Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Fumazu

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2015
  Viestejä:
  10
  Koska poliitikkoja ei kiinnosta kuin kuralla oleva Suomen talous kannattaisi ehkä muistuttaa myös siitä että kaikki saksalaisille trolleille menevä raha on pois kotimaisesta kulutuksesta ja joku saattaisi jopa käyttää nekin rahat Suomessa valmistettuun hyödykkeeseen. Varmaan kelpaisi Suomen taloudelle ne muutamat kymmenet miljoonat joita nyt maksetaan ulkomaille.
   
 2. Grim_Reaper

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Viestejä:
  22
  Pikainen kommentti. VMP...Selvästi valmis, aiemmin kirjoitettu vastaus lätkäisty tulemaan. Ei muuta kuin bumerangina takaisin.

  Taaskaan ei ymmärretä yhtään mitään BitTorrent protokollasta vaan höpistään merkittävästä parven koosta. Tässähän annetaan ymmärtää, että se olisi nimenoaan kirjeensaajan syy, että teos on saatavilla. Eli kuin hän olisi se, joka on alunperin laittanut tiedoston jakoon ja tämän seurauksena teos leviää kontrolloimattomasti. Kyllähän se torrent ja tiedosto on siellä ollut ihan ilman kirjeensaajan toimia. Totuudessa parveen liitytään tyhjätaskuna ilman mitään jaettavaa.

  Katsotaan tuleeko itselle samanlainen vastaus. Jos tulee niin lähtee kyllä samantien teknisen selvityksen kanssa paluupostissa...
   
 3. Long John Silver

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  21
  -
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Huomasin nyt, että olit lisännyt tähän viestiin noita tummennettuja, kuten "Älä ole yhteydessä piraattipuolueeseen". Se on kyllä totta, että tällä hetkellä piraattipuolue on vaikuttanut tässä jotenkin passiiviselta, vaikka jotkut yksittäiset jäsenet blogikirjoituksia aiheesta kirjoittavatkin. Paalijärvi ainakin mielestäni on ihan oikeasti tätä trollibisnestä vastaan ja hän pitää sitä kiristyskirje.fi-sivustoa, niin tuota miettisin vielä. Toki kaikki on ihmisten oman vapaan harkinnan mukaista. Tuota kannatan lämpimästi: "ole aktiivinen kansalainen tämän toiminnan lopettamiseksi".
   
 5. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Tuo on suora copy/paste lainaus Excipion omasta bit torrent selvityksestä, joka löytyy jokaisesta MAO:n hakemuksesta.
   
 6. Erkkie

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  22
  Jos oikeusasiamies on yhtä työtä välttelevä, epäpätevä ja törkeän piittaamaton Suomalaisten oikeusturvasta ja ihmisoikeudesta niin kanteluita pitää lähteä EU:n tuomioistuimeen, jotta saadaan joku roti tähän touhuun.

  Eiköhän MAO:ssa tiedetä että nyt on mennyt vihkoon ja pahasti, mutta halutaanko siellä tämä myöntää koska päitä alkaa putoilla ja tulee sellainen selvittely että hiukset lähtee päästä.

  Muistakaa myös se että ei tarvi löytää kun yksi tapaus kymmenistä vai sadoistatuhansista jossa on tehty virkavirhe niin pandoran lipas aukeaa toiseen suuntaan ja sehän lähtökohtaisesti meinaa automaattisesti sitä että trollit ovat syyllistyneet petokseen ja henkilötietolain rikkomiseen, vaikka MAO:n törkeä epäpätevyys ja työnvälttely on mahdollistanut sen.

  Kuinka moni täällä uskoo että MAO:n toiminta asian suhteen kestää päivänvalon?

  Kun laitatte tuota takaisin niin sanokaa ellei siellä aleta tekee työtä ja tulkita lakia oikein, osaavasti niin lähtee kanteluita EU:n tuomioistuimeen, jokohan sitten tarkistaisivat edes ja sitten...
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Ei siis voi olla totta.. Joku aiheellisesti sanoikin, että jos Suomi on vähiten korruptoituneita maita, niin miten sitten jutut on niissä korruptoituneissa maissa? Tämä rakenteellinen korruptio Suomessa on niin syvältä. Uskotaan kaikki mitä kaveri sanoo, eikä edes yritetä kunnolla tutkia tai kyseenalaistaa.
   
 8. finamek

  Rekisteröitynyt:
  25.03.2016
  Viestejä:
  39
  Kyllähän heillä voi olla vaikka kasa näytteitä, jos IP-osoite on säilynyt samana. Jos IP on vaihtunut, on heidän pitänyt pyytää "uuden" IP-osoitteen perusteella tiedot operaattorilta. Heidän määrittelemänsä tekninen profiili edellyttää, että IP-osoite on säilynyt samana, jotta voivat lisäillä kirjeisiin vaatimuksia muista teoksista. Miten muuten tietäisivät, että vaihtunut IP on edelleen samasta liittymästä kuin ennen. Arvaamalla, että kyseisellä henkilöllä on edelleen sama MAC, DNS tmv.? Tämä olisi hakuammuntaa eikä pätevä todiste MAO:ssa. Ihmisillähän saattaa samalla vaihtua koneet, reitittimet jne.

  Esimerkiksi Aavian ajamassa tapauksessa IP on säilynyt samana ja samaan tekniseen profiiliin vedoten lisäsivät teoksen/-ia, joihin Crystaliksella on oikeudet.

  Voihan olla mahdollista, että ovat jälkeenpäin hakeneet uuden päätöksen, jossa hakijana Crystalis. Tämä on kuitenkin MAO:n päätöksen vastaista: Luovutetaan ensin henkilötiedot, josta seurauksena saadaan tietoa uuden hakemuksen luomiselle Crystaliksen osalta.

  Tuolla saksalaisyrityksellä on varmasti vaikka kuinka suuri kasa suomalaisia IP-osoitteita. Eivät vaan saa liittymien omistajia selville, koska ei ole ketään oikeudenomistajaa, joka asianajajan avustuksella hakisi MAO:lta päätöstä teleliittymän käyttäjätietojen luovuttamisesta.
   
 9. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Sinne kannattaa tosiaan laittaa semmoinen tekninen selvitys, jota vastaan ei mitkään ilmanaikaiset copy/paste-vastaukset mene läpi. Tuo on tosiaan kansalaisten aliarvioimista, ettei edes paneuduta siihen, mitä ihminen sinne kirjoittaa. No, odotetaan ensin mitä sinulle vastaavat.
   
 10. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Sitä en ymmärrä, että miten oikeusasiamies voi vastata kanteluun copypastella, mutta että tämä copypaste on vielä peräisin puolueellisen, voittoa tavoittelevan saksalaisen pöytälaatikkofirman kynästä? Miten helvetissä tämä on oikeasti mahdollista? Niin kireäksi en omaa foliohattuani saa, että epäilisin oikeusasiamiehen olevan juonessa mukana, mutta jotain mätää siinä oikeasti on, että Suomessa mikään viranomaistaho ei osaa asettaa mitään tähän trollaustoimintaan liittyvää tahoa tai toimintaa suurennuslasin alle. Suomen ylin laillisuusvalvoja mukaanlukien haistattaa paskat ja viis veisaa kansalaisten oikeusturvasta ja copypastettaa kanteluun puolueellisen rahanahneen tahon selvityksen asiasta. Voi Jeesus.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 11. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Samoin :D:D
   
 12. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Kiinnostaisi tietää, mistä näkisi MAO:n määräämät yhteystietojen luovutuspäätökset muutenkin kuin viime heinäkuun osalta? Ne olivat ainoat mitä MAksetun Oikeuden omilta sivuilta löysin. Ei ainakaan pitäisi päivämäärien loppua kesken. Ovatko ne jotenkin vain pyydettäessä luovutettavia vai mitä? Haistoin nimittäin kevyttä palaneen käryä omaa lähipiiriäni koskettaneen kiristyskirjeen suhteen. Asia toki liittyy lisenssisopimuksiin, jotka ovat salassapidettäviä (mikä yllätys) joten mitään ihmeellistä vaikutusta tuskin tulee. Kunhan päivämäärät kiinnostaa.

  P.S. Oikeusasiamies on aika perseestä ja hänen toimintansa tuoksahtaa pahalta.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 13. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  176

  Tässä tapauksessa myös korvaus esim se 1500€ pitäs jakaa kaikille parvessa olleille eikä jokaiselle yksistään. Vittu että sieppaa tuollanen oikeusasiamies :mad:
   
 14. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 759
  Näin tämä etenee aina. Ovat nyt antaneet perustelut mutta seuraavaksi täytyy vaatia että miksi parven koko tekee esille saattamisesta merkitävää, eli mitkä ovat KAIKKI kriteerit merkitävydelle ja miksi nämä kriteerit ovat muka täyttyneet.

  https://www.aavia.fi/ajankohtaista/tekijanoikeusviikko-osa-2/

  Asiaa voisi ajatella niinkin että jos 10 000 parven koko on merkittävä niin jakaja on vain 1/10 000 tuon parven koosta ja osallistuu jakamiseen 0,00001% edestä. Lisäksi teos on ollut esillä ennestään. Ja korvaukset pitäis olla myös 1/10 000 vahingon määrästä. Teko voi ylittää merkitävyysknnyksen kollektiivisesti mutta ylityykö merkitävyyskynnys yksilön tasolla sitten 10 000 kertaisesti. Merkitävyysknnystä täytyy ajatella liittymäkotaisesti. Jos yksilä jakaa kotikoneelta WLAN välityksellä tai pistää serverin pystyyn valokaapeliyhteyksien taakse niin ovatko nuo teot vertailukelpoisia jos parven koko on kummasakin tapauksessa sama.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 15. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Vaikka tuon tulkinnan saisi MAO:ssa toimimaan niin kantaja saisi silti jotain vaatimuksiaan läpi ja näin ollen vastaaja maksaa lystin. On tämä touhu kyllä perseestä.

  EDIT: Puhun siis oikeudenkäyntitilanteesta, en pelkästä kirjeen saamisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 16. Long John Silver

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  21
  Näissä tapauksissa vastaaja saa maksun siitä, että tulee langettava päätös. Kantaja eli pöytälaatikkofirma asiamiehen takana maksaa vastaajan luovuttamista listoista jos vastaaja eli operaattori huomaa pyytää.

  Loppuasiakas - maksukehotuksen saaja ei ole vastaajan roolissa niin kauan kunnes oikeus langettaa tuomion. Onko näitä nyt kahteen otteeseen yritetty.

  Kaikki maksaminen perustuu v a p a a e h t o i s u u t e e n kunnes tuomarin nuija kopahtaa yksittäistapauksen kohdalla pöytään. Ei kirjeen saajaa ole todettu syylliseksi mihinkään.
   
 17. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Anteeksi, ilmaisin itseäni huonosti. Viittasin nimenomaan oikeudenkäyntitilanteeseen, mutta mystisen aivopierun takia jätin mainitsematta asian. Koska huolimatta siitä, ettei uusia yhteystietoja luovutettaisi, on ne vanhat kaiketi edelleen haastekelpoisia.
   
 18. Long John Silver

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  21
  Kyllä, ellei tuomioita pureta. SItä tuskin tehdään vaikka pitäisi.

  Mutta tuskin pieniä sinttejä oikeuteen haastetaan. Isot kalat eivät pääse tietojenluovutuslistalle. Jos piratismia torjuttaisiin, niin ammattimaiset jakelijat MAOon olisi raahattu. Pelkkää pelottelua.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 19. selleri

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  404
  Eikös noissa jossain röllien itse toimittamissa dokumenteissa ollut että tekninen profiili perustuu kaikkeen mitä jakajasta saadaan selville, mm. käytetty torrent-ohjelma, käytetty portti, samasta IP:stä samaan aikaan jaossa olevat muut torrentit ym. Eli periaatteessa voivat arvata ihan oikeinkin että kyseessä on se sama kone josta jaettiin eilen käyttäen eri IP-osoitetta. Nyt kun operaattorilta saadaan kerralla iso kasa IP-osoitteiden omistajia, trollit voivat jälkikäteen hävitellä profiilista ne lataukset missä profiili osui harhaan ja vähemmän yllättäen profilointi näyttää hyvinkin vedenpitävälle.

  Jos oikeudelle on etukäteen kerrottu että nämä ja nämä IP:t ovat samaa keissiä niin kyllähän tuo profiili sit jotain todistaa jos kaikki arvaukset osuvat samaan liittymään.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Nyt tuli Elisa Kumpulalta MAO:sta viesti, jossa oli päätös ja IP:t mustattu liite. Oman IP:n osalta oli vain yhdestä havainnosta kysymys. Se oli se PDF-versio ja sanoi, ettei heillä muuta ole. Kuten joku täällä sanoikin, että on todella paha, jos sen pohjalta on näitä merkittävyyskynnyksiä päätelty.

  Toisesta ei siis ollut tuossa dnro:ssa mitään tietoa ja pyysi kysymään hedmanneilta. Laitoin Jonille sähköpostia: "Oheiseen markkinaoikeuden viestiin liittyen, pyydän lähettämään päätöksen, jolla olette Taken 3 -perusteella saaneet yhteystietoni luovutettavaksi. Lisäksi pyydän toimittamaan molemmista havainnoista alkuperäiset Excel-taulukot sekä alkuperäiset lokitiedostot, jotta voin antaa ne IT-asiantuntijoiden tarkastettavaksi."

  Vastauksena tuli automaattivastaus, että meillä on ruuhkaa ja viestiinne vastataan 3-7 päivän kuluessa. Odotellaan..
   
 21. kepee

  Rekisteröitynyt:
  18.01.2017
  Viestejä:
  7
  Eilen ylen puheelta tuli hyvä juttu tor-verkon hyödyistä ilmeisesti kaksi hakkeria keskusteli toimittajan kanssa. Kyseinen toimittaja kyseli juttu vinkkejä ja olisi varmasti kiinnostunut
   
 22. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 759
 23. Rullis

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  716
  Pari viikkoa sitten lähetin mailia maoon ja kysyin miten he määrittelevät tuon merkittävyyskynnyksen. En kyllä yllättynyt että vastausta ei tullut, tuskinpa edes itse tietävät.
   
 24. matomato

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  13
  Lähetin pari päivää sitten spostia opetus - ja kulttuuriministeriöön. kerroin kirjeessä tästä tekijänoikeus bisneksestä ja mao:n massaluonteisista henkilötietojen luovutus päätöksistä.
  Sieltä vastattiin, että "asia on tiedossa ja juuri on ministeriöön perustettu poikkihallinnollinen työryhmä selvittämään asiaa"
  en tiedä oliko jo muille vanha tieto, mutta hyvä että jotain edes siellä tehdään.
   
 25. antinpoika

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2015
  Viestejä:
  45

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti