Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  901
  tuskinpa toi elisa kompuroija mitään antaa, luultavasti tässä MKO (Meidän Kavereitten Oikeus) jutussa mukana....
   
 2. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 423
  Hmm hmm.

  "Tietosuojalautakunta katsoo, että hakemuksessa tarkoitettujen tietojen käsittely on tarpeen tekijänoikeusloukkauksia koskevien oikeusvaateiden laatimiseksi, esittämiseksi, puolustamiseksi tai ratkaisemiseksi. Hakijalla on tämän vuoksi oikeus käsitellä hakemuksessa tarkoitettuja tietoja henkilötietolain 12 §:n 1 momentin 4 kohdan nojalla eikä hakija tarvitse lupaa tietojen käsittelyyn."

  Asia selvä, onhan tuo ihan linjassa henkilötietolain kanssa. Mutta, onko uhkailukirjeen lähettäminen oikeusvaateen laatimista tahi esittämistä? Vai onko oikeusvaade taas epämääräinen termi jonka voi tulkita niin kuin parhaaksi katsoo?
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 3. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  P...marjat. Sonera olisi voinut kyseenalaistaan ratkaisun merkittävyyden, mutta miksi vaivautua, ei Sonera tästä mitään hyödy tai menetä.
   
 4. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 788
  Tämän jälkeen pyytäisin yksilöityjä perusteluja miksi merkittävyyskynnys ylittyi. Ja valittaisin asiasta eteenpään. Jos jokainen kirjeen saaja tekee samoin niin siinä olisi naurussa pitelemistä kun rustaavat tuhansia yksilöitä ratkaisun perustelua :)
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 5. ezn

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2006
  Viestejä:
  4
  Vaikuttaa minusta siltä että MAO määrittelee "merkittävässä määrin" termin "parven" koon perusteella. Sain käsiini kopion MAO päätöksestä viime vuodelta jolla määrätään Sonera (TeliaSonera Finland) luovuttamaan yhteystiedot sadoilta eri IP osoitteilta. Eli ei kilotavut ym. kiinnosta, ainoastaan excel taulukon mainitsema parven käyttäjämäärä, todettu kokonaisyleisö(?). Se mikä tässä excel taulukossa mielestäni on omituista (sen lisäksi että se on pelkkä excel taulukko joka on sullottu täyteen IP osoitteita ilman perusteluja miten ne ovat siihen joutuneet) on että jossain teoksissa on tyyliin: saman päivän aikana "parvi" on pysynyt täysin samankokoisena. Puhutaan tuhansista ihmisistä ja silti parven koko on pysynyt täysin muuttumattomana koko vuorokauden aikana, otanta ollut väitetysti muutaman tunnin välein. Voipi olla etten vaan osaa tätä lukea oikein.

  Eli siis, jos menet ja lataat elokuvan ym. Olet asettanut lähetys nopeuden täysin minimiin ja vielä tämän lisäksi poistat torrentin jaosta välittömästi lataamisen jälkeen,. olet siltin yhtälailla mehussa kuin se joka lataa teoksen ja jakaa sitä esim 10mb up nopeudella seuraavat kaksi viikkoa?
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  On ne munattomia. Samoin visersi keväällä DNA minulle. Olisivat voineet vastustaa päätöstä aluen alkaen, mutta pesevät kätensä ja vierittävät syyn markkinaoikeuden niskaan. Ei siis mitään rotia koko porukalla.
   
 7. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Hyvä, näin pitää nimenomaan tehdä, kyseenalaistaa koko touhu, eihän tässä ole järjen häivää missään kohti. Nyt siellä vasta markkinaoikeus ruuhkautuukin, kun alkoivat näiden IP-osoitteiden kanssa pelleileen.:)
   
 8. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 788
  Joku asiaa tunteva vois värkätä valituspohjan merkittävyyskynnksen littymisestä :) ja sitten vaan joka ikinen kirjeen saaja valittamaan :rofl:
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 9. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Kyllä, olette ymmärtäneet asian täysin oikein. Täällä on myös spekuloitu sitä, että trolleille riittää, että ip näkyy parvessa. En ihmettelisi vaikka tuokin pitäisi paikkansa, sen verran hämärästä toiminnasta tässä on kyse, eikä näitä valvojia kukaan valvo.
   
 10. 1ta

  Rekisteröitynyt:
  25.07.2014
  Viestejä:
  9
  Siis valittamaan minne. MAO:n päätöksethän ovat lainvoimaisia, ei niistä voi enää valittaa.
   
 11. Erkkie

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  22
  Nyt kun operaattorit munattomasti sanoutuvat tästä irti tai sysäävät vastuun MAOLLE niin ratkaisu on juuri se mitä tuossa aiemmin sanoin eli tehdä rikosilmoituksia markkinaoikeudesta, henkilötietolain rikkominen yms. @Pelihemmo :lla on ainakin hyvät perusteet tähän ja ei mitään menetettävää myöskään. MAON toimet kuuluu vakavan ja kunnollisen tutkinnan alle koska selvästi asioita ei ole tehty oikein ja rikkomuksia on, ja kun niissä todetaan rikkomuksia niin samalla operaattorit ovat sitten vastuussa.

  ***Tuossa kuvalinkissä joka täällä vilahti luki myös: jokainen yksittäinen loukkaus ei automaattisesti kuitenkaan täytä tekijänoikeuslain 60 a $:ssa edellyttettyä tunnistamistietojen luovuttamisen edellytyksenä olevaa merkittävyyskynnystä, vaan kynnyksen ylittämista on arvioita tapauskohtaisesti vallitset olosuhteet huomioon ottaen.

  Lisäksi arvioinnissa on otettava huomioon myös muut mahdollisen loukkauksen merkittävyyteen vaikuttavat seikat.***


  Eli MAON on käytävä jokainen tapaus yksityiskohtaisesti läpi ennen tietojen luovuttamista ja tämähän jo tiedetään ettei näin ole tapahtunut, joten siinä on jo rikos, rikkomuksia tapahtunut kun tietoja on luovutettu tarkastamatta ja kynnys ei ole ylittynyt.

  Ja kun ip, henkilötiedot on luovutettu, hankittu väärin perustein niin niitä hedman ja co eivät voi käyttää? MAON tehtävä on korjata sitten tämä asia.

  Kaikenlaista painetta nyt MAON suuntaan. He ovat mahdollistaneet tämän törkeyden.


  Lisäksi tuohan ohjelma mitä nämä hedmanit käyttävät ja nämä Macekien yms todistukset on todettu huijaukseksi jo USA:ssa, Australiassa jne. Tietoja, lukuja, todistuksia on manipuloitu, tekaistu ja vääristelty.

  Täällähän sen on nähnyt myös kuten pelihemmo ja muut sanoivat että nuo jaot, luvut, rikkomukset eivät ole todellisia tai oikeita, vaan niitä on muokattu, lisätty ja keksitty jne.

  Koko touhu haisee niin pahasti niin monelta kantilta.
   
 12. ezn

  Rekisteröitynyt:
  03.10.2006
  Viestejä:
  4
  [​IMG]
   
 13. selleri

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  404
  Ihan normaalia käyttää kesä- ja talviajatonta UTC-0 aikaa kun halutaan laittaa ajallisesti järjestykseen eri aikavyöhykkeillä tapahtuvia asioita. Siitä voi sitten laskea paikallisen ajan tarpeen mukaan.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Unix_time


  Onko tosiaan noin ettei operaattori voi laittaa tietojen mukaan laskua tehdystä työstä? Kun trollit teettää muilla työtä niin kyllähän heidän siitä kuuluisi maksaa ja viimekädessä kyseinen warettaja jos syylliseksi todetaan.
   
 14. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Ja ylinopeutta ajaneiden pitäisi maksaa poliisien palkat? :D
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  MAO:n päätös on toki lainvoimainen ja sehän tässä erikoista onkin, että sinusta itsestäsi tehtyä päätöstä et ole missään vaiheessa edes nähnyt ennen tietojenluovutusta tai kirjeensaamista, joten et ole voinut siitä valittaakaan.

  Hyvällä syyllä voi siis kysyä markkinaoikeudelta, miten he ovat merkittävyyskynnyksen ko. IP-osoitteen kohdalla varmistaneet, jotta ovat voineet tietojenluovutuspäätöksen antaa.
   
 16. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Eivät vastanneet vieläkään kysymykseen. Miksi Sonera ei valittanut päätöksestä, kuten operaattorit (ml. Telia?) ruotsin puolella tekivät. Nyt he luovuttivat asiakkaan ykistyistietoja hämäräfirmalle yrittämättäkään puolustaa asiakkaan oikeuksia. Samalla voit kysyä suhtautuvatko he aina maksavaan asiakkaaseen yhtä leväperäisesti?
   
 17. AILD

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  985
 18. selleri

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2001
  Viestejä:
  404
  Vai asvalttifirma? Jokatapauksessa on älytöntä jos kyseinen työ napsahtaa operaattorin maksettavaksi.
   
 19. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165

  ... väittämä on:

  "
  -BitTorrentissa pienikin jako voi olla huomattava haitta, Hatanmaa sanoo viitaten lain sanamuotoon.

  -Laki on järjestetty niin, että tekijänoikeuden loukkaus täyttyy jo kun saattaa tiedoston yleisön saataville.

  Onko päämiehenne kanta siis tämän vuoksi, että mikään jako ei ole liian pieni tekijänoikeusrikokseksi?

  -Juuri näin. Se ei edes vaadi (rikoksen tunnusmerkkien täyttymiseksi), että kukaan hakisi kirjeen saajalta mitään, riittää että tiedosto asetetaan saataville, Hatanmaa sanoo."
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 20. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Voi sun saatana tätä pelleilyä. Piratismin torjuminen nönnönöö, taloudellinen haitta nönnönnöö (liekö Crystalikselle myös?), jo pelkkä esille asettaminen nönnönöö. Joni "Sparrow" Hatanmaa on taas niin perseestä kun olla ja voi.

  Näköjään vaikuttaisi hyvinkin laintulkintakysymykseltä. Trollit ja Meidän Kavereiden Oikeus tulkitsevat lakia tismalleen samalla tavalla, eli jo pelkkä esille asettaminen ja POTENTIAALISEN (ei siis toteutuneen) jakamisen määrä riittää merkittävyyskynnyksen ylittämiseen, oikeusjuttuun ja kymppitonnien kulukorvauksiin jos ja kun MKO:n voideltu tuomari päättää tapauksen kantajan hyväksi jollain epäselvällä näytöllä. Tämä touhu sapettaa niin perkeleen paljon, että parempi varmaan poistua hetkeksi tietokoneen äärestä miettimään vaikka koiranpentuja tai toimivaa oikeusjärjestelmää.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 21. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Operaattori laskuttaa työstä. Täällä on mainittu jotain hintojakin, mutta riittänee, että jos nimen haku maksaa kymppejä/kpl, niin tuhansien nimien haulla tienaa kymppitonneja.

  Koska nimiä on haettu jo ainakin 60.000 voidaan päätellä että nimihaut ovat operaattorille ihan mukava tulonlähde, jolla palkkaa jo muutaman työntekijän lisää. Siinä sitten selitys, mikseivät operaattorit Suomessa viitsi asiakkaidensa yksityisyyttä suojella.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 22. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  114
  Tuskin ne operaattorit yksittäisestä ip:stä laskuttaa vaan menee sekin könttänä hintaan x. Vaan tämänki asian tietäisimme mikäli tekijänoikeusröllit erittelisivät näitä kustannuksia

  Edit: esim MAO:n päätöksen hinta on 250e, tämä jaettuna listoissa olevilla IP osoitteilla niin todellinen kustannus on luokkaa 1-100 senttiä per ip
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 23. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  eli siis ASPAN henkilönkin voisi periaatteessa pidättää murhan yrityksestä kun on joskus mielessään halunnut lyödä asiakasta lankulla päähän?
   
 24. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  :confused:

  Trollaatko vai mikä on vialla? Tässä analogiassa kyseinen kulu kuuluu tietenkin poliisin itsensä maksettavaksi, ja kiristyskirjeiden kohdalla kiristäjän eli HP:n maksettavaksi riippumatta siitä, tuomitaanko syytetty vai ei. Tosimaailmassa homma kusee, kun HP saa leikkiä yksityistä poliisia ja laskuttaa kulunsa tuomituilta.
   
 25. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  poliisi sakottaa - veronmaksajat maksavat kulut

  hedman "sakottaa" - operaattorin kulut maksaa asiakas, MAO:n kulut veronmaksajat

  (siltä osin kun rahoja ei saada perittyä tekijältä tai hedmanilta)
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti