Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 261
  Tuossa hypoteettisessa tilanteessa lähdet oikeuteen todistajaksi ja kerrot olleesi asialla.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Ihmettelin sitä myös, mutta luultavasti se, että ilmoitin että laitan tänään kirjatun kirjeen, auttoi asiaa. Sen tietenkin laitoinkin ja jos en olisi saanut vastauksia, niin se olisi vähintäänkin ollut hyvän asianajotavan vastaista.

  On minusta todella röyhkeää, että ihminen ei saa itsestään kerättyjä lokitietoja, kuin jonkun tuomioistuimen tai viranomaisen kautta katsella. Siis omia tietojaan! Meinaako ne tosiaan ihmisiä löysässä hirressä pitää monta vuotta? Tämä jos mikä, on sitä kiristystä.
   
 3. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 154
  Tässä lähtötilanne ei ole oikeuden hakeminen, vaan rahan lypsäminen. Sitä ei alkuvaiheessa mitenkään erotella, onko syyllinen vai ei. Jos ei pysty osoittamaan tiettyjä asioita ja mokaa, niin sitten ottaa ja maksaa. Ensimmäinen virheaskel on ottaa kiristäjään yhteyttä jonkun kirjeen perusteella, joka olisi ihan hyvin voinut vaikka hukkua postiin tms.
  Jos olet epävarma tai vähän mokaat, niin maksat esim vieraasi waretuksen, kun kävi koneen kanssa, eikä muistanut sammuttaa torrenttia, kun kävi lukemassa sähköpostin verkkosi kautta ja jauhoitte skeidaa muutaman tunnin, etkä joskus vuoden päästä muista edes koko vierailua.

  Varsinkin, kun kirjeellä ei ole sinänsä mitään lainvoimaa, vaan se on maksuehdotus, jonka paikkansapitävyyskin on kyseenalainen.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 4. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Useampikin on. En tiedä onko kukaan muu saanut vastausta.

  Kertauksen vuoksi mainittakoon, että tietojen tarkastuspyynnön voi tehdä vaikka valmiilla tietosuojavaltuuten toimiston sivuilta löytyvällä mallilomakkeella:

  http://www.tietosuoja.fi/fi/index/materiaalia/lomakkeet/tarkastuspyyntojakorjaamisvaatimus.html

  HP:n rekisteri- ja tietosuojaselosteen löydät joko tästä kysymällä sitä HP:lta. Adultian, Filmian ja TOT:n tietosuojaselosteet ovat ko. firmojen verkkosivuilla. Njord-Lawsta ja muista en tiedä, jos ei löydy verkko-osoitteesta tai tule kirjeen mukana, niin niiltä voi aina kysyä. Rekisteriselosteen on lain mukaan oltava kaikkien saatavilla, ei pelkästään asianosaisten.

  Täyttöohje: vastaanottajan kohdalle rekisteriselosteesta nimi, ja rekisterin nimeksi juuri se mikä selosteessa on. Siis esimerkiksi HP:n tapauksessa "Oikeudenloukkausten selvittämiseen ja korvausten perimiseen perustuva rekisteri". Rasti ruutuun "haluan tarkastaa kaikki tietoni" ja jos haluaa tarkentaa niin voi vaatia lokeista kaikkia kirjeessä olleeseen IP-osoitteeseen liittyviä merkintöjä ja lokeja. Rekisteriseloste lähetetään rekisterinpitäjälle kirjallisena (sähköposti teoriassa, mutta kirje jos haluat olla varma) ja vastauksen pitäisi tulla lain mukaan 3kk sisällä. Jos ei tule, tai rekisterinpitäjä kieltäytyy antamasta jotain tietoja, niin asian voi viedä tietosuojavaltuutetulle.

  Helppoa kuin heinän teko!
   
 5. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  "Vaikka rekisteröinti ei ole tarpeen tekijänoikeuden suojaan, niin alueilla missä laissa on määrätty rekisteröinnistä, se toimii riittävänä todisteena tekijänoikeuden pätevyydestä ja mahdollistaa tekijänoikeuden haltijan vaatia hyvityksiä ja korvausta asianajokustannuksista (Yhdysvalloissa, rekisteröinti tekijänoikeuden loukkauksen jälkeen mahdollistaa vain korvauksen saamisen tapahtuneista vahingoista ja menetetyistä tuloista.)"

  Noin niin kuin maallikon suomennoksena. USAssa siis tuo "statutory damages" tarkoittaa sitä korvausta, jolla ei ole tekemistä todelliste vahinkojen kanssa vaan toimii sakkona tekijälle. Siis just näitä miljoonien korvauksia liian kuumasta kahvista yms. Suomessa ei vastaavaa käytäntöä ole eikä tullut mieleen hyvää suomennostakaan.
   
 6. linuxisnotunix

  Rekisteröitynyt:
  21.05.2014
  Viestejä:
  442
  Voi pyytää vaikkei olisi mitään kirjettä saanutkaan. Voi olla, että omat tiedot on jo rekisterissä. Näin työmäärä siellä päässä suurenee entisestään.
   
 7. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Lainasit minua epätäydellisesti tavalla, josta saattaa tulla väärä kuva.

  Kuten useita kertoja kirjoitin viestiini, niin minulle on ihan sama jos MAO haluaa käyttää laissa heille annettua harkintavaltaa siten, että hyväksyvät trollitehtaan kaikki hakemukset. Se on A-OK. Ja ymmärrän hyvin ettei nimiluovutuksissa ole varsinaisesti paikalla vastaajaa. MAO saa siis nimet luovuttaa, ja tyhmyys ei ole rikos.

  Mutta.

  On yksi juttu mitä minä en hyväksy. Nimittäin Markkinaoikeuden pitäisi perustella päätöksensä sen mukaan mitä voimassa olevassa laissa lukee, eikä vain copy-pasteta jotain trollien asiaan liittymätöntä skeidaa päätökseen.

  Eiväthän trollit edes yritä väittää, että yksittäisestä teleliittymästä olisi jaettu mitään. Sen sijaan puhutaan Internetin ja p2p:n toiminnasta ja miten waretus on sisältöteollisuudelle globaalisti kokonaisuutena merkittävää, ja että tekijälle kuuluu kohtuullinen korvaus jne sinänsä ihan mielenkiintoista juttua, mutta joka ei vaan liity asiaan.

  Toistan: Trollien hakemuksessa ei väitetä, että yksittäisestä liittymästä saatetaan teoksia yleisön saataviin, vaan merkittävyyttä perustellaan sillä, että listassa on paljon LATAAJIA. Kyseessä on lista liittymistä joista on EHKÄ waretettu.

  Lisäksi trollien "loki" on ihan tuubaa. Pentti velehtelee 20.000 euron tappiot per IP-osoite. MAOssa menee läpi, tietysti, mikä osoittaa lisäksi, että MAO ei hallitse kertotaulua. Tämähän tarkoittaisi rapiat 120 miljoonan tappioita, pelkästään Suomessa.
   
 8. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Suomessa ainoa yksityinen taho jolla on lain myöntämä lupa (luvanvarainen elinkeino) rikosten paljastamiseen on luvansaaneilla vartioimisliikkeillä, ei asianajotoimistoilla.
   
 9. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  195
  Olen Mosun kanssa tismalleen samaa mieltä... Vaikka unohdettaisiinkin EU-tuomioistuimen päätös niin jo nykyisenkin lain mukaan jokaisen luovutetun IP-osoitteen osalta merkittävyys pitäisi pystyä todentamaan.

  Olen jo aikaisemminkin tässä threadissa todennut että listan/parven koolla ei ole mitään väliä sen yhden luovutettavana olevan ja sitä tarkasteltavana olevan merkittävyyden osalta. Ainoa mikä tekee merkittävyyden on jaetun datan määrä.

  Doc-Z-Weedille toteaisin että on todellakin eri asia käsitellä 1000 yksittäistä hakemusta kuin yksi tuhannen ip-osoitteen hakemus. Toisaaltaan voidaan jopa miettiä lain kirjainta ja onko se edes teoriassa mahdollista toteutua jos hakemuksessa on vaikka 1000 osoitetta? Kääntäen jos jokainen IP-osoite maksaisi trollille 250 € niin ajaisiko se siihen että pohjatyötä pitäisi tehdä enemmän (ei olisi rahallista järkeä pyytää vaikka 5000 eri IP-osoitetta) --> tätä kautta syyttöminen uhkailu vähenisi?
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 10. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Miten jaetun datan määrän voisi teoriassa todistaa, jotta merkittävyyskynnykseen tulisi jotain järkeä? vaikkapa useita koepaloja pitkältä aikajaksolta, joissa jokaisessa mitattu nopeus ja esim. kokeellisesti arvioituna kuinka paljon kysyntää kyseissä parvessa on ko. teokselle (eli siis jakamalla osaa siitä itse), ja siitä extrapoloitu kuinka paljon yhteensä on jaettu?

  Jos asioista keskustellaan lainsäätäjien tasolla, niin siinä nousee väkisinkin kysymys että jos trollausta ei tehdä, niin miten tekijänoikeuksien haltijat sitten voivat puolustaa oikeuksiaan. Olisi hyvä jos jotain hyviä vastaehdotuksia olisi tarjolla myös, eikä vain nykyisten mielivaltaisten päätösten kieltämistä.
   
 11. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Kyllä se ohjelma jaetun datan määrän varmasti on tallentanut koska siihen ei mitään taikatemppuja vaadita. Sitä nyt ei tarkoituksellisesti vaan ole kirjattu MAO:n hakemukseen koska jaetut määrät ovat niin pieniä että yksittäisten käyttäjien merkittävyyskynnykset eivät mitenkään ylity. Suurin osahan on varmasti lataamisen jälkeen poistanut tiedoston ja jakosuhteella 1/100 tiedostosta olisi jaettu muutama mega.. Näitä lukuja kannattaa peitellä parvien kokojen ja potentiaalisten lataajien alle.

  Varmasti löytyy niitäkin piraatteja jotka tykittävät täydellä kaistalla yötä päivää torrentteja. Näistä ei vaan saada kiristyskirje-bisnestä luotua koska siihen toimintamalliin tarvitaan todella iso otanta IP-osoitteista.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Kuten sanottua, tätä palstaa lukevat myös ihmiset, jotka eivät halua kirjautua tänne. Tässä tuli tähän trollaukseen liityen mielestäni hyvä ehdotus:

  "Moroo. Laitoin eilen yömyöhään motille viestiä. Muutamia tunteja väsäsin tekstiä :D

  Tuohon jankuttajan kyselyihin palstalla liittyen siihen että mites niitä tekijänoikeuksia sitten hoidettais jos ei trollaamalla.

  Teknisesti tuossa "trollauksessa" ei ole sinänsä mitän vikaa. Hyvityksissä ja maksuissa on. Tuota samaa voisi hoitaa esim. Viranomainen (henkilötiedot pysyvät suomessa) tai viranomaisten valtuuttama yritys. Samaten nuo maksut siis kohtuullisiksi esim. Se 15% vähittäismyynnistä tai vaikkapa kiinteä hinta per lappunen esim se 20e.

  Nykyisellään tuo trollaus on vain rahan lypsemistä mihin tekijänoikeuslakia ja koko oikeuden suojelemista ei ole tarkoitettu.

  Tämän jos saisi hienosti muotoiltua niin olisi win win ja päättäjät todennäköisesti suostuvat helposti. Ei vie ongelmaa pois mutta kuihduttaa sitä jos nuo hinnat alenevat (eivät lähetä turhia lappuja. Vain isoille jakajille. Ei satunaisille/syyttömille) koska ei olisi muuten kannattavaa ja puututtaisiin vain oikeisiin tapa loukkaajiin.
  Viranomaisten hoitamana taas asia olisi eri. Siinä olisi selkeästi voittoa tavoittelematon pyöritys ja voitaisiin hoitaa niin, että he saavat tiedot ilmaiseksi ja olisi vaikkapa se 1-10e per teos oikeudenomistajalle tai15% vähittäismyynnistä oleva hinta tai vaikkapa kiinteä. Miten lystää.

  Myös nuo rikkeet kuten massana haetut yhteystiedot ovat olennainen ongelma tällä hetkellä.

  Lyhyesti. Ongelma ei sinänsä ole "trollaus" tai tekijänoikeuksien hoito vaan se että sillä rahastetaan."
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tässä on hyvä ohje jokaiselle ja muistaa pyytää kaikki tiedot, ne alkuperäiset lokitiedot myös. Jankuttaja onkin hyvin jankuttanut, että henkilörekisteriin kuuluu kaikki sinuun liitettävissä olevat ja kerätyt tiedot. Silloin nämä lokitiedotkin ovat osa sinun henkilörekisteriäsi, joten ne pitää myös toimittaa.

  Odotan nyt itse mitä tietoja sieltä tulee, koska ei mihinkään tutkinnallisiin seikkoihin voi perustua, ettei niitä itsestä kerättyjä alkuperäisiä lokitiedostoja voisi lähettää. Saahan ne mun puolesta käyttää aikaa ja rahojaan vakoojan hiippailuun häkkyröiden kanssa wlaneja mittailemassa pitkin pusikoita tai joulun aikaan joulupukkiin pukeutuneena sekä somepäivityksiä syynäämässä kolmivuorotyönä, mutta se ei kuitenkaan ole mikään syy olla lähettämättä niitä kaikkia itsestä kerättyjä tietoja pyydettäessä.
   
 14. VePeNe

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  16

  Näin. Tekijänoikeuksista on pidettävä kiinni ja tekijöille kuuluvat rahat tekijöille, ei kolmansille osapuolille. Ja siinä on ymmärtääkseni myöskin ketjun alkuperäinen tarkoitus.
  Piratismiin syyllistyneillä on kuitenkin ajateltavaa koska itseaiheutettu tämä tilanne heille on.
   
 15. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  119
  Parhainta tekijänoikeuksien puolustamista on hyvät palvelut joista kuluttaja saa haluamansa, Netflixin ja Spotifyn myötä on menty oikeaan suuntaan mutta vieläkin jotkut yhtiöt laahaavat nykyajasta jäljessä.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Miten tässä tapauksessa, onko asianajotoimistolla oikeus vakoilla ihmistä, kuten nyt ainakin Hedman Partners tekee. Mielestäni on aika julkeaa, että ihmiselle ilmoitetaan, etteivät voi lähettää kaikkia pyydettyä aineistoa tutkinnallisista syistä.

  Minuako ja tekemisiäni nyt sitten tutkitaan kuin pahintakin murhamiestä ja kaikkia tekemisiäni valvotaan. Onko tämä edes laillista?
   
 17. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  piratismia on tasan niin kauan kuin piratointi on helpompaa kuin aidon tuotteen saaminen

  esim tuotantokausi jota ei voi ostaa rahalla koska ei ole maassa nimeltä ameriikan yhdysvallat

  Blu-ray levy jota ei voi toistaa koska kopiosuojaus estää yms

  Musiikkiteollisuus on tämän tajunnut
   
 18. Aldor

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2007
  Viestejä:
  222
  Samaa mieltä. Oikea syy piratismin vähentymiseen ei ole kiinnijäämisen pelko vaan suoratoistopalvelut kuten Netflix ja HBO jotka mahdollistavat sisällön saamisen helposti ja vaivattomasti.

  Uusien elokuvien katsominen tosin on laillisin keinoin edellen varsin vaivalloista, ja kallista.

  PS(edit): Esim 40€/kk netflixin kaltaisesta Finnkinon palvelusta josta voisi suoratoistaa kaikki ohjelmistossa olevista leffoista ei olisi mielestäni ollenkaan paha hinta.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 19. VePeNe

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  16
  Totta tämäkin, en ehkä ajatellut aivan loppuun. Siihen että piratismi on erittäin yleistä löytyy syy (ainakin) tuosta ylläolevasta.
  Mutta se siitä, mielipiteiden jaarittelu ei välttämättä tee hyvää tälle ketjulle. ;)
   
 20. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Päivitetty myös langan ensimmäisellä sivulla linkattuun kommenttiini.

  Muuten, tietosuojavaltuutetun toimiston sivulla sanotaan:

  "Henkilötietojen käsittelyn edellytetään olevan avointa. Rekisterinpitäjä on siten velvollinen antamaan tietoja henkilötietojesi käsittelystä sekä niitä kerättäessä että käsiteltäessä. Sinulle on kerrottava tiedot..."
  http://www.tietosuoja.fi/fi/index/rekisteroidylle/rekisteroidynoikeudet/tiedonsaantioikeus.html

  En minä ainakaan saanut mitään tietoa! Ensimmäisen kerran kuulin koko jutusta vuoden kuluttua siitä kun Hedman Partners oli markkinaoikeudelta hakemuksellaan saaneet henkilötietoni. Velvollisuus on jätetty täyttämättä! Tuohan on jonkinlainen rikos rekisterin pitämisessä.

  EDIT:

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523?search[type]=pika&search[pika]=henkilötietolaki#L2P6

  Rekisteröidyn oikeudet
  24 §
  Informointi tietojen käsittelystä
  Rekisterinpitäjän on henkilötietoja kerätessään huolehdittava siitä, että rekisteröity voi saada tiedon rekisterinpitäjästä ja tarvittaessa tämän edustajasta, henkilötietojen käsittelyn tarkoituksesta sekä siitä, mihin tietoja säännönmukaisesti luovutetaan, samoin kuin ne tiedot, jotka ovat tarpeen rekisteröidyn oikeuksien käyttämiseksi asianomaisessa henkilötietojen käsittelyssä. Tiedot on annettava henkilötietoja kerättäessä ja talletettaessa tai, jos tiedot hankitaan muualta kuin rekisteröidyltä itseltään ja tietoja on tarkoitus luovuttaa, viimeistään silloin kun tietoja ensi kerran luovutetaan.

  Edellä 1 momentissa säädetystä tiedonantovelvollisuudesta voidaan poiketa:
  1) jos rekisteröity on jo saanut nämä tiedot;
  2) jos se on välttämätöntä valtion turvallisuuden, puolustuksen tai yleisen järjestyksen ja turvallisuuden vuoksi, rikosten ehkäisemiseksi tai selvittämiseksi taikka verotukseen tai julkiseen talouteen liittyvän valvontatehtävän vuoksi; tai
  3) kerättäessä tietoja muualta kuin rekisteröidyltä itseltään, jos tietojen antaminen rekisteröidylle on mahdotonta tai vaatii kohtuutonta vaivaa taikka aiheuttaa rekisteröidylle tai tietojenkäsittelyn tarkoitukselle olennaista vahinkoa tai haittaa eikä talletettavia tietoja käytetä rekisteröityä koskevaan päätöksentekoon taikka jos tietojen keräämisestä, tallettamisesta tai luovuttamisesta on nimenomaisesti säädetty.
  Tietojen luovuttaminen = Hedman Partnersille tehty tietojen luovutus päämiehen toimesta? Vai markkinaoikeudelle tehty hakemus? Tietojen kerääjähän on Excipio ja Crystalis Entertainment UG, rekisterin ylläpitäjä Suomessa Hedman Partners. EDIT 2: Ilmeisesti kuitenkin markkinaoikeudelle tehty hakemus, silloinhan tiedot on kerätty tähän nimettyyn rekisteriin.

  EDIT 3: Enkä itseasiassa saanut tietoa rekisteristä enkä siitä että voin hakea siitä tietoa, ennen kuin MuroBBS-sivustolta. Minusta tiedottaminen rekisteristä on täysin jätetty tekemättä.

  EDIT 4:
  47 §
  Vahingonkorvausvelvollisuus

  Rekisterinpitäjä on velvollinen korvaamaan sen taloudellisen ja muun vahingon, joka on aiheutunut rekisteröidylle tai muulle henkilölle tämän lain vastaisesta henkilötietojen käsittelystä.

  48 §
  Rangaistussäännökset

  joka tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta tämän lain vastaisesti

  1) laiminlyö noudattaa, mitä henkilötietojen käsittelyn tarkoitusten määrittelystä, rekisteriselosteen laatimisesta, tietojen käsittelystä, informoimisesta, henkilörekisterissä olevan tiedon korjaamisesta, rekisteröidyn kielto-oikeudesta tai ilmoituksen tekemisestä tietosuojavaltuutetulle säädetään,

  ja siten vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan, on tuomittava, jollei teosta ole muualla laissa säädetty ankarampaa rangaistusta, henkilörekisteririkkomuksesta sakkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 21. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Spotifyn kaltaista "Kaikki elokuvat saman katon alla" -palvelua tuskin tulee koskaan siitä yksinkertaisesta syystä, että elokuvateollisuudessa sopimukset ovat huomattavasti monimutkaisempia ja hajautetumpia kuin musiikkialalla. Jossa siis kolme suurta käytännössä hallitsevat koko maailman markkinoita suorilla tai lähes suorilla sopimuksilla tuottavan tahon kanssa. Karusti yksinkertaistaen Spotifyn tuotot (joita itse asiassa ei niitäkään ole) myös revitään artistin selkänahasta, mitä on aika vaikea kuvitella elokuvateollisuudessa tapahtuvaksi. Mutta tämä menee aika railakkaasti offtopiciksi ja itse olen vääntänyt asiasta vuosikausia hieman erilaisissa yhteyksissä, joten eipä tästä sen enempää.
   
 22. finkbrau

  Rekisteröitynyt:
  06.02.2013
  Viestejä:
  24
  Ketjua lukiessani mietin itsekseni, että kuinka kaukana on se tilanne, että itsemurha-ajatuksien kanssa painiskeleva yksinäinen mieshenkilö flippaa kirjeen saatuaan niin, että päättää siirtää omaan itseensä kohdistuvan lopullisen ratkaisun sen yli, että ehtii käydä laittamassa ensin trollin kylmäksi?

  Muistuu mieleen erään tuttavan tarina, kun pienessä kylässä toimi yrittäjänä ja joutui jatkuvasti paikallisen pikkuvirkamiehen vainon ja pienen kiusanteon kohteeksi. Konkurssi oli lähellä ja eräänä iltana jutteli sitten "hyvässä hengessä" tämän virkamiehen kanssa ja totesi, että nyt on muuten niin, että olen liiketaloudellisen tilanteen ja sinun vittuilun, kiusanteon ja ankeuttamisen takia lähellä itsemurhaa, mutta usko kun sanon; jos päädyn tähän ratkaisuun niin SINÄ lähdet ensin.

  Virkamiehen vaino loppui, bisnes pelastui ja kukaan ei kuollut. Mutta tilanne oli kohtuullisen lähellä.
   
 23. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  sanoisin että enemmän piratismia ehkäisee sivut jossa voi katsella mitä sarjaa tai elokuvaa haluaa ilmaiseksi (sivun ylläpitäjä lataa torrentti version ja uploadaa nettiin katseltavaksi)
  kävijämäärät eräällä sivulla yli 10 kertaiset kun suositun torrenttisivun parven koko.
   
  Viimeksi muokattu: 17.02.2017
 24. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tuskinpa piratismi piratismia ehkäisee. Torrent-liikenne noiden sivujen johdosta toki varmasti vähenee.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Tässä on koskettava kommentti todellisesta elämästä. Täällä on ollut puheenvuoroja ihmisiltä, jotka ovat kertoneet, mitä tämä kirjebisnes heidän jo ennestään heikoilla olevalle mielenterveydelleen aiheuttaa. Yksitysviesteissä on samaa tullut esille. Olen sanonut, että ei pidä lannistua, vaan käyttää kaiken jäljellä olevan energiansa kirjoittamalla päättäjille ja kertoa mitä pahaa tämä kirjebisnes aiheuttaa hänelle itselleen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti