Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Lordjw

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  151
  Pieni vastaus noista Markkinaoikeuden dokumenteista. Sain MAOlta tilattua omaan kiristyskirjeeseeni liittyvän päätöksen, joka on PDF dokumentti. IP-osoitteet on mustattu, mutta sain ne melkein kaikki näkyville seuraavasti:

  Lukijaksi Foxit reader. Koko sivun näyttö, eli ruudulla näkyy koko sivu. Kun painan PageDown sivuilla, joissa piilotetut IP-osoitteet ovat, osoitteet vilahtavat salaamattomina kun sivu vaihtuu. Nauhoitus VLC playerillä ja kelaus kohtaan, jossa IP-osoitelista näkyy.

  Tämä toimi ainakin mulla. Vähän huonosti suojattu henkilötiedot MAOn jakamassa dokumentissa. Yritteliään lakitoimiston ei tarvitse edes enään ostaa IP-listoja huijareilta. Riittää, että tilaa Markkinaoikeuden päätösdokumentit PDF muodossa ja nappaa osoitteet sieltä.
   
 2. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Heh, ei nämä murha-analogiat oikein toimi. Tekijänoikeuslain leväperäisyys ja MKO:n sysipaska toiminta ovat ne pääongelmat tässä. Trollit käyttävät suht taitavasti hyväkseen järjestelmän heikkoutta. Inhottavaahan se on, mutta pahasti näyttäisi siltä, että trollibisnes ei Suomesta lopu ennen lainmuutosta.

  Henkirikosasioissa laki taitaa olla selkeämpi ja nämähän ovat siivilioikeudellisia riita-asioita, toisin kuin henkirikokset.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Ei paha... MAO (MAksettu Oikeus) täräyttää jälleen äärimmäisellä ammattitaidollaan. Ei muuta, kuin kuvan kaappausta ladattavaksi.
   
 5. Hiukkassuodatin

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  37
  Juu, väkivalta- ja henkirikostuomioissa edellytetään parempaa näyttöä syyllisyydestä, kun taas vastaavasti näissä tekijänoikeusloukkauksissa taitaa kipukorvaussummiat olla usein suuremmat....

  Mutta onhan se toki hyvä että joku roti meillä Suomessa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 6. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 788
  Onhan noista MAO päätöksistä valitettu. Mutta joku MAO:takin valvoo... oikeusasiamies? EU:n joku instanssi tms... ken tietää, minä en.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 7. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  "Mikäli luvaton jako johtaa toimenpiteisiin, testataan "koepalalla" se, että käyttäjältä on todella saatavilla luvattomasti dataa.


  Paalijärven blogikirjoitusta Hatanmaa ei halua kommentoida. Hän muistuttaa yleisellä tasolla, että kirjeiden ja hyvitysvaatimusten taustalla on pyrkimys vähentää piratismia. Hedman Partners puuttuu päämiehensä puolesta tapauksiin, jotka ovat omiaan aiheuttamaan Scanboxille taloudellista haittaa, ja tämä tarkoittaa puuttumista sellaisiin jakoihin, "joista oikeasti saa irti jotain elokuvan katsomista varten"."

  16kb koepala = todiste = omiaan aiheuttaa taloudellista haittaa. Mitään muuta todistetta ei yleisölle saattamisen lisäksi ole, ja tämä kelpaa markkinaoikeudelle.
   
 8. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
 9. Karatecattix

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Viestejä:
  17
  Eihän tuosta koepalasta ole kuin pelkkä väite että se on otettu. Uskoo ken haluaa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 10. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Tottakai laskuttaa HP:tä siitä ja HP laskuttaa Excipiota.


  Onpas järkyttävä määrä paskapuhetta
   
 11. User-ID #1234

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2009
  Viestejä:
  5 012
  Ei tartte noin vaikeesti tehdä. Jostain lataa PDF editointityökalun, jonka avulla sitten poistelee nuo mustat laatikot.
   
 12. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
  Joo, ja on aika todennäköistä, että suurelta osalta kirjeensaajia ei edes tuota koepalaa ole otettu.
   
 13. Obscuralogist

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  59
  Kieliikö tästä jo se, että havaintohetkellä ohjelma listaa logiin portiksi nollan vai onko tähän jokin muu tekinen selitys?
   
 14. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Niin, jos puhtaasti summista puhutaan niin juuri nämä siivilioikeudelliset riita-asiat ovat yksi perkeleen haiseva läjä. Hyvin pienestä rikkomuksesta päätyy lopulta maksamaan kymmeniä tuhansia, koska pitäähän piratismitaistelijoiden saada kulunsa katettua. Näytöksi riittänevät Excel-taulukko ja "tekninen profiili". Parodiahorisontti on jäänyt jo kauas taakse.
   
 15. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Muistuttakaa minua: oliko jotenkin osoitettu että he eivät tee jotain koelatausta?
   
 16. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Huh huh! :) Ammattitaitoista toimintaa. Tämä itseasiassa kävi mielessä kun kuulin noista IP-osoite-mustauksista, sillä tuohan on ihan normimoka.
   
 17. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Päättäkää ensin olenko minä turren vai HP:n vai kenties jonkun muun palveluksessa! Tulee ihan anime-skitso-olo tästä. :)
   
 18. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Nyt Joni "Sparrow" Hatanmaa höpäjää jotain sekavaa saataville saattamisesta ja Pohjoismaisista lisenssioikeuksista, kun sama häiskä esitti vielä muutama vuosi sitten hyvityksen laskukaavaksi seuraavaa:

  Hyvitys = Normaalikorvaus x loukkauksien määrä x tapauksen erityispiirteiden kerroin / loukkaajakohtainen enimmäismäärä

  Tämä jo täällä aiemminkin olleesta linkistä:

  https://www.iprinfo.com/julkaisut/i...o_4_2012/fi_FI/Kohtuullisen_hyvityksen_maara/

  Kuinka Kirjekyyhky Hatanmaa on saanutkin kovin samanlaisia korvaussummia kaavastaan, kun jokaisen tapauksen muuttujat ovat täysin erilaisia, eikä niitä ole edes tutkittu, saati todistettu.

  Jos listoissa, joilla henkilötietoja on vaadittu, esitellään ip-osoitteita, joista koelatauksia on tehty, ei monien kohdalla esiintyvästä portista nro 0 ole todellakaan saatu tavuakaan irti.
   
 19. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  En vaan siihen, että MAO:n sihteeri, oikeusavustaja tai jokin rivityöntekijä, joka joutuu käymään pornoleffa-ip-lista-exceleitä läpi, koska trollit niitä haluavat hakemuksissaan lähetellä, ja tekee siis vain työtään valtiolle, ei ole syypää tähän trollaukseen. Sama pätee siihen operaattorin kesätyöntekijään, joka joutuu käsin (?) niiden IP-listojen perusteella kaivelemaan osoitetietoja.
   
 20. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 892
  Onko täällä joku muuta väittänyt? Niinpä, ei ole.
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  901
  miten hp lähettäs väärille kirjeitä jos ne tekis koelatauksen? ne ottaa kaikki parvessa olevat ipeet ja lyttää samaan exceliin..... vaikka olisi trackkerin passiivinen random ip.
   
 22. Lordjw

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2008
  Viestejä:
  151
  Omassa (ja n. 700:n muun IP-haltijan)päätöksessä markkinaoikeus puhuu tuosta parven koosta ja sen merkityksestä. Tuli vain mieleen, että eikös se parvi toimi pikemminkin päinvastoin. Jos parvessa on kaksi osallistujaa, minä ja joku muu ja mulla on koko teos, silloin olisin 100% jakaja. Jos parvessa on esim. 1000 osallistujaa, tällöin minulta lähtisi esim. vain 1/1000 teoksesta koska jakajia on enemmän. Eli mitä isompi parvi, sitä pienempi jako. No tällähän ei tietenkään ole merkitystä kun markkinaoikeus on arponut noita päätöksiä liukuhihnalta jokainen tuomari vuoronperään. Mitään arviointia ei ole tehty teon vaikuttavuudesta yksittäisten IP-osoitteiden kannalta. Nuo ovat markkina"oikeuden" tekemiä bulkkipäätöksiä huijareitten hyväksi.

  Kannattaa ehdottomasti soittaa markkinaoikeuteen ja pistää tiukille se tuomari, joka on tehnyt päätöksen sinun tietojesi luovuttamisesta. Katso päätösnumero kiristyskirjeestä ja soita markkinaoikeuteen numeroon: 050 406 1132. Sieltä saat päätöksen tehneen tuomarin nimen ja puhelinnumeron. Kannattaa nimenomaan kysyä millä perusteella tuomari on arvioinut sinun IP-osoitteeseesi liittyvän tekijänoikeusrikkomuksen olevan merkittävä. Heillä ei ole vastausta tähän.

  En jaksa kahlata kaikkia PDF editoreita, jos Mr/Ms ´User-ID #1234 voisi kertoa mikä editori toimii mustapalkkien poistamisessa kun se on niin helppoa. PM kiitos.
   
 23. jmc_

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  15
  Jonkin aikaa keskustelua sivusta seuranneena väittäisin, että tämä "merkittävässä määrin yleisön saataville saattaminen", kuten tekijänoikeuslain 60 a § sen ilmaisee, on koko asian eniten tarkastelua vaativa yksityiskohta. HP tulkitsee sen siis niin, että kun olet osa parvea, niin sinä tuot tämän yhden tiedoston parven saataville, mikä sinällään kuulostaa melko merkittävältä teolta - jaat potentiaalisesti rajattomalle yleisölle laittomasti to:lla suojattua tavaraa. Myöskin tämän tulkinnan mukaan mitä suurempi parvi on, niin sitä suuremmalle yleisölle sinä olet tämän tiedoston tuonut saatavaksi, mikä luonnollisestikin on vielä huonompi juttu. Ymmärrän tämän tulkinnan, koska lakitekstissä ei vaadita mitään muuta kuin tuomaan tiedosto saataville, eikä oikeaa jakamista vaadita rikoksen tunnusmerkistön täyttymiseen.
  Mikä tässä siis soittaa eniten normaalin tallaajan legitiimikelloja?

  1. Sinä et tuo tiedostoa saataville, vaan tiedosto on jo 100 000 muun torrentkäyttäjän koneella kokonaisena/palasina, muuten et olisi voinut edes käynnistää torrentin latausta. Eli jos parvessa on tuo 100 000 käyttäjää, niin tuot keskimäärin tiedostoa enemmän saataville 1/100 000 verran. Mitä suurempi parvi, sitä vähemmän merkittävästi sinun tekosi on saattanut tiedostoa yleisön saataville.

  2. Sen tuotko tiedostoa hypoteettisesti saataville edes näinkään paljon riippuu siitä, kuinka suurella kaistalla jaat tiedostoa ja kuinka kauan. Jos jaat tiedostoa oman 5 minuutin latauksen ajan 1kt/sekunnissa nopeudella, niin kenelläkään käyttäjällä ei ole ollut edes teoreettista mahdollisuutta saada tiedostosta enempää kuin 300 kilotavua. Kuinka tämä on merkittävästi saataville saattamista? Tässä täytyy ottaa huomioon se, että jakaja ei voi olla vastuussa muusta kun tästä omasta teoreettisesta osuudestaan, ei lopuista 3gigasta.

  3. Merkittävyyttä täytyy arvioida vertaamalla merkittävää tekoa ei merkittävään tekoon, kuten kaikessa muussakin lainsäätämisessä. Jos laissa mainitaan merkittävä saataville saattaminen, niin kuinka voi olla mahdollista ettei ei-merkittävää ole edes olemassa? Jos 300 kilotavun verran teoreettisesti saataville saattaminen on merkittävää, niin mikä teoreettisesti ympäri vuoden 100mt/s upload-kaistalla varustettu ammattiseedaajan merkittävyysaste on?
   
 24. Oltorno

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2004
  Viestejä:
  7 624
  Hyviä pointteja varsinkin tuo viiminen. Kerran nussitaan lakitekstin pilkkua jo valmiiksi trollien toimesta ja puhutaan saataville saattamisesta eikä jakamisesta. Niin samalla pitää tarttua tuohon mikä on sitten ei merkittävää kerran nämä tulkitaan merkittäväksi. Parven kokoa ei voi käyttää perusteluna kuten jo selititkin yllä vaan se toimii korkeintaan päinvastaisena todisteena.
   
 25. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  169
  "uusi asiakaspalveluvaihtoehto" tuli vastaukseksi viime viikolla kun pyysin päätöksiä paperilla ip-listojen saamiseksi. Henkilötietolaissa sanotaan että sitä sovelletaan vain automaattiseen henkilötietojen käsittelyyn.

  Toisaalta jos kaikki täällä ja muualla asiasta kiinnostuneet tekevät samat kyselyt, niin kyllähän se lyhentää kahvitaukoja ja teettää enemmän työtä kuin mihin on totuttu. Meidän pitäisi varmaan koordinoida pyynnöt yhdelle joka jakaa ne sitten tänne halukkaille. Tai sitten ne pitäisi laittaa markkinaoikeuden sivuille niin kuin muutkin päätökset, miksiköhän nämä on alunperin päätetty jättää julkaisematta?
   
 26. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  @jmc_ hyviä huomautuksia, etenkin ensimmäinen ja kolmas kohta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti