Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  hauskaa kun kaikki postaukset on julkisia:comp:
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
 2. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Olet väärässä. Eihän HP kertonut kirjeessä myöskään, että oli käynyt varmistamassa yksityisetsivän avulla wlan-asiat. MAO:lle ei tarvitse kertoa kuin se mikä on välttämätöntä.

  Todellisuudessa meillä ei ole mitään tietoa siitä onko latauksia tehty vai ei. Mikään ei kuitenkaan estä niiden tekemistä. Lataukset on lisäksi triviaalia tehdä.

  Höpötät sekavia. Koelataus tarkoittaa vain sitä, että ladataan esim. 16 kilotavua ja varmistetaan sillä, että epäilty jakaa oikeaa tiedostoa. Ei näitä ole tarvetta edes tallentaa, mutta vaikka ne tallennettaisiinkin, niin miljoona (1 ja kuusi nollaa) näytettä veisi tilaa vain jotain kymmeniä gigatavuja. Meillä kaikilla on enemmän tallennuskapasiteettiä laitteessamme, jolla luemme murobbs:ää.

  Sillä jakaako oikeudenomistaja itse ei ole merkitystä, koska kyse on vain siitä onko epäilty asettanut teoksen saataville.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. raspberry24

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Viestejä:
  22
  Itsellä wlan on kyllä epähuomiossa ollut joskus avoimenakin, mutta mitkä tahansa Hedmanin esittämät "todisteet", ettei näin olisi asian laita, olisivat silkkaa valhetta. Syy: Molemmat kiristyskirjeet oli lähetetty osoitteeseen, jossa en ole asunut yli kahteen vuoteen ja väitetty jakaminen on muka tapahtunut syksyllä 2015 eli yli puoli vuotta muuttoni jälkeen. No, jos haaste markkinaoikeuteen tulee, niin odotan mielenkiinnolla, mitä todisteita langattomista verkoista Hedmanilla on esitettävänä.
   
 5. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  "Hakija on koelatauksin varmistanut, että ladattujen teosten jakaminen edelleen on todella sallittu kunkin IP-osoitteen osalta."

  Ilman tätä koepalaa on vain IP parvessa. Koepala todistaa, että teos on saatavilla.
   
 6. tuuasd

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  Viestejä:
  6
  Kyllähän sillä voi olla merkitystä, että oikeudenomistaja itse jakaa. Oikeudenomistaja itse kun omaa oikeuden kyseiseen jakelureittiin ja jakamalla teosta on omistaja asettanut teoksen ilmaiseksi saataville. Aika paska bisnes.
   
 7. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Tällaisessa tapauksessa erityisesti kannattaisi olla poliisiin yhteyttä, niin saataisiin sinisiin kansiin merkintä kiristystouhun absoluuttisista virheistä.
  Ei siis yhteyttä Hedman Partnersiin, vaan suoraan poliisille. Vika on todennäköisimmin operaattorissa, mutta jos siitä ei nosta meteliä, niin tämä tieto jää vain anonyymiksi viestiksi nettiin ja trollit saa jatkaa laukkaansa viattomienkin kustannuksella.
   
 8. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Heillä vaan sattuu olemaan lupa siihen. Niin kauan kun eivät itse ole asettaneet jaettavaa tiedostoa tyrkylle, niin se on "ok".

  Toinen asia sitten onkin, että kuinka suuren osan parvesta trollien omat rysät muodostavat.
   
 9. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  36
  mielestäni on tosi julmaa että vain juurikin ip n avulla voidaan tehdä tällaista, olisi kiva katsoa kun oikeudessa syytetty selittäisi täällä esitettyjä faktoja ja kehottaisi niitten pohjalta tekemään tutkinnan, menisi aikaa ja HP olisi aika levoton

  Näin ainankin haluaisin tämän ajatella
   
 10. hurrdurrderp

  Rekisteröitynyt:
  14.05.2008
  Viestejä:
  191
  eikö poliisi ilmoittanut jo etteivät he tutki näitä kirjejuttuja?
   
 11. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  Jos YLE tekee juttua aiheesta ja jotain keskustelua tehdään telkkariin, niin Jonia varmasti kysytään mukaan. Vaarana on tässäkin tilanteessa, että Joni pääsee yksi selittelemään ja kääntelemään asian omaksi eduksi ja kukaan ei osaa kysyä toiminnan eettisiä perusteita tai kyseenalaista toimintaa.

  Jonin perusteet ovat aina jotakin "on laillista", mikä ei vielä tarkoita, että toiminta olisi yleisesti hyväksyttävää. Jos nyt toiminta on ylipäätään laillista. Mukaan olisi siis saatava kattava tiedoksianto YLE:n taholle, joka ymmärtää näistä teknisistäkin seikoista jotain sekä joku terävä kommentoija, joka ei jäädy haastattelutilanteissa.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
 12. Erkkie

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  22
  Flintillähän ei ole mitään syytä olla itse tekemättä tätä ellei sitten ole jotain hämärää taustalla, kuten jo alkujaan sovittu juttu tai sitten kesken diili HP kanssa jossa vaitiolovelvollisuus, sen takia flintistä ei mitään kuulu. Kertookin kaiken ellei flint tee tätä.

  Mutta niin onko varma ettei kukaan muu pystyisi tätä mitenkään flintin puolesta tekemään? @shaminy jos voit niin kysäseppä tuolta tutulta kun hän nosti tämän esiin.

  Tämähän on toistaiseksi ainoa case johon jotain tälläistä voisi koittaa ja tuoda, kun Suomen päättäjät ja oikeusjärjestelmä tuntuu olevan hämmentävän retuperällään joten olisi hyvä ja mielenkiintoista saada vähän kansainvälistä näkökulmaa.
   
 13. Erkkie

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  22
  Poliisi tiedotti, ilmoitti väärin. Häpeällistä toimintaa heiltä yrittää välttää lisätyöntekö, varmasti heillä työtä piisaa mutta kyllähän tämä on sellainen vyyhti joka pitää hoitaa ja kuten jo todettua tuon jälkeen niin kuuluu heille.
  Kuten finnkiller tuossa edellisellä sivulla sanoi. Kirjeensaajat rikosilmoituksia rikosnimikkeillä: petos, petoksen yritys ja henkilötietolain rikkominen. Tarpeeksi ilmoituksia niin heidän on pakko alkaa ottamaan tätä kunnolla.
  Ja samalla ilmoitus markkinaoikeudesta, tuolla samalla henkilötietolain rikkominen, virkavirhe.

  Verohallinto hyvä myös tuoda tähän jotta trollien rahavirrat tutkitaan.
   
 14. Lampun&varjostin

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  21
  Tahtoisin vain huomauttaa, että tälläinen toiminta kun kokoajan vaahdotaan HP puolella että tämä poistaa piratismia, niin päin vastoin tämä lisää monen ihmisen joka ei ole jakanut tai ei edes käytä torrent/vertaisverkkoja avuksi lataamaan tiettyjä sarjoja/elokuvia, niin lataamaan ja uhmaamaan tälläistä järjestelmää, sekä tämä lisää myös tätä taitoa kiertää tätä järjestelmää "käytämpäs naapurin Wlania kun on näköjään jäänyt auki", "kappas kahvilassa on WI-FI käytämpäs siinä tuota softaa" ja jne. Sekä itse muistelen noita kulta aikoja kun puhuttiin piratismin lopettamisesta jolloin itse tutkin asiaa pitemmälle palataan 2004-06 aikaan Finnreactorin aikaan, jolloin ei ollut HBO tullut suomeen Netflix oli ihan paska, nyt asiat on ihan toisin ja jos en väärin muista kun tutkin tätä "Bittorrent" teknologiaa niin tavoite oli että kaikki jakaa kukaan ei pääse parveen jos ei jaa ja jos ei jaa niin tulee ip bannia, joka oli sen aikaisille teinelle itkun paikka.

  Eli tahdon vain sanoa että parvessa ei olla ilman jakamatta. Eli kyllä tämä oikeushaltian katsoma sovellus joka tarkistaa parven niin joutuu meneen jakamaan kokonaista tai pientä osaa tuosta ohjelmasta joka taas on laissa kielletty.

  Tietty tekniikka kehittyy ja en ole niin tutustunut tähän tekniikkaan enään.
   
 15. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Kuvastaa hyvin HP:n toimintaa jopa tuollaisessa tilantessa he eivät myönnä virhettä, vaan lähtökohtaisesti kirjeen vastaanottaja on syylinen. En yhtään epäilisi vaikka voiton varmistamiseksi, erittäin löyhällä moraalilla varustettu HP/päämies/kuka vaan heidän tiimissään tehtailee tarvittavat ja LUOTETTAVAT todisteet siitä että olet syyllistynyt tekoon. Toiminta on sellaista, että heillä on kyllä munaa vaikka tarvittaessa muunnella totuttaa heidän/päämiehen edun mukaiseksi.
   
 16. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Laittakaa Hukkaselle nyt kasassa oleva tietopaketti trollien toimittajasta. Eiköhän asia tule pengotuksi ja julkisuuteen.
   
 17. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  331
  Hukkasen kanssa ollaan jo keskustelu pariin otteeseenkin.. Asia on jo hoidossa :)
   
 18. Setä Mies

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  16
  Nimenomaan. Jos kerran Crystalis/Excipiolla on ostettuna p2p-levitysoikeudet, samat toimijat eri firman nimissä tekee NARS-valvontaansa lataamalla koepaloja, samalla JAKAEN... Niin silloinhan piraatti on ladannut teoksensa laillisesta lähteestä ja kaikenlaiset hyvityssopimuskirjelmät ovat tasan petoksen yrityksiä.

  Tähän kosahti myös se TTVK:n Nalle Puh episodi. Oli viitteitä että TTVK itse jakoi toimimatonta Chisun levyä, jolloin lataus ja jako olisivat olleet tosiasiallisesti ihan laillista toimintaa. TTVK:lta mystisesti loppui yhtäkkiä puhti ajaa asiaa kun tämä tuli ilmi ja homma soviteltiin niin että "pistettiin riita puoliksi". Harmi, sillä some-isä olisi käräjillä pyyhkinyt Kotilaisella lattiaa kuin märällä rätillä. Tuota keissiä ajettiin rikos-asiana ja olisko ollut niin että syyttäjä/esitutkintaa suorittava taho olisi viheltänyt pelin poikki tämän itselevittämisen yhteyden tajutessaan.

  Sama honeypottailu kaatoi myös Prenda-keissin yhdysvalloissa. Ei vaan voi jakaa(saattaa teosta saataville!lol) omistamaansa dataa itse ja ilmoittaa että sen lataajat ja jakajat tekee jotain laitonta.
   
 19. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Mä näen asian niin, että ihmiset perehtyy asiaan paremmin ja rupevat käyttää jotain VPN palvelua tai muuta keinoa kiertää IP osoitteen. Onko tämä sitten hyvä asia?

  En usko, että näiden trollien tempaus vaikuttaa kovinkaan paljoa torrent käyttäjiin.

  Ja vielä vähemmän niihin, jotka eivät edes käytä torrentia tms ja silti saavat kirjeen. Elleivät provosoidu koko touhusta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
 20. Loman

  Rekisteröitynyt:
  02.03.2010
  Viestejä:
  17
  Jonkin aikaa keskustelua seuranneena, alkoi tällainen asia mietityttämään:

  Kun MAO:n mukaan IP-osoite on henkilötieto ja se tällöin se kohdistuu johonkin tiettyyn henkilöön (mikä ei nyt pidä alkuunkaan paikkaansa), niin kuinka he voivat todeta yksipuolisesti kuulematta liittymän haltijaa että kyseisestä liittymästä on jaettu merkittävissä määrin elokuvia/pornoa?

  Tarkoitan tällä sitä, että nythän MAO antaa suorilta kädeltä tuomion kuulematta ollenkaan liittymän omistajaa. Nämähän pitäisi tarkistella case-by-case ja ymmärtääkseni syytetylläkin pitäisi olla mahdollisuus puolustautua? Nythän tilanne on se että MAO käytännössä tuomitsee "syyttäjän" "todisteilla" liittymän haltijan suoraan syylliseksi ja tätä kautta määrää operaattorin luovuttamaan henkilötiedot Jonille.
   
 21. Ugrilainen

  Rekisteröitynyt:
  22.04.2008
  Viestejä:
  93
  Tämä paskakasa alkaa haista jo laajalti. Kuinka paljon on kansanedustajilla kytköksiä näihin kiristäjiin ja paljonko heille on etua että tälläisille moraalittomille lakimiehille annetaan mahdollisuus kiristää tavallisilta veronmaksajilta mielettömiä summia. Normikansalaisella on vaikeaa käydä yksin oikeutta tuollaisia asianajotoimistoja vastaan koska heille oikeudenkäynnit on vain rutiinityötä.
   
 22. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Ei varmasti Sarkinen tai joku Olli-Poika saa yrityksiltä mitään tukea. Ei yhtään luentopalkkiota, taulukauppaa tai hyvä veli juttua jonka takia he ei saakkaan mitään aikaan Eduskunnassa. Eikä noilla ole mitään asiaa kabinetteihin joissa päätökset tehdään.
   
 23. NorthEast

  Rekisteröitynyt:
  14.11.2015
  Viestejä:
  8
  Teknisesti amatöörinä on jäänyt askarruttamaan, miten HP kumppaneineen selvittää ip:n tai sen, kuka lataa, jos käyttäisin vaikkapa 4G -mokkulaa ja siinä prepaid -korttia?

  Varmaan aihetta jo käsiteltykin, mutta voisihan tuon kerrata!
   
 24. KingLizard

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2016
  Viestejä:
  58
  :) :)

  Herkko Hietanen pistänyt uutta mainosvideoo tubeen tai uutta ja uutta... Joulukuun lopussa ilmestynyt.... taitaa asiakkaat olla vähissä...

   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
 25. farhyperion

  Rekisteröitynyt:
  23.12.2016
  Viestejä:
  5
  Eipä sitä HP tai kumppanit voi mitenkään selvittää, jos käytät prepaid 4G-mokkulaa. Kannattaa myös maksaa se käteisellä ja ilman mitään bonuskortteja. ;)
   
  Viimeksi muokattu: 02.02.2017
 26. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Ihan hauska ajatus. Tekijänoikeuslain mukaan tietojen luovuttamista koskevan asian käsittelyssä noudatetaan oikeudenkäymiskaaren 8 lukua. Oikeudenkäymiskaaren 8:den luvun 5 §:ssä sanotaan, että Jos hakemusasiassa on varattava asiaan osalliselle tilaisuus tulla kuulluksi, käräjäoikeuden on kehotettava häntä antamaan kirjallinen lausuma hakemuksen johdosta.

  Eiköhän MKO:n vastaus ole tähän että ei ollut tarpeen varata asiaan osalliselle tilaisuutta tulla kuuluksi. Teleoperaattoreillehan näissä on yleensä aina tosin katsottu tarpeelliseksi varata tilaisuus tulla kuuluksi.

  Oikeudenkäymiskaaren 8:den luvun 11 §:ssä tosin sanotaan, että Käsittelyn päättyessä saapuvilla olevalle asiaan osalliselle on ilmoitettava päätöksen antamispäivä. Viimeistäänhän tässä vaiheessa teleliittymän omistaja on tavoitettavissa oleva henkilö :think:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti