Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Pantoteenihappo

  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Viestejä:
  11
  E:
   
  Viimeksi muokattu: 13.02.2018
 2. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
 3. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
 4. neebflow

  Rekisteröitynyt:
  17.02.2017
  Viestejä:
  34
  Hedman kirje tänään Black Sailsista, Crystalis settiä eli ei oikeuksia edes hakea tuollaisia korvauksia. Miten rikosilmoituksen kanssa toimitaan, onko kukaan tehnyt?
   
 5. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Crystaliksella on laillinen oikeus vaatia hyvityksiä, vaikka sillä ei olekaan oikeata jakelutoimintaa.

   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 6. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  netstat/all komento voisi olla parempi niin näkyisi kaikki netin tiedot MACcia myöten.
   
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  kyllä huvittaa miten siellä puhutaan että piratebayn blockkaamalla loppuisi kaikki torrent liikenne, vaikka piratebay ei enää ole edes top 10 torrent sivu.... taitaa nopeen googlauksen jälkeen olla että kickasstorrents ja rarbg sivut johtavat, sitten tulee torrentproject ja sitten nämä torrent hakukoneet jotka etsivät monelta eri torrent sivulta....
   
 8. Obscuralogist

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  59
  Halusit varmaan linkittää tämän? Nimenomaan triviaalia ja toteutettavissa.
  En lähde arvailemaan sitä, kuinka todennäköisesti tätä sitten oikeasti tehdään trollien puolelta. Epäilyksiä tietenkin herättää hieman se, että pcapeja toimitetaan arvioitavaksi vain muutama kappale.

  https://www.solutionary.com/resource-center/blog/2015/05/protocol-anomalies/
  https://www.solutionary.com/resource-center/blog/2015/07/using-python-to-modify-packet-captures/
   
 9. bulemi

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2014
  Viestejä:
  24
  Onko mistää peleistä tullu kirjeitä?
   
 10. kiristys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  91
  Ei.
   
 11. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653

  "Lisäksi sopimuksella on luovutettu yksinomainen oikeus lisenssinsaajalle lisensoitujen oikeuksien toimeenpanoon kohdealueella tavalla, jonka tarkoitus on estää myöhempien loukkausten tekeminen ja hyvittää internetpiratismin aiheuttamat taloudelliset menetykset."

  "Crystaliksella on tämän yksinoikeuden johdosta oikeus esittää vaatimuksia vertaisverkossa luvatta tapahtuvasta Black Sails televisiosarjan jaksojen yleisön saataviin saattamisesta. Asiaa ei anna aihetta arvioida toisin se, ettei Crystalis ole itse jakanut televisiosarjaa Black Sails vertaisverkossa, vaan ainoastaan valvonut oikeudetonta vertaisverkkojakelua."

  Oikeus nimelliseen hyvitykseen luvattomasta käytöstä, mutta tuossa lisenssisopparissa nimenomaan täsmennetään hyvitysten koskevan taloudellisia menetyksiä, mitkä ovat nähdäkseni juuri noita konkreettisia tulonmenetyksiä. Mites tämä pitäisi tulkita?
   
 12. Teerex

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  57
  • 3.4 Asiaton käytös on kiellettyä. Asiattomana käytöksenä voidaan pitää esimerkiksi toisten nimittelyä, provosoimista tai voimakasta provosoitumista (ts. trollaamista ja trollin ruokkimista).
  Eikö ole peleistä vielä tullut kirjeitä? Trolli kiittää vinkistä.
   
 13. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Mennään mutulla, mutta eikös Crystaliksella ole silti se tekijänoikeuslain suoma oikeus saada nimellistä hyvitystä luvattomasta käytöstä huolimatta siitä mitä lisenssisopimus sanoo? Eli lisenssisopparilla pystytään täsmentämään ja luovuttamaan lisäoikeuksia, mutta lain määrittelemiin hyvityksiin on aina oikeus soppareista huolimatta, kunhan on oikeuksienhaltija.
   
 14. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  On. Tässä tapauksessa kohtuulliseksi nimelliskorvaukseksi on katsottu 500e per jakso
   
 15. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  60
  P
  Pelko moiseen on varsin pieni, sillä peliteollisuus on huomattavasti herkempi ja riippuvaisempi yleisestä mielipiteestä. Ala myös säätelee itseään aika hyvin ja rogue toimijat on tavattu potkia esim steamistä pois aika nopeasti.
   
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tossa edellisen keissin ratkaisussahan MAO katsoi edelleen että torrentparvi ja S-VOD ei ole toisiinsa verrattava jakelukanava. Siksi HBO voi esittää teosta ja Starz Digital Media myydä oikeuksia samalla kun Crystalis pelkästään trollailee parvessa.

  HP taas rinnastelee parvea S-VOD palveluun ja yrittää hakea hyvityksiä sen HBO:n jakelukanavan perusteella. Samalla kun HBO on ostanut yksinoikeuden kyseiselle jakelukanavalle. Ainakin ekassa haasteessa yritti vielä perustella Crystaliksen hyvityksiä menetetyillä tilauksilla.

  Kaiketi noita Crystaliksen oikeuksia kannattaisi riitauttaa tulevaisuudessakin(mikäli seuraavia juttuja enää oikeudessa nähdään), jos ei muuten niin hyvitysten määrän osalta? 50e on edelleen pahasti yläkanttiin.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 17. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Kyllä, pointti vain imho pcap filu ei ole sen enempää luotettava todiste kuin excel tiedosto.
   
 18. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  On se vähän hankalampi väärentää noita yksitellen kuin latoa numeroita Excel-taulokoihin. Siksi noita olisi hyvä nähdä jo yhteystietoja luovutettaessa todistamaan sitä tiedonsiirtoa.
   
 19. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 657
  No ensin kannattaa lukea vaikka viimeiset 20 sivua...
   
 20. Obscuralogist

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  59
  Olen aika pitkälti samaa mieltä eritoten tässä tapauksessa. Kun mitään tietoa tiedostojen kulkuketjusta tai alkuperästä ei ole, pitäisi moiset pilipalitodisteet jättää omaan arvoonsa. Jos valvonnan tarkkuudesta tai kestosta -itse valvontaohjelman auditoinnin puutteesta puhumattakaan- ei ole tarjota mitään muuta kestävää näyttöä, on mielestäni törkeätä tuomita ketään moisen perusteella.
   
 21. kiristys

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  91
  Erityisen törkeää, kun kyseisen tiedoston tuottanut yritys saa osan oikeudenkäynnin tuotoista.

  Edit: Se että oikeudenkäynnillä tavoitellaan tuottoa on jo itsessään erittäin törkeää.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 22. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  ei ole, ei texicipio vai mikä olikaa edes liity peli torrenttien parveihin. voi olla että kukaan ei myy p2p oikeuksia mihinkään muuhun kuin leffoihin/sarjoihin koska niissä on viikottaiset lataajat kumminkin aina samat.... toki pelien ja ohjelmien asennuksen tarkastus olisi 100 kertaa helpompaa kuin sarjan tai elokuvan lataus..
   
 23. Lampun&varjostin

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  21
  Nyt pitää laittaa taas kiireiltä pitkästä aikaa viestiä ja kiitosta taas MuroBBS lempi sankareille (Edna, Pelihemmo, DrVatanen, cydrex, TaxiM, jne jne jne...)

  Itse olen nyt selvitellyt aina kun voinut "iltaisin" omaa ongelmaani ja ilmeni että itselläni oli operaattorilla kaksi nettiä päällä. Joka kertoo taas sen miten epätarkkaa toimintaa voi operaattorilta tulla tässä tilanteessa. Mutta en silti ole ottanut yhteyttä "kiristäjään/kiristäjiin" koska tahdon katsoa kaikki kortit loppuun saakka.

  Mitä tohon Ace-Control etsivä firmaan tulee niin aika ihmetoimitaa että noinkin huono seuranta otanta että käy (mattokauppiaana) oventakana ottamassa kolme kuvaa ja kertoo oikeudessa jotain ihan sitä sun tätä ettei se wlan nyt ollut enää avoin. :facepalm:

  Itselläni on kuitekin verkkosivujen suunnittelusta 4-5 vuotta kokemusta ja olen noita ruukannut ylläpitääkin, niin tiedän että ip-osoiteet saa vaihdettua saman päivänkin aikana ja verkkosivun ylläpitäjänä saa kaikki ip osoitteet tietoon, joka ei ole edes mikään vaativa työ. Sen takia itse estänyt kaikki mainokset flash pohjasina, koska niihinkin voi piilottaa esim torrent teknologiaa jonka kautta ihminen joka ei tiedä mistää mitää klikkaa hei ikean mainos ja kappas se vaatii hyväksymään kaikkee mahdollista ja ihminen miettii hetken vain että pitääkö klikata vai ei ja noin 50% asentaa ohjelman tietämättää koneelle. Mutta sillon ei voi kun katsoa itseään peilistä.

  Olisi mielenkiintoinen nähdä oikeudessa mitä siitä pcap tiedostosta tulee lopulta, melkein sama jos tekisi tuntemattomasta sotilaasta (vuodelta 1955) itselleen pcap ja väittäisi sitä ladanneen, mitähän siihen oikeus toteaisi. Salissa katottaisiin kaksi ja puoli tuntia tuntematonta sotilasta ja oikeushaltijat olisi ymmällään.

  PS: tuntuu että yksi saman asian kertaavalla on alemman tason koulutus lakioppiin, sattuisiko olemaan avustaja työssään. En lähde nimeämään ketään helluntaisin ;)
   
 24. usvi

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  36
  Selvitän asiaa. Pistin viestiä kirjaamoonkin. Viimeisin tieto, mikä minulla on: "Lähiaikoina"
   
 25. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  uskon että ässä-acen saisi vaikka palkattua väärentämään todisteita jos tarpeeksi maksaa :D ja maossa katsotaan ihan todeksi nämä "todisteet" kun on pari kuvaa napattu ovesta... mistäs sitä tietää millainen veks-vesa siellä käy nappaamassa kuvan eikä edes mittaa mitään vaan lähtee menemään ja sanoo mitä hedman haluaa kun palkka on tarpeeksi kova...
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti