Heroes of the Storm (Blizzard MOBA)

Viestiketju alueella 'Pelit ja konsolit' , aloittaja Rakuun, 20.10.2013.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Nelfor

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  2 363
  Jäin silloin joskus aikoinaan lähemmäs 10v sitten dotakelkasta ulos ja en ole ko. genrestä sittemmin innostunut lainkaan. Voisi jopa sanoa, että olen jostain syystä kasvanut vihaamaan koko genreä.

  Vaan tämän kohdalla jotain on toisin. Blizzard yrittää rikkoa kaavaa sopivasti ja Blizzard-fanina lämmittää ajatus siitä, että sankareita on tuotu mukaan kaikista Blizzardin suurista pelimaailmoista. Tämän vuoksi peli tuntuu jo tietyllä tapaa valmiiksi tutulta, mutta silti niin kovin uudelta. Odotan todella innolla tämän julkaisua ja betaan olisi kiva päästä mukaan.

  Voipa olla, että kokemattomuuteni moba-genrestä myös lisää kiinnostusta tähän peliin, kun kyseistä genreä ei ole tullut tahkottua kyllästymiseen asti.
   
 2. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 213
  Kunhan valmistaudut siihen että peliä aloittaessasi tulet saamaan solvauksia genrelle ominaiseen tyyliin niin homman pitäisi sujua hyvin. Sinua tullaan alistamaan henkisesti jos et ole ensimmäisestä pelistä lähtien PRO-gamer tasolla yms. :)
   
 3. teh_shiz

  Rekisteröitynyt:
  28.10.2002
  Viestejä:
  462
  Tämä on se syy miksi itse pitäydyn erossa syövästä nimeltä MOBA-genre. Toivotaan että Blizzard onnistuisi tekemään jotain paremmin, lähtien genren pelaajien asenteesta.

  :smoke:
   
 4. Nelfor

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  2 363
  Tiedän tämän varsin hyvin ja tässä onkin pääasiallinen syy miksi ko. genrestä en ole innostunut.

  Oikeassa porukassa pelaamaan, niin hyvä tulee.
   
 5. Ogram

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2000
  Viestejä:
  957
  Not gonna happen. Ellei sitten muiden pelaajien huonosta kohtelusta voi saada kunnon sanktioita ja en usko että näin tulee käymään. Samaa syöpää tulee varmasti community olemaan kuin mitä muissakin vastaavissa peleissä, toivotaan että pelistä itsestään tulee tarpeeksi mielenkiintoinen.
   
 6. Myofist Banned

  Rekisteröitynyt:
  22.07.2008
  Viestejä:
  3 088
  Dotan balance on omasta mielestäni erinomainen, siitä on vaikea lähteä parantamaan.
   
 7. R a y

  Rekisteröitynyt:
  26.12.2013
  Viestejä:
  260
  Vaikuttaa jotenkin helvetin casualisoidulta Dotaan verrattuna. Paha tosin tässä vaiheessa sanoa mitään. En tosiaan tiedä tuleeko kyseinen peli kasvamaan tai viemään suosiota nykyisiltä moba- peleiltä. Vaikea kuvitella monenkaan dotakonkarin vaihtavan peliään enkä toisaalta usko, että pelin on tarkoituskaan kosia nykyisiä mobapelaajia. Toisaalta Blizzardilla on homma yleisesti todella hyvin hanskassa.. hauska nähdä mitä tulee.
   
 8. Pati

  Rekisteröitynyt:
  14.03.2001
  Viestejä:
  1 223
  En ole pelannut moba-pelejä aiemmin, mutta tätä odotan Blizzard fanboyna. Kiva, että on nopeampia pelejä luvassa kuin lolissa yms.

  En tiedä miten nämä pelit toimivat, jos et pelaa kavereiden kanssa. Mahtaako näin kovasti tiimipelaamisen painottava peli toimia yhtään public-matseina?

  Katsotaan jos jossain vaiheessa pääsisi betaa testamaan, hearthstoneen ja wowin lisäosiin on tipahdellut aiemmin betakutsuja jossain vaiheessa.

  Community ei pelota, sillä pelaan myös World of Tanksia, Siema PL.
   
 9. Feni

  Rekisteröitynyt:
  13.10.2013
  Viestejä:
  22
  Nonii, alfaan pääsin, ilmeisesti ensimmäisten eurooppalaisten joukossa mukaan, joten kirjotellaanpas nyt hieman tuon muutaman pelitunnin perusteella hieman ensivaikutelmia. Peliä siis pelailtu muutama päivä.
  Tätä ennen MOBA-uraani sisältyy vain n. 53 tuntia Dota 2:sta, joten käytän sitä referenssinä.

  Ennen kun pääsi pelaamaan PvP:tä, niin piti pelata läpi muutaman minuutin kestävä solo triali, yksin vastaan AI pelaajia, ja ryhmässä muitten pelaajien kanssa vs AI teamiä vastaan.
  Tässä opastettiin pelin mekaniikat läpi, jotka kuten odottaa saattaa, ovat hyvin yksinkertaiset. Pääasiallisesti jokaisella hahmolla on 4-5 perusskilliä, joita voi sitten erinäisellä intensiteetillä käyttää. Talenteista saa pelin edetessä lisää.
  Kaikki talentit eivät ole heti saatavilla, vaan vaativat muutaman kokemustason accountille. Niiden avaamiseen ei kuitenkaan kulu päivää kauempaa. Talentit toimivat ihan hyvin ja ainakin supportteja (joita itse pääasiassa tykkään pelailla) voi customoida ihan hyvin, joten supportistakin voi saada varteenotettavaa damagea irti tai keskittyä hiilerinä/supporttina olemiseen.

  Skillejä pystyy käyttämään aktiivisesti alusta asti, eikä mana ole jatkuvasti loppumaisillaan. Alussa jokaisella hahmolla näyttäisi olevan 3-4 skilliä, ja sitten lvl 10 saa yhden "ultamate skillin" lisää. Talenteilla voi avata lisää (1-7 kpl) skillejä.

  Pelin kulku tuntuu ihan mukavalta. Pisin peli jonka pelasin taisi olla hieman yli 30 minuuttia. Hieman tuon alle taitaa keskiverto pelin pituus olla, kerran taidettiin naamarullata vastustajan yli n. 15 minuutissa. Peli alkaa aika nopeasti sen jälkeen kun kaikki pelaajat ovat löytyneet.
  Pelissä valitaan hahmo ennen kuin pistetään itsensä jonoon, joten "pick phase" jää alusta kokonaan pois. Pelissä ei ole "laning phaseä", vaan PvP-aktiviteetti alkaa heti kun portit aukeavat ja NPC:ta alkavat toisiaan paukuttamaan.

  Karttojen erilaiset tavoitteet (merchanery camppien ottaminen, päätavoite) tuntuvat toimivan ihan hyvin public-peleissä. Tietenkin tällä hetkellä pelaajia on pienempi määrä ja porukka on ehkä hieman keskivertoa pelistä kiinnostuneempaa, kun ovat kerran Battle.netissä accountinsa betaan/alfaan taganneet.

  Ja nyt hieman subjektiivisempaa mielipidettä:
  ++Pelatessa oli haustaa. Jopa yksin.
  +Pelit ovat kivan mittaisia ja matsit yleensä aika tiukkoja. Toistaiseksi en ole ollut kunnolla vihutiimin myllytyksessä kuin muutaman kerran.
  +Aktiivista pelaamista alusta loppuun.
  +Ei Dotasta tuttuja "pitkittyneitä häviöitä", eli peli on hävitty 10 minuutin kohdalla, mutta päättyy vasta 40 minuuttia myöhemmin. Come backejä tapahtuu kanssa useammin.
  +Itemeiden poissaolo/talent systeemi tuntuu toimivan.
  +Keskittyy group-tappeluihin.
  +Mitään sattumanvaraisuutta ei pelissä ole, sillä hahmot tekevät aina saman damagen (joka tietenkin muuttuu kasvaa pelin edetessä). "procci" tyyppisiä skillejäkään ei taida olla, tai ei ainakaan toistaiseksi tullut vastaan.

  +-Mekaniikat yksinkertaiset. Itse pidän niistä, mutta ymmärrettävää että jotkut haluavat peliin enemmän muuttujia. Ei varmasti vetoa Dota-veteraaneihin.

  -Hahmot ovat kalliinpuoleisia ja in-game valuuttaa kertyy hitaasti. Oletan kuitenkin, että hinnat tulevat laskemaan, sillä tämä tuntuu olevan erittäin yleinen valituksen aihe.
   
 10. hrmh Banned

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2011
  Viestejä:
  672
  Itselle kävi myös niin, että tupsahti sähköpostiin Alpha-invite. Sinänsä en ole ehkä parhainta kohderyhmää, koska en ole paljoa pelannut näitä dota-tyyppisiä pelejä, mutta testaillaan.

  Parhaillaan tutorial on menossa, wowista napattu dwarf komentaa starcraft kakkosesta napattua marinea ja diablo heristelee nyrkkiä.. :think:
   
  Viimeksi muokattu: 15.07.2014
 11. Nelfor

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2006
  Viestejä:
  2 363
  En ole tätä päässy vielä pelaamaan, mutta on tullut katseltua paljon pelivideoita ja tullut huomattua, että tässä on monia asioita tehty ratkaisevasti eri tavalla, kuin muissa genren peleissä.

  Periaatteessa vaikuttaa siltä, että monia hermostumista aiheuttavia asioita on poistettu ja jäljelle on jäänyt entistäkin hauskempi ja tiimipelaamiseen enemmän panostava peli, jossa taito kuitenkin ratkaisee aikalailla kaiken. Kuitenkin huonompikin pelaaja pääsee peliin helpommin mukaan, kun levelit ja talentit kehittyvät samaa tahtia muidenkin tiimiläisten mukana.

  Tiimilevutus mahdollistaa myös hyvin erilaisia rooleja eri hahmoille, sillä nyt voi keskittyä esimerkiksi tappamaan vihollisen heroja tai tuhoamaan vihollisen basea. Creeppien tappaminen ei ole millään tavoin pakollista, sillä muut tiimiläiset voivat tehdä sitä puolestasi.

  Eli lopputuloksena on runsaasti taitoa vaativa ja erittäin hauska peli, jossa panostetaan tiimipelaamiseen ja tästä kaikesta huolimatta aloittelijakin pääsee peliin sisälle huomattavasti genren muita pelejä helpommin.

  Ovatkos peliä pelaamaan päässeet samaa mieltä näistä havainnoista?
   
 12. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Tänää tuli kutsu alffaan ei enää avainta vaa suora kutsu. Mikäli ei siis kusetus. Onko muut saanu alfa kutsuja?

  Oli se tullu blizardin pelilistaa. Iha mukava päästä pelailee. :D
   
 13. Gulchi

  Rekisteröitynyt:
  01.10.2012
  Viestejä:
  442
  Mullekkin tuli, ei ollu kusetus.
   
 14. Rakuun

  Rekisteröitynyt:
  14.07.2009
  Viestejä:
  297
  Oli vissiin joo inviteaalto taas tullut. Toivotaan että tulis avain :d
   
 15. Nakkivahvero

  Rekisteröitynyt:
  19.04.2008
  Viestejä:
  1 832
  Itsellenikin tuli invite. Saas nyt nähdä mitä tuosta tykkää kun yksinkertaistettu on vrt. Dota, mutta täytyyhän se testata.
   
 16. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Tuli suora lisäys pelilistaan. Ilmeisesti tykkärivät kyttyrää siitä, ku porukka myi heartstone avaimia *köh köh*
   
 17. bob kakkonen

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2014
  Viestejä:
  22
  Tänään tuli postiin kutsu/ilmotus. Oliskohan tullu isommalle porukalle kutsut kun oma tili ollu non-active jo tovin.

  En ole edes peliä seurannut, en tiedä siitä yhtään mitään. Pitänee tarkistaa illemmalla. Tulilla käytin, ei se ainakaan mitään avaimia kysellyt.
   
 18. t44vetti

  Rekisteröitynyt:
  30.10.2011
  Viestejä:
  145
  Eilen illalla oli 2,25milj. pelaajaa online mikäli sikäli pelin antamaan lukuun on luottamista.

  En tiennyt pelistä tarkemmin, mutta odotukset oli korkealla ja kyllähän tuo ilahdutti kun oli ilmestynyt peli listaan. Pudotus oli myöskin odotuksien veroinen :D. Ei siinä, että jaska olisi mut melko simppeli peli...ehkä liiankin omaan makuun mut casuaalit tykkää ja IAP kunniaan!
   
 19. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Itse laitoin joskus hakemuksen, olin unohtanut siis alphaan mutta oli ilmestynyt omaankin listaan
   
 20. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Oisko kukaan muro innokas pelailemaan illalla että saisi kaverina myös +50% xp boostin?
   
 21. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Voisha sit

  Finlandery#2891. Muutkin saa vapaasti lisäillä
   
 22. Jaklu

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2012
  Viestejä:
  165
  Alphassa mukana, LoLia puolisen tuhatta matsia takana.
  Saa lisätä: ICON#2680
   
 23. Forze

  Rekisteröitynyt:
  01.07.2005
  Viestejä:
  977
  Forze #2584 Itse olen totaalinen MOBA noob, Blizzardin pelit kyllä on tuttuja :)
   
 24. bob kakkonen

  Rekisteröitynyt:
  10.08.2014
  Viestejä:
  22
  Tuli vedettyä muutama tunti. Ei ole mun makuun. Mielenkiinto nousi sankareita tutkiessa, laski jokaisen versus pelin jälkeen. Pikkasen on pojat mutkia oikonu että saa ERITTÄIN matalalle kynnyksen aloittaa pelaaminen.

  dadda-boo-boo vauvalle tikkari ja niin päin pois. Sopii varmasti niille jotka haluaa lyhyitä sessioita pelailuun.
   
 25. finlandery

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2010
  Viestejä:
  2 501
  Ite taas tykkäsin mukavana vaihteluna loliin verrattuna+ei tarvii varata tuntia peliin, vaan voi käydä vetäsemäs ku huvittaa :) Jos pysyy tollasena/paranee(miten?) nii varmaa tulee tätä lolin ohessa jatkettua....
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti