Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Penasta tulikin mieleeni että onkohan miehellä terveys pettänyt vai mikä, kun ei ole muistanut kirjeitä lähetellä sitten kahden ensimmäisen jälkeen? Z-Nation elokuvia oli kuulemma imuroitu IP-numerostani ja kymppitonnien oikeudenkäyntikuluja tarjosi siltä istumalta. Onko Pentti muistanut joulun jälkeen muita kirjekavereitaan?!
   
 2. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Osaisiko joku tulkita tarkan käännöksen tästä tekstistä, varsinkin suluissa oleva lause:

  "However, while registration isn't needed to exercise copyright, in jurisdictions where the laws provide for registration, it serves as prima facie evidence of a valid copyright and enables the copyright holder to seek statutory damages and attorney's fees.[25] (In the USA, registering after an infringement only enables one to receive actual damages and lost profits.)"
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
  Beurer AS 87

  Beurer AS 87

  39 €
  -34 %
  Katso
  tuotetiedot
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Joo pyysin ja Hatanmaa aikoi lähettää kirjepostissa. Ehdin kyllä sen kirjatun kirjeen postiin viedä, tiedä sitten auttoiko se reagoimaan, kun siitä täällä puhuin.
   
 5. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Ei tarvi arvailla. Joni seuraa tätä lankaa aktiivisesti.
   
 6. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Keväällä joku oli linkanut ketjuun 11.3.2016 haasteen, jossa vaadittiin 13.500 euroa 18 jakson jakamisesta, Power ja Black Sails, sekä 2000 euron oikeudenkäyntimaksu + 2470 euroa haastehakemuksen kirjoittamisesta.

  -> ilmeisesti 11.3.2016 haaste meni yksipuolisella päätöksellä ja vastaaja maksaa 17.970 ...
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 7. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Pakko itsekin osallistua tähän, vaikka sen myötä potkujen mahdollisuus täällä tuntuu kasvavan. Varsinkin kun ei ihan aina suostu olemaan samaa mieltä kuin täällä isoimpaa meteliä pitävät.

  Siis jos ajatellaan tilannetta, että minä syytän sinua jostain ja sinä tiedät ettet ole sitä tehnyt. Miten suhtaudut, mikä on normaali reaktio tuollaiseen? Eiköhän se ole juuri se, että kerrotaan syytöksen esittäjälle, että väärillä jäljillä ja jos ei lopu, niin kopautan otsaan. En siis ainakaan itse usko että valtaosa syyttömistä suostuisi purematta nielemään tuollaiset syytökset ja olisi hiljaa, vaan reaktio olisi juuri tuollainen kuin edellä mainitsin. Se sitten kokonaan toinen asia mitä siinä kertoo ja miten syyttömyyttään yrittää todistella. En näe mitenkään tarpeellisena alkaa kertoilla perheasioita tuossa kohtaa, eikä myöskään mitään muita selittelyitä.
  Joku voi olla sitä mieltä että kirjeeseen vastaaminen ja lataamisen kieltäminen olisi jotenkin raskauttavaa. Itse näkisin sen syyttömän ihmisen normireaktiona.
   
 8. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Kyllä, yhteydenotto on normaali reaktio. Se on tässä tapauksessa myös erittäin huono reaktio.

  Kertauksena:
  älä ota yhteyttä trolleihin,
  älä ota yhteyttä Turreen,
  älä kirjoita asiasta yksityiskohtia mihinkään,
  säästä kirjeet,
  tuo asiaa yleisellä tasolla julki kaikkialla, missä vaikutat ja kenellä on mahdollista vaikuttaa asiassa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 9. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Viestissäni puhun sellaisesta tapauksesta, jonka kirjetrolli pystyisi todistamaan syylliseksi markkinaoikeudessa.

  Eri mieltä saa olla, mutta nollapostaaminen, henkilökohtaisuuksiin meneminen ja täysin epärelevanteista asioista jankuttaminen ja eipäs-juupas-tappelu on vähän eri asia kuin eriävän mielipiteen esittäminen.
   
 10. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Koska kaikille on varmasti selvillä etten ole trolli, niin sanon ettei yhteydenotto trolleihin ole mikään oikeuteen johtava kortti, vaan se mitä sanot kun otat yhteyttä. Jos innostut lörpöttelemään liikaa, olet syyllinen tai syytön, etkä tajua, että vastassa on kusetuksen ammattilaisia, niin huonosti käy.
   
 11. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 759
  Yhteydenotosta ei ole mitään hyötyä mutta mahdollista haittaa voi olla (erotut joukosta). Joten järkevin ja täten normaali reaktio on olla ottamatta yhteyttä. MUTTA jos nyt haluaa välttämättä syystä tai toisesta olla yhteydessä ja kiistää teon niin samalla voi kannattaa KAIKKI henkilötietojaan itsestään. Mieluiten vieläpä asianajajan välityksellä - mutta ei Turren.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 12. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Olkoon sitten tämä kohdallani nollapostaus, ot, tai mikä vaan, mutta tuo Riistinraudan kirjoitus oli vaan niin hyvä että pakko kehua.
  Yksittäinen kirjeensaaja on aivan ihmeissään, kun ympärillä potkitaan maamme viranomaiset jakkaralta oikeuskansleria myöten. Ulkomaiden trollitehtaiden kivijalkoihn sijoitellaan suunnilleen kasapanoksia, ja itse haluaisi vaan tietää että miten tällaiseen kirjeeseen pitäisi suhtautua.
   
 13. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Älä odota että muut hoitaa koko homman. Jokaisen pitää itse osallistua. Jokainen henkilö joka kysyy ja vaatii, korostaa tätä tilannetta. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan!

  Oikeaa henkeä! Saisi muutaman viikon muutakin postitettavaa kuin kiristyskirjeet, kun vaan porukka tekisi tuon. Jos nyt suostuvat, kun tuon Ednankaan tapauksessa näköjään eivät. Mutta voihan sitä silti pyytää vaikkei saiskaan! Päivitän tuon etusivulla linkattuun "mitä tehdä" -kommenttiin.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  mihinköhän se mun toka kirje hävis kun 4kk+ sitten tippu yks kirje ja sen jälkeen ei oo tullu /: tuttu sai 2 kirjettä. ei edes kutsua maoon :/ olisi ollut toinen aavia case mutta revittelisin voitolla paljon enemmän ja äänekkäämmin :D
   
 15. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  60
  Ihan vaan kertauksena kaikille uusille kirjeen saajille: Älä maksa, älä ota yhteyttä.
   
 16. throwaway007

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
  Viestejä:
  2
  Exäni ilmoitti että on saanut parista eri paikasta kiristyskirjeet.
  Vietin aikaani on/off hänen luonaan vuosi sitten ja joskus tuli imutettua netistä tavaraa. Tämän kielsin kyllä jyrkästi ja vakuutin hänelle että en mitään tuollaista ole tehnyt.

  Ainakin yhden kirjeen aika ja sisältö vaikuttaisi pitävän paikkansa. Hän ei koskaan netistä mitään ole imuroinut ja tiedän hänen olevan syytön. En ole enää hänen kanssaan läheisesti tekemisissä. Miten tässä pitäisi nyt menetellä? Sanoin hänelle että unohtaa kirjeet eikä reagoi niihin mitenkään (koska tiedän hänen olevan syytön). Mutta mitenköhän käy jos hän joutuu oikeuteen asiasta? Hän ei tiedä tietokoneista hirveesti ja käyttää konettaa lähinnä sähköpostiin ja e-maileihin ja netflixiin. Netti luonnollisesti on hänen nimissään.
   
 17. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Jos se pystytään esittämään varmasti syylliseksi, niin se varmasti tehdään. Riippumatta siitä ottaa yhteyttä, tahi ei. Itse puhun tapauksesta jossa tietää itsensä syyttömäksi.
  Miten täällä voi olla eri mieltä jos kaikki sellaiset jotka edes koittavat pohtia näitä asioita hieman eri kantilta, leimataan trolliksi ja jaellaan varoituksia ja bannataan? Minä en ole mennyt henkilökohtaisuuksiin(niin kuin täällä muutamalla lähes jatkuvasti tapana), mutta toin tuossa aiemmassa postauksessani vaan esimerkin omaisesti tilanteen esiin.
  Kysytään nyt vielä se, että miksi jos sinä sanot, että kirjeeseen ei kannata vastata ja minä sanon että normireaktio syyttömälle, niin minä olen se nollapostaaja ja epärelevanteista asioista jankuttaja ja sinä taas asiakeskustelija?
  Jos kyse oli minusta, niin korjataan sen verta, etten ole väittänyt että _kannattaa_ ottaa yhteyttä trolleihin. Olen vaan todennut sen olevan yleinen reaktio ihmisellä, kun häntä syyttömästi syytetään. Sitä vastoin toiset täällä jatkuvasti kertovat sen että se ei kannattaisi ja sillä voisi jotain voittaa. Siihen en osaa ottaa kantaa, enkä pysty ymmärtämään mihin tuollainen perustuisi.
   
 18. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 012
  Maksa! Sun on pakko! Menetät kaiken jos et maksa! MAKSA! MAKSA JO!

  Lue triidi läpi...
   
 19. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Ties kuinka mones kerta kun ihmettelen tätä kommenttia. On sanoinkuvaamatonta että markkinaoikeuden ylituomarin suusta voidaan kuulla tällaista.....paskaa.. Luulisi kouluja käyneen tajuavan että minkään epämääräisten excel taulukoiden perusteella ei pitäisi yhtäkään tietojenluovutusmääräystä antaa. Eikö markkinaoikeuden tuomarit ymmärrä että:

  a) Nykyisellä menettelyllä hakija pystyy lisäämään tuohon tuhansia rivejä sisältävän excelin sekaan mielin määrin aivan mitä tahansa IP-osoitteita
  b) Hakijalla on mahdollisuus saada yhteystiedot mistä tahansa suomalaisesta IP-osoitteesta

  Onko tekijänoikeuslain tarkoitus mahdollistaa tämä??? Ihmettelen asiaa myös sen takia koska laissa lukee selvästi että yhteystiedot voidaan määrätä luovutettavaksi ainoastaan yksittäistapauksessa. Miten helvetissä MAO pystyy toteamaan kyseessä olevan yksittäistapaus, kun yksi hakemus sisältää tuhansia IP-osoitteita sekä useita teoksia??? Näköjään perusteeksi riittää että "tässä on yksi hakemus, joten tämä on sitten yksittäistapaus" (???) :facepalm:

  Tätä voisi jo pitää melko suurena aukkona suomalaisten yksityisyyden suojassa. Vai onko tämä vain turhaa salaliittoteoriointia??? Ainoastaan hyväähän tässä pohjimmiltaan rehelliset lakimiehet tarkoittavat: "KUNHAN VAIN SAADAAN PIRATISMI KITKETTYÄ REHELLISEN LAKIMIESPORUKAN VOIMIN".

  Onneksi viime aikoina on lukuisa joukko muitakin piratismista huolestuneita lakimiehiä käärinyt hihansa tämän erittäin vakavan rikollisuuden muodostuman kitkemiseen. Huomaa sarkasmi. Ei voi ymmärtää mikä on Suomen oikeusjärjestelmän tila nykypäivänä
   
 20. throwaway007

  Rekisteröitynyt:
  16.02.2017
  Viestejä:
  2
  Lukenut sen 500+ sivua jonka perusteella neuvoin häntä unohtamaan koko laskun. Kysyinkin nyt hypoteettista tilannetta jossa hän joutuisi oikeuteen vaikka on syytön.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tämä on totta. Jokaisen pitää itse pyytää omaa asiaansa koskeva päätös- tai diaarinumero, jos sitä ei kirjeessä näy, jotta voi MAO:sta pyytää omaan päätökseensä liittyvät tiedot. Lisäksi, kuten poliisi on ohjeistanut, niin itse ensin olla yhteyksissä sinne kirjeen lähettäjään ja jos ei asia luonnistu ja kaiken em. on tehnyt, niin sitten rikosilmoitusta. Muutenkin kaikki yhteydenotto päättäjiin ja keneen tahansa auttaa asiaa. Kukaan ei aja omaa asiaansa paremmin, kuin ihminen itse.

  Tähän pitää korjata, ettei Joni Hatanmaa kieltäytynyt lähettämästä rekisterissä olevia tietojani, vaan hän lupasi lähettää ne kotiosoitteeseeni. Niitä alkuperäisiä lokitietoja ei aikonut tutkinnallisesta syistä lähettää ja tästä juuri laitoin markkinaoikeuteen viestiä sekä myöskin siitä, että markkinaoikeudella ei ole ollut käytettävissän alkuperäisiä tiedostoja.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Ok, eli nyt kun HP on kieltäytynyt henkilötietojen luovutuksesta, niin siitä voi kannella myös tietosuojavaltuutetulle ja kysellä onko tuollainen mielivaltainen "tutkinnallinen syy" yksityiseltä lakiasiantoimistolta pätevä syy. Henkilötietolain 27 §:

  Eihän tuo "rikosten ehkäiseminen" tai "valvonta- ja tarkastustehtävät" voi koskea yksityistä tahoa, vaan pelkästään viranomaisia. Muutenhan kuka tahansa rekisterinpitäjä voisi kieltäytyä vetoamalla valvontaan. Jos rikosilmoitusta tai haastetta ei ole tehty, niin tuo peruste on hatusta vedetty. Tietosuojavaltuutetun sivuilla todetaan:

  "Mikäli rekisterinpitäjä kieltäytyy antamasta tietojasi, hänen on annettava sinulle kirjallinen todistus. Todistuksesta käyvät ilmi syyt, joiden vuoksi tarkastusoikeus on evätty. Tämän jälkeen voit kääntyä tietosuojavaltuutetun puoleen."


  Sait muuten vastauksen aika ennätyksellisen nopeasti, onneksi olkoon. Lain mukaan HP olisi voinut odottaa 3kk.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 23. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  helvetin epätodennäköistä että joutuu, mutta jos joutuu niin käsket sanoa että siellä on ollut kavereita kylässä välillä yölläkin ja kiistää kaikki väitteet

  siinähän sitten trollit yrittää todistaa että juuri hän on jakaja
   
 24. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Hypoteettiset tilanteet on hypoteettisia tilanteita, mutta eiköhän tuollaisessa tilanteessa olisi aika helppoa selittää tilanne aivan siten, miten se oikeasti on. Eli "minä en näistä ymmärrä, en tiedä onko exä silloin sitten jotain tehnyt, mutta sanoo kyllä ettei ole."

  Yli vuosi sitten tapahtuneet (ja siihen loppuneet) muutamat torrentin jakamiset eivät itsessään hirveästi yksilöi tekijäksi yhtään ketään.
   
 25. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Kaikki tiedossa olleet oikeusjutut ovat olleet sellaisia, että waret olleet päällä monta kuukautta 24/7 :D En usko että satunnaiswarettajaa haastetaan oikeuteen, koska olisi mahdotonta tekijää löytää.
   
 26. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Kukaan ei (toivottavasti) saa varoitusta tai banneja siitä että esittää eriävän mielipiteen. Viimeaikoina bannit on annettu tälle selvästi samalle trollille, joka kerta toisensa jälkeen luo uuden tunnuksen bannatun tilalle ja tulee jankuttamaan samaa asiaa sivu toisensa jälkeen. Samalla asialla tarkoitan tässä tapauksessa väittelyä siitä, että onko Ednan järkeä kysellä lakitoimistolta diaarinumeroa vai ei. Tällaisessa tilanteessa voi kyllä esittää eriävän mielipiteen, mutta trollien termein on täysin mielisairasta jankuttaa eipäs-juupas tappelua siitä kannattaako sitä numeroa yrittää kysyä.

  Sinä saat sanoa, että se on normaalireaktio syyttömälle ja olen siitä jopa samaa mieltä kanssasi. Saat esittää omia mielipiteitäsi siinä missä minäkin, mutta kummankaan meistä on turha alkaa - ainakaan tässä ketjussa - tappelemaan kymmentä sivua siitä, että onko se normaalireaktio vai ei. Jatkossa keskustelen kanssasi aiheesta yksityisviestein, niin ei mene täyis off topiciksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti