Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  36
  Tämä selvä :D
   
 2. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Heitetään tällainen uudenlainen(?) ajatus tänne ilmoille.

  Kuinka moni olisi valmis tilaamaan jonkun maksullisen palvelun(esim) lisää mikäli kirjebisnes heivattaisiin helvettiin Suomesta?

  Päättäjillehän tällainen voisi olla hyvä porkkana, kun käytännössä se näennäeinen piratismin torjunta on ainoa asia, jolla puolustella kyseenalaista toimintaa.

  Jos "kansa"(no kirjeensaaneet tai muuten toiminnasta vittuuntuneet) lähtisivät kampanjoimaan sen puolesta, että vapaaehtoisesti - ei pakottamalla - laittaisivat kympin tai pari kuussa lisää todellisille oikeudenhaltijoille, niin olishan se kaikella tavalla positiivisempaa, että rahaa virtaisi lisää heille eikä Saksaan? Satasten ja tonnien hyvitysmaksujen ainakin luulisi tuntuvan vanhempien kukkarossa siinä määrin, että Onneli Annelin leffalippu lapsille jää ostamatta.

  Palveluista löytyy tietysti ongelmia esim. ne region blokkaukset, vähäinen materiaali, liian hitaat julkaisut jne, mutta näitä on mahdollista parantaa ja sen myötä haalia lisää uusia asiakkaita. Ei olisi omasta mielestä ollenkaan huono vaihtoehto tukea laillisia palveluita vaikka extralla, kunhan nämä kirjekerholaiset saataisiin ulos maasta. On se sitten leffalippu, SVOD, mikä tahansa.

  Itse lupaan laittaa jonkun tilauspalvelun tilaukseen välittömästi nykyisen Netflixin rinnalle, kun yksityisten lakifoirmojen harrastama kirjeiden postitus ja ihmisten kiusaaminen on poistunut Suomesta. Screenshottia tulee tänne. Laitetaan vaikka pari tilausta sisään samantien.

  Onko paska idea? :)

  ps Scanbox ja kumppanit edelleen elinikäisessä boikotissa. juhanastan avausviesti kertoo varmasti aika oleellisesti sen minkälainen epäusko kirjeestä iskee, kun todellisuudesta vieraantuneet lakimiehet päässeet raiskaamaan lakipykäliä.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 3. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  itselläni Amazon prime ja netflix tällähetkellä, onko HBO sekaantunut tähän trollausbisnekseen? (nopealla googlauksella en ainakaan löytänyt) eli sen vois laittaa tilaukseen
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 4. heksan Banned

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2013
  Viestejä:
  990
  Hieno bisnes. Mitä nyt luin ketjua, vaikka itsellä on ihan lailliset paskeet maksettuna. En oikeastaan ole lukenut tässä maassa pahemmasta limanuljaskasta noiden huijausten tasolla 20-30 vuoteen. Kyllähän osaava lakimies vetää jo rikosjutuilla kepeesti enemmän pvässä kuin tämä Hedmanin jantteri, vuodessa. Ilmeisen heikkoa tasoa koko tissiposki noin älyllisesti. Joku rikoslakimies helposti tienaa palkkalaisineen tuon pvässä. Ilmeisesti Hedulla jäi parit kurssit välistä,. Ainoa tulo on vuoden aikana jonkun flintin "maksut" jonka maksaa valtio häviävällä prosentilla. Luoja varjelkoot meitä tyhmiltä jotka luulevat olevansa fiksuja.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 5. Grim_Reaper

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Viestejä:
  22
  Jep, kelpuutetaan! Vaan miksi tämän herran palveluita ei käytetä kun tietojenluovutuspäätöksiä tehdään? Yhteystietojen luovutusta perustellaan parvien suurella koolla ja asiantuntija voisi torpata tuon argumentin samantien. Tuossa mainitsemasi oikeudenkäynnin ratkaisussakin sanottiin :

  "Markkinaoikeus on edellä todettujen hyvityksen määrää korottavien ja alentavien seikkojen lisäksi ottanut hyvityksen määrää arvioidessaan huomioon, ettei asiassa ole selvitetty, kuinka moneen IP-osoitteeseen kysymyksessä olevia tiedostoja on jaettu ja kuinka paljon dataa verkossa on kokonaisuutena jaettu vastaajan IP-osoitteesta."
   
 6. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  121
  Koska halukasta maksajaa ei tässä vaiheessa löydy. Myöhemmin voidaan sälyttää heikomman osapuolen laskuun kaikki.
   
 7. Lampun&varjostin

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  21
  Minusta koko paletti on outo siinä että lähetetään monen vuoden takainen kirje jostain ihan oudosta ohjelmasta ja outo päivämäärä ja kellonaikakin ja sitten ei edes osata kohdistaa oikealle aikavyöhykkeelle tuota tapahtuma aikaa edes... Miten voi utc0 vyöhyke olla jos saksassa tehdään tuo tutkinta eikö sen pitäisi olla gmt+1 ??? Sekä tämä on ihan selvää Elisa on ilmoittanut että pitää logia vain 6 kk ajalta ihmistä ja sonera taas 12 kk. Kuka tässä huijaa vai onko näillä kavereilla telekineettisiä kykyjä katsoa pitemmälle kuin operaattori... Tässä odotellessa seuraavaa kirjetta jotta pääsen kertomaan omat mielipiteeni kyseisitä "puljuista" poliisille.
   
 8. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Moi,

  Tänne on myös saapunut kirje. Kyseessä yhden teoksen "jako" yhdellä merkinnällä, tapahtuma-aika melkein puolitoista vuotta sitten ja teos ei sano itselleni mitään (en siis ole nähnyt sitä jne). Nopealla googlauksella vahvistin myös asian. Eikä taloudessa muutkaan ole syyllistyneet tuommoiseen. Sitten mietintämyssy päässä rupesin miettimään, että mitähän todisteita niillä muka on ja onko heillä muistakin teoksista "todisteita" minun liittymän nimissä. Ei ole mahdollista. Voi hyvää päivää.. Ja tietoturva yms pitäisi olla täysin kunnossa meidän laitteissa, sen verran paljon tiedän tietotekniikasta.

  En todellakaan rupea maksamaan niinkuin täällä on neuvottu ja en pidä mitään yhteyttä kirjeen lähettäjälle, mutta jatkuva ahdistus ja viha vie voimia. Olen nimittäin aika herkkä persoona ja vielä huonompi puhumaan jos soittaisin :)

  Toivottavasti tälle touhulle tulee loppu. Miettikää kuinka moni suomalainen tästä kärsii, oli sitten syytön tai "syyllinen" esim. yhden teoksen "jaosta" jossa puhutaan nyt niin pienestä määrästä, että huhhuh.

  Toisinsanoen seuraan tätä palstaa ja olen mukana taistelemassa jos täällä jotain hyviä ideoita pistetään lisää liikkeelle. Esim tuo kolehti idea yms. Jos niitä kirjeitä alkaa satelee niin harkitsen myös rikosilmoitusta.

  Muuten, netistä katselin noita eri kirjeitä mitä ihmiset oli saaneet.. Mieleen jäi Adultian kirjeestä, kun uhkailevat käytännössä heti oikeudenkäynnillä ja todella korkeilla oikeudenkäynti kuluilla, sekä mainittiin siinä poliisikin ellei kahteenkin kertaan. Menevät aika lujilla tuon kiristämisen suhteen! Ovatko he tosissaan??

  Noh, päivä kerrallaan!
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 9. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Ainoa asia mikä minua harmittaa on se etten pääse itse hyötymään tästä. Kirjeiden - feikkien sellaisten - lähettäminen olisi ilmeisesti todella hyvää bisnestä, sillä statistisesti suurin osa taitaa lopulta maksaa ja ne jotka eivät maksa, heittävät kirjeen roskiin ja ovat vain tyytyväisiä jos kukaan ei huuda perään. :D
   
 10. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Yritätkö kenties vedota moraaliin/kunnioitukseen ja sen sellaisiin tässä, kun puhutaan oikein asianajajista ja lakifirmoista?

  Sitten kun HP, Mao,Excipio ovat saaneet vastata teoistaan (syytelista jo niin pitkä että jaksa edea luetella) niin voidaan lopettaa ja jatkaa elämäämme.
   
 11. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
  Rupesin itsekin miettimään, että jotkut yksityiset kohta alkaa varmaan tekee tällaista. Siinähän vasta olisi rumba käynnissä.
   
 12. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  Tuollaisia palveluita on jo olemassa tarpeeksi. Netflix, HBO, ym. Toimivuuden ja valikoiman saatavuuden parantuessa ne ihan itsestään vähentävät piratismin tarvetta ympäri maailman.

  Itse olen valmis maksamaan, ja maksankin, useasta palvelusta.
   
 13. roqqa

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2016
  Viestejä:
  43
  "Markkinaoikeus on edellä todettujen hyvityksen määrää korottavien ja alentavien seikkojen lisäksi ottanut hyvityksen määrää arvioidessaan huomioon, ettei asiassa ole selvitetty, kuinka moneen IP-osoitteeseen kysymyksessä olevia tiedostoja on jaettu ja kuinka paljon dataa verkossa on kokonaisuutena jaettu vastaajan IP-osoitteesta." - MAO

  vs.

  ”En tee eroa ammattilaisten ja amatöörien välille. Heidän tulee maksaa. He eivät ole uhreja, koska he tekevät laittomuuksia. Jo yhdenkin kilotavun jakaminen on vakava rikos.” - Jørgensen/ Scanbox

  En näe noissa lausunnoissa juurikaan eroa. Kumpikaan ei ole viitsinyt selvittää että paljonko oikeastaan on jaettu, vaan randomina annettu joku €-määrä maksettavaksi.
  Ajatelkaapa tilannetta jossa käräjäoikeuden tuomari antaisi tuomion törkeästä pahoinpitelystä vaikka oikeasti on annettu kevyt luunappi.
  Perusteluna vielä se että eihän meillä mitään lääkärintodistusta aiheesta ole, joten fiilispohjalla mennään.
  Saattaisi olla että ei menisi läpi missään oikeusasteessa.
   
 14. yrttipuu

  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Viestejä:
  76
 15. Herskamonni

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  121
  Tähän on jo OP:n puolelta tullut vastaus. Ei ole enää mitään yhteistyötä.
   
 16. Yritysten tuki Banned

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  69
  Pankkiasiat onkin paljon parempi hoitaa Cayman-saarilla ihan oman turvallisuuden ja mielenrauhan takia
  Lisäksi Solidiumin tyyppiset firmat asiakkaina on lakitoimistolle aina varma valinta.
   
 17. korot ja kulut

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  165
  Hedman Partnersilla on paljon kertaluonteisia asiakkaita, esim:

  Espoon kirjasto, Joni Hatanmaa auttoi kirjastoa konsolipelien lainaamiseen liittyvissä lakiasioissa (Helmet):

  http://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtum...nsolipelien_hankinta_kirjastoihin_help(67858)

  Ketjussa moneen kertaan pyöritetty Andy McCoy:n avustaminen pahoinpitelyjutussa (Seiska):

  https://www.seiska.fi/Uutiset/Andy-McCoy-oikeuteen-rock-tahden-elkein-kuvat/1093931

  Ehkä myös OP:t, Fazerit jne ovat joskus jotain teetättäneet, vaikka eivät itse enää muistele julkisesti, mutta HP:n kannalta niin isoja nimiä että mielellään mainittaisiin, jos sallittaisiin...
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 18. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Tässä ei ole mitään kyseenalaista. Silloin kun haetaan monisatakertaisia hyvityksiä aiheutettuun vahinkoon nähden ja pelotellaan vielä korkeammilla oikeudenkuluilla (jotka joudut maksamaan koska olet syyllinen), siinä ei ole mitään kyseenalaista, vaan kyse on kiristyksestä ja petoksesta, vastapuolen heikkoon asemaan perustuvasta törkeästä sellaisesta. Ja vielä huijataan ihmisiä että vaaditut summat muka perustuvat johonkin todelliseen.

  Excipio GmbH kehitti ohjelman joka kirjoittaa lokiin vertaisverkosta lataamansa tiedostojen tiedot ja IP-osoitteen. CRYSTALIS ENTERTAINMENT UG osti muutaman elokuvan ja TV-sarjan vertaisverkkolevitysoikeudet Suomeen (ja muutamaan muuhun maahan), koska täällä on mahdollista käyttää tuota työkalua kiristämään vertaisverkkojen käyttäjiltä kohtuuttomia summia rahaa. Siitä tässä on kysymys, kiristysteollisuudesta.

  On meidän tehtävä saada journalistit, poliisi ja poliitikot ymmärtämään tämä asia, koska useimmille tämä on täyttä hepreaa.

  EDIT: Flintin tapauksen ratkaisussa on loistavaa, että MAO toella pudotti murto-osaan hyvitykset siitä mitä vaadittiin. Kaikki jotka ovat jo maksaneet ja tulevat maksamaan, saavat polvillaan kiittää markkinaoikeutta ainakin siitä että noiden verenimijöiden suurimmat haaveet kärsivät takaiskun.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
 19. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Flintin oikeudenkäynnistä käy ilmi, ettei tuo ohjelma kirjoita lokeja vain teoksista joihin he ovat ostaneet levitysoikeudet, vaan monia muitakin teoksia. Eli heillä on torrent-tiedostoja iso nippu, joiden jakoa seuraavat (ja aiemmin täällä käynyt ilmi, joita myös itse levittävät). Kun nöyhtää alkaa tulemaan, ostetaan melko varmasti lisää oikeuksia elokuviin ja sarjoihin joissa on kivasti havaittu lataajia. Ei lypsävää lehmää kannata laittaa lihoiksi!
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 20. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Käsittämätöntä että Joni Hatanmaa on valmis ottamaan tällaisen ei-niin-mairittelevan leiman itselleen alle neljän tonnin kuukausipalkalla. Luulin että lakimiehet yleisestikin tienaavat vähintään tuplasti tuon mitä Hatanmaa
   
 21. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Mietin asiaa puhtaasti päättäjien näkökulmasta, koska nythän siellä ollaan kokoontumassa miettimään tilannetta.

  Jos toiminta itsessään ja mihin tilanteessa on ajauduttu on riittävä ajamaan itsensä alas, niin hyvä niin. Piratismin torjunta on kuitenkin ainoa asia, jolla kyseiseen toimintaan osallistuneet voivat puolustella omaa rahantekoaan. Fakta on se, että oikeita oikeudenhaltijoita on toiminnassa mukana vähän ja kirjebisneksen voisi ajatella olevan muiltakin pois rahallisesti.
   
  Viimeksi muokattu: 31.01.2017
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486

  Tämä on kyllä hienosti tehty, jos joku tarvitsee apua. Vielä kun saataisiin semmoinen lakimies, joka hyvää hyvyyttään auttaisi ihmisiä. Näihin ei välttämättä ole kuitenkaan tarvetta, kuin vasta sitten, jos ihminen haastetaan oikeuteen, koska ei kirjeensaajan tarvitse sitä ennen reagoida trolleihin päin mitenkään. Ollaanhan me täällä nähty, ettei näihin uppoa mitkään selitykset, vaan olet syyllinen joka tapauksessa eli maksa tai itke ja maksa.

  Kannattaa olla täysin passiivinen trolleihin päin, jotta eivät saa mitään kosketuspintaa. Puhelimitse ei kannata missään tapauksessa olla yhteyksissä, koska nauhoittavat puhelut ja kaikki mitä sanot, käytetään sinua vastaan. Aktiivinen taas kannattaa olla viranomaisiin päin ja viedä poliisille kirjeet ja tehdä rikosilmoitus vähintään petoksen yrityksestä. Kyllä ne poliisit sitten neuvoo enemmän. Vaatimukseksi laittaa se summa, minkä yrittivät hyötyä. Jos joku ei vielä ole tehnyt tätä, niin sitten viimeistään siinä vaiheessa kun tulee "Varoitus markkinaoikeuteen haastamisesta".
   
 23. andJusticeForAll

  Rekisteröitynyt:
  31.01.2017
  Viestejä:
  6
  Lähetin kaikille vaalipiirini kansanedustajille kirjeen asiasta. Laitoin myös Stockmannille tiedustelun heidän yhteistyöstään HP:n kanssa.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Hyvä, hyvä, juuri näin pitääkin toimia!:)
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Hyvä, että olet osaltasi laittanut oikeusministerille noottia asiasta. Näin se homma etenee, kun jokainen laittaa painetta viranomaisiin päin.

  Tosiaan vielä tuosta joukkorahoituksesta. Flintin tapauksessa siitä puhuttiin ja ainakin silloin se jäi. Mietin tuota piraattipuoluetta, kun sillä on valmis organisaatio, että voisiko se hankkia rahankeräysluvan tälle ja laittaa ihan oma korvamerkitty tili, joka on tarkoitettu vain ja ainoastaan tähän tarkoitukseen. Voisin toimia sen tilin valvojana, ettei niitä rahoja tosiaan sitten käytettäisi muuhun, kuin tähän nimenomaiseen tarkoitukseen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti