Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  Kuvankaappaukset yms. talteen. Piraattien pitäisi lopettaa tämä Turren mainostaminen, sillä tämä kuviossa saattaa olla jääviysongelma.
   
 2. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  jostain syystä kaikki Joniin viittaava on tehtaankatu 10 (myös jonin oma firma)

  ja kun tuota osoitetta katsoo niin tulee joku kerrostalo
  [​IMG]

  siellä saattaa kassakone kilahdella että "taas on käyty konsultoimassa firmaa x", ja rahaa tulee kassaan mutta jos kyselisi firmalta x onko käytetty konsultointipalvelua niin eivät tietäisi asiasta mitään
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 3. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ovat varmaan muuttaneet. Tuossa Tehtaankatu 10:n seinässähän lukeekin Asianajotoimisto hedman partners advokatbyrå. Tai siis on ainakin lukenut googlen vanhojen kuvien mukaan.
   
 4. Rullis

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  716
  Mistä on selvinnyt että flint ja hp on tehnyt jotain sopimuksia? Ainakin minulta mennyt ohi. Käsitin että maon tuomio valitettiin korkeimpaan oikeuteen, eikä näin ollen maon tuomio ole lainvoimainen ja euroakaan ei tarvitse maksaa, muutakuin omalle edustajalle.
   
 5. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  888
  jos mun ovelle tulee imurikauppiaita niin sanon että mulla on jo niitten imuri :D itelle soitti intialaisenglantia(mugu kieltä) puhuva tyyppi joka väitti olevansa lehdestä. saatto olla hpeen tyyppi tai sitten se soittelija joka soittelee ja kyselee tuloista ja seuraavana päivänä soitetaan kanadasta että tartteex sijoitus neuvoja samalla mugu englannilla.
   
 6. Mauno-hiiri

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2015
  Viestejä:
  176
 7. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Ruskeilla kirjekuorilla on politiikassa mahtava valta. Jos niitä ei olisi niin mitkään asiat ei olisi kunnossa tässä maassa. Mahtaa muuten verottajalla olla nyt hauskaa kun DELETE on sähköposteissa koko ajan päällä.
   
 8. sarjahukuttajapekka

  Rekisteröitynyt:
  03.02.2017
  Viestejä:
  4
  Joku hyvin asian referoinnin pariin riviin osaava henkilö voisi vinkata juttuvinkkiä Radio Rockin aamuohjelmaan Korporaatioon
  http://www.radiorock.fi/#/muu/Palaute
  Siellä mielellään käsitellään rikostapauksia ja uskoisin Moision saavan tulta alleen tällaisesta petosvyyhdista. Onhan tämä kohta Wincapitan tasolla jo kusetuksessaan.
   
 9. matomato

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  13
  Juu näin on ja Heikelää varsinkin vois kiinnostaa. On aikasemmin aika paljon talous asioista kohkannut. Heikelä toimii nykyään ylellä yle puheessa
   
 10. Dreama

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  44
  Hyvin mahdollista, että on käynyt juuri kuvaamallasi tavalla. Totuutta tosin on hyvin vaikea saada selville, joten ei voi muuta, kuin spekuloida tapahtumia.
  Minulle ei ole kirjettä tullut, joten en voi tietojani MaO:sta pyydellä. Muualle kylläkin on emailia lähtenyt!
   
 11. errconnclsd

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Viestejä:
  73
  Kirjoitan tässä omaa vastinettani jonka ajattelin laittaa eteenpäin ennen eduskunnan istuntoa. Tästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkään, näistä moraalittomista trollifirmoista en kirjoita paljoakaan, vaan liitän Grim Reaperin hyvän tekstin mukaan. Jos on kommentteja niin muokkailen vielä tässä viikonlopun aikana tätä. Kirjeen muoto on vielä vähän sekava ja hion sitä vielä mutta suutuin asiasta niin eilen että päätin jotain tehdä itsekin.

  Jakeluna
  - joillekin kansanedustajille
  - puhemiehelle
  - oikeusministerille
  - opetusministerille
  - oikeuskanslerille
  - HS
  - Elisa, DNA, Saunalahti, mitä muita
  - Hedman johtoryhmä

  *******

  Tekijänoikeus/kiristyskirjeistä
  Tällä "tekijänoikeus"/trollaustoiminnalla on väitettyihin rikkeisiin nähden aiheutettu aivan älytön määrä kohtuutonta kärsimystä, epävarmuutta ja epätoivoa ihmisille. Mikään "rike"-nimikkeellä kulkeva toiminta EI SAA tällaista aiheuttaa - ei Suomessa mutta ei missään muuallakaan. Pienestä asiasta (verrataanpa tätä jakamista esim liikennerikkomukseen tai näpistykseen) uhataan saattaa ihmiset mielettömiin rahallisiin korvauksiin.

  Lähetellään ihmisille kirjeitä joissa väitetään tiedostojen jakoa tapahtuneen omistamastasi internet-liittymästä, syytetään liittymän omistajaa ja käytännössä tuomitaan syylliseksi jo kirjeessä. Uhkaillaan oikeudenkäynnillä ja vedotaan aiempaan oikeudenkäyntiin asiasta jossa maksuja 50k€. Ehdotetaan 600-2000€ summaa jolla tämä asia unohdetaan. Kuitenkin kumppani "Turre-legal" muistuttaa että saatetaan lähetellä lisää vaatimuksia. Se onko jakoa tapahtunut vai ei on aivan sama kirjeiden lähettäjille, heitä ei kokemusten mukaan kiinnosta mikään kohtuullistaminen asiassa.

  Poliisikin on kommentoinut ettei maksaa kannata? Mitä ihmiset voivat tehdä? Heittää kirje roskiin ja odottaa seuraavaa pelon sekaisissa tunteissa? Maksaa ja odottaa seuraavaa kirjettä pelon sekaisissa tunteissa?

  Oikeuslaitos, eduskunta, ministerit, kuka tahansa:
  Miten ei olla saatu kiinni siitä että tällaista toimintaa on tullut Suomeen? Muualla maailmassa tätä on jo tehty pitkään ja niissä se on myös kuopattu aika nopeasti. Eikö tätä muka osattu odottaa? Kun nyt trollaus/uhka/kiristyskirjeitä on lähetetty >60000 kappaletta ja tuhannet ihmiset, syyttömät tai sitten rikkeeseen syyllistyneet kärvistelevät asian kanssa niin on todellakin tehtävä jotain ja nopeasti. Lähetetyissä kirjeissä uhkaillaan sekä poliisilla että tuomioistuimeen haastamisella ja kerrotaan virheellisiä asioita mm. liittymän haltijan vastuusta.

  Tuskin lain laatijat ovat tarkoittaneet että lain oikeuttamana saa uhkailla ihmisiä tällä tavalla.

  Miten Markkinaoikeudessa on SAATETTU antaa määräys luovuttaa tuosta vaan tuhansien Suomalaisten ihmisten yhteystiedot jollekin asianajotoimistolle ilmeisesti vielä joidenkin Excel-listojen perusteella? Eikö ole osattu ennakoitu mitä voi tapahtua? Eikö ole voitu kyseenalaistaa mitään? Yhdelle toimijalle toimitetut tiedot tottakai hivutetaan myös toiselle mukana olevalle kiristäjälle vaikka on "määrätty" ettei niin saisi tehdä. Eihän Saksassa olevaa toimijaa kiinnosta kun siellä näitä yhteystietoja keräävät varmasti Euroopan kaikista maista. Miksei MAO ole antanut määräystä operaattoreille, jos nyt ei varoittaa liittymän omistaaja, niin ainakin velvoittaa kohtuullistamaan vaatimuksia johonkin korvaussummaan? Varsinkin kun sellainen summa on aiemmassa tapauksessa määritetty? Jos ei teon vakavuutta ole siinä vaiheessa harkitty teleliittymäkohtaisesti niin miten on voitu tuomita mitään merkittävyyttä asiassa, ulkomaalaisilta saadun IP-osoitelistan perusteella ja epämääräisten todistajien perusteella? Listan IP-osoitteista voi kerätä ihan mistä tahansa keskustelupalstalta tai muualta ja liittää sen käsin mihin tahansa, valvonnan tulee olla virallisten tahojen suorittamaa muuten ei voida ihmisten osoitetietoja tuosta vain luovutella!

  Miksei teleliittymäkohtaisesti ole tutkittu kuten lain mukaan pitää! Tuhansien ihmisten syyllisyys on nyt "varmistettu ja todettu" kerralla varmistamatta asiaa puolueettomalta taholta! Markkinaoikeuden tuomarikin myönsi ettei ole mahdollista tietää totuutta!

  Tämän kirjetoiminnan tarkoituksena on väitetysti vähentää piratismia, mutta todellisuudessa ammattipiraatit ovat aivan varmasti VPN-yhteyksien takana tavoittamattomissa. Asiaa ajavien trollitoimistojen tarkoituksena on aivan selvästi vain kerätä rahat pois ihmisiltä uhkailemalla.

  Vetoan teihin lainsäätäjät, virkamiehet, ministerit, tuomarit, tai mitkä tahansa:
  Mahdollisimman pian nyt ohjeistus ja tieto kansalaisille mitä asialle aiotte tehdä tai mitä ihmisten pitää tehdä! Mahdollistakaa järkevä puolustautumiskeino ihmisille ja mahdollisuus korvata mahdollinen tehty rike reilusti niille jotka haluavat korvauksen suorittaa. Ei mielivaltaisen trollauspuljun toiminnan voi antaa jatkua Suomen kaltaisessa maassa, tai missään.

  Ajat sitten olisi jo pitänyt ja nyt pitää todella nopeasti viheltää peli poikki:
  - Tehdä merkittävyyskynnys selväksi ihan oikeilla mittareilla
  - Tekijänoikeusrikkeiden (huom ei RIKOSTEN) havainnoista pitäisi mahdollisimman pian määrätä huomautuskirje teosta ja jos ei toiminta lopu -> järkevä korvausvaatimus
  - Liikenteen valvonta pitää suorittaa Suomalaisen viranomaisen toimesta, tai valvonnassa!
  - Korvaussummat jakamisesta pitäisi ehdottomasti riketapauksessa kiinnittää johonkin, kuten 10€ musiikkikappale, 50€ jakso, 100€ elokuva
  - Korvaussummat pitäisi maksaa TEOSTOn tai vastaavan luotettavan operaattorin kautta tekijöille.

  Operaattorit
  Operaattorit ovat tässä tehneet kyllä erittäin pahan karhunpalveluksen asiakkailleen luovuttamalla MAOn päätöksellä tuhansien asiakkaittensa yhteystiedot - tästä olisi voitu kieltäytyäkin! (KKO päätös). Onneksi EU-tietosuojalain mukana tämä automaattinen tietojen vuotaminen tulee loppumaan.

  Törkeäksi ja aivan älyttömän välinpitämättömäksi asian tekee se ettei ilmeisesti yksikään operaattori ole ilmeisesti vaivautunut mainitsemaan asiakkailleen tietojen luovutuksesta ja eritysesti havaitusta rikkeestä vedoten vaikkapa "resurssipulaan". Miten suuri resurssipula voi olla ettei omille maksaville asiakkailleen viitsitä laittaa tiedoksi vaikka sähköpostilla paljastunut tiedostojen jako? Olipa liittymän kautta jaettu omistajan toimesta tahallisesti, tai jakaja ollut joku muu, niin ainakin liittymän omistajalla olisi ollut mahdollisuus tämä toiminta lopettaa ja näin minimoida vahingot!

  Operaattorit ovat näin välinpitämättömyydellään mahdollistaneet todella monen liittymän pidennetyn lypsämisen ja tarkkailun. Kaikenlaista muuta palvelua kyllä mainostetaan mutta ei sitten viitsitä mainita havainnoista josta saattaa joutua kymmenien tuhansien eurojen maksuihin? Jos joku operaattori näitä tietojen luovutuksia vastustaisi niin kyllä siirtyisi aika paljon asiakkaita sinne.

  Trollifirmat/kiristäjät
  Muistakaa kohtuus ja inhimillisyys asioissa! Oikeuden tuomitsema korvaus ei ole 600-2000€. Ehdotatte sopua mutta ette ole valmiit sopimaan tai neuvottelemaan mistään?

  Hedman Partners voisi vielä pelastaa jotenkin entistä hyvää mainettaan vetäytymällä kiristystoiminnasta kuten ruotsissa lakitoimisto teki, Adultialla ja TOT:lla sellaista taida mitään mainetta olla ollutkaan.

  ******

  Hävetkää trollifirmat, hävetkää operaattorit. Lainsäätäjät ja virkamiehet: nyt todellakin vauhtia tämän asian selvittämiseen, ja tiedotusta asiasta nopeasti!

  Kunnioittavasti

  xx
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 12. vasarapää

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2015
  Viestejä:
  26
  Ehkä tuohon voisi lisätä yksinkertaistettuja käytännön elämän esimerkkejä:

  - Mikko 13v menee viikonlopuksi mummin luokse ja torrentoi käyttäen mummin nettiä: mummi saa myöh kirjeen.
  - Teinimuksun kaverit tuovat päivittäin läppärinsä tämän kotiin käyttäen tämän wlania: myöh. perheen isä&äiti saavat kirjeen.
  - Kotibileissä joku keksii "katsotaan leffaa sellasella popcornilla": myöhemmin isäntä & emäntä saavat kirjeen.

  ...skenaarioita on monia.
   
 13. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  780
  Siis onhan Excipio toimittanut:
  -dokumenttia miten NARS ohjelma toimii
  -analyysejä jotka ovat tehneet Excipio omat työntekijät omista logeistaan.
  -(xls taulukoita, siis tiivistetty versio ylläolevasta)

  Mitä pitäisi tehdä, mutta Excipio EI IKINÄ SUOSTU tai vähintäänkin tulisi varmasti suuria ongelmia jos ulkopuolinen luotettava taho saisi
  - katselmoida NARS ohjelman toiminnan läpi kun se on aktiivinen.
  - verrata pcap tiedostoja/worm nauhoja Excipio analyyseihin sekä tehdä omat johtopäätelmät mitä pcapit oikeasti todistavat
  - arvioida "eheyttä" koko prosessissa, ns voiko jossain tapahtua virhe tai voiko joku väärentää NARS ohjelman tietoja...ns että listataan ihan kaikki parven IP:t sen sijaan että käytettäisiin koepaloja.

  ja silloin tällöin tehdä random-tarkastuksia ylläoleviin.

  Ei minusta esim 10 jakson tuotantokausi jonka saa 10e:llä, > 500€ ole lähimaillakaan kohtuullista korvausta.
   
 14. Fum

  Rekisteröitynyt:
  11.01.2017
  Viestejä:
  142
  Tuo on @errconnclsd muuten hyvä, mutta asioita kannattaa avata alusta alkaen sillä olettamalla, että vastineen lukija lukee to-trollauksesta ensimmäistä kertaa. Avaisin viestin alussa ensimmäisenä lyhyesti mistä tässä on kyse ja miten to-kirje prosessi etenee jakohavainnosta kirjeen saamiseen ja mikä tässä välissä on pielessä. Turresta kannattaa kertoa myös alusta alkaen ja mikä tässä yhteistyössä mättää ja mikä aiheuttaa esteellisyyttä. Nyt Turre mainitaan vain yhtäkkiä ja irrallisena asiana. Lähteet ja linkit nostavat viestin arvoa ja uskottavuutta huomattavasti, joten niitä kannattaa lisätä ainakin joidenkin väitteiden tueksi.

  Muuten oikein hyvä viesti ja on ylipäätään tärkeätä, että ihmiset kirjoittavat omia näkökulmiaan ja mielipiteitään kaikille tahoille, jotta saadaan mahdollisimman monta erilaista näkökantaa ja protestia perille.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Muistinkin, että olet asiaa saattanut eteenpäin. Minusta on tosi hienoa, että ihmiset, vaikkeivät itse kirjettä olisikaan saaneet, ovat mukana tässä taistelussa oikeudenmukaisemman Suomen puolesta, siitä tosi iso KIITOS!:)
   
 16. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  HP erittelee kirjeissä hyvityksen ja "valvonnan kulut".

  Tällainen "valvontapalvelu" on varmasti ihan normi 24% alvillista liiketoimintaa, jossa valvontatietoja todistetusti myydään eteenpäin spekulatiivista kiristysta harjoittaville lakitoimistoille. Täysin selvää on vielä, että nämä "kulut" sisältävät myös spekulatiivisen toiminnan katteen.

  Verottajan sivuilta näkee, että mm. patenttioikeuden haltijan loukkaamisen johdosta saama vahingonkorvaus on veronalaista tuloa. Käytännössä vahingonkorvaus on verollista tuloa aina, jos se on tullut jonkin verollisen tulon sijaan.
  Tällä tulkinnalla myös hyvitykset ovat veronalaisia, koska ne ovat luonteeltaan korvauksia aiheutuneesta vahingosta.

  Scamboksin edustajan mukaan hyvitys maksetaan "leffamyynnin" vähenemisestä piratismin seurauksena.
  Crystaliksen osalta on taas vaikea sanoa, mistä hyvityksestä korvattava vahinko olisi aiheutunut, kun koko liiketoiminta perustuu trollaukseen.

  Puhtaan trollausbisneksen spekulatiivisen ansaintamallin mukaan kaikki "hyvitykset ja kulut" ovat itse asiassa osa normaalin liiketoiminnan tuottoa- ja muuta liiketoimintaa ei edes ole. Bisnestähän pyöritetään "rehellisen työn" sijasta nimenomaan "vahingonkorvauksilla".

  Vahingonkorvaus ei ole alvillinen, koska arvonlisäverotus ei sisällä vahingonkorvauksia.
  Elinkeinoverolain 50§, 4§:n mukaan vahingonkorvaukset ovat kuitenkin verollista tuloa.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Hyvä Mauno-hiiri!:) Itse kun laitoin verovilppivihjeen, niin kopioin sen omiin tiedostoihini ja laitoin sitten KRP:n vihjesähköpostiin viesin, jossa tämä oli liitteenä ja juuri tuli sieltä ystävällisin terveisin KRP:n tutkijapäivystäjältä vastaus, että oli siirtänyt asian talousrikoksia tutkivaan yksikköön.

  Tekis mieli vähän ripaskaa tanssia, semmoiset fiilikset!:D
   
 18. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  653
  Tutkivan journalismin yhdistyksen kannattaa olla yhteydessä:

  http://www.tutkiva.fi/

  Tuolla ei näytä olevan emailia, mutta Facebook sivut löytyy.
   
 19. Kim Doe

  Rekisteröitynyt:
  17.10.2002
  Viestejä:
  117
  Ässkontrolli halusi käydä sisällä wifianalysaattori liiveissä tarkismassa ne verkot todisteiksi jotka ei kanna ulos saakka, samalla voisi tsekata laitekannan. ;)
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Tosi hyvä ja sydämestä asti tuleva teksti!:) Kirjoititko tarkoituksella Suomalaisten isolla? Sitten tuota Turre Legalin osuutta voisi vähän tarkentaa, kun se ei kuitenkaan virallisesti ole kumppani, vaan ns. "hyvis" tässä näytelmässä. Laita kirjoitus noiden lisäksi Soneralle ja Anna Vuopalalle. Tuo on hyvä, että menee Hesarille, koska Juha-Pekka Raeste on tästä jo ansiokkasti kirjoittanut.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Kannattaa tosiaan sitä foliohattua antenneilla varustettuna pitää päässä, jos epämääräisiä kaupustelijoita/hiippailijoita pyörii liiaksi asti nurkissa. Mietin tuossa, että mikä valepuku olisi luontevin seuraavaksi, niin pääsiäisen aikaan ainakin saattaa trulleiksi pukeentuneita olla virpomassa tuoreeks ja terveeks.:D
   
 22. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Oikeusasiamies oli lähettänyt kirjeen jonka nopeasti lukasin kotona käydessä.

  Pääpointit oli, että kanteluni koskien kolmea MAO IP tietojen luovutuksen hyväksyneitä tuomareita kohtaan on aiheeton sillä he ovat toimineen oikein jne. Se, että parin väitetyn tiedoston jakaminen oli täyttänyt "merkittävissä määrin" käsitteen oli myös oikein MAO ratkaissut sillä PARVEN koot olivat olleet vuorokauden aikana jopa kymmeniä tuhansia ja se että vaikka olisikin jaettu mutta poistettu koneelta tiedosto niin se tiedosto on jatkanut elämää netissä ja tuhannet ja tuhannet ovat sen ladanneet.

  Että mitä v***ua? Ihan huuhaata koko vastine. Olin mm. kannellut, siitä ettei MAO ole jokaisen IP kohdalla tutkinut onko merkittävyys ylittynyt, saatika koko väite paikkaansa pitävä yms. ja tuntuu että oikeusasiamies vastasi copy/paste kirjeellä.

  Uutta lähtee menemään, se on varma.
   
 23. Tempsoniitti

  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Viestejä:
  114
  Onneksi täällä on lanka olemassa tätä varten. Lueskellut koko päivän tänään täältä juttua ja onhan tuo melkoista touhua Hedman Partnersilta.

  Tyttöystävälleni tuli tosiaan HP:lta kirje viime helmikuussa, jossa väitettiin hänen ladanneen Black Sailsia ajanjaksona, jolloin olimme Espanjassa. :D IP-osoitetta yritin vähän selvitellä ja näytti kyseistä IP-osoitetta Porin seudulle; asumme siis Helsingissä eikä verkkoyhteyttä ole muuten kuin puhelimissa löytyvät 4g:t. Tulleeseen kirjeeseen ei vastattu yhtikäs mitään. Olisiko n. 1,5kk mennyt, niin tuli toinen vastaavanlainen kirje, jossa uhottiin asian menevän eteenpäin ellei maksua ala tulla (en nyt suoraan muista miten meni, mutta jotenkin näin). Ei me mitään makseltu ja unohdettiin koko homma.

  Eipä ole Hedman Partnersista sen jälkeen onneksi mitään kuulunut.

  Suoraan sanottuna kyllä aivan käsittämättömän törkeätä touhua heittää ihan hatusta tämmöistä ja kinuta siitä rahaa. Mietin vain miten monet vanhukset ovat säikähtäneet, kun kirjeessä on mainittu jatkotoimenpiteistä ellei maksua makseta, ja näin ollen ovat maksaneet summan kiltisti.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 259
  Copy/paste selkeästi. Ovat aikoinaan tutkineet ja samaa vastausta sitten lähettävät. Nyt pitää painetta panna päättäjiin, mediaan, verottajaan ja KRP:hen päin. Kyllä se jostakin alkaa vyyhti aukeamaan. Niin ja kyllä kai sillä oikeusasiamiehelläkin jokin herra on olemassa, kun ei edes tutki sitä, mitä sinne laitetaan..
   
 25. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Ei voi verrata liikennerikkomukseen! Tikkunekun näpistys on osuva vertaus. Esimerkiksi TV-sarjan jaksosta tekijänoikeudet omistava ei missään nimessä voi ansaita kuin euron-pari maksimassaan, kun kyseinen teos on juuri tullut myyntiin. Jos se on jo vuoden tai pari ollut myynnissä, hinta putoaa puoleen. MAO:n tuomio jätti korvaussummat vieläkin useampi satakertaiseksi tekijänoikeudet omistaville, joten heidän KANNATTAA tehdä tätä erittäin tuottoisaa bisnestä! Niin kauan kun korvaussummat ovat monta sataa kertaa tuottoisammat kuin varsinaisesta levityksestä saatava tuotto, kiristys-bisnes jatkuu! 50 euroa TV-jaksosta ja 100 euroa elokuvasta ovat kestämättömän korkeita korvauksia. Tätä asiaa MAO ei selkeästi ajatellut loppuun.

  Toisinsanoen korvaukset täytyy saada sille tasolle, ettei tule tällaisia kiristäjiä, joiden toiminta-idea on tekijänoikeushyvityksillä ja oikeudenkäynneillä rahastaminen!

  Markkinaoikeutta on harhautettu. Ehkä siellä on ollut ratkaisija tässä asiassa joka ei aivan tietotekniikan käsitteitä ymmärrä. Tekijänoikeustroliit väittävät torrent-parven kokoa selittämään mikä on merkittävää. Lex Karpela selkeästi sanoo että merkittävyyden määrää teleliittymästä suoritettava jako. Se on juuri telelittymästä tehdystä teosta riippuvainen kuinka paljon teosta jaetaan: jaettujen nimikkeiden määrä, kuinka kauan jakoa on kestänyt, torrent-sovelluksen asetukset, liittymän tiedonsiirtokyky. Oli torrent-parvessa tuhat tai miljoona jakajaa, se ei tee yhden jakamista yhtään merkittävämmäksi. Tätä Markkinaoikeus ei ole ymmärtänyt.

  Ja näin on vaadittu kohtuuttomiin korvauksiin (tai jopa oikeuteen!) täysin merkityksetön jakaminen jonka väitetty, tuskin todellinen, vahinko on vain kymmenissä senteissä, mutta korvauspyynnöt vähintään 500 euroa (yksi TV-sarjan jakso) Hedman Partnerin tapauksessa. Tuostakin näkee HP:n ahneuden, sillä Flintin tapauksen ratkaisussa yhdestä TV-jaksosta olisi pyydetty "vain" se 50 euroa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti