Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  olisiko vpn botti käynyt siellä ja luultavasti alkuperäinen ip on hedmanin :D mahtaa vituttaa jonia kun nyt kaikki nauraa murossa :D
   
 2. PureTrash

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2014
  Viestejä:
  51
  Perus pera on vieläkin heikoilla ja keississä on paljon ihmettelyä aiheuttavia huomioita ja huomiotta jättämisiä.

  Isoimmat ongelmat:

  - Miksi MAO edelleen vaatii operaattoreita luovuttamaan IP:t vaikka rikkomus ei todellakaan ole merkittävä. Miksi operaattorit luovuttavat IP:t. Kenet tässä pitäisi haastaa oikeuteen yksityisyyden suojan rikkomisesta? Miksi tätä ei kyseenalaistettu?

  - Tässä keississä pakotie oli avoin wlan ja ilmeisesti (? jäi epäselväksi vaikuttiko tämä päätökseen ?) koneiden tutkiminen. Mitä sitten jos jollain on "suljettu yhteys", lapset, lasten kaverit ja kuka vaan kyläilijä saa toki käyttää verkkoa silti. Mitä jos joku on murtautunut koneeseen ja imuttelee sitä kautta tavaraa itselleen? Kotona teinit warettaa salesti ja niiden kavereita pyörii nurkissa omien läppäreiden kanssa. Vaikka kuinka on kaikki Flixit ja HBO:t sun ViaPlay:t oletus tuntuu edelleen olevan että liittymän haltija on syyllinen. Ei otettu kantaa siihen että pelkkä liittymän IP ei yksilöi tekijää. Case ParkCom...

  Lisäksi:

  - Miksi reitittimen vaihdon pitäisi vaikuttaa mitenkään lataamiseen? Jos vaihdan reitittimen samoilla setupeilla niin yleensä pidän myös WLAN id:t samoina. Avoin verkko olisi siis edelleen avoin samalla id:llä ja lataaminen jatkuisi ihan normaalisti heti kun verkko pystyssä. Miten tästä vedetään johtopäätös että lataajan on oltava liittymän omistaja?

  - Vain poliisi saa rikostutkinnassa tulla hakemaan koneet. Vaikka Hedman toivoisi saavansa koneet, voin antaa ihan mitä vain naapurin Peran koneita tutkittavaksi kun ei niitä saa sisältä tulla hakemaan ja tarkastamaan. Miksi tällä todistelulla siis olisi mitään merkittävää painoarvoa?

  - Miksi jonkun rahastukseen osallisen saksalaisen Jarskin mahdollisesti tekaisema raportti menee läpi kyselemättä kun joku (paska) lakitoimisto sen esittelee todisteena? Puolueettomuus kaukana...

  Liikaa jäi vielä auki, kantajalla aivan liian vähän todisteltavaa ja vastaajalla aivan liikaa + riski isoon taloudelliseen tappioon MAO:n slottikoneessa = Bisnes jatkuu.

  Mutta jos on tyhmä ja haluaa warettaa ilman VPN:ää sun jump boxeja niin perus ware settiin kuuluu siis vähän käytetty muijan surffilauta, joku tietoja vuotamaton alusta jossa voisi halutessaa pyörittää käyttämäänsä torrent clinua, MAC osoitteen spooffaaminen vaikka kahviautomaateille varattuun alueeseen. Nämä sitten heti tutkittavaksi kun kirje tulee. Lisäksi aina avoin wlan jonka yhteysnopeus on rajoitettu jotta ei häiritse omaa netin käyttöä jos joku siellä surffailee. Tarkastaa kuitenkin että on kokoajan päällä ja jos ei oo naapuria vieressä niin kunnon suuntaavaa kehiin ja tehot kaakkoon. Perusteluna vaikka hyväntekeväisyys.

  Turre voi katsoa peiliin, vaikka Flintin keissi oli ihan Flintin omasta syystä haastava.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 249
  Kyllä MAO myös ansaitsee kiitokset lopputuloksesta, vaikka siellä sitä petraamista vielä onkin!

  Uskon, että meidän kansalaisten aktiivisuudella on ollut vaikutuksensa. Hyvä päivä, jonka eteen on kannattanut nähdä vaivaa jokaisen omalta osaltaan.
   
 4. BesserWisser

  Rekisteröitynyt:
  05.03.2014
  Viestejä:
  33
  Virpi Hukkanen otti yhteyttä ja kiitti lähettämistäni Hedman Kirjeistä. Olin ilmeisesti ensimmäinen skannailija
   
 5. MikaSo

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  24
  Kiitos Muron aktiiveille, on ollut mielenkiintoista seurata keskustelua. 11 kuukautta olen eri tunnetiloissa kommenttejanne lueskellut... Ketju pysynee lukulistalla vielä pitkään.

  Turkuun terveisiä että kesällä sitten jäätelölle :)
   
 6. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  60
  Hyvä puolihan tässä on se että jokainen voi viedä sen kovonsa haluamalleen "asiantuntijalle" ja saada tasan tilaamansa lausunnon. Täysin samaan tyyliin on toiminut myös Hedarit. Ace venturat on varmasti käynyt monella parkkipaikalla vetämässä tyhjää arpaa ennen kun ovat saaneet haluamansa mittaus tulokset ja niistä vääristä tuloksista pidetään aivan takuulla turpa kiinni.
   
 7. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  HP:n kannalta on parempi, ettei vastaajan tietokoneita ja kovalevyjä tutkita mikäli tutkinta vetää vesiperän. Silloin katoaa pohja kanteelta josta on jo maksettu 2000€. Tietysti asia pitää saada pidettyä poissa käsittelystäkin, koska muuten voi käydä kuten kävi tänään. Tappio tuli!
   
 8. Tom_80

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  26
  Noniin, ihan hieno uutinen. Aavialle onnittelut ja päämiehelle hatunnostot tällaiseen rulianssiin lähtemisestä.

  Jaan muiden huolen MAO:n aivopieruisista tulkinnoista ja siitä, että syyttömyyden todistaminen vaikuttaa olevan erittäin työlästä edelleen, ja panokset aivan tajuttoman kovat niin mitättömistä "rikkeistä", joista nyt on kyse.
  Lakiin ja sen tulkintaan kaivattaisiin kipeästi muutoksia, sellaisia, että tämä hulluus yksiselitteisesti loppuisi ja MAO + operaattorit lopettaisivat yhteystietojen leväperäisen jakelun.

  Kiristyskirjebisnes ei nimittäin tule tästä vielä loppumaan ja mahdollisesti Joni (maksa velat) "Sparrow" Hatanmaa nähdään pian jossain mediassa uhoamassa, kuinka rapatessa roiskuu ja lisää haasteita pukkaa.

  Tätä taistelua on vielä paljon käymättä.

  Näkisin kiristyskirjebisneksen kokevan kuitenkin pienen kolauksen tästä, kun nyt on kohtalaisen vahvasti mustaa valkoisella, että kirjeitä menee myös väärille henkilöille.

  edit: Muotoiluja.
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017
 9. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Onneksi olkoon! Ja anteeksi jos olen vähänkään vaikuttanut tunnelmiin - olen siis lässyttänyt noista "teknisistä asioista", vaikka en niistä oikeastaan tiedä ...
   
 10. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 091
  Vieläköhän MAO määrää luovuttamaan henkilötietoja massana sen tarkempia tutkimatta? Varsinkin nyt kun tuli ilmi että Scanboxilla ei ole oikeasti edes valtuuksia?
   
 11. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Taitaa olla aika iso valttikortti tämä, että onko kyseessä ollut nimenomaan se pohjoismainen versio jota on väitetty jakaneen. Kaatuko Scanboxin ja Hedareiden toimittama sovitteluehdotus siis sellaisessa tilanteessa, että kyseinen jaettu teos ei ole tämä pohjoismainen versio? Millä todennäköisyydellä netistä löytää tämän version? Eikö voisi olettaa, että lähtökohtaisesti torrent-verkossa jaettavat elokuvat ja tv-sarjat eivät ole pohjoismaisia versioita? Voiko tätä jälkikäteen varmistaa mitenkään?

  Pyrin tällä kyselyllä selvittämään siis sitä, että minkälaisiin toimenpiteisiin kirjeensaaja voi ryhtyä, jos Scanbox vaatii hyvityksiä sellaisen teoksen jakamisesta, joka ei ole oletettavasti ollut nimenomaan pohjoismainen versio?
   
 12. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  Kovalevyjen tutkiminen jotta saadaan H&P kinuamasta 50-100e korvauksia (erotettuna heidän menettelymaksut jotka ovat oma asiansa) on aika raju keino. Luulisi vähemmälläkin selviävän, mutta ilmeisesti otetaan faktoina vielä Excipio/MP:n väitteet..
   
 13. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Tajusit varmaan, että tuo ei ollut SE syy hylätä HP:n kanne? Taisi olla vieläkin merkittävämpiä seikkoja miksi kanne ei mennyt läpi.
   
 14. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Tuo artikkeli on korjattu nyt muotoon:

  "Kantajien korvausvaatimukset olivat 750 euroa tv-sarjan jaksoa kohti ja 1000 euroa elokuvasta eli yhteensä 3250 euroa. Vastaajan edustajan mukaan kohtuullinen normaalikorvaus tässä tapauksessa olisi ollut noin 15 prosenttia ohjevähittäismyyntihinnasta. 16,95 euron hintaisesta A Walk Among the Tombstones -blu-ray-elokuvasta korvattavaa kertyisi toisin sanoen 2,54 euroa ja kolmesta Black Sails -jaksosta yhteensä 2,38 euroa."

  Eli tivillä taisi tulla moka. Markkinaoikeus ei ottanut kantaa korvaussummaan, koska siihen ei tässä tapauksessa ollut tarvetta.
   
 15. SigmundFraud

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2015
  Viestejä:
  19
  Tulipahan kahlattua koko juttu läpi. Tämähän on aivan mainio erävoitto ja riemun päivä, mutta erittäin huolestuttavia asioita tuossa edelleen on.

  MaO jatkanee yhteystietojen jakamista sitä vastaan kun joku vaan sattuu pyytämään ja ei näe siinä mitään väärää. Koska case ratkesi mitä ilmeisimmin vastaajan näyttöön puhtaista laitteista niin eivät joutuneet ottamaan kantaa hyvitysten suuruuteen ja myös "MP:n" uskottavuus todistajana jäi kovin, kovin kevyeksi. Aika erikoista myös ettei markkinaoikeutta edelleenkään kiinnosta nähdä alkuperäisiä todisteita vaan tarpeeksi uskottavat excelit ja pdf:t ovat riittävästi. Muualla ns. chain of custody vaikuttaa olevan ihan oikeasti tärkeä asia vaan tässä maassapa ei.

  Tuo lisenssiryssintä on kerrassaan hupaisa asia. Eihän se ole periaatteessa muuta kuin huolimattomuusvirhe, mutta jos sen avulla saa potkaistua jalan trollien alta niin samapa tuo. Tietynlaista karman lakia olisi tietenkin siinä jos toimintaedellytykset katoaisivat jonkin epämääräisen excelin takia :D
   
 16. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  176
  Hienoa :kippis: tämä pelasti muuten huonon päivän kyllä täydellisesti. Itse tutkiskelin aikanaan recuvalla kovalevyn sisällön ja ei löytynyt merkkikään mistään bittorrent tiedostoista.
  Voin pelata kyllä tätä laivan upotusta jos Joni niin tahtoo. Ja kirje tuli tosiaan elokuvasta josta en ollut ennen kirjettä kuullutkaan.

  Kiitos kaikille Murolaisille siitä että olen oppinu niin paljon uutta näistä asioista sitten tämän reilu vuoden aikana :kippis: jopa niille trollipeikoille huumorin lisäämisestä ketjuun :D
   
  Viimeksi muokattu: 07.02.2017
 17. Melinoe

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  14
  Vastaus varmaan löytyisi pikaisesti etsimällä, mutta laiska mikä laiska... Eli mitä kautta Hukkaseen voisi ottaa yhteyttä? Täältä löytyisi Viljakaisen mestariteos esiteltäväksi.
   
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 346
  etunimi piste sukunimi at yle piste fi.
   
 19. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  [email protected]
   
 20. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  No, mikäs Hatanmaan poikaa vaivaa, kun ei juttu luista?
  Se kun aina on ollut niin sanavalmis kommentoija kaikissa trolliuutisissa, niin ihmetyttää tämänkaltainen radiohiljaisuus. Ei saa noin kovasti suuttua, vaikka vähän nenille tuleekin.
   
 21. Melinoe

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  14
  DrVatanen ja Pääsiäinen:

  No niinpä tietysti :o

  Mutta lisäksi voin omalta osaltani antaa sen verran väliaikatietoja, että ainakaan vielä ei ole tullut rikosilmoitus bumerangina takaisin, mikä tosiaan viittaa siihen, että jotain oikeasti tapahtuu.
   
 22. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Mukava nähdä millaisen jutun tekee kun sain käsityksen yhteydenoton jälkeen ettei edes ole tavallisesta kirjeen saajasta kiinnostunut vaan oltava joku syntipukki esittää tekijäksi.

  Olisin voinut kirjeet lähettää tai skannata kymmenet tutkintapyynnöt / kantelut / valitukset sekä saadut vastaukset kuten myös salassapidettäväksi määrätyt viranomaistoimenpiteetkin antamaan pohjaa työlle.

  Mutta odotellaan mitä tulee ulos yleltä jos tulee.
   
 23. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Hedman Partnersin lakitoimiston nimi tunnetaan lähinnä kiristyskirjeistä sekä vähintään arvelluttavasta toiminnasta ja palkaksi (oikeutetusti) kiristysbisnes toivottavasti katoaa kuten muissakin maissa.

  Mitäköhän firman osakkaat on mieltä?
   
 24. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  176
  @BesserWisser Mitäs vuosimallia sinun kirje on?? Minulta löytyy 2015 lähetetty. Kiinnoistaisikohan Virpi Hukkasta noinkin vanha jossa oli vielä se rahastuslaitoski kumppanina??
   
 25. samptaro

  Rekisteröitynyt:
  09.05.2007
  Viestejä:
  969
  Huomio Hedman Partnersin tappiosta oikeudessa: ”Ensimmäinen huti” - Uusi Suomi


  Ehkäpä ne markkinaoikeuteen lähetetyt sähköpostit toimivat, eli hienoa työtä kaikilta!
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti