Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Juhalius

  Rekisteröitynyt:
  09.10.2010
  Viestejä:
  4 557
  Niin, lakien mukaanhan toimitaan kun muutama mutka oikastaan. "Seurantatiedot" vääristellään sen näköiseksi että MAO antaa luovutuspäätöksen yms, okei tämä on toki MAOn vika myös, ei niitä sillain kusettamalla saisi saada. Moni näennäisesti laillinen asia on muuttunut laittomaksi/ei sallituksi kun sitä on vähän pengottu. Näin tässäkin käy, selvä hommahan se on, monessa muussa maassa nille 1:1 identtisille pelleilyille on stoppi laitettu.
   
 2. ceg367

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Viestejä:
  12
  Grim_Reaper nimimerkin kirjoitukseen viitaten, koko uhkauskirje-liiketoiminta pitää kyseenalaistaa. Aivan kuten on tehty tai ollaan tekemässä nyt Englannissa. Tämä toiminta on epämoraalista. Nuorille, perheille ja monille viattomille aiheutetaan vaikeuksia, tuskaa, ahdistusta. Valvontajärjestelmän oikeellisuus ja legitimiteetti voidaan täysin kyseenalaistaa. IP-osoitteiden EU lain vastainen luovutus ja erityisesti markkinaoikeuden räikeä huolimattomuus, piittaamattomuus sekä mahdollisesti lainvastaisuus. Lisäksi on epäily, että toiminnassa syyllistytty mahdollisesti petoksen yritykseen, petokseen, henkilötietolain rikkomiseen, mahdollisesti virkamiehen törkeä huolimattomuus. Petos, rahanpesu (pöytälaatikkofirmat veroparatiiseissa) ja mahdollisesti veropetos.
  Mietitään nämä ensin, sitten voidaan miettiä käsittelymaksuja.
   
 3. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 437
  Laitat operan VPN (proxi tai mikä se nyt on) päälle ja kaväiset jossain palvelussa joka sniffaa selaimesi ja muutakin... mm browser fingerprinting on eräs kätevä keino samankayttäjän tunnistamiseen.

  esim https://ipleak.net/ antanee ideaa mitä voidaan selvittää, mutta muitakin vastaavia palveluja löytynee, jolla testata.
   
 4. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Itselleni kolmas kirje tullut. Toinen ja kolmas kopioita toisistaan.

  Tämä tuli itsellenikin mieleen. Juttelin asiasta poikani kanssa ja hän oli toki sitä mieltä että kaikki on lähtökohtaisesti piraattia ja pitäisi tietää. Itse kuitenkin toista mieltä ja koska netti täynnä pokea, niin sitä ei tavallinen ihminen osaa ajatellakaan että joku olisi tekijnäoikeudella suojattua.
  Kysytään nyt tässä sellaista asiaa, jos joku tietäisi. Eli mites noilla rettuupeissa, sun muissa olevat leffat. Kenen oikeuksia niissä on ja onko nekin piraattia ja toimiiko palvelun pitäjä laittomasti?
   
 5. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  käytän openVPN vaan jos oon menossa nettisivulle jolla voi olla ip logger ja nettisivun tekijä on trolli DDoSseri...
   
 6. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  tälläkin tehdään rahaa, tekaistaan omat pokesivut ja laitetaan mainosta paljon ja alkuperäislaadulla koko pokeleffa.... kävijöitä riittää kyllä ja siinä tienaa kivasti. samaa tehdään tv sarjoilla ja leffoilla, suoratoistosivut pystyyn ja mainostuloilla tienaamaan. (msteriaali saadaan torrenteista joka laitetaan suoratoistettavaksi)
   
 7. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Maamme lakipykälissä olisi paljonkin viilaamista ja parantamisen varaa. Ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että niin kauan kun on mahdollisuus "lailliseen rahastukseen", niin kauan sille hunajapurkille tulee tarjokkaita.
  Olen ehdottomasti kuitenkin myös sitä mieltä että tämä ketju on saattanut asian yleiseen tietoisuuteen ja sitä kautta mahdollisuudet asioiden parantumiseen ovat. Koska kuitenkin kyse Suomesta, niin en kovin optimisti asian suhteen ole. Piratismi kuitenkin kiellettyä ja joissain ryhmissä hyvinkin paheksuttavaa toimintaa, joten nähdäkseni jotain valvontaa jatkossakin löytyy. Kansalaisia ohjataan alkossa, tupakassa, autoilussa jne. Ilman holhousta emme pärjää, emmekä pysty elämään. :)
   
 8. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Mielenkiintoista että tuo "Ishiguro" alkoi floodaamaan tätä ketjua heti kun alettiin enemmän kyseenalaistamaan Turre Legalin toiminnan tarkoitusperiä tässä kiristyskirje vyyhdissä. Siitä voinee jokainen vetää omat johtopäätöksensä. Ja lienee pelkkää yhteensattumaa tuo japsi nimimerkki sekä se, että Jussi Kari on myös japanilaisen animen suurkuluttaja.

  Sehän on toki ihan normaalia, että aikuiset miehet katselevat päivät pitkät lapsille tarkoitettuja piirrettyjä ja vapaa-ajallaan järjestävät lapsille ja lastenmielisille kaiken maailman roolileikki tapahtumia.

  Eiköhän tuolta anime kerhosta löydy myös se MKO:n (Meidän Kaverien Oikeus) tietojen luovutus päätösten leimaajakin jos jaksaisi enemmän tonkia
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 9. duracell66

  Rekisteröitynyt:
  21.01.2017
  Viestejä:
  71
  ipleak ottaa opera vpn pois päältä
   
 10. Weebo

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  39
  Mietin tänään noita MAO:n luovutuspäätöksiä, ja olisi mukava saada kaikista Markkinaoikeuden päätöksistä yhteenveto kuka/ketkä ovat minkäkin luovutuspäätöksen hyväksyneet. Toistuuko joku nimi useasti? Täällähän spekuloitiin jossain vaiheesa jotain henkilöä joka ei ole enää MAO palveluksessa. Olisi hyvä tietää, onko joku MAO:n virkamies järjestelmällisesti rikkonut lakia tässä "merkittävin määrin" asiassa. Tätä varten tosin pitäisi saada kaikki diaarinumerot kaikista luovutuspäätöksistä, ja pyytää ne vai antaakohan MAO ne s-postitse kun ilmoittaa että haluaa kaikkien luovutuspäätösten tiedot ilman IP-osoitteita?

  edit: Ja mukaanlukien Adultian ja TOT:in osalta.

  edit2: Offtopic: Ishigurolla ollu tänään aika hiljasta tässä 11-21.30 välillä... Ainii mutta nythän on se Frostbite 2017 tapahtuma Lahdessa, jossa Jussi Karilla oli esiintymisvuoro 15-16.30 aiheesta "Anime, aikuisuus ja asuntolaina".
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 11. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  Pakko udella että kuinka moni suomessa on oikeasti joutunut kotietsintään latauksien vuoksi ? Kuntaas nämä HP herrat ovat kirjeitä lähetelleet ihmisille ja uhkaavat IP osoitteen toivossa ?
   
 12. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 692
  Olisiko yksi henkilö..?
   
 13. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Voi herran jestas, tuo olisi hienoa! Kauheinta on kun ei ole varaa puolustaa itseään! Tosin, aivan järjetöntähän se silti on joutua muutaman euron tai muutaman kympin arvoisen leffan / TV-sarjan latausta tuhansilla euroilla, vaikka vain omat kulut maksaisi. Ei, siinä ei ole järjen hiventä. Mutta ei sentään tarvitsisi kymmeniä tuhansia! Vihaisimmat ja kostonhimoisimmat lähtisivät käymään oikeutta!

  Voisi hiipua vähän kiristäjien halu haastaa, kun se ei olisikaan automaattisesti sikahyvä palkkapäivä. Jos hyvitykset jäisi muutamaan sataan euroon, siitä on aika vaikea tehdä kallispalkkaisten asianajajien ja todistajien positiivista tulosta. Jäisi ne tikkunekun näpistykset viemättä oikeussaliin, ja olisi heilläkin (ehkä) halua sovitella! Tosin, huono mainehan siitä tulisi, jos suostuu sovittelemaan. Pian olisi kaikki ruinaamassa sovittelua. Alkaisi kymmenien miljoonien uhkailusaatavat ja satojen miljoonien oikeuskulusaatavat kutistua silmissä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 14. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  ja eihän vissiin kotietsintää tehdä sillä kyseessä on edelleen rike eikä rikos, ja terrorismia tässä ei harjoiteta
   
 15. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  No onhan se aivan mahdollista. Mutta suurin muheenkryyni tässä on kuitenkin järjettömäksi paisutellut korvaushinnat ja nuo mihinkään perustumattomat valvontakulut, sekä se että ei ole varaa ihmisellä lähteä puolustautumaan.

  Ilman muuta IP-osoitteiden luovutuksessa tulisi operaattoreiden TUTUSTUA asiaan, onko todella merkittävästä tekijänoikeudenloukkauksesta kyse. Itse jo Soneralta haen siihen vastausta. Edellinen vastaus taisi tulla joltain asiakaspalvelijalta, niin lähetin sen bumberangina takaisin ja sanoin että haluan heidän lakimieheltään vastauksen. Mutta jos operaattorit todella tomisivat kuten Lex Karpleassa vaaditaan, tuhansien osoitteiden luovuttaminen vaatisi aikas paljon töitä. Voisi tylpistyä nämä massahaastamiset jo operaattorien protestointiinkin. Mutta se olisi vähän kuin Al Caponen vangitseminen kirjanpitorikoksesta. Kyllä törkeä petos ja kiristys tässä kuitenkin on oikeita rikosnimikkeitä!
   
 16. Behöv

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  2 401
  Hei, eka osa Black Sailsin neloskaudesta on torrenteissa. Ladatkaa! Kirjettä odotellessa!
  Itse en oo jaksanu kyseistä negatiivista mainetta suomessa saavaa sarjaa katsella sen lisäksi
  mitä suoratoistossa on tarjolla. mutta Ihan vain vittuillakseen, jaksot pitää ladata :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 17. Lampun&varjostin

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  21
  http://markkinaoikeus.fi/fi/index/markkinaoikeus/oikeudenkayntimaksu.html

  Siellä on Yksityishenkilön oikeudenkäyntimaksu markkinaoikeudessa on 500 euroa. Tuosta tajuaisin että se 200 euroa on muuttunut 500 euroseksi ja sitten vielä kyllä kanteen nostajalle ja sen asianajotoimistolle myös voi langeta kulut maksettavaksi yksittäiselle ihmiselle 32k on kova raha on se myös mun mielestä lakifirmalle ja siitähän ne alkaisivat katsoa vielä tarkemmin näitä ketä haastaa ja ketä ei. Sekä olen hyvinkin piraatti vastainen, mutta en käsitä tällästä käytäntöä parempi olisi jos operaattorin kontolle menisi että laittavat ensin kirjeen että havaittu tällästä liikennettä ja että "hei voisitko lopettaa tai tulee maksuvaatimus".

  Koska en nyt usko että tää on riita-asia, vaikka poliisi sitä käyttikin, noh katsotaan saanko toisen kirjeen niin sitten alan ottaa oikeusapuneuvontaan yhteyttä ja vien poliisille nuo paperit.
   
 18. Stige

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2007
  Viestejä:
  1 882
  Ihan sama kokemus täälläkin, meni varmaan 3 viiikkoa saada mitään vastausta kun piti kaveria auttaa asiassa kun oli hölmö menny soittamaan jo HPlle.
  Sit kolmen viikon päästä tuli vaan "ei voi mitään, maksa pois" aika tyhjentävästi.

  Ja ihan tiedoksi vaan, väänsin kättä niitten kanssa sähköpostilla ja yhteydenotot loppu sieltä päästä, ei minun. Eli ei todellakaan ole maailmanloppu jos sinne vahingossa on yhteydessäkin...

  EDIT: Sinähän se taisit ollakin kuka tuohon vastas kun katto redditin nimimerkkiä ja sähköpostin allekirjotusta.
  Vastauksen saamiseen meni 17 päivää [email protected]
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 19. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Älä vaan ota heihin edes yhteyttä! Ensin minäkin ajattelin että täytyyhän asianajajan ymmärtää. Ei halua ymmärtää. Voin kokemuksesta sanoa että Hedman Partners ei ole kiinnostunut neuvottelemaan sopimuksesta eikä kohtuullistamaan yhtään mitään! Selviä virheitäkään ei tunnusteta. Vaikka kuinka vetoaisi kohtuuttomuuteen tai teon vähäpätöisyyteen, et saa mitään joustoa sieltä päin. Lueppa mitä se Scanboxin edustaja sanoi Hesarin haastattelussa: "en tee eroa ammattilaisten ja amatöörien välille. Heidän tulee maksaa. He eivät ole uhreja, koska he tekevät laittomuuksia. Jo yhdenkin kilotavun jakaminen on vakava rikos." Tämä on näiden kiristäjien asenne. Ja se pitää olla, kun kymmeniätuhansia käyttäjiä aiotaan kiristää, ja aiotaan tehdä satoja miljoonia rahaa.

  Joka tuhansia tai satoja euroja vaatii tällaisesta, ei ole kiinnostunut kohtuullisuudesta. Se pitäisi olla päivänselvä asia. Olisi pitänyt olla minullekkin.

  Ei muuta kuin heti tekemään rikosilmoitus. Ne valvontakulut 400 euroa + 50 euroa nimikkeestä ovat täysin perusteettomia vaatimuksia. Poliisille voit aivan hyvin sanoa että vaaditut maksut ovat aivan kohtuuttomia. MAO saattoi pitää Flintin tapauksessa niitä kohtuullisena, mutta ei ne kenekään kaduntallaajan ajukopassa todellakaan kohtuullisia ole, eikä missään ole sanottu että niitä Flintin maksamiakaan voisi suoraan sälyttää muiden niskoille. Jos tuntuu hullulta ja kohtuuttomalta, se on sitä, ja ilmoitus matkaan!

  Ilmeisesti ihmisen ainoa mahdollinen puolustus tässä vaiheessa on vedota syyttömyyteen, oli se totta tai ei. Niin surkea tilanne on. Tämä on varmaan Suomen suurin petosvyyhti ikinä!

  Niin ja ota myös operaattoriisi yhteyttä ja vaadi heitä kertomaan millä perustein he pitivät Lex Karpelan mukaisena luovuttaa nimesi ja osoitteesi. Todennäköisesti kun he eivät ole harkinneet tai tutkineet yhtään mitään. (EDIT: Ainakaan Sonera ei tutkinut mitään vaan hyväksyi Markkinaoikeudelta tulleen päätöksen vikisemättä: myöhemmässä kommentissani tämä tarkemmin)
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2017
 20. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 176
  Tulkitsen tuon kyllä niin, että oikeudenkäyntimaksu menee haastajan mukaan. Eli jos ei-yksityishenkilö kuten Hedarit haastaa, niin se on 2000 euroa mikä tulee hävitessä vastaajan maksettavaksi.
   
 21. usvi

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2005
  Viestejä:
  38
  Wallin on kyllä nyt hakoteillä. Tottakai käytämme kaikkia keinoja tavoitteidemme ajamiseen, myös ulkoparlamentaarisia kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden ja ryhmien kanssa yhteistyössä tehtyjä. Uusi kansalaisaloite olisi äärimmäisen tärkeää tehdä mahdollisimman selkeäksi ja yhteensopivaksi muiden lakien kanssa. Samalla sen taakse pitäisi kerätä jo ennen aloitteen lanseerausta massiivinen tukijajoukko sekä allekirjoittajia, että julkisuuden henkilöitä. Tekijänoikeuslakialoite saatiin nippa nappa eduskunnan käsittelyyn. Jotta menestyttäisiin, omalla aloitteella on syytä olla paljon enemmän marginaalia ja myös oikeita, ja avarakatseisia lakimiehiä valmistelemassa.
   
 22. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Niin on myös HP:n kiristyskirjeessä sanottu. Eikun uhkailtu.
   
 23. Kaze01

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  38
  Toivottavasti saadaan pian nämäkin uhkailut loppumaan, alkaa pannu kiehumaan kun maassa on vieläkin tuo firma elossa.
   
 24. melaa

  Rekisteröitynyt:
  17.09.2014
  Viestejä:
  3
  Näkeekös nää "valvonta" firmat torrenttien lataajista muuta kuin ip osoitteen? (DNS?)
   
 25. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  MAO:lta saa listan luovutuspäätöksistä (päivämäärät, päätösnumerot, diaarinumerot) kysymällä. Itse päätöksiä eivät bulkkina (enää) lähettele. Niitä voi halutessaan mennä selailemaan sinne paikan päälle.

  :D Mitäs se obsessive fan of Japanese culture siellä huutelee?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti