. Yleensähän vaan jotkut halpisvalmistajat matkii oikeita pyssyjä, joten siksi onkin hauska kun parhaimmat jousiviritteiset ilmapistoolit onkin pyssykopioita laatuvalmistajalta.
   
 25. Tukkeuma

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  1 019
  Amatöörille apuja: Ostin käytetyn PCP ilmakiväärin (Benjamin marauder) ja siihen 300bar sukelluspullon. Mukana ei tullut sitä pullon ja aseen välistä täyttöletkua. Millainen letku kannattaa hommata ja mistä edullisimmin? Jos oikein ymmärsin niin tähän Benjamiiniin käypä adapteri on nimeltään "foster"?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti