Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 422
  Käytännössähän Elisa Kumpula tuossa kieltäytyy antamasta julkisia asiakirjoja.

  Ihan ensimmäiseksi voisit kysyä perustelua. Laki viranomaisten toiminnan julkisuudesta (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621) toteaa, että:

  "Jos virkamies tai muu 2 momentissa tarkoitettu henkilö kieltäytyy antamasta pyydettyä tietoa, hänen on:

  1) ilmoitettava tiedon pyytäjälle kieltäytymisen syy"

  Oikeusministeriön julkisuuslakia käsittelevissä materiaaleissa myös todetaan:
  http://oikeusministerio.fi/fi/index/julkaisut/esitteet/julkisuuslaki/asiakirjanpyytaminen.html
  "Tieto asiakirjasta on annettava pyytäjälle hänen haluamallaan tavalla, jollei siitä aiheudu kohtuutonta haittaa viranomaisen toiminnalle. Julkisista päätösrekistereistä tiedon saa yleensä halutessaan sähköisessä muodossa. Useimmiten tieto annetaan suullisesti tai kopiona asiakirjasta."

  En näkisi, että MAO voi tässä paeta tuon "kohtuuttoman haitan" taaske, kun kuitenkin ovat tietoa antamassa. Enemmänhän haittaa siitä koituu jos kansalainen tulee paikalle.

  EDIT:

  Komento takaisin. Lueskelin takaisinpäin tuota Ednan ja MAO:n kirjeenvaihtoa. Siis, MAO kieltäytyy lähettämästä IP-osoitteita sisältäviä tietoja sähköpostiste viitaten siihen, että ne ovat henkilötietoja ja henkilötietoja ei voi lähettää julkisuuslain pykälään viitaten.

  Ja Elisa Kumpula on ihan oikein perustellut tämän asian ja selvittänyt Ednalle, että hän voi pyytää viranomaista (eli tässä tapauksessa Markkinaoikeutta) tekemään viranomaispäätöksen, voisiko ne henkilötiedot kuitenkin julkaista. Tämä yksittäinen virkamies on päättänyt, että ei niitä lähetä. Käsittääkseni Edna ei selvästi ilmaissut haluavansa viranomaisen ottavan asiaa käsiteltäväkseen.

  Nyt vaikuttaa siltä, että MAO tarjoaa siis mahdollisuutta tutustua näihin henkilötietoja sisältäviin dokumentteihin MAO:n tiloissa.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 2. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  735
  Siis onko tähän vastaus tämä:

  Tekijänoikeuslain 60 a §:n mukaisten ratkaistujen juttujen asiakirjoihin (markkinaoikeuden päätös liitteineen) voi tutustua Tuomioistuimet-talon yhteiskirjaamossa virka-aikana (ma-pe klo 8.00- 16.15 välillä).


  Öö siis mitä ihmettä ratkaistujen juttujen asiakirjoilla tehdään, markkinaoikeuden päätökset ovat saatavilla jo nyt? Eikä niissä ole MITÄÄN viitettä että ne ovat selvitelty yksitellen vaan massana.

  Joten eikö tuohon voi vastata vain että MAO:lla 2vk aikaa toimittaa selvitys (markkinaoikeuden päätöksissä sitä ei ole) missä osoitetaan jokainen IP-osoite/tapaus on käsitelty yksitellen sekä todettu että merkittävyyskynnys on ylittynyt.

  Jos selvitystä ei kuulu, on se selvää että MAO myöntää rikkoneensa lakia näissä päätöksissä ja oikeus saa puuttua peliin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 3. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Erinomaista, tuo tieto täytyykin olla jatkossa näkyvissä kaikkialla missä joku kokoaa asiaan liittyviä faktoja, jotta ihmiset tietäisivät tämän mahdollisuuden.
  Meikältä lähtee valitus sinne!

  EDIT: Sitähän olen sanonut, että minimirikkeestä koitetaan kiristää maksimirangaistukset - kuinka jonkun kymmenen sentin vahingoista voi kiristää tuhat euroa? "Se on VAKAVA rikos", sanoi Scanboxin verenimijä. Kerronko minä sinulle, kuka tässä tekee vakavaa rikosta, ...tana!
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 4. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  30
  ainahan voi uhitella. Hedman partners on lakiatoimisto ja täten ei voi nostaa syytettä yrityksenä, jos nostavat niin se on siviilikanne, joka tarkoittaa sitten sitä että kyseinen jakamis asia on riita asia oikeudessa, poliisia ei pahemmin riita asiat kiinnosta joten mitään koti etsintää tuskin tulee, ja jos oikeuteen mennään niin milläs todistavat että juuri sinä henkilö X olet syyllinen ?
   
 5. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Kuinkahan monella on käynyt kuten itselläni, että se mitä laskutettiin ei pidäkkään yhtä lokien kanssa? Eli minulta pyydettiin hintaa noin 60% sellaisista nimikkeistä mistä heillä ei ollut lainkaan havaintoa lokien mukaan! Onkohan se tehty merkittävyyskynnyksen vuoksi?

  En minäkään olisi tuota tietoa alkuperäisen kirjeen tiedoilla pystynyt todistamaan, mutta onneksi tiukkasin ja sain HP:ltä lokit nimikkeistä jossa jakoa oli havaittu!
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 6. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 422
  Vielä palatakseni siihen MAO:n kansliapäätöksen ilmoitukseen, ettei IP-osoitteita voida antaa koska ne on tulkittu henkilötiedoiksi; viranomaisena kyseisellä henkilöllä on kieltämättä oikeus kieltäytyä luovuttamasta tietoja. Oikea toimintatapa olisikin varmaan pyytää tietoja ja kansliapäälikön kieltäytyessä sitten pyytää Markkinaoikeutta tekemään asiasta päätöksen. Olisi nimittäin ihan mielenkiintoista, mikäli Markkinaoikeus oikeasti tulkitsisi IP-osoitteen henkilötiedoksi. En nää miten tälläisen päätöksen jälkeen Henkilötietolaki ei voisi enää olla pätemättä Hedman Partnersin ylläpitämään valtavaan henkilötietokantaan. Henkilötietolaissa kuitenkin todetaan kaikkea kivaa, kuten esimerkiksi "Henkilötietoja saa käsitellä ainoastaan: 1) rekisteröidyn yksiselitteisesti antamalla suostumuksella;"

  Todennäköisesti Markkinaoikeus joutuisi tietysti toteamaan, että EU:n tietosuojatyöruhmän lausunto (johon kansliapäällikkö viittaa) ei olisi mikään riittävä perustelu.
   
 7. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Kannattaa muistaa että jos menette henkilökohtaisesti Pasilaan ettei ole paljon hakuja päällä. Voi turvatarkastus silloin venähtää.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Ennen EDITiä kirjoitettu ok. Oikaisin tosiaan tuossa kirjeessä sanamuodoissa, po. IP-osoitteiden perusteella yhteystietojen luovutukselle. Kyllä ne vastaanottajat ymmärtää sen, kun siellä on tuo markkinaoikeudelle kirje ja muut perustelut liitteenä.
   
 9. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 422
  Niitä perusteluja ei kuitenkaan auta kertoa sille kansliapäällikölle. Hän on päätöksensä tehnyt, ja kieltäytynyt niitä IP-osoitteita luovuttamasta.

  http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990621#L4P14
  "Jos virkamies tai muu 2 momentissa tarkoitettu henkilö kieltäytyy antamasta pyydettyä tietoa, hänen on:

  1) ilmoitettava tiedon pyytäjälle kieltäytymisen syy;

  2) annettava tieto siitä, että asia voidaan saattaa viranomaisen ratkaistavaksi;

  3) tiedusteltava asian kirjallisesti vireille saattaneelta tiedon pyytäjältä, haluaako hän asian siirrettäväksi viranomaisen ratkaistavaksi; sekä

  4) annettava tieto käsittelyn johdosta perittävistä maksuista."

  Eikö kansliapäällikkö ole juuri näin toiminut? Vastasitko hänelle, että kyllä kiitos, haluat siirtää asian viranomaisen ratkaistavaksi?
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Homma hoidossa. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718180490/
   
 11. RouVix

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2009
  Viestejä:
  1 422
  Tämä hyvä. Onko MAO:lta muuten tullut mitään kuittausta, että käsittelevät asiaa tai aikataulua, jolloin päätöstä voisi odottaa?
   
 12. Erkkie

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  22
  Tämähän vaikuttaa selvältä että MAO on toiminut väärin ja jopa rikkonut lakia jakamalla henkilötietoja tarkastamatta tai väärin, heppoisin perustein.

  Ei muuta kun rikosilmoituksia tekemään markkinaoikeudesta, rikosnimike vaikka henkilötietolain rikkominen ja vielä voi tarkentaa Saini Siitarinen joka on näitä tietoja leväperäisesti hyväksynyt ja jakanut, kun vielä on herännyt epäilyksiä että hän voisi olla hedmanien kelkassa.

  Jos, kun sitten käy ilmi että MAO on toiminut väärin ja rikkonut lakia niin eikös sen pitäisi tehdä jo luovutettujen ip, henkilötietojen käyttö hedmaneille käyttökelvottomaksi ja siten tämä härski uhkailu, kiristys ja rahastus bisnes loppuisi.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  No niin, nyt lähti sitten DNA-johdolle ym. purtavaa:

  "Tekijänoikeustrollaus eli Copyright Trolling Suomessa ja maailmalla

  ti 31.1.2017 14:39

  Vastaanottaja:
  pertti.kor[email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected]

  Kopio:
  [email protected];
  [email protected];
  Grahn-Laasonen Sanni ([email protected]);
  [email protected];
  Kumpula Elisa (MAO) ([email protected])

  Hei,

  Olette varmasti tietoisia ilmiöstä, joka on viime vuosina rantautunut Suomeenkin. Oheisessa kirjoituksessa on hyvin seikkaperäisesti selvitetty tätä toimintaa ja sen taustaa. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718172645/ Olen laittanut kirjoituksen myös omille kotisivuilleni luettavaksi. http://www.ritvapuolakka.fi/428867951 Helsingin Sanomien toimittaja Juha-Pekka Raeste on myöskin kirjoittanut aiheesta. http://www.hs.fi/talous/art-2000005052577.html

  Asiasta on laajasti keskusteltu MuroBBS-palstalla ja lukuisat ihmiset ovat kirjelmöineet asiasta oikeusministerille ja -ministeriöön, opetusministerille ja -ministeriöön, markkinaoikeuteen ja mediaan, jonka lisäksi kanteluita toiminnasta on tehty eri viranomaisille sekä rikosilmoituksia poliisille.

  Markkinaoikeus on päätöksillään määrännyt operaattorit luovuttamaan yhteystiedot näille tekijänoikeuden haltijoiden edustajille, kuten Hedman Partners, Adultia ja TOT. Nyt on selvinnyt, ettei markkinaoikeus ole tutkinut joka IP-osoitetta yksitellen, jotta merkittävyyskynnys ylittyisi, vaan tehnyt päätöksensä massaluontoisesti. Tästä luonnollisesti seuraa se, että yksityisyyden suojamme on täysin unohdettu. Jopa 60 000 suomalaisen yhteystiedot on luovutettu ilman, että olisi epäilystä rikoksesta tms,. jonka perusteella näitä yhteystietoja voisi luovuttaa.

  Mihin toimenpiteisiin DNA aikoo ryhtyä, jotta tämä toiminta saataisiin loppumaan? Onko operaattorilla keinoja, kuten muualla maailmassa, jossa operaattorit ottavat vastuuta tästä valvonnasta ja jos huomaavat jakamista tapahtuvan, antavat huomautuksen IP-osoitteen haltijalle ja jos tämä toiminta jatkuu, niin sitten pieni sakko/hyvitys tms. korvaus asiasta.

  Nyt olisi ehdottoman tärkeää, että tähän asiaan puututtaisiin ja etsittäisiin järkeviä toimenpiteitä, yhtäältä luvattoman jakamisen saamiseksi kuriin ja toisaalta tämmöisen Copyright Trolling -tyyppisen rahastuksen loppuminen, unohtamatta ihmisten oikeudesta yksityisyyden suojaan.


  Ystävällisin terveisin,

  Vantaalla, 31.1.2017

  Ritva Puolakka"

  Otsikko unohtui:)
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Kuittaus on tietenkin tullut, että asia on mennyt markkinaoikeuteen. Päätös tulee aikanaan, ilmoitan sitten mitä vastaavat.
   
 15. roqqa

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2016
  Viestejä:
  29
  http://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/ftie/2006/20060001

  Tietosuojalautakunta on antanut päätöksen v.2006 että IP-osoitteet ovat pääsääntöisesti henkilötietoja. Tähän varmaan sitten vedotaan kun ei niitä tietoja luovuteta. Ei ollut kuitenkaan mikään ongelma velvoittaa operaattorit luovuttamaan tuhansien tietoja ilman tarkastusta.

  Tämähän pitäisi koeponnistaa siten että joku tekisi videon ja antaisi niiden tekijänoikeudet vaikkapa omalle firmalleen. Sitten vain torrentilla jakoon ja IP:t ylös. Lista kun kasvaa niin sitten pyyntöä MAO:n suuntaan, sillä erotuksella että laittaa sekaan sellaisia osoitteita joita ei parvessa todellakaan ollut.
  Tulisipa varmistettua että niitä IP-osoitteita ei tarkasteta ollenkaan missään vaiheessa vaan lista sellaisenaan operaattorille eteenpäin.

  Mitenkäs muuten tuo kansalaisten yhdenvertaisuus toteutuu markkinaoikeudessa? Esim. Kuusamosta on aika matka lähteä tarkistamaan asiakirjoja tänne Helsinkiin.
   
 16. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  74
  Hedmanien lisäksi Adultia ja TOT.
   
 17. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  735
  Mutta kohtaan 2# ei ole MAO vastannu mitään?
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Sieltä tulee aikanaan tuohon koko kirjelmääni virallinen vastaus, ilmoitan sitten.
   
 19. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  41
  Tonne Colgaten suuntaan voitas kyllä laittaa huolella painetta koska siellä tuskin ollaan tietoisia koko kiristys kampanjasta. THIRD PARTY CODE OF CONDUCTIN kun lukee läpi niin selvää on että ei yksi yhteen mene ihan kaikilta osin.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 20. Karatecattix

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Viestejä:
  17
  Saman viestin voisi pistää muillekin suurimmille operaattoreille.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 21. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  41
  Ei ollenkaan niin kuolleena syntynyt ajatus kun sarkasmistasi voisi päätellä. Joku kiinteistöpalvelu yritys saattaa mainita H&P:n omassa asiakkuus luettelossaan ja sitä kautta paskoa tietämättään omaan pesäänsä. Haluatko kertoa kuka teillä käy toimistot laappimassa vai joudutaanko kaivamaan tieto esiin ihan itse? Samalla voit kertoa H&P:n käyttämät ravintolat/cateringin yms palvelut. Kiitos jo etukäteen :)
   
 22. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  674
  Ei ne siellä tarkasta henkilöllisyyttä (hakuja) vaan sen, ettei henkilöllä ole mukanaan mitään vaaralliseksi luokiteltuja esineitä tai aineita.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Jokainen voisi lähestyä oman operaattorinsa johtoa omalla nimellään ja muokata tekstiä mieleisekseen.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Elisa Kumpula laittoi viestiä, että omat tiedot on mahdollista saada sähköisesti, joten laitoin tuommoisen.

  Hei!

  Haluan tiedot seuraavasta oman kirjeeni osalta:

  IP-osoite 85.23.148.xxx

  A Walk Among the Tombstones 20.03.2015 klo 23:36:19
  Taken 3 06.04.2015 klo 23:25:55

  Dnro 2015/640.

  Pyydän lähettämään alkuperäisen Excel-taulukon tiedot, jossa näkyy kaikki merkinnät, ei siis siivottua PDF-tiedostoa.
   
 25. tuntematon kotilo

  Rekisteröitynyt:
  17.01.2017
  Viestejä:
  48
  Saat sieltä saman varmaan kuin minäkin eli päätöksen ja sensuroidut ip osoitteet pois lukien erikseen skannattu rivi jossa sinun ip osoite

  Edit: itse en kyllä mitään alkuperäistä exceliä kysellyt mutta liekkö oisivat edes antaneet
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti