Hiiren kanssa sensitivity ongelma Windowsissa ja CS:GO:ssa

Viestiketju alueella 'Ongelmat' , aloittaja Reccy, 08.02.2017.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Reccy

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  1 396
  Eli, surffasin CS:ässä pari päivää sitten, ja yhtäkkiä huomasin että senssini tuntui erilaiselta, kaikki liikkeet tuntuu "liukkaammalta" ja ylipäätänsä tuntuu että senssi on vain nopeampi, liikettä ja aimia on paljon vaikeampi kontrolloida. Kun lasken Windowsissa/pelissä senssiä paljon niin tuntuu ihan ok mutta sit mennään niin alhaisille sensseille että vaikea pelata, ja jos vähän koitan laskea niin ei tunnu mitään vaikutusta olevan. Pääasiassa tuntuu siis vaikeammalta kontrolloida juuri esimerkiksi pienet liikkeet. Päähiirenä siis Zowie FK1. DPI siis 400, ja CS senssi 1.9.

  Ollaan yritetty kaikki maan ja taivaan väliltä ongelman ratkaisemiseksi. Windowsin asetukset tarkistettu ja kiihtyvyydeet pois päältä. MarkC:n mouse fix asennettu, Windows 7 uudelleen asennettu, CS:GO uudelleen asennettu ja config tiedostot resetattu. Ajurit päivitetty, emolevyn bios päivitetty, hiiren polling ratella pelleilty, Nvidian softasta katottu kaikki mahdollinen, jne. Kokeiltu 3 eri hiirellä, Zowie FK1, SS Rival ja Logitech MX518.

  Kaikkein oudointa tässä koko jutussa on että kaikilla hiirillä kun plugaat sisään niin toimii ja tuntuu siltä kuin pitäisi, mutta n. 30s jälkeen kun suunnilleen vähän pelissä pelannut niin ongelma palaa.
  Mikäköhän vittu, kivasti sanottuna, tässä mättää. Pakkohan vian on olla koneessa jos toimii hetken ja sitten tekee senssistä paskan.

  Koneena ASUS H97m-e, 8GB DDR3, GTX750Ti, i5-4460.

  Kiitos jo etukäteen avusta.
   
  Viimeksi muokattu: 08.02.2017
 2. LoserSupreme

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2016
  Viestejä:
  119
  En nyt tiedä miten tämän tahdikkaasti ilmaisisi, mutta oletko varma, että hiiri tosiaan käyttäytyy erilaisesti eikä kyseessä ole mikään aistiharha?

  Vaikuttaa vaan aika marginaaliselta mukavuus-/tottumisongelmalta, jonka ratkaisemiseksi olet jo ilmeisesti aikalailla kaiken mahdollisen tehnyt.

  Satun vielä tuntemaan useammankin suhteellisen neuroottisen cs:n pelaajan mitä tulee sensseihin ja hiiren aistittuun liikkeeseen. Sitä senssiä säädetään melkein lennossa kahden desimaalin tarkkuudella "kun muuten ei osu".

  Ja sellanen mitä en tuosta mainitsemastasi fixilistasta löytänyt - näytön virkistystaajuus, ootko tsekannut ettei oo syystä tai toisesta vaihtunu joksikin muuksi millä oot tottunu pelaamaan?
   
 3. fly

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2013
  Viestejä:
  2 803
  ethän anna nvidian expiriencen tehdä mitään säätöjä peleihin`?

  kokeillut usb2 porttia?
   
 4. Reccy

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  1 396
  Nvidia Experienceä ei ole asennettu, ja kokeiltu myös useita eri USB2/3 portteja.
   
 5. Reccy

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  1 396
  Sekin vaihtoehto käyty läpi että olisi jokin placebo, mutta ei se voi kuitenkaan olla kun pelissä pyörimällä näkee selvästi hiirimaton päästä päähän vetämällä menevän pidemmälle kuin ennen. Virkistystaajuus on sama 144Hz kuin ennekin.

  Plugasin hiiren etupaneelin portteihin, ja siinä taas kappas toimii ihan tavallisesti pidemmänkin aikaa ja pääsin pelaamaan jne. mutta heti kun vaihdoin pelissä crosshairin väriä, niin tuli takaisin nopeaksi, ja nyt ei etupaneelissakaan toimi tuo. Mitäs helvettiä tässä tapahtuu :D
   
 6. fly

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2013
  Viestejä:
  2 803
  kokeile ottaa hiiren rauta kiihdytys pelissä pois tai laittaa päälle, en muista sanatarkkaa muotoa csssä
   
 7. Rizz++

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2009
  Viestejä:
  432
  Cursor acceleration tai cursor precision. Molemmat varmasti pois päältä? Toinen nopeuttaa hiiren liikettä isoilla liikkeillä, kun toinen hidastaa pienillä liikkeillä. Tekeekö muussa samaa, kuin cs:ssä?
   
  Viimeksi muokattu: 10.02.2017
 8. fly

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2013
  Viestejä:
  2 803
  kun asensit windowsin uudelleen niin testasitko vähimmillä softilla toimivuutta, eli siis perus ajurit ja peli pelkästään asennettuna, ilman esim virusten torjuntaa ynm ynm
   
 9. Reccy

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  1 396
  Jees, morjesta taas tauon jälkeen. Tosiaan ongelma on helvetin kumma, eikä se ole kadonnut mihinkään. Kaikkea ylläolevaa on kokeiltu, kyseessä ei ole placebo, ja varmistettu että en ole ainoa joka tuntee eron. Kummallisinta on että esim. n. kuukausi sitten ongelma korjaantui noin viikoksi näyttiksen vaihdon jälkeen identtiseen malliin kaverin koneesta, jonka jälkeen vika palasi takaisin. Nyt on yritetty päivittää emo, muistit ja prossu eikä mitään vaikutusta, ja varmaan windowsi asennettu uudelleen 10 kertaa :D

  Kaverilla on täysin samanlainen kone joka osaltaan paitsi prossulta, mutta hänen koneella toimii hyvin hiiri. Ongelman on siis pakko olla jossakin softassa. Voiko mikään softa ylipäätänsä tehä mitään tälläistä? Ehkä ainoa yhdistävä tekijä kaikkien yritysten välillä on Steam, joka oikeastaan aina ollut asennettuna. Mites tässä jatkaisi sitten...
   
 10. fly

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2013
  Viestejä:
  2 803
  joku overlay saattaisi tehdä tuon, steamin tai afterburnerin tai vastaavan, windows tai hiiri ilmeisesti luulee olevansa pienemmällä resolla jolloin nopeus muuttuu

  onko jotain striimi ohjelmia päällä kans? steamin kaveri jako tjs?
   
 11. Reccy

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2013
  Viestejä:
  1 396
  Ei kyllä pitäisi olla, kun tosiaan Windowsia kun on asenneltu uudelleen ja uudelleen, niin kaikki ylimääräset härpäkkeet on jääny asentamatta.
   
 12. fly

  Rekisteröitynyt:
  10.02.2013
  Viestejä:
  2 803
  sammuta stiimi ja testaa, tai seuraavan kerran kun asennat windowsin uusiks ni älä asenna stiimiä ja testaa
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti