Helsingin parhaat kebabit

Viestiketju alueella 'Ruoka ja juomat' , aloittaja ARantala, 26.10.2010.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
  1. salapoliisimies

    Rekisteröitynyt:
    02.09.2009
    Viestejä:
    6
    :smoke:
     
    Viimeksi muokattu: 09.06.2011
  2. Nemostelija

    Rekisteröitynyt:
    16.05.2008
    Viestejä:
    1 771
    Tilasin viimeksi Arkadian Kebsusta fetarulla, ja se oli kyllä paras koko pk-seudulla. Siinä Kampissa.
     
  3. jjx

    Rekisteröitynyt:
    23.12.2001
    Viestejä:
    14 132
    Tämä edullisten ravintoloiden puute siis tosiaan johtuu osittain siitä, että suomalaiset ovat ulkona syömisen kanssa niin pihejä. Kun ei ole kulttuuria jossa ulkona syöminen olisi arkinen juttu, ei myöskään synny näitä mutkattomia pikkupaikkoja, jossa tarjoiltaisiin herkullista perusruokaa kohtuulliseen hintaan (koska ne edellyttäisivät että olisi riittävän paljon asiakkaita esim iltaisin).

    Ei täällä tietenkään jonkun Thaimaan hintatasoon päästä ikinä, mutta jos panostaisimme enemmän kotimaiseen ravintolaskeneen, saisimme enemmän jotain Zio Pepen tyylisiä ravintoloita.
     
  4. Alfie B

    Rekisteröitynyt:
    19.12.2008
    Viestejä:
    235
    Harvasta paikasta tosiaan saa kunnon kebabia. Turussa oli parempi tilanne. Aika hyvän rullan olen saanut esim. kisahallin viereisestä Operasta ja kebabin riisillä Caloniuksenkadun Falafelistä.
     
  5. snaappo

    Rekisteröitynyt:
    05.12.1999
    Viestejä:
    184
    Saakos jostain samantyyppistä kebabia kuin dönerit saksassa? Eli tommosessa rapeessa leivässä (kuvassa). Tuntuu että kaikki mestat tarjoaa tollasessa vehnäjauholätyssä kebabinsa.

    [​IMG]
     
  6. JJTM

    Rekisteröitynyt:
    29.08.2000
    Viestejä:
    1 203
    näyttää erehdyttävästi leipäkebapille, vaikkakin huomattavasti paremmalle kuin viimeksi syömäni sellainen.
     
  7. kordets

    Rekisteröitynyt:
    11.03.2002
    Viestejä:
    88
    Ei ehkä ihan suoraan vastaan aiheeseen, mutta syötiin tänään Etelä-Haagan mardinissa. Kebu oli aika peruskauraa, ei huono, ei erityisen hyvä.
     
  8. nicks

    Rekisteröitynyt:
    22.01.2010
    Viestejä:
    46
    Eerikin pippuri (molemmat paikat, oletan että sama omistaja?) ei ole vielä pettänyt.
     
  9. dellflow

    Rekisteröitynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    550
    Isommalla Roballa on Big Mama's, josta saa kebabinsa rapeaan dürümiin käärittynä. Muualla se pehmeä pitaleipä on aika vakio.

    Eerikin Pippuri on luottomestani, pari vuotta sitten tuli pantua paikka boikottiin tason laskemisen vuoksi, mutta nykyään ruoka on taas asiallista.
     
  10. SilikoniSiili

    Rekisteröitynyt:
    17.07.2008
    Viestejä:
    214
    Omat kokemukset ovat melko rajoittuneita. Eerikin Pippuri on kyllä ihan maukas. Tiedä sitten onko se Forumin alakerta viihtyisin paikka mutta se nyt lienee toissijaista? :)

    Tulisuutta saa säädeltyä mukavasti pienellä keskustelulla ja ihan hyvin tulee syöneeksi. Mikään hirveän halpa paikka ei kuitenkaan ole. Miinusta voi myös antaa salaatista, joka on ollut pari kertaa jopa ala-arvoista. Kait tuolla voi jatkossakin käydä, vaikka kerran kaverin kanssa saatiin bonarina ripulit. Nice.
     
  11. mmakkee

    Rekisteröitynyt:
    30.05.2010
    Viestejä:
    1 044
    NUR grillin kebabit:P Iso annos ja omasta mielestä helvetin hyvää. Hyvä kastike ja ranskalaiset ei ui rasvassa ja olen ihan "lötköjä" vaan näyttääkin ihan ranskalaiselta eikä miltään madolta.
     
  12. snaappo

    Rekisteröitynyt:
    05.12.1999
    Viestejä:
    184
    Kiitos vinkistä. Kävin tänään vetämässä tollasen dürümin. Se lettu ei tosin ollut lainkaan rapea ja koko pötkylä maistu aivan paskalta. Maksoi vielä iha vitusti (9,20€) joten aikamoinen pettymys oli. No etsinnät jatkuvat...

    Tuo saksan leipä on siis sellanen kolmion muotonen paksu mötkö joka paistetaan grillissä niin että kuori tulee rapeaksi ja väliin jää sitä pehmeää leipää. Vähän alkaa kyllä usko loppua että niitä suomesta saisi. Luulisi että nuo turkkilaiset pitäisivät sen verran yhteyttä eripuolella asuviin sukulaisiinsa että saisivat niitä hyviä ja halpoja kebabeja tännekkin.
     
  13. Kimi

    Rekisteröitynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    337
    Sama omistaja ja samaa tukun geneeristä kebabbia kun kaikissa muissakin jämäpaikoissa.
     
  14. dohh

    Rekisteröitynyt:
    06.05.2003
    Viestejä:
    600
    Kilimin lounasbuffa on jo legendaarinen. Oikeasti hyvää rullakebua en ole löytänyt vielä mistään. Kovasti kehuttua Eerikin pippuria en itse pidä kummoisenakaan.

    Tätä paikkaa on pitänyt monesti käydä testaamassa, mutta en ole vielä ehtinyt. Moni on kehunut: EL KARIM
     
  15. dellflow

    Rekisteröitynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    550
    Sori vinkistä, en ole itse testannut paikan kebsuja, kunhan kuulin juoruja. :rolleyes:
     
  16. Decoy_IX

    Rekisteröitynyt:
    15.04.2010
    Viestejä:
    53
    No mutta tuon kyseisen paikan viehätys onkin suurimmillaan viikonloppuöinä siinä kellon neljän jälkeen kun ympäröivät baarit tyhjenevät ja ihmiset valuvat tuon paikan kautta eteenpäin. Mausta en osaa itse sanoa kun ei ole koskaan tullut selvinpäin käytyä.
     
  17. kepardos

    Rekisteröitynyt:
    16.07.2009
    Viestejä:
    215
    En oo mikään kebab-expertti, mutta Pukinmäen aseman Ravintola Stationista, sai todella isot ja hyvät annokset aikanaan. Samaa pakastetta joo, mutta hinta-laatu-kokosuhde oli kohdallaan. Tästä on tosin jo 1.5 vuotta.

    Nämä mestat kannattaa kiertää kaukaa kun on kebabista kyse: Pitäjänmäen Pizzapalvelu (todella pienet annokset, mutta on kyllä halpaakin), Roseway, ravintola and pizzeria (kebab ei kovinkaan hyvää).

    Eerikin pippurin olen ehkä neljä vuotta sitten testannut, joten pitääkin tehdä pikku reissu perjantaina sitä kautta.

    Tiedättekö mitä sellaset "kivet" on kebab-annoksissa? Mulla tuolta rosewaysta ja viimeks stadin kebabista tarttunu hampaaseen tosi kova pieni kiven tuntunen klöntti. Ihan ku ois siinä kebablihassa ollu. Tuntunu et hammas about halkee. :-SD
     
  18. MkH

    Rekisteröitynyt:
    03.09.2001
    Viestejä:
    3 626
    Luunpalasia? Se kebab-varrashan ei ole sellaisenaan leikattu jostakin kebab-eläimestä...
     
  19. T0mi

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    4 730
    Bitches don't know 'bout Troija... Troija kebab, aloitussivu

    Jyväskylästä reilu 10 vuotta sitten Helsinkiin muuttaneena voin sanoa, että ikävä tuli Troija Kebabin ruokia hyvin nopeasti. Troija Kebabin annokset ovat kieltämättä uniikkeja, eli mistään muualta ei taida saada vastaavaa - suurin ero on salaatti, joka koostuu pääasiassa kaalista ja sipulista. Kuulostaa kauhealta, mutta mulle toi on JUST SE kebab. :p Paikan vetonaulana taitaa edelleenkin olla itse tehdyt kebabkastikkeet, joista tulinen versio on ainakin tavikselle oikeasti tulista.

    edit: niin ja Helsingissä Ani rokkaa, mutta Eerikin pippurikin on ihan jees, kun ei tarvitse enää Eerikinkadulle asti tallustaa...
     
  20. kookospalmu

    Rekisteröitynyt:
    27.05.2005
    Viestejä:
    649
    Kebab Housesta irtoaa paremmat kebabit :o
     
  21. TunTuri

    Rekisteröitynyt:
    13.05.2001
    Viestejä:
    3 430
    Kampin Kebab House ja Eerikinkadun Eerikin Pippuri ovat ihan "ok" paikkoja, mutta.. Omiin suosikkipaikkohin kuuluu Uskudar Kebab Savonlinnasta, Hello Kebab Porista (sillä huomautuksella, että olen kerran saanut täällä varsin taivaallisen hyvältä maistuvan kebabin, toisella kerralla tuli taas suht perusmättö.. jos laatu on? tasaisesti tuota taivaallisen hyvää, niin ai että) ja pari suht lähekkäin olevaa paikkaa Jyväskylän keskustasta, en muista paikkojen nimiä.

    Malmin midjattia jotkui kehuvat, omasta mielestäni se on aika tasapää/tusinakebabberia. Malminkartanon juna-aseman lähellä oleva kebabberia oli ihan myös ok paikka. Pitäs käydä tuossa koskelantien egyptiläisessä kebabberiassa, siellä on kuulemma suht rempseänoloinen kebabbivääntäjäkin, jotkui ei tosin sen huumorista kuulemma tykkää ollenkaan.

    Lappeenrannassa tykkäsin aikoinani Suzan kebabberiasta siinä prisman vieressä olevassa kauppakeskuksessa, mutta kävin siellä nyt viimeaikoina, eikä se ainakaan tuntunut olevan yhtä loistomaukasta enää, saattaa tosin olla, että oma makutottumus on muuttunut tai jotain.
     
  22. T0mi

    Rekisteröitynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    4 730
    Harrastaako teistä joku muuten heikkoina hetkinä niitä roskakedappeja, joissa ei ole sitä kebabeläimestä kaavittua lihaa, vaan sitä neliön muotoista pakastelastua? En edes tiennyt, että tuollaista on olemassa, kunnes muutin Helsinkiin. Taisi jäädä kedapit syömättä... Kävin muuten tänään hakemassa Kampin pippurista (Ateneuminkujalla, eli siinä Aikatalon vieressä) kebabin salaatilla ekstralihalla, koska vhh-dieetti menossa. Oli kyllä aivan SAATANASTI sitä lihaa, vaikka kastike olikin vähän pettymys. Menen kuitenkin ehdottomasti uudelleen.
     
  23. Satai Vesa

    Rekisteröitynyt:
    20.09.2000
    Viestejä:
    9 300
    Noi pakastelastukebabit on kyllä kamalaa pahvia, kerran ostin Otaniemen grilliltä semmosen ja on ainoa kerta, kun on jäänyt annos syömättä loppuun.
     
  24. TunTuri

    Rekisteröitynyt:
    13.05.2001
    Viestejä:
    3 430
    Tänään kävin taas lounasaikaan tuolla, ja kebabbia oli paljon, ja se oli vallan hyvänmakuista.. Lastut vuoltiin nyt lähes suoraan tangosta, joten näinköhän tuolla oli aikaisemmilla kerroilla, illemmalla käydessäni jotkin uudelleenlämmitetyt lastut käytössä.


    BTW, on se tasapainoilua myös omantekemänkin kebabin kanssa.. 105 astetta, 6 tuntia -> kebabista tulee ehkä turhankin tiivistä "makkaraa", kun taas 120 astetta, 4 tuntia -> kebsusta tulee helposti murekemaista. Totta on kyllä, että vatkaamisen ja vaivaamisen määräkin vaikuttaa ja paljon.
     
  25. ARantala

    Rekisteröitynyt:
    02.08.2006
    Viestejä:
    177
    Tuli käytyä Kouvolassa, ja pakko kehua Angelaa Ravintola Angela Tämä tuli syötyä vaikka en krapulassa ollutkaan, voisin silti kuvitella että ihan täydellistä siihen olotilaan
    Angela 8,00 €
    Sisään leivottu kebabliha, aurajuusto, päällä rapea pekoni ja mozzarella

    Ei mitään turhia kasviksia yms. skeida :)

    edit: Vaikka ei tuo nyt mikään varsinainen "oikea" kebab olekaan, silti hyvä safka. Münchenin kentällä oli ihan mainiota döneriä, sellasta kun saisi suomeen.
     
    Viimeksi muokattu: 20.11.2010

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti