Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Toisaalta ei ole enää mitää järkeä yhden pyytää, kun niitä yksittäisiä tietoja ei saa kuin esittämällä itse dnro ja se oma IP-osoite, joten markkinaoikeus lisäsi nyt omaa työmääräänsä huomattavasti.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Taitaa lakimies tai muu asiantuntija olla asialla? Tosiaan, jos ei edes merkittävyyskynnystä ole sanottu, niin mikä se sitten olisi ja mihin sitä voidaan verrata. Olisiko tässä se kohta, josta voisi sen kansalaisaloitteen tehdä, tai muuta kautta lainlaatijoille viedä tiedoksi, koska tässähän on aivan selkeä epäkohta, jota voidaan pyöritellä ihan miten kukakin parhaakseen näkee.

  Onko tuota merkittävyyskynnystä missään käytännössä määritelty? DrVatanen tai joku muu voisi muistaa.
   
 3. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 788
  Merkitävyyskynnystä kannattaa minusta kysellä MAO:lta, miten merkittävys todennettu ja mitkä kriteeritit täyttyivät ollakseen merkittävä. Yksilöityyn vastaukseen (miten tutkittu, miten tulkittu) on helpompi päästä kiinni jatkossa jos ja kun aikoo valittaa MAO:n toiminnasta.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 4. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 892
  Tässä on kysymys lain tulkinnasta ja MAO, helpoittaakseeen omaa työtään on tulkinnut lain niin että merkittävyyskynnys ylittyy jos ip -osoite on jossain saksalaisfirman copypaste -listassa. Ja jos oletkin oikeasti listassa niin pelkkä "oleminen" on merkittävää. Just.
  Se, että onko ip -osoitteen haltija oikeasti syyllinen yhtään mihinkään, ei MAO:n tulkinnan mukaan ole mitään merkitystä. Syyttömyyttään ei pysty todistamaan, koska on olemassa "ip -exceltaulukko" joka on "tosi kuin vesi" ja "puolueettoman" toimijan kyhäämä ohjelman tuotos.
  Ishiguron on aivan turha väittää mitään mistään "totuudesta".
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Kysynkin sitä sitten, kun saan ne tiedot ensin, mutta ajattelin noin laajemmin, että onko sitä kirjallisuudessa tms. pohdittu.

  Siltähän se nyt pahasti näyttää..
   
 6. Lampun&varjostin

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  21
  Itse kyselin omalta operaattorilta niin laitte faq jossa mainittiin että pakko antaa noi tiedot ja sitten tuli ilmi ettei ne edes säilytä kun 6 kk kuulemma tietoja ja mun lapussa lukee että olisin ladannut melkein 12 kk sitten. Nooh en nyt stressaa kun tapahtuma aikana olen ollut muualla ja siitä on pitävä todistus. Mutta mietityttää että miten minä joutunut haarukkaan kun tiedän kyllä torrentit ja en ole koskenut niihin viiruksen peloissani yli 8 vuoteen... Sekä puhunut monta käyttäjää jotka todellakin lataa, niin HBO käyttäjäksi, itselläni on HBO, Cmore, Viaplay jne.
   
 7. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  169
  Pyydä mielummin siinä muodossa kun se on heille lähetetty, niitä on ilmeisesti lähetetty myös alunperin pdf:nä. Joskus alkuaikoina ip:t oli listattu suoraan hakemukseen. Hedman Partners on ilmeisesti pitänyt omat listansa huomattavasti yksinkertaisempina kuin TOT Viljakainen ettei listalla olijat saisi liikaa informaatiota.

  Se pitäisi jonkun lähempänä olevan käydä testaamassa antavatko ne siellä toimistolla sensuroimattomat listat nähtäville, sillä selviäisi missä muodossa niitä on.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Pyyntö on jo lähtenyt ja katson mitä sieltä tulee. Voin käydä sitten itse paikan päällä tarvittaessa.
   
 9. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  901
  onkos suoratoistosivuista laillista katsoa näitä HPeen päämiehen materiaaleja? siinä ei jaeta eikä olla vertaisverkossa tai mitään....
   
 10. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  MAksettu Oikeus ei ole tutkinut yksittäisten ip-osoitteiden merkittävyyttä mitenkään. Siksipä osoitteiden omistajien tietojen luovutuksia on lähtenyt massoittain ja liukuhihnalta. Suomi on yksi vähiten korruptoituneita maita maailmassa... Miten muissa, korruption runtelemissa maissa on saatu kiristyskirjebisnes loppumaan?
   
 11. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 788
  Siksi kannataakin kysellä ja antaa MAO:n laittaa päänsä silmukkaan ihan itse. Ja ennenkaikkea merkitävyyskynnyksen ylittymisen linjaukset ja perustelut.
   
 12. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  On. Jos et jaa mitään, et ole Suomen lain mukaan korvausvelvollinen, vaikka voisit olettaa materiaalin olevan ilman oikeuksienomistajan lupaa saatavilla. Pelkän suoratoiston katsominen ei ole lain mukaan TO-rike, rikoksesta nyt puhumattakaan. Jos tällaisesta trollit rokottavat, ovat he itse lain väärällä puolen.
   
 13. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Hedman Partners lukee lakipykälää kuin piru Raamattua! Ei siinä puhuta torrent-parvesta merkittävänä, vaan kyseisestä TELELIITTYMÄSTÄ tehdystä merkittävästä jakamisesta. Siis onko sinun liittymästäsi tehty jakaminen merkittävä. HP:n tulkinta on ilman muuta lain henkeä vastaan!

  "60 a § (22.5.2015/607) (LEX KARPELA)
  Yhteystietojen luovuttaminen

  Tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta."​

  Jos HP on Markkinaoikeudelle toimittanut torrent-parvien koon väittäen sitä osoituksena merkittävästä jaosta, HP on mielestäni harhauttanut Markkinaoikeutta.

  Lex Karpelan antama suoja merkityksettömille jakamisille on järkevä, ottaen huomioon että korvaukset mitä nämä kiristäjät pyytävät ovat huomattavia summia. Niin ollen täytyy teonkin olla merkittävä. Pienistä tikkunekun näpistykseen verrattavista vahingoista ei saa vaatia tuhansien eurojen hyvityksiä! Eikä satunnaisesta lataajasta tehdä ammattimaista jakajaa.

  En ole lakimies mutta pitäähän tavallisen kansalaisenkin pystyä ymmärtämään lakia. Näin minä sen näen!

  EDIT:
  Näinhän se kyllä on. Hyvä pointti.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 14. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 892
  MAO on tulkinnut linjansa mutu -tuntuman mukaan. Tuskin muuttavat sitä ihan itse koska silloin menettävät kasvonsa. Ja ehkä työpaikkansa.
   
 15. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Näinpä, mutta kun ongelma muodostuu siitä, että "mitenkäs todistat syyttömyytesi"?
  Nykyään vanhan koneen kovalevyt pengoin jollain recovery softalla ja lokit siitä talteen. Kovalevyt tallessa myös. Ja kirjehän ei tullut edes minun, talouden ainoan tietokoneenkäyttäjän nimissä.

  Että kyllä tuossa on jo jotain millä teoriassa pitäisi pystyä osoittamaan syyttömyytensä, mutta sitten kun Jonista ei koskaan tiedä, että mitä heiltä voidaan _keksiä_.
   
 16. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  @Pelihemmo Juuri näin minäkin asian tulkitsen. Todella asiallinen kommentti.
  Toivottavasti ensiviikolla (?) kokoontuva neuvosto voi tarkentaa lakipykälän 60 a merkitystä myös MAO:lle.
   
 17. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Jos he tekevät TYÖTÄÄN trollaus ei olisi mahdollista. He eivät siis ole syypäitä, mutta 100% varmasti he ovat yksi syy miksi tämä on mahdollista. Jos nyt väität että eivät tiedä kaikkea/ole kokemusta se ei käy syyksi.

  Muistuttakaa minua: onko jotenkin TODISTETTU KIISTATTOMASTI kolmannen puolueettoman osapuolen toimesta että he tekevät koelatauksen?
   
 18. Kilin Kellit

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  241
  Homma onnistuu ihan notepad++:lla seuraavasti:

  [​IMG]

  Edit: Näemmä toi näkyykin ilman palkkeja vain IE:llä avatessa. Ainakaan itsellä ei chromeen tepsinyt. Tuo olikin tuommonen quick and dirty - tyyppinen veivaus. Ei jaksa editoreita metsästää. :)
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 19. andJusticeForAll

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  6
 20. OneDream

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  1
  Olisiko ihmisten mahdollista haastaa Hedman Partners oikeuteen suhteettoman suuresta korvausvaatimuksesta jo siinä vaiheessa kun ensimmäinen kirja kolahtaa postiluukkuun, sillä oikeudessa olleessa ennakkotapauksessa luvattomista latauksista pyydettyä korvausten summaa pienennettiin huomattavasti. Eli eikö oikeusjutun voittaja tulisi tällöin olemaan yksityishenkilö, jonka korvauksia pienennetään. Näin oikeudenkäynnin kustannukset jäisi Hedman Partnersin maksettavaksi?
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 21. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Olen pyytänyt omalla väitetylla IP osoitteella olevia tietoja markkinaoikeudesta, ei ole näkynyt eikä kyselyyn vastata. Toisen kirjeen osalta pyysin kirjeessä esitetyn dnro perusteella niin tuli muistitikku jossa 150 sivua päläpälä ja IP listoja mustattuna (tosin ne saa poistettua), oli muuten ihan ok mutta koski väärää operaattoria juttu. Lähetetyssä kirjeessä oli siis väärää tietoa tuomio nro:sta ja perusteesta.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 22. V10 Moderoija

  Rekisteröitynyt:
  28.12.2012
  Viestejä:
  344
  LibreOfficen mukana tulee piirustusohjelma Draw. Sillä saa avattua mainitsemasi kaltaiset PDF:t ja muokattua suht helposti varsinaiset tiedot näkyviin.
   
 23. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Siinähän on sen jälkeen vielä paljon virhemahdollisuuksia. Mikä tahansa manuaalinen vaihe käsittelyssä ja muistatko että siinä on vielä se operaattori välissä?

  Voi silti olla, että eivät tee koelatauksia, mutta nuo virheelliset kirjeet eivät vielä sitä osoita.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 24. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Haluaisin testata tätä asettamalla jonkun trollien valvoman teoksen julkisesti saataville seuraavasti.

  Julkaisisin internetissä puhelinnumeron, johon tekstiviestin lähettämällä voisi pyytää yhden (1) bitin teoksen digitaalisesta kopiosta (esim. DVD-image) ilmoittamalla sen järjestysnumeron. Lupaisin lähettää vastauksena tekstiviestillä pyydetyn bitin arvon (1 tai 0). Luonnollisesti todellisuudessa lähettäisin satunnaislukugeneraattorin tuottamia bittejä.

  Tässä "parven" koko on kaikki internetin käyttäjät, joilla on tekstiviestin lähettämiseen sopiva puhelin ja liittymä. Saataville saattaminen olisi siis todella merkittävää.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 25. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  En täällä yleensä jaa omia yhteydenottojani, mutta tällä kertaa se tuntuu asianmukaiselta.

  Olin EU tuomioistuimen päätöksen jälkeen yhteyksissä omaan operaattoriini ja esitin kourallisen kysymyksiä koskien heidän toimintaansa.
  Päällimmäisenä oli kysymys siitä, että miksi operaattorini ei ole kertonut minulle, Asiakkaalle siitä, että tietojamme on kysytty. Tai edes siitä, että ne on luovutettu.
  Jouduin pommittamaan muutaman kerran aspoja ennen kuin sain vastauksen kysymyksiini.

  Vastauksena sain mm. seuraavan:
  [OPERAATTORILLA] ei ole lakisääteistä velvollisuutta, eikä myöskään resursseja ilmoittaa näistä luovutuksista oma-aloitteisesti, koska yhteystietoja pyydetään tuhansista asiakkaista vuositasolla. Sen sijaan meillä on velvollisuus informoida asiakasta tapahtuneesta tietoluovutuksesta, mikäli asiakas sitä koskevan pyynnön esittää.

  Tähän vastasin, että olin heille kirjeen saatuani puhelimitse yhteyksissä useampaan kertaan ja kysyin ovatko he luovuttaneet tietojani kolmansille osapuolille. Vastauksena sain silloin jokaisen puhelun jälkeen, että tietojani ei ole luovutettu millekkään taholle. Lopuksi ihmettelin, että miten Hedman Partners on mahtanut saada taloutemme osoitetiedot ja että mikä operaattorini rooli on siinä tapauksessa jos meille tipahtaisi haaste MAO:n ja yhtenä syypäänä olisi operaattorini antama tieto.

  Ehkä hieman yllättävää, että operaattorini ei ole vastannut tähän kyselyyn.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti