Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Thanks Weebo, eiköhän me tästä!:cool:
   
 2. tervapastilli Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  7
  Jotain tiedän tilintarkastuksesta. Tilintarkastus suoritetaan pistokokeen omaisesti, eli todennetaan tapahtuma sieltä, toinen täältä, järjestelmällisestä manipuloinnista jää väistämättä kiinni. Eihän nyt yritysten kirjanpitoja voida tarkastella vienti vienniltä, mikäli verottaja näkee savua, niin se järjestää yritykseen erityistilintarkastuksen, jossa puidaan tiheämmällä kammalla.
   
 3. tervapastilli Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  7
  Suomessa lienee sananvapaus, eikä tälläkään palstalla liene kiellettyä kirjoittamasta asiaa houreiden sekaan? Totta kai puutun tietämykseni johdosta selvästi aivan hulluihin ja silkkaa paskaa sisältäviin viesteihin.

  Näytä toki kohta joka kirjoituksissani ei ole ollut totta? Vai onko juuri toden kirjoittaminen nollapostausta?
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Oli taas niin mahtava kommentti, että.. Meinaakko, että pitää saada trollit eduskuntaan, että saavat vielä enemmän kusettaa kansaa? Taitaa nyt harmittaa, että kohta alkaa poliittisetkin mannerlaatat liikkumaan, kun teidän kusetusbisnekset ovat out. Katoppas, kun nyt teillä on vastassa nainen, joka ei ota määräyksiä muilta, kuin yläkerran isännältä. Naurattaa oikein, kun trollit sieltä kömpii aina esille yön hämäryydessä, kun eivät päivänvaloa kestä.
   
 5. tervapastilli Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  7
  Niin no sinähän haluaisit suoraa demokratiaa, jossa kansalaiset äänestäisivät joka asiasta. Vai niin, sinä varmaan näet trolleja joka joka kulmalla kun käyt kaupassa, kaupan kassakin saattaa olla Hedman Partnersilla töissä oleva trolli, jonka tehtävänä on vakoilla sinua?
   
 6. Weebo

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  39
  Ei kannata lähteä mukaan tuohon leikkiin. Jos vedetään sananvapauskortti tuossa tilanteessa niin ignoreen. Säilyy tämänkin lanka parempana kun on vähemmän näitä turhia postauksia, tämä oma postaukseni mukaanlukien.
   
 7. tervapastilli Banned

  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Viestejä:
  7
  Niin luette vain niitä illuusiotanne ylläpitävien oikeamielisten kommentteja ja suljette silmänne todellisuudelta, kuten jotkut uskovaiset, kommunistit ja muut fanaatikot.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Piip, taas osui ja upposi. Pitää oikein hyvä kirjelmä tehdä poliisille, verottajalle ja KRP:lle. Kiitos, että tulette minulle aina kertomaan mitä kannattaa tehdä. Luuletteko te tosiaan, että noilla solvauksilla minulle on mitään merkitystä? Minä itse tiedän mitä olen elämässäni tehnyt ja tekemättä jättänyt.

  Ikinä en ole kuitenkaan ahneuttani tehnyt sitä, että yksikään pikkupoika tai pikkutytö jää ilman joululahjoja, kuten te olette tehneet. Ikinä en ole myöskään tehnyt sitä, että jonkun masentuneen yksinhuoltajaäidin teini-ikäisen tytön kesätienestit menee teille, kun on Black Sailsia katsonut. Äiti oli pyytänyt, että armahtakaa ja te olitte sanoneet, että maksaa tytön kesätienesteistään.

  Te olette häpeällisintä ihmissaastaa, mitä tiedän tässä yhteiskunnassa. Haastakaa minut vaikka kunnianloukkauksesta oikeuteen, niin tulen siellä sanomaan samat sanat: Olette ihmissaastaa, joiden pitäisi hävitä tältä planeetalta. Muuten, istun vaikka 10 vuotta linnassa siitä hyvästä, että tuommoisen lakimiesporukan saan poistettua tästä maailmasta.

  Jotta ei kenelläkään jäisi epäilystä, niin Dame Edna/Ritva Puolakka

  Samoin vielä se, en ole hakemassa mitään valtaa tai loistoa itselleni, eikä minulla ole mitään poliittisia päämääriä, enkä ole ehdolla kunnallisvaaleissa. Tässä on siis vain ja ainoastaan kysymys siitä, että tämmöinen tavallisten suomalaisten kuppaaminen on loputtava. Minä teen tämän asian kanssa niin kauan työtä, kunnes tämä loppuu.
   
 9. Proc

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Huoh. Jo on taas menoa ollut yöllä. Onhan kaikki olleet selvin päin? Tervapastilli ikiin ja Ednan viimeisimmät viestit laitan tutkintaan jollekin vähemmän väsyneelle modelle.
   
 10. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Luin Markkinaoikeuden pöytäkirjan Flintin tapauksesta (kun en pystynyt nukkumaan tänäkään yönä), jonka Hedman Partners kirjeessään kertoo määrittelevän pyydetyn summan hintaa. Tässä muutamia huomioitani.

  Ratkaisussa ei esitetä 50 euron maksua TV-sarjasta ja 100 euron maksua elokuvasta yleispäteväksi korvaukseksi. Päinvastoin, nimenomaan ratkaisussa on otettu huomioon tämän tapauksen seikat jotka puoltaa korkeampaa tai alempaa korvausta. Näin ollen tuo summa ei ole "käypä korvaus" vaan sen on oikeus harkinnut, tässä tapauksessa.

  "Koska kysymyksessä on lain sanamuodonkin mukaan kohtuullinen hyvitys, tuomioistuimen on hyvityksen suuruutta arvioidessaan otettava huomioon tapauksen erityispiirteet."​

  "Oikeudenkäymiskaaren 17 luvun 2 §:n 3 momentin mukaan jos yksityisoikeudellisen saatavan määrästä ei ole saatavissa uskottavaa näyttöä taikka se olisi saatavissa vain vaikeuksin tai asian laatuun nähden kohtuuttomilla kustannuksilla tai kohtuuttomalla vaivalla, tuomioistuin arvioi määrän. Ottaen huomioon edellä hyvityksen määrää korottavista ja alentavista seikoista lausutun markkinaoikeus katsoo, että kohtuullisena hyvityksenä on pidettävä elokuvateoksen osalta 100 euroa ja televisiosarjan yhden jakson osalta 50 euroa, eli kymmenen jakson osalta 500 euroa."​

  Valvonnan kulut mitä Hedman Partners erikseen vaatii kirjeessään, on Flintin tapauksessa sisällytetty jo noihin 50 ja 100 euron korvauksiin! Näin ollen jos HP pyytää korvausta Flintin jutun perusteella (kuten tekee), voi yhtä hyvin sanoa ettei maksa mitään valvonnan kuluja erikseen, ei sellaisia tuomittu Flintillekkään. Mutta pyytäähän voi ihan mitä haluaa niin kauan kuin ei mennä oikeuteen. ja niin totisesti pyydetäänkin!

  "Kun teoksen luvaton tekijänoikeutta loukkaava käyttö on tapahtunut tavalla, jonka osalta ei edellä todetun mukaisesti ole olemassa vertailukelpoista normaalia lisenssimaksua tai muuta vastaavaa käyttökorvausta, on kohtuullisen hyvityksen määrä määritettävä kokonaisharkintaan perustuvan arvion pohjalta. Tällöin on otettava huomioon hyvityksen merkitys osana tekijänoikeuden tehokasta teosten luvatonta käyttöä ehkäisevää seuraamusjärjestelmää ja toisaalta hyvityksen kohtuullisuus."​

  Ratkaisussa ei pidetty minkäänarvoisena torrent-parven kokoa ja käyttäjämääriä (puolustus totesi että yhteys muodostuu joka tapauksessa korkeintaan muutaman henkilön kanssa).

  "Hyvityksen määrää alentavana seikkana voidaan pitää ensinnäkin sitä, että vastaaja on edellä todetusti osallistunut elokuvan ja televisiosarjan jaksojen osien välittämiseen yhdessä muiden BitTorrent-vertaisverkon käyttäjien kanssa parven jäsenenä, eikä vastaaja ole voinut vaikuttaa siihen, kuinka paljon muita lataajia torrent-parvessa on ollut."​

  Minulle Hedman Partners sanoi että heitä ei kiinnosta lainkaan kuinka kauan on jaettu ja kuinka paljon dataa mahdollisesti on liikkunut. Flintin tapauksessa liikkuneen datan määrää ei pystytty näyttämään, mutta ratkaisussa ei kuitenkaan sanota etteikö asialla olisi merkitystä. Päinvastoin tästä saa sellaisen kuvan, että sillä olisi ollut merkitystä. Näin ollen datan mahdollinen määrä voi vaikuttaa hyvitykseen, ja siitä pitäisi voida sovittelussakin keskustella. Tosin ainakaan minun tapauksessani HP ei ole ollut lainkaan halukas keskustelemaan yhtään mistään.

  "Markkinaoikeus on edellä todettujen hyvityksen määrää korottavien ja alentavien seikkojen lisäksi ottanut hyvityksen määrää arvioidessaan huomioon, ettei asiassa ole selvitetty, kuinka moneen IP-osoitteeseen kysymyksessä olevia tiedostoja on jaettu ja kuinka paljon dataa verkossa on kokonaisuutena jaettu vastaajan IP-osoitteesta."
  Mitä pidin todella outona ratkaisuna tapauksessa, että teoksen kauppahintaa tai suoratoistojakelun hintaa ei katsottu voivan käyttää (kuten puolustus esitti) suoraan vastaavana torrent-verkosta kopioituun, koska DVD-versiota ei voi kopioida (laillisesti) muille henkilöille. Siis.... mitä ihmettä...? Oliko sillä Flintille muka joku arvo, että hän halusi version jota voi levittää internetin kautta? Ilman vertaisverkkoa (tai muuta keinoa ladata) hän olisi todella ostanut sen kaupasta tai suoratoistopalvelusta saatavan version, ja näin ollen niiden hinta olisi ollut hyvityksessä huomioitava hinta (kuten normaalistikkin)! En voi ymmärtää että tuollaisen tekijän on katsottu vaikuttavan korvaushintaa päätettäessä. Toisaalta, mehän emme tiedä kuinka paljon se mahdollisesti on vaikuttanut, koska ratkaisussa korvaushinnassa on otettu useita eri asioita huomioon.

  "Vastaajan hyvityksen perusteeksi esittämät normaalit käyttökorvaukset, eli tilausvideopalvelun kuukausitilaushinta ja elokuvateoksen myyntihinta, eivät sisällä kopiosuojaamatonta versiota teoksesta. Suoratoistona toimivan tilausvideopalvelun tilaaja voi katsoa teoksen omalla laitteellaan, mutta teoksen kopioiminen omalle laitteelle tai sen jakaminen edelleen muille ei ole mahdollista eikä sallittua. Kopiosuojatun DVD-levyn ostaja saa haltuunsa yhden teoskappaleen, jonka kopioiminen edelleen muille ei lähtökohtaisesti ole mahdollista eikä sallittua. Näin ollen markkinaoikeus katsoo, että teoksen luvattomasta välittämisestä suoritettavan kohtuullisen hyvityksen määrää arvioitaessa ei voida vastaajan esittämällä tavalla lähteä siitä, että verkkopalvelun kuukausitilaushinta ja elokuvan osalta sen myyntihinta verkkokaupassa muodostaisivat vertailukelpoisen normaalin lisenssimaksun tai muun vastaavan käyttökorvauksen."
  http://www.markkinaoikeus.fi/fi/ind...atekijanoikeudellisetasiat/1467628378764.html
   
 11. Vesihana

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  4
  Taas lähdetään siitä virheellisestä alkuarvosta, että kirjeen saajat ovat syyllisiä ja jopa rikollisia teidän propagandan mukaan. Poliisia ei kirjeensaajien tekemiset kiinnosta mutta lähettäjien toimet alkavat kiinnostamaan. Itse asiassa näyttää, että suurin osa ei ole tehnyt mitään, osa ei edes tajua mistä on kyse. Maksumieheksi kyllä joutuvat, jos eivat tajua mistä kyse. Warettajat, jotka taas eivät takuulla halua ikinä maksaa mistää mitään, osaavat pysyä piilossa.
   
 12. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  Miksi tervasiilen (tahallinen typo) paskapostauksia ei ole poistettu
   
 13. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Tarkoittaapas! Jos joku sanoo täällä jotain aivan mielipuolista ja korjaat sen, olet anime-trolli.

  Sitäpaitsi Weebo?

  http://www.urbandictionary.com/define.php?term=weebo

  "Weebo's-or commonly misspelled, Weaboo- is an over obsessive fan of Japanese culture. They revolve their whole lives around anime and manga, usually with the main stream material."  Varoitus. t.Proc
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 29.01.2017
 14. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  Antaakohan HP kuitteja heille, jotka erehtyvät maksamaan kiristysrahat?
   
 15. Vastine

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2015
  Viestejä:
  13
  Olen seurannut mielenkiinnolla keskustelua sivusta jo jonkin aikaa, vaikka en tunnekaan henkilökohtaisesti ketään kirjeen saanutta. Mielestäni oikeudenkäytikulut ovat saaneet täällä liian vähän huomiota.

  Case kesäteatteri, jossa TTVK (kantaja) hävisi, eikä avoimen WLAN-verkon omistaja joutunut korvaamaan mitään:
  VS. Case Flint
  Jos sinut tuomitaan syylliseksi, on kohtuullista, että joudut maksamaan kaikki vastapuolen järjettömän isoiksi paisuneet kulut. Jos sinut todetaan syyttömäksi, ei sinulla ole oikeutta puolustaa itseäsi kunnolla vaan joudut tässäkin tapauksessa maksamaan tuhansia euroja asianajokuluja. Tietysti oikeusavustajaan on tavallisellakin kansalaisella oikeus, mutta en ymmärrä, miksi oikeus on näissä kuluasioissa näin vahvasti kantajien puolella. Varsinkin, kun tämä kiristyskirjeiden lähettely on nimenomaan molempien osapuolten lakimiesten bisnestä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 16. Hyper Rävääjä

  Rekisteröitynyt:
  10.12.2010
  Viestejä:
  798
  Tuli vain mieleen, että pitääko noista valvonnan kuluista sekä elokuvakorvauksista mitkä menee päämiehelle maksaa alv hedman partnersin johdosta? Koska selvää palvelua on koko tekijänoikeustrollaus. :think:
   
 17. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Tietty esiintymispalkkiohin ja tekijänoikeuksiin liittyvä toiminta on arvonlisäverovelvollisuuden ulkopuolella.

  mutta

  "Verottomuus ei myöskään koske tekijänoikeuden haltijoita edustavan järjestön oikeuden luovuttamisesta saatuja tai tämän oikeuden perusteella saatuja korvauksia."
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 18. p.alavus

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2016
  Viestejä:
  25
  .
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 19. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 802
  Logo ei todennäköisesti ylitä teoksen kynnstä. Asiasta on ennakkopäätös Keskon osalta joka yritti kieltää ja estää logojensa käytön tekijänoikeuteen vedoten. Ei siis onnistunut koska teostokynnys ei ylittynyt.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 20. p.alavus

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2016
  Viestejä:
  25
  .
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 21. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  Mutta tuossa logossahan on enmmän kuin yksi kilotavu, kyllä tässä aika törkeän rikoksen rajoilla liikutaan

  Onko noille muille "asiakkaille" lähetetty kyselyä noista niiden logojen käytöstä hedman partnersin sivulla?
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Kiitos, että jätitte tuon viimeisen kommenttini, koska siitä trollit viimeistään näkevät, että olen tosissani, eikä minkäänlaiset solvaukset saa minua perääntymään. Päinvastoin, tiedän taas olevani oikeilla jäljillä.:)
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Se on hyvä, että olet alkanut näitä tutkimaan. Itse olen samanlainen, jos en saa nukuttua, niin silloin on parasta kaivaa tietoa asiasta, joka vaivaa pääkoppaaa. Tässä laitan linkin herra Hatanmaan käsitykseen kohtuullisesta hyvityksestä. https://www.iprinfo.com/julkaisut/i...o_4_2012/fi_FI/Kohtuullisen_hyvityksen_maara/
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  haHAA joo tästä pitäisi tehdä MAOon juttu sen jörö jorgenin mukaan luultavasti.... hpeen nettisivu jakaa tekijänoikeudellista logoa ja havointoja on ajalta xxxxxx-xxxxxx, tämän teoksen omistaa fazer ja markkinaoikeuteen joudut jos et maksa 5000 euroa, joo ja ne 4995€ on valvontakuluja.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Sehän tässä niin moraalitonta onkin, ettei jahdata niitä isoja tekijöitä, vaan tavalliset kansalaiset pannaan maksumiehiksi, koska he ovat heppoja uhreja. Kun lakifirman lähettämässä kirjeessä uhataan oikeudella ja rikospykälillä, niin ihminen alkaa heti miettimään, että apua, mitä mä teen. Pyörittelee sitä kirjettä ja viettää unettomia öitä, soittaa firmaan ja saa tylyä kohtelua, niin maksaa vaikka osamaksulla, vaikkei edes ymmärtäisi mistä on kysymys. Miettikää, mitä stressiä ja pahoinvointia tämä perheissä aiheuttaa.

  Tuo on hyvä huomio, ettei poliisia kirjeensaajien tekemiset kiinnosta, mutta lähettäjien toimet alkavat kiinnostamaan ja enenevässä määrin, veikkaan.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti