Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Turre kertoo näin sivuillaan: "Sovintosopimuksen keskeinen sisältö on... Salassapito – molemmat osapuolet sitoutuvat kirjeen salassapitoon. Loukkaaja joutuu maksamaan sopimussakon."

  Muut lakitoimistot eivät tällaisia palveluita (kai?) tarjoa, joten niiden tekemistä mahdollisista sopimuksista ei näytä tietoa olevan saatavilla.
   
 2. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 107
  Olet siis yksinäinen trollaaja murossa, joka ei ole saanut naisen kosketusta ja siksi olet päättänyt sotkea koko keskustelua? Viimeksi se sun lista oli sun päässä, varmassa tallessa...

  Modet vois bannata koko tyypin, sotkenut trollaamistaan koko ketjua.
   
 3. Villekalleviisviis

  Rekisteröitynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  66
  Taidan iskeä kirveeni kiveen, mutta en kyllä mitenkään käsitä mikä @ishiguro tekee TO-trollin.. kyllä sitä täälläkin pitäisi pystyä hieman kritiikkiä kuuntelemaan, varsinkin kaiken lapo/salaliittoteoria skeidan jälkeen. Siitä kun ei mitään positiivista seuraa, että sivu tolkulla vaahdotaan ihan järjettömiä asioista ja uusien kirjeensaajien tiedon tarvetta ei pystytä tyydyttämään. Toki kritiikkiä voi olla vaikea ymmärtää kun foliohattu istuu niin tiukasti päässä, että veri ei enää kierrä..

  Asiasta toiseen.. Halukkaat voivat myös kannella Suomen tietoyhteiskuntakaaren 17 ja 19 luvuista, ja niiden suhteesta Tele2 -päätökseen, EU:n komissiolle.
   
 4. VePeNe

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  16
  Haluaisin silti saada vastauksen noihin yo. kysymyksiin. Haluaisiko joku tietävä vastata?
   
 5. sranat

  Rekisteröitynyt:
  04.01.2008
  Viestejä:
  2 107
  Ei hän ole TO-trolli, vaan joku yksinäinen raukka, joka on päättänyt alkaa täällä trollaileen ihan omaa huvitusta varten.


  Varoitus. Keskustellaan aiheesta, ei keskustelijoista. t.Proc
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.02.2017
 6. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Jos olettaa että ensimmäiseen kirjeeseen ei ole reagoitu syystä tai toisesta, mikä on seuraava vaihe jos sellainen tulee ja millä todennäköisyydellä tulee? Onko seuraava vaihe uusi kirje?

  Ensimmäisen kirjeen jälkeen tulee mitä todennäköisimmin uusi kirje. Hedman Partners lähettää yhdestä kolmeen kirjettä, Adultia kymmenisen kappaletta ja TOT muutaman. Seuraavissa kirjeissä huomautetaan maksamattomasta korvauksesta ja uhkaillaan oikeustoimien käynnistämisellä. Tämä kuulostaa henkilökohtaiselta uhkaukselta, mutta samat copypastet lähetetään kaikille, joten älä huoli. Kirjeitä ja jatkokirjeitä on lähetetty kymmeniä tuhansia. Älä ota yhteyttä.

  Voiko asia edetä oikeuteen suoraan ensimmäisen kirjeen jälkeen? Nouseeko hyvityksen summa jatkokirjeessä/jatkokirjeissä?

  Asia voi edetä oikeuteen ensimmäisen kirjeen jälkeen, tällöin saat kirjeen Markkinaoikeudelta. Kirjeen lähettäjät ilmeisesti nostavat korvausvaatimuksiansa. Asian voi mitä todennäköisimmin sopia ilman, että mennään oikeuden käsittelyyn asti. Tällaisissa tilanteissa sovittelusummat ovat olleet joitakin tuhansia euroja, paremmin tietävät voivat tätä tietoa tarkentaa.

  Trollit tarvitsevat kuitenkin muitakin todisteita, kuin IP-osoitteen, jotta uskaltavat viedä asian markkinaoikeuteen. Näitä todisteita ei pitäisi olla olemassa, ellet ota heihin itse yhteyttä tai julkaise omalla nimelläsi tai muuten tunnistettavasti todisteita toilailuistasi. IP-osoite ei yksin riitä todistamaan ketään syylliseksi.

  Käsittääkseni haaste oikeuteen on mennyt n.20 tapauksessa.. Mikä nämä erottaa muista? Ovat ko. 20 henkilöä jatkaneet lataamista/jakamista kirjeen saapumisen jälkeen tai jotain muuta?

  Tästä ei taida olla kovin varmaa tietoa kenelläkään. Olettama on kuitenkin se, että nämä henkilöt ovat itse ottaneet trolleihin yhteyttä ja ovat näissä keskusteluissa narauttaneet itsensä heille. Yhdessä tapauksessa kirjeensaaja oli hehkuttanut tietyn bändin levyä julkisesti Facebookissa, kun oli samoihin aikoihin jakanut tätä levyä verkossa. Ainoassa Markkinaoikeuden päätökseen asti edenneessä tapauksessa vastaaja oli lopettanut pitkään kestäneen tiedostojen jakamisen muutaman päivän kirjeen lähettämisen jälkeen. Tämä tietysti puhuu sen puolesta, että kirjeen saava talous on syyllistynyt jakamiseen.

  Onko tiettävästi olemassa kirjeensaaneita joiden toimintaan (netissä) se ei ole vaikuttanut mitenkään ja kirjeiden tulo on silti loppunut?


  En täysin ymmärrä kysymystäsi, mutta vastaan siten, miten itse sen ymmärrän. Kirjeiden tulo loppuu yleensä sitten, kun trollit ovat lähettäneet sen maksimimäärän kirjeitänsä, mikä heillä on tapana. Eli esimerkiksi Hedman Partnersilta saa sen 1-3 kirjettä ja sen jälkeen homma päättyy siihen. Mikäli menet itse töppäilemään ja ottamaan yhteyttä trolleihin, todennäköisyys haastekirjeen saamiselle kasvaa huomattavasti, mutta ei todellakaan tarkoita automaattisesti sen saamista. Kirjeen saajia on kuitenkin edelleen kymmeniä tuhansia.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 7. mikkonousiainen

  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Viestejä:
  2
  Hei Murolaiset. Täällä myös yksi kirjeensaaja ilmoittautuu. En ole ottanut yhteyttä enkä maksanut kiristäjälle. Kiitos kaikille kun jaksatte penkoa tietoa trolleista ja annatte hyviä neuvoja.


  Lyhennettynä kaikille toimintaohjeet jotka toimivat 99,9 % varmuudella:

  Älä maksa

  Älä ota yhteyttä

  Älä reagoi mitenkään


  Ja tiedoksi Joni Carl-Johan Hatanmaalle, että kotiosoitteesi löytyy osoitepalvelu.net:ssä. Tiedän, että luet tämän ja suosittelen sinulle, että haet osoitteen salaiseksi kun sinulla on jo tiedon mukaan 60 000 vihamiehiä.
   
 8. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Seura-lehti kirjoittaa ketjun aiheesta:

  https://seura.fi/asiat/ajankohtaist...a-asiakas-maksaa/?shared=1718937-8d855c9c-500

  Juttu pääosin tuttua perus-pelottelua, mutta on sentään avattu hieman Saksanpään toimintaakin.

  Myös oikeudenkäynneistä infotaan MAksetun Oikeuden tuomarin suulla:

  "”Yhteystietopyyntöjen määrä on kasvanut huomattavasti, ja yhdessä vaiheessa pelkäsimme, että kanslia ruuhkautuu kanteista, mutta näin ei ole käynyt. Nyt meillä on yksi juttu saamassa pian ratkaisun ja kolme tapausta on erilaisissa valmisteluvaiheissa”, kertoo markkinaoikeuden ylituomari Kimmo Mikkola."
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 9. VePeNe

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  16
  Kiitos Fum:ille asiallisesta ja yksityiskohtaisesta vastauksesta.

  Tässä tarkoitin käytännössä sitä että jakamista/latailua on jatkettu kirjeistä huolimatta ja kirjeiden tulo on kuitenkin loppunut yhden tai useamman jälkeen eikä ole haastettakaan kuulunut. Jos näin on, kuulostaa kyllä koko touhu aivan täysin huuhaalta.
  Tikalla heitetään ja arvotaa kuka saa kirjeen/haasteen ja kuka ei.

  Näillä kysymyksillä pyrin luomaan jonkilaisen kokonaisuuden trollien toimintatavoista. Mikäli jokin tomintajärjestys löytyy tai ei löydy, kumpaakin voinee hyödyntää.

  Olisi hyvä juttu jos tässä ketjussa pyrittäisiin minimoimaan sen tapainen yleinen keskustelu jossa esitetään (eritoten) aggressotuneita mielipiteitä joiden sisällön arvo on vähäinen, sekä yksittäisten (lue:ishiguro) postaajien omien mielipiteiden foliohattuilu ja systemaattinen torjuminen/haastaminen. ...Vaikkakin koko kirjetrollaushomman yleinen vittumaisuus nostaakin tunteet pintaan.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 10. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 348
  No no. Vaikka omat asiansa tötöilleen todennäköisyydet saada haaste ovat merkittävästi isommat kuin sellaisella, joka ymmärtää pitää sordiinon päällä, niin ei se silloinkaan varsinaisesti mitenkään todennäköistä ole. Ihan siitä syystä, että trollien resurssit tarvittavan miestyövoiman ja asian vaatimien tuntien suhteen ovat rajalliset. Iso osa sellaisistakin jutuista, jotka trollit voisivat voittaa, kuivuvat kasaan kun niitä ei vaan ehditä käsitellä ja valmistella kirjerumbaa pidemmälle. Haasteen valmistelu vaatii moninkertaisen määrän työtä verrattuna pelkkään kuorennuolemiseen. Vaikka juttuja puskettaisiin MAOon liukuhihnatyönä kellon ympäri koko HP:n noin 20-henkisen henkilökunnan voimin, niin silloinkin käsittelyyn saataisiin arviolta vain noin 50 tapausta vuodessa. Ja korostetaan, tämäkin luku on siis lähinnä teoreettinen maksimi.

  Kun kirjeensaajia on kokonaisuudessaan ehkä se 50 000, niin siitä voi itse kukin rätnäillä niitä todennäköisyyksiä. Eivät ne kauhean korkeiksi muodostu, vaikka haastetut valittaisiin ihan täysin arvallakin. Mitä trollit siis eivät tee.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 11. Tuhnis

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  1
  Moro kaikki!!

  Täällä kans yksi kirjeensaaja....

  Aluksi kiittäisin kaikkia tänne kirjoittaneita!!!

  Kyllä oli melko ihmetys, kun kirjeen aukaisin ja luin sen. Kaiken lisäksi olen melko tumpelo tietokoneiden kanssa, enkä edes tiennyt mikä tuo torrentti on, ennen kuin tätä
  ketjua rupesin lukemaan.

  Voin tunnustaa, että aluksi olin maksamassa kirjeessä mainittua summaa. Mutta hetken miettittyäni rupesin kaivamaan puhelintani, soittaakseni kirjeen lähettäjällä ja kysyä että mikä ihme tämä tämmöinen on
  Mutta maltoin mieleni ja googletin kyseisen puljun. Onneksi ensimmäisten hakutulosten joukossa oli tämä keskustelu. Muutaman (sata) sivua luettuani ymmärsin tilanteen, ja voi mikä helpotus siitä seurasi!
  Näytin kirjeen myös kaverilleni, joka muisti että olimme ulkomailla väitetyn jakamisen aikoihin....

  Eikö täällä tosiaan joku maininnut, että suurin osa kirjeistä menisi oikeaan osoitteeseen?
   
 12. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Asiallinen korjaus, kiitos. Pitää kyllä tarkkaan mietiä näitä sanamuotoja ja valintoja, jotta pystyy välittämään mahdollisimman realistisen kuvan vallitsevasta tilanteesta. Sori siitä!
   
 13. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Hyvä että avattiin Saksa-kuviota, mutta korjattavaa on:

  Crystal Bay Corporationia ei ole olemassa:  Ja IPP International = Excipio. Excipio/Texcipio on kaiken takana.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 14. VePeNe

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  16
  Nimenomaan noin. Tässä ketjussa on niin paljon eri tahoja kirjoittamassa jotta kokonaistilanne hämärtyy/lässähtää hyvin nopeasti jollei jonkinmoista itsekuria pidä itsekukin. Ketju voi olla jo itsessään erittäin tehokas ase jos se pysyy hallinnassa. Tarvittavaa julkisuutta se on ainakin jo saanut melkoisen paljon.
   
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  oho onkos taas tippunut uusia kirjeitä? kaikille vaan samat neuvot (olit syyllinen tai et): älä maksa, älä ota yhteyttä, älä someta asiasta ja jos somessa olet ikinä kirjoittanut torrenteista tai sarjoista/elokuvista/ohjelmista mitä olet ladannut, poista kaikki.
  Lähetä viestiä asiaan vaikutusvaltaa omaaville henkilöille ja jaa tietoisuutta kiristysbisneksestä niin vähemmän ihmisistä maksaa.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kiitos tosiaan vinkistä, tuonne laitan minä, kun en ehtinyt oikeusasiamiestä lähestyä, koska en ole saanut vielä markkinaoikeudelta vastausta merkittävyyskynnyksen ylittymiseen enkä Hedman Partnersilta toisen nimikkeen osalta. Nämä saatuani voin kantelun tehdä.

  Olen jo alkanut miettimään kanteluani ja jo tämmöiset seikat olen huomannut. Rullatkaa alas tuosta http://www.ritvapuolakka.fi/433353914 niin siellä on päätös, johon Hedman Partners kirjeessään viittaa.

  Markkinaoikeus siis minulle sanoi, ettei heillä ole muuta ollut päätöksensä tueksi, kuin tuo PDF-muotoinen. Päätöksen allekirjoittajana on markkinaoikeustuomari Saini Siitarinen.

  Kun menette sinne liitteenä olevaan taulukkoon, niin kirjeessäni mainittuna päivämääränä 20.3.2015 A Walk Among the Tombstones -leffaa on tuon mukaan ladannut kuusi IP-osoitetta, ensimmäinen klo 6:55:05 ja kuudes 21:36:19 Suomen aikaa. Ja huom! jokaisen kohdalla on sama parven käyttäjämäärä 9350 ja kokonaisyleisö 85865.

  Olisiko tuommoinen edes teoriassa mahdollista?

  Lisäksi semmoinen havainto, että tuo on todellakin siivottu versio, minkä ovat markkinaoikeuteen lähettäneet, koska omassa kirjeessäni IP:lläni on kellonaika 23:36:19, joka on otettu siitä alkuperäisestä tiedostosta, josta siis löytyy kaikkea muutakin.

  Mitä kaikkea pitäisi näkyä, jotta voisi todeta, että merkittävyyskynnys olisi ylittynyt?
   
 17. roqqa

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2016
  Viestejä:
  43
  Mielestäni tuo muutaman trollin viljelemä "jos olet syytön niin eihän sinulla ole mitään hätää", on näissä MAOn käsittelemissä TO-jutuissa kyllä ihan täysin väärä lähtökohta. Ei varmaan menisi käräjäoikeudessakaan läpi tilanne, jossa paikalla olisi poliisin edustaja kertomassa mitä todistusaineistossa oli ja mitä johtopäätöksiä niistä tehtiin. Näitä todisteita ei tietenkään esitettäisi oikeudessa, mutta kyllähän se asiantuntijan sanaan pitää luottaa.
  Samalla myöskään syytetyllä ei ole puolustuksekseen esittää mitään, koska tapauksesta on niin paljon aikaa että todistusaineistosta ja todistajista ei ole tietoakaan.
  Jos todistusaineistossa onkin jotain vikaa niin ei sitä kukaan voi muuksikaan kovin helposti todistaa. Mutta hei, piratismiahan tässä kitketään niin mitäs sitten jos siinä sivussa saa syyttömiltäkin vähän rahaa, onhan ne varmaan sitten jotain imuttanut:)

  Kyllä tuo MAO on kanssa tavallinen erityistuomioistuin.
  Ihan samalla lailla kun on olemassa "Olympic games" ja sitten on olemassa "Special Olympics", niin on olemassa tuomioistuimia ja sitten on "erityistuomioistuimia" :D
   
 18. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Tiistaina 7.2.2017 MAO:n päätöksen jälkeen alä maksa on huono vaihtoehto. Edna laitaa sähköpostia Vantaan Sossuun. Ne ei kyllä maksa.


  Varoitus 1.1. t.Proc
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 04.02.2017
 19. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 348
  Syyttömän kirjeensaajan ei pitäisi missään nimessä maksaa, sen verran tuota väitettyä trollilogiikkaa pitää puolustaa.

  Mutta jos nyt halutaan olla semanttisia, niin ehkä tuo lause pitäisi muotoilla seuraavasti: "Jos et vaikuta todennäköisesti syylliseltä, niin eihän sinulla ole mitään hätää."
   
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  paas osottees yksärillä niin pistän omii kirjeitä sulle, vaadin rahaa vaikka kaupassa lattian kuluttamisesta kun kävelit siellä. maossa sitten vaan sanotaan että valvontakameranauhat löytyy, kulutit kaupan lattiaa. kyllä tänne kelpaa raha kun raha jos maksaja löytyy niin mielellään otan kaupan lattian kuluttamisesta 800 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Ei kannata noteerata, sama Avustajat-trolli eri nimimerkillä. Osoitus taas siitä, että osui ja upposi. Nyt olisi tärkeintä saada teidän IT-ihmisten kommentteja, että voiko tuommoisilla koko päivän samoilla parven käyttäjämäärillä ja kokonaisyleisöllä tehdä mitään johtopäätöksiä.
   
 22. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Spekuloidaanpas. Nyt konsensus lienee se, että koska todennäköisyys joutua MAO:n on pieni, ei (syyllisen) kannata maksaa. Tarvitaanko kuinka paljon julkisia trolleille suotuisia päätöksiä konsensuksen muuttamiseksi? Yksi ei varmasti riitä, kun 15+ sovintoon menneet eivät selvästi vaikuta mitenkään.
   
 23. finnkiller

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2008
  Viestejä:
  195
  No... Ei sillä parvella pitäisi olla oikeasti mitään merkitystä vaan sillä että mitä oikeasti jaat vai jaatko mitään...

  Jos lataat viideltä joilla kaikilla on 100% niin silloin et jaa mitään etkä tee mitään väärää.

  Kysyin jo aikaisemmin että eikö sellaista torrent clienttia joka logittaisi tarkalleen jaetut bitit ja kenelle... Tällöin olisi mustaa valkoisella laittaa MaO:n tietojenluovutuspäätös eteenpäin kanteluun koska mitään merkittävyyskynnystä ei faktisesti ole ylitetty...

  Viisaammat korjaa jos olen väärässä
   
  Viimeksi muokattu: 04.02.2017
 24. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 080
  Lisäyksenä aiempiin vastauksiin, yksi kriteeri oikeusjutulle on vastaajan maksukyky. Persaukisia tuskin haastetaan.
   
 25. VePeNe

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  16
  Lisää kysymyksiä. Mistä tuo tieto tulee että kirjeitä olisi lähetetty n. 50-60 000 kpl? Onko tietolähde varma?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti