Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. mikkonousiainen

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  2
  http://www.hs.fi/talous/art-2000005052577.html
   
 2. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Seurasta: Hedman Partnersin asianajaja Joni Hatanmaa kertoo lakitoimiston valmistelevan useita uusia oikeudenkäyntejä. Silti ensisijaisesti pyritään sovitteluratkaisuun. ”Käymme jatkuvaa keskustelua kirjeiden saajien kanssa. Keskusteluiden avulla oikeudenkäyntiä ei usein ole lopulta tarvittu”, Hatanmaa sanoo.

  Joni Hatanmaa puhuu tässä paskaa. Keskustelua tai mahdollisen syyllisen selvittämisen auttamista ei tapahdu HP:n osalta. Heidän näkemyksen mukaan kirjeen saaja on syyllinen ja MAKSAA vaaditun hyvitysmaksun. Kaikki muun väittäminen HP:n taholta on VALEHTELUA, niin kuin koko trollausbisnes.

  HP:n sovitteluratkaisu on, että he sanovat mitä tarjoavat ja kirjeen saaja hyväksyy sen pureskelematta ja myöntää syyllisyyden vaikkei olisikaan syyllinen. Jolloin kyse ei ole mistään sovitteluratkaisusta.

  Joni se vaan jaksaa valehdella päivästä toiseen ja olen varma, että mikäli viranomaiset/päättäjät eivät lopeta tätä trollausbisnestä Suomessa, niin joku sopivan ärtynyt kansalainen lopettaa. Huomattavasti pienemmistäkin summista kuin nyt uhkailluista asianajokustannuksista on
   
 3. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  jahas, taas ollaan näköjään sohittu kepillä liian lähelle ampiaispesää kun trollit aktivoituneet oikein urakalla, Ichiguro soittanut kaverilleen että nyt tarvitaan apu apustajaa!
  [​IMG]

  Periaatteessa kyllä, mainoksiin voi piilottaa IP-loggerin suht helposti, ei ole pitkäkään aika kun eräät suositut sivut levittivät vahingosssa malwarea noilla mainoksilla (sen takia kannattaa olla adblock tai ublock)

  eikös tämä Crystal Bay Corporation ollut flintinkin keississä jonain asiantuntijana toteamassa että "joo kyllä on ladattu"
   
 4. Trollitkuriin

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  87
  Tervehdys!

  Olen jo pidemmän aikaa seuraillut ketjua ja myös asian tiimoilta ollut yhteydessä muutamaan toimittajaan.

  Ylen toimittaja lähetti seuraavan viestin:

  ”Kiitos viestistäsi.
  Olen lukenut Muron keskustelun tarkkaan.
  Nyt etsin ihmisiä, joille kirjeitä on tullut. En ole nähnyt vielä omin silmin yhtää aitoa kirjettä, joten jutun teko ei ole vielä onnistunut.
  Voitko sinä auttaa asiassa?”

  En voi häntä enempää auttaa, koska itselleni ei kirjettä ole tullut.

  Voisiko joku palstalainen olla avuksi?

  Toimittaja on Virpi Hukkanen

  Sähköposti: [email protected]
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Eli parven koko ei siis olisi merkittävä tekijä?

  Laita Virpille vaikka tuolta http://www.ritvapuolakka.fi/433353914
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 6. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Käsittääkseni Virpiin on ollut yhteyksissä ihmiset joille on tullut kirjeitä ja hänellä on kyllä sellaisten ihmisten yhteystietoja. Mistä siis kiikastaa?
   
 7. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  "Nettikeskusteluissa on arvioitu, että yhteensä uusia IP-tietoja olisi kerätty uhkauskirjeiden lähettäjille 60 000 kappaletta."

  Ahahahaaa... ensin täällä arvioidaan 60 000, sitten hesari kirjoittaa että murossa arvioitiin ja sitten täällä esitetään se lähteenä.

  Ei kirjeiden määrästä taida luotettavaa tietoa olla. Maksimimäärän asettaa MAO:n päätöksissä olleiden IP-osoitteiden määrät, mutta siitäkään ei ole kattavaa tietoa. Se tiedetään, että niitä on kymmeniä tuhansia kappaleita. Kuinka suurelle osalle niistä on kirje lähtenyt? Sitä emme varmuudella tiedä.
   
 8. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  60
  Siis parvethan ei voi olla saman kokoisia edes minuutin päästä enään, saatika että pysyisi koko päivän samana, joten jotain ihme keskiarvoa tossa on laskettu. Tolla perusteellahan voitas laskee että Suomessa tehdään X määrä henki rikoksia josta tuomitaan Keskimäärin Y vuotta vankeutta joten sinun osuus on... Tervetuloa lusimaan :) Saas nähä joko Ishiguro on saanu tarpeeks viinaa koneseen että vaivautuu ampumaan näitä analogioita alas
  :p
   
 9. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 510
  60 000?? älä vähättele vaan lisää vaikka nolla perään niin mittaluokka oikeampi; minäkään en ole saanut kirjettä, mutta vtuttaa aivan suunnattomasti tämä kiristäjä-"lakimiesten" harrastama perustavanlaatuisesti epäoikeudenmukainen perseily. eli 60 000 kirjeensaajaa + läheisensä + kaveripiiri + epäoikeudenmukaisuudesta perseilystä muuten vaan suivaantuneet = vähintään satojatuhansia vittuuntuneita vihamiehiä.

  kuten joku aiemmin jo sanoi, ihmetellä täytyy että niin idiomi ukko jostain löytyy että uskaltaa vetää nimensä lokaan tällaisessa keississä; epävakaita "varttihulluja" joilla ei ole kerrassaan mitään menetettävää on tässä maassa (ja noiden kirjeensaaneiden joukossa) varmuudella enemmän kuin tarpeeksi suitsimishommiin - "lusimallahan siitä selviää". kysynkin vaan, että mikä kumma saa ihmisen lähtemään tällaiselle tielle; kiristämään kanssakansalaisiaan alhaisin keinoin ja vähintäänkin kyseenalaisella etiikalla varustettuna - ahneusko ainoastaan?? :confused::eek::confused:
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  Joni sanoisi että väärennetty on. Sama kun kirjottasit paperilapulle että en ole syylistynyt tekijänoikeusrikkomuksiin ja näyttäsit maossa...
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 348
  Sitä ei ole kukaan väittänyt tiedoksi. Se on arvio.
   
 12. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Tämä on hämmentävää. Ei Hatanmaa tuossa puhu paskaa. Mistä tiedät mitä keskustelua HP on käynyt tai jättänyt käymättä lukuisten kirjeen vastaanottajien kanssa? Sovitteluratkaisut ovat esim. Turren neuvottelijan kautta tehdyt sovinnot. Ei-sovinto tarkoittaa lakimiehen parlanssissa riitaa ja oikeudenkäyntiä. Tietysti heillä on oma kantansa. Ei Hatanmaa tuossa väitä, että keskustelemalla voisi välttää maksun, vaan sanoo, että mielummin sopivat asian kuin menevät riitelemään oikeuteen.
   
 13. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 809
  Todellakin puhuu paskaa. "Pyrimme sovitteluratkaisuun" tarkoittaa--> maksa tai haastamme sinut oikeuteen.
   
 14. VePeNe

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  16
  Näin tuosta Helsingin Sanomien artikkelin linkin tarjoamisesta lähteenä nyt päättelinkin. Ja asia on kuten hieman arvelin -> Muro BBS:n omasta arviosta on tullut viestittelyn myötä faktaa. Ainakin itse pidin sitä faktana kunnes tutkin tarkemmin.

  Koitetaan pysyä erossa sellaisesta. Ja kiitos jälleen vastauksista.
  Pidetään myös mielessä että lähetettyjen kirjeiden määrä voi olla myös sellainen joka on hedareitten hallittavissa jos ja kunhan heillä vain on aikaa ja kiinnostusta jatkaa edelleen rahastelua.
  Mikäli hedarit haluaa tarkkailla henkilöiden varallisuustietoja, saattaa olla että kaikista varattomimmille jatkotoimenpiteet jää tekemättä. Silti, kunhan asiakkaalla jonkin verran edes on maksukykyä, rahastus kannattaa. Voi olla jopa kannattavampaa jos vertaa vaikka pankkilainoihin. Jatkuvaa tuloahan ne ovat.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 15. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  195
  Niin jos lain mukaan jakaminen on väärin... Ei se että liittyy mukaan parveen jossa jakaminen on mahdollista vielä tarkoita sitä että jaat. Ensin se riippuu siitä onko jakavilla jo sama data 100% olemassa. Sen jälkeen kun olet jakanut jotain pitäisi vasta aloittaa missä kohtaa merkittävyyden raja ylittyy ja siihen vaikuttaa tietenkin mikä on ulospäin nettiliittymän nopeutesi ja mikä on torrent clientin määritetty jakonopeus.

  Jos nyt sitten joku jakaisikin vaikka 10 min niin jakomäärä voi olla kiloista megoihin tai gigoihin ja näitä ei sitten MaO tarkastele vaikka juuri niitä olisi tarkastella sen merkittävyyskysymyksen osalta ennen kuin lupa ip-osoitetietojen saamiselle pitäisi tulla.

  Odotankin että joku oikeasti alkaa oikeustietse peräämään tuota merkittävyyden rajaa koska ei se voi olla kiloissa eikä edes välttämättä megoissa jos puhutaan jostain 10GT tiedostosta...

  Sama asia että omistat auton ja sulle arvottaisiin randomisti nopeussakkoja koska olet parvessa (tiellä). Tai huumetuomiota koska olet netissä (parvessa) missä voi ostaa huumeita...
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tässä on yksi asia, jonka jo ihan maallikkokin tajuaa, siksi tuntuukin ihmeelliseltä, miksi Saini Siitarinen ei ole pyytänyt näistä tarkempaa tiedostoa, vaan on tuommoisten perusteella päätöksensä tehnyt.

  Tässä on myös sitä, jota aioin tuolle oikeuskanslerille laittaa. Ei voi olla niin, että yhteystietojamme annetaan jaettavaksi ilman, että tätä merkittävyyskynnystä olisi oikeasti ja kunnolla tarkasteltu.
   
 17. ziltoid

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  553
  No samalla tavalla HP ilmoittaa että suurin osa maksaa. No ehkäpä tämän vuoden verotiedoista selviää että maksaako, koska viime vuoden verotietojen perusteella ehkä "1%" maksanut hyvällä mäihällä.
   
 18. ziltoid

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  553
  Näinpä. Tuskin ilman maksamista kukaan selviä. Niinkuin sanotaan "Heikoill hangilla" jos itse olet Joni "Sparrow" Hatanmaahan yhteydessä. Ei kannat olla missään yhteydessä.
   
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tais olla Turren arvioon perustuva se tarkka luku, joka täällä joskus ilmoitettiin. Täytyypä googlailla, jos vielä löytyisi. Vai olisko ollut esim Turren periscope-striimistä napattu. Enpä nyt enää muista, mutta lähde sille jollekin tietylle luvulle oli kuitenkin. HP itse ei noita määriä ole ilmoitellut ainakaan vuoteen enää. Viimeksi joulukuussa totesivat, että määrät edelleen kasvussa.

  --

  No eipä nyt löytynyt kuin toi maininta yli 10.000 10kk aikana Turrelta. Toteavat myös TTVK:n postittaneet yksistään 12.000 - 20.000 kirjettä. Muistelisin edelleen, että periscopessa heittivät myös jonkun luvun.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/e...orvaussummat-uhkaavat-moninkertaistua-6532814
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 20. Obscuralogist

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  59
  Tähän väliin taas huomautus siitä, että Hedmanien kirjeissä ei syytetä jakamisesta vaan teoksen saattamisesta yleisön saataville. Tällä asettelulla saa pelattua ihan mukavasti.
  Mielenkiintoinen seikka on se, että Adultia syyttää suoraan jakamisesta. Näillä kahdella on mielestäni BitTorrent-teknologian huomioon ottaen vissi ero. Miten TOT-kirjeissä asia muotoillaan?

  EDIT: Korjataan sen verran, että kirjeessä käytetään myös lausetta "Hyvitys on laskettu sen mukaisesti, että teoksia on jaettu BitTorrent-verkon kautta suurelle yleisölle."
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 21. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 348
  Ehkäpä ajan sarkasmimiinaan, mutta todetaan nyt silti, ettei HP:n verotietojen ja kirjeen maksaneiden osuuden välillä ole välttämättä mitään yhteyttä. Rahoja kun ei tilitetä HP:lle vaan HP:n päämiehille. HP:n tarkastuksen alaisilla tileillä ei tarvitse näkyä muuta kuin normaalit toimeksiantopalkkiot.

  Mikä ei tarkoita, etteikö HP itsessäänkin tällä voisi enempää tienata. Jos joku rojaltibonusjärjestelmä paikallisille toimijoille on olemassa, ne rahat on mahdollisesti (tai jopa todennäköisesti) säilötty jonnekin mihin Suomen veronalle ei näe.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 22. Erkkie

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  22
  Ja näinhän luovutustietoja ei saada lain mukaan paitsi että on saatu, joten MAO:n virkavirhe ja trollit rikkoneet lakia.
  Kantelu EU = EU:n tuomioistuin pudottamaan molempien päät
   
 23. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Lukasin tuota pdf tiedostoa. Ei kyllä voi mitenkään pitää paikkansa nuo parvitiedot ja käyttäjämäärät. Ne näyttää olevan täysin hatusta heitettyjä ja ylisuureksi muokattu, vai olenko väärässä?

  Meinasi kahvit lentää seinille.
   
 24. Erkkie

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  22
  Veroja kierretään ulkomaiden kautta. Ei nyt suurin osa maksa mutta varmaan ihan hyvä määrä ainakin.
   
 25. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 107
  On heillä viron toimisto, eesti keel tyypin kannattaisi kysyä myös HP viron toimiston tuloja ja miten suomen välillä bisnekset sujuu.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti