Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 012
  Heedmaan tilaa Facebookista kys. käyttäjän tiedot (käyttäjällä on tili facessa, on rekkautuneena sisään ja katsoo lokeista IP:nsä. Aika helposti pystyy yhdistämään näitä tietoja!) aikamääreineen ja sitten sieltä datamainaavat tarvittavat tiedot syyllisyydestä. 1+1 = 2.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 2. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Jaa-a. Täällä jo aikoja sitten esitetty kysymys, että miksi ihmeessä trollit poimisivat random osoitteita sieltä sun täältä ja vaarantaisivat viimeisenkin uskottavuuden itsestään kun jengi autuaan typerästi jo valmiiksi ojentaa heille IP tietojaan lataamalla trollien valvomaa materiaalia?
  Jotain rajaa folion paksuudella.

  Edit:
  Missä vaiheessa trollien sivuilla käyminen tuo peliin jotain muuta kuin se, että sinun IP osoitteesi on jo heillä ollut ja jota voivat käyttää "facebook tietojen ostamiseen" jos siihen jostain syystä päätyisivät?

  Muistutetaan kuitenkin, että MAO on jo antanut käyttäjän nimet ja osoitteet valmiiksi trolleille. Ehkä vähän helpompi sitä kautta tilata tietoja?
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 3. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Ehkä kavereilla on meriitit kohdallaan, mutta MAO:55/17 päätöksen Tekninen selvitys IP-osoitteiden BitTorrent-vertaisverkon tietoliikenteessä on niin paljon ympäripyöreitä lausuntoja ja sellaisenaan ne eivät todista juuri mitään.

  Esimerkiksi:
  Hauskaa lukea että missään vaiheessa asiantuntijat eivät ole varmistaneet näiden 3 pcap-tiedostojen oikeellisuutta (ei ole sama asia kuin eheys).


  Mutta ihan huvin vuoksi, tuosta Maon päätöksestä:

  - Kyseiset tiedostot ovat koskeneet Tsherk-analysointityökalulla tehdyn tunnistuksen perusteella Excipion IP-osoitteiden 192.168.111.200
  - NARS-ohjelman IP-osoitteessa 84.248.149.253 havaitsemasta BitTorrent-liikenteestä

  Todiste:
  [​IMG]

  Voin toki SHA-1 arvon antaa k.o pcapista jos epäilette todisteen eheyttä :D
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 4. joku4362

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2014
  Viestejä:
  202
  Noh missä kansalaisaloite jolla tää touhu lopetetaan kerralla? :confused: Ei tarvii enää sen jälkeen vedota säälittäviin "avoin wlan" selityksiin. :smoke:
   
 5. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 012
  Et ole lukenut mitä ulkomaalaisille rölleille on tapahtunut? Rahanahneus saivat niitten päät sekaisin ja alkoivat tehdä tyhmyyksiä. Esim. joku höpöhöpö ohjelma (NARS tai mikälie) lokittanut tekijänoikeusrikkeitä (ja jakanut lapsipornoa) ja Saksan alipetohitleri pystyy todentamaan tämän WORM reikänauhasta käyttämällä ennustajaeukon (toinen apuri, todistaja mikälie) erittäin selkeää (paskaista) kristallipalloa.
   
 6. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Kansalaisaloitteilla onkin ollut jo hyvä onnistumisprosentti ;)
   
 7. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Ja tähän päästiin siitä, että käyttäjä itse tilaa FB tietonsa.
  Ehkä pari mutkaa suoriksi, mutta ei kai sillä mitään väliä ole?

  Mikäs siinä kun oma kristallipallo on "kunnossa".
   
 8. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 012
  Ja mitekähän FB tiedot edes auttavat? Oman IP:nsä saa tietoon ilman mitään fabookin kaltaista kyttäysjärjestelmää...
   
 9. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Kiitän onneani siitä, että saatiin meidän kirjeet siinä vaiheessa kun keskustelu oli vielä tasolla "miten tämä homma saadaan selätettyä" eikä pääpointti ollut nykyisellä tasolla missä kakkaa heitetään kaikkien päälle ja tapellaan vain keskenään.
  Jos omat lukemiset olisi ollut ekana sitä, että "trollit valokuvaa soihtukulkueissa", "MAO on paska ja puolueellinen" tai "Muron ylläpito on Hedman Partnersin palkkalistoilla ja vuotaa tiedot käyttäjistä trolleille", niin oilisin ollut ihan kusessa ja pahimmassa tapauksessa maksanut.

  Jotain rotia salaliittoteorioihin ja keskitytään siihen miten me pystyttäisiin yhteisönä kääntämään kirjeiden imago julkisissa silmissä entistä negatiivisemmaksi.
  Paljon on viimeisten kuukausien aikana tapahtunut ja iso osa muron salapoliisien takia. Nyt vaan ollaan viimeaikoina keskitytty epäolennaiseen tässä keskustelussa ja homma junnaa paikoillaan.
   
 10. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Lain muokkaaminen tai kokonaan uuden kirjoittaminen olisi tosiaan se polku jota poliittisten päättäjien pitäisi lähteä tallaamaan. Koska muut polut jotka voi trollaamisen pysäyttää on että MAO:n tuomarit itse toteavat ettei tätä trollausta tueta (ei hyväksytä hakemuksia torrent-parven, huu-haa-kokonaisyleisön ja sekunnin perusteella) tai kansainvälinen poliisityö tekee Guardaley/IPP/Excipio-liigasta selvää. Tuo EU-tuomioistuimen päätös olisi kansanedustajille varmaan mieluisin syy lakia muuttaa, kun kaikki EU-tawara on niin jees.

  Ja aivan mahdottoman kalliiksi se käy monelle suomalaiselle. Varsinkin niille paroille jotka päätöksiä odottaessa joutuvat haastetuiksi, muutaman kymmenen sentin takia.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 11. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Kuten tuolla jo aiemmin sanoin. Eivät mitään jos sinulla on sama IP osoite ollut käytössä kuin kirjeessä.

  Ja kysymykseesi mitä FB tiedot auttavat vastasin jo pari vastausta sitten. Suurimmassa osassa tapauksia tuskin auttavat mitään.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 12. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Melko huvittava uutinen kokonaisuudessaan. Liekö Herkko Hietanen kirjottanut jutun valmiiksi ja YLEn toimittaja julkaisee omalla nimellään :facepalm: eikä toki sanallakaan mainittu että oikeus hylkäsi kanteen kokonaan Scanboxin osalta puuttuvan asiavaltuuden vuoksi!!!!! Olisi voinut lisätä vielä että "jatkossa röllit kehittävät menetelmiä joilla syyttömätkin saadaan osoitettua syyllisiksi"

  Hatanmaalla ja Karilla työt vähissä (tai printteristä musteet loppu) kun on aikaa yöt ja päivät kirjoitella Murossa?
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 13. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Tietosuojalain nojalla kaikilla on oikeus saada omat tietonsa henkilörekisteristä tarkastettavaksi. Parasta olisikin jos jokainen kirjeen saaja näin tekisi, niin saataisiin maksimoitua työmäärä joka niihin vastailusta trolleille koituu.
   
 14. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000005089714.html

  Tuossa artikkelissa lukee "Käytännössä epäillyille jakajille jää myös todistustaakka syyttömyydestään." Onko siis Joni taas maksanut iltalehdelle vai onko nuo toimittajat vain kujalla? Millä perusteella epäillyn täytyy todistaa syyttömyytensä? Jos Jonilla on vain IP osoite, ei tule liittymän tilaajan todistella syyttömyyttään millään tavalla.
   
 15. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  MAO on linjannut ip = henkilö, toiseksi oikeuteen viedyt tapaukset on profiloitu useiden kuukausien ajalta jolla yritetään todistaa että jakaja ei voi olla kukaan muu kuin liittymänhaltija.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 16. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Mistä tuon linjauksen keksit? Lue vaikka case Flint MAOn sivuilta, niin huomaat, että MAO:lle piti vielä näyttää todiste, että juuri Flint oli warettamisien takana. Pelkkä "yksi sama henkilö warettanut kyseisellä liittymällä" ei riitä MAO:ssa. Flintin tapauksessa Muro kirjotteluilla ja ylilauta viestillä saatiin kohdennettua tekijä Flintiksi. Olihan tuo aika naurettavaa sinänsä, mutta kuitenkin MAO tulkitsi nettikirjoittelut "myöntämiseksi".

  "45. Markkinaoikeus on edellä katsonut, että teosten lataamiset ja jakamiset on tehnyt sama henkilö samalla tietokoneella ja vastaajan internetliittymää käyttäen. Vastaaja on tältä osin esittänyt, että kysymyksessä on ollut avoin langaton verkko, jota kuka tahansa on voinut käyttää myös vastaajan asunnon ulkopuolelta. Näin ollen asiassa on seuraavaksi arvioitava, ovatko kantajat esittäneet riittävän näytön siitä, että vastaaja on itse osallistunut teosten välittämiseen yleisölle ja on siten vastuussa tekijänoikeuksien loukkauksista."
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 17. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Eikös esim. nuo kirjeet kasata Virossa, tietokanta on Saksassa ja pomot Filippiineillä ja Bahamalla ja ilman pomojen lupaa ei mitään luovuteta.
  Bahamallekko pitää mennä kyselemään ja eihän siellä EU:ta ole. Kuka maksaa liput ja päivärahat?
   
 18. demas

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2013
  Viestejä:
  232
  Olisiko näin että tuollaisella järjestelyllä HP/vastaava taho voi vaatia mitä tahansa huumori-summia ihmisiltä ilman että heillä on vastuuta ja velvollisuutta yhtään mihinkään?
   
 19. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
 20. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58
  Enpä ole varma onko tämä jo ollut täällä, mutta laitan kumminkin...

  https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/lakimiehet-rahastavat-tekijanoikeuksilla-asiakas-maksaa/

  Erityisesti hyyppää silmille tuo " Esimerkiksi Crystal Bay Corporation-nimisen valvontafirman konsultti Daniel Macek joutui myöntämään oikeudenkäynnissä Australiassa, ettei ollut itse kirjoittanut asiantuntijalausuntojaan, eikä tuntenut hyvin teknologiaa, jota lausunnot käsittelivät " JA

  " Malibu Median asiantuntijana kanteessa toimi toinen saksalaisfirma, IPP International. Tuomioistuin ei ottanut ratkaisussaan huomioon sen tuottamaa todistusaineistoa ja asiantuntijalausuntoja, ja Malibu Median vaatimukset hylättiin. Oikeudenkäyntipöytäkirjasta selviää, että IPP International lisensoi ohjelmistonsa Texcipiolta.

  Illinoisin oikeuden ulosheittämä todistusaineisto on hyvin samankaltaista kuin todistusaineisto, jota Texcipio tuottaa Suomen markkinaoikeudelle."
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 21. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Totta, erittäin huono. Ja valitettavasti suomalaisia ei tahdo millään saada kansalaisaloite.fi -sivustolle. Siellä on hyviä aloitteita, jotka ei saa muutamaa sataa ääntä. Käykääpä äänestämässä (ja ottakaa hyväksi tavaksi), olisi kiva nähdä saiko murolaiset mitään aloitetta nytkähtään.

  Mutta kyllä se on silti yksi keino saada lisää huomiota. Kannatan sitä että kansalaisaloite tehtäisiin. Kun aloitteita katsoo, eivät ne aina niin tarkasti ole määriteltyjä, ja joskus ehdotetaan vain lain kumoamista. Ehkä muutama murolainen voisi privana alkaa sorvaamaan aloitetta (vai uusi lanka sitä varten?). Tässä on kuitenkin keskusteltu niin paljon, että suurimmat ongelmat on kaikkien tiedossa, enkä tiedä sen parempaa ryhmää joka tehtävään alkaisi. Piraattipuolueelta olisi tosin voinut odottaa kansalaisaloitetta - ehkä sieltä voisi kysyä olisiko innostusta tulla mukaan aloitetta luomaan.

  Asia koskettaa kuitenkin jo nyt suurta määrää suomalaisia, ja jatkossa vielä suurempaa.
   
  Viimeksi muokattu: 16.02.2017
 22. inffy

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2000
  Viestejä:
  6 635
  Ei se ongelma tuossa ole, vaan siinä että ne yleensä blokataan jo ennen eduskuntaan pääsyä.
   
 23. helluntai

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Viestejä:
  36
  • Varoitus: 3.4 provosointia & 3.7 saarnaamista.
  Tyypit jankkaavaat toisten diaarinumeroita lakiasaintoimistolta, vaikka normiälyinen huomaa, ettei aikajanan perusteella ole mitään mahdollisuutta,että tiedot olisi saatu MAO;sta:facepalm: Ei firmat jaa toisten tietoja asiaankuulumattomille tyhjäntoimittajille.
   
 24. helluntai

  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Viestejä:
  36
  Se että jokin asia on sinun mielestäsi hyvä juttu ei tarkoita että se olisi muiden ihmisten mielestä hyvä juttu.
   
 25. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  On ollut aikaisemmin, mutta ei haittaa. Hauskaa että Seura on se lehti joka tuo Saksan kuviot parhaimmin esille, toki laajempaa luotausta pitää saada. IPP International on Excipio ja täytyy myös muistaa mitä trollien opas sanoi Daniel Macekista:

  "we’re hoping the judge won’t question his qualifications too much."
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti