Helsingin parhaat kebabit

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja ARantala, 26.10.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. AlexKrycek

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2016
  Viestejä:
  81
  Herttoniemen erätorilta Foxy Bear nimisestä pitseriapubista löytyy vähän yllättävämmästä paikkaa omaan makuun yhdet parhaista stadin kebuista.
   
 2. jorzak

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2015
  Viestejä:
  39
  King Kebabissa ainoastaan kanakebab on edukseen erottuva. Normikebabbi on ihan kurabulkkilaatua niinku kaikissa Helsingin kebabiloissa.
   
 3. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Suomen kebabit varmaan on sen takia niin laaduttomia keskimäärin, että suomalaisten #1 kriteeri kebabille on se, että se painaa suunilleen kilon, ja suurinosa tästä on lihaa. #2 kriteeri onkin sitten hinta, joka saa olla sen 6-8 euroa. Ei noilla ehdoilla kukaan oikea kokki yritä mitään bisnestä tehdä, tappiota tulisi jo raaka-aineista, jos jotain ei-kebab-tukusta ostettua lihaa yrittäisi itse valmistaa.

  Siksi kebab-"ravintolat" onkin pääasiassa kokkauskyvyttömien ja haluttomien halpaa numeronpyörittelyä eikä mitään ravintolatoimintaa. Oikein tehtynä, laadukkaan kebabin realistinen ravintolahinta olisi varmaan 15-18 euron luokkaa, ja lihaa olisi 200-300 grammaa. Tosin käsittääkseni sellaisiakin paikkoja Helsingistä löytyy? Muualla en ole kyllä nähnyt.
   
 4. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Mistäs ihmeen sisäfileestä kebabin pitäisi valmistua? Kyseessä on kuitenkin käytännössä nk. pikaruoka, jonka täytyy olla pääosin edullista jotta kauppa ylipäätään kävisi. Ei nykyisessä taloustilanteessa kyseisen ruokatyypin suurimmalla kuluttajaryhmällä eli opiskelijoilla ja pätkätyöläisillä olisi varaa käyttää moista palvelua kuin kerran kuussa, jos hinta tuplaantuisi.
   
 5. svrn

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2004
  Viestejä:
  1 845
  Helsingin kebabbilat ovat tosiaan aina kehnoja kun vertaa vaikka Tampereeseen. Kaveri kehui maasta taivaisiin aikoinaan Eerikin pippurin. Sitten kun sinne mentiin syömään, niin aika mitään sanomaton annos. Ehkä lähempänä kuvottavaa. Ainoa soosi oli joku tomaattinen kastike. Maku ei todellakaan ollut hyvä. Muutamaa muutakin kebabia maistanut sillä suunnalla, ja kaikissa tuntuu olevan ongelmia etenkin kastikkeiden kanssa. Yhdessä paikassa liha lämmitettiin todellakin mikrossa, luulin sen olevan vain legendaa :D
   
 6. MadPike

  Rekisteröitynyt:
  08.03.2016
  Viestejä:
  2 160
  Jos ylläoleva minuun koski, niin ei niiden mitään sisäfilettä tarvii ollakaan. Kunhan mainitsin realistisen hinta-arvion, mitä kebab maksaisi jos sen tekisi kokki omista aineista, eikä koko settiä ostettaisi kerralla eines-tehtailta. Sisäfilehän maksaa sitäpaitsi 30-40€ ravintolassa, ei suinkaak 15-18€. ;) Mutta ihan ok naudan+lampaan paisti siivutettuna grilliin (vai mikä oikeaoppinen tekotapa oniaan, suikaleita vai jauhelihaa?) mausteet, omat soosit, tuoreet ja monipuoliset kasvikset, korkea alv ja palkat, kyllä tuo 15€ on ylipäätään melkein minimi, millä voi tuoreista aineksista tehtyä ravintola-liharuokaa Suomessa ylipäätään myydä. Liittymättä siihen, että pitäisikö kebabin olla tätä vai ei. Minusta kyllä olisi hyvä, jos tällaisia laadukkaampia paikkojakin olisi.Varmaan Hesassa onkin, mutta kulkevat nimellä turkkilainen ravintola tjms. eikä kebabmestoina.
   
 7. kalahoo

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2014
  Viestejä:
  64
  Helsingissä on mielestäni tasan yksi erinomainen kebab-ravintola: Ani Telakkakadulla. Fiilikseltään toki näihin döner-kioskireplikoihin verrattuna täysin erilainen, mutta lammas- ja toisinaan myös kanakebab on priimaa ja siihen meze-pöytä päälle. 8,90 muistaakseni hinta. Huomenna voisi taas käydä...
   
 8. deadstar

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2005
  Viestejä:
  328
  Helsingin paikkoja vaivaa vähän mielikuvituksettomuus, kaikki hakevat tukusta sen saman pakasteköntin tangossa pl. muutama edukseen erottuva paikka harju döner ja ani + hiiligrilliä käyttävät kontulan shish ja mäkelänkadun sepia.
   
 9. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Mä kaipaisin eniten sellasta mestaa, jossa lihaa tulis suht hyvä määrä ja salaattina ei olis lehtisalaatti vaan sellanen jämäkämpi vähän rouskuva kaaliraaste tjsp. Ei oo vaan helsingissä tullut vastaan, mutta Diana Virroilta duunaa sellasia. Kastiketta vaan runsaasti ja kunnon rulla niin mielellään sen 10€ maksaisi. Ei kukaan satu tietämään mestoja esim malmi-tikkurila akselilta, että saisi tilattua?
   
 10. ddude

  Rekisteröitynyt:
  12.10.2007
  Viestejä:
  1 544
  Malmilla Tillikkaa vastapäätä on "Malmin kuningas" tjsp ja Luck Ladya vastapäätä on Midjat.
  Molemmat kyllä sellasia etten söisi kummastakaan mitään...

  Noista rullista niin Puolan Gdanskissa tuli syötyä yllättäen hyvä rulla:
  Lettu oli itsessään tasku johon täytteet työnnettiin sisään ja sitten rullattiin,ei tippunut yhtään täytettä ulos.
  Sisään sai valita muutamaa lihaa ja juurikin erilaisia kaalisalaatteja.
  Rullan "nokkaan" tuli vielä nokare jotain creme fraiche tyyppistä hapankermaa jos halusi.
  Oli ihan mukavan erilainen rulla ja vaikka vaihtoehtoja ei tajuttomasti ollutkaan oli kierto hyvää ja tuoreus maistui kyllä.
   
 11. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Jaa. Ani, Kilim ja Halikarnas. Kaikkien buffet kokeiltu ja vaikea on järjestykseen pistää. Melko geneeristä ilman vivahteita. Kaikissa todella huonot perunavaihtoehdot. Kilimissä taisi olla jopa jotain tulisempaa kastiketta tarjolla.

  Itsehän en siis mitään hummuksia vetele. Hyi saatana.

  Keski-Euroopasta saa kyllä perkeleen hyviä kebuja halvalla. Soossit ovat myös todella maistuvia. Lihakin on poikkeuksetta semmoista ohutta ja pientä, hyvin suolaista ja rasvaista silppua. Juuri semmoista sen pitäisikin olla.

  Döner Harju on liiaksi kikkailtua, kallista ja ei siinä nälkä mieheltä lähde. Keep it simple.
   
 12. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Ani ottanut valikoimiinsa kanakebabin. Oli iteasiassa koostumukseltaan ja mausteiltaan parempaa kuin nautakollegansa.
   
 13. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Pitäisiköhän kävästä huomenissa testaamassa moinen kanakebaani? Liikaa aikaa ei kyllä päivällä ole, mutta yritetään nyt edes.
   
 14. Diskopipari

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  14
  Il Classico. Sijainti tosin vantaan kivistössä, mutta aivan tajuttoman maukasta settiä.

  Paikalla aloitti "wtkins döner" niminen ravintola, joka myös oli perusbulkkiin verrattuna kovaa kamaa. Tällöin liha vuoltiin wotkinsin valmistamasta rullasta.

  Ilmeisesti omistaja vaihtui tms. ja paikan nimeksi muuttui tämä italialaisvaikutteinen. Nykyään liha valmistetaan alusta alkaen paikanpäällä ja on varmasti tuoretta, leikkuri huutaa arki-iltoisinkin.

  Annoksiin sisältyy meze-pöytä kellonajasta riippumatta. Myös erikoisempia ja autenttisia annoksia. Listoilla myös pizzoja ja hamppareita joita en ole vielä kerennyt maistelemaan. Menu löytyy netistä.

  Erikoisuutena vielä että paikalla syödessä on pöytiintarjoilu laskulla, perkele kun meinas viimekerralla unohtua koko maksut kun vieläkään ole tottunut tälläiseen kebumättöä vetäessä:D

  26 minuuttia keskustasta kehärataa, ravintola aivan aseman nurkilla.

  Taitaa olla aika hyvä mäihä kun on sattunut kotikulmille yhdet parhaista kebab/pizzamestoista, tässä aivan nurkilla myös todella hyvä italialaisomisteinen pizza/pastapaikka.
   
 15. Satai Vesa

  Rekisteröitynyt:
  20.09.2000
  Viestejä:
  9 303
  Tjoo, tuli päivällä kävästyä tuo Anin lounasbuffetti katsastamassa... kanakebabia ilmeisesti olisi normisti tarjolla vain tiistaisin ja perjantaisin, mutta lupasivat lisämaksutta lämmitellä kanakabaania mulle. Noh, siinä meni parisenkytä minuuttia niin sain hervottoman kasan kanaa lautasella eteeni, jota en tietenkään jaksanu syödä edes loppuun kun olin jo ehtinyt ahtaa buffettipöytän antimia henkeni pitimiksi. Mitä tulee lihan laatuun niin sehän oli varsin kelvollista, yksi parhaimpia mitä olen pk-seudulla testannut... myös muut lisukkeet olivat asiallisia.

  Silti normireiteiltä hieman syrjäinen sijainti todennäköisesti ei kannusta jatkossa pitämään kyseistä paikkaa vakioruokailumestana.
   
 16. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Laitetaan Il Classico muistiin mutta mikäs tämä toinen mainitsemasi pizzapastamesta on?
   
 17. Diskopipari

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  14
  Limone, löytyy myös toinen toimipiste lauttasaaresta.
   
 18. tatjaana

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2017
  Viestejä:
  1
  Eikö tommosesta mene ruokahalut, vai onko ne siellä jossain takahuoneessa jemmassa?
  [​IMG]
   
 19. Diskopipari

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2013
  Viestejä:
  14
  Etelässä määritellään lihan tuoreus sillä että vielä ruumiinlämpö hehkuu lihan pinnasta.

  Olisko tässä kilpailevaa bisnesideaa? "Tule ja koe oman paistisi valmistus, siittiöstä alkaen!"
   
 20. Lepanokka

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2007
  Viestejä:
  1 412
  Eerikin pippuri ottanut näköjään uutuutena kebabvartaat valikoimiin. Kukaan testannut?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti