Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 047
  Musta ruutu, informaatio nolla....
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Hahhaaaahaa... Apua!:D Tuota en kyllä kehtaa omille sivuilleni laittaa, vaikka oikein kuvaava ja esimerkillinen onkin... Palleaan koskee..:D
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 224
  Ei se kummoisia vaadi. Lyhyesti: ilmoitusta jättäessään tulee nostaa sieltä esiin kaikki sellaiset väittämät, jotka eivät ilmoituksen tekijän mielestä pidä paikkaansa (paino sanalla "mielestä", ei tarvitse olla aukottoman varma, poliisi sitten tutkii) ja jättää se rikosnimikkeellä petos tai petoksen yritys. Nuo ovat ne olennaisimmat, joilla saa ilmoituksen painoarvoa nostettua jo ihan kivasti.

  Jos on oikein isot cojonekset, niin voi myös olla ensin lähettäjään yhteydessä, pyytää nähdäkseen kaikkia tietoja mitä heiltä itseä koskien löytyy - ja jos eivät mitään takaisin toimita, niin ilmoitukseen voi lisätä tämän tempun pohjalta merkinnän myös henkilörekisteririkoksesta. Mutta pelkästään edellisen kappaleen menettelylläkin pärjää.

  Mitä ei kannata tehdä: Käyttää sanoja "uhkaus" tai "kiristys", kun jättää ilmoitusta. Niin totta kuin se olisikin, siinä on silti se riski, että jättää itsestään vähän huurupäisen kuvan. Toki asialla ei ole enää nyt niin isoa merkitystä, kun joku ottaa ainakin lähtökohtaisesti kaikki aihetta ilmoitukset vakavasti.
   
 4. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  788
  jos saataisiin hpeeltä tilit pois niin tämä luultavasti lakkauttaisi toiminnan vähäksi ajaksi, vai siirtyisikö joni tähän intialaisten puhelinhuijareiden käyttämään että lähetä 600€ iTunes lahjakorttina sähköpostiosoitteeseen [email protected] :D
   
 5. finnleo

  Rekisteröitynyt:
  13.07.2009
  Viestejä:
  661
  Aika asiatonta leimata pankit yms samantien "tukijoiksi". Ei ne pankit tiedä kaikkien asiakkaittensa tekosia. On hyvä ajatus informoida näitä yhteistyökumppaneita ja vaikka ko. pankkia, mutta jotain rajaa sentään.
   
 6. Jeriko

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  25
  Samaa mieltä selkeistä provo-trolleista ja niitten banneista, mutta eri mieltä siitä että keskustelu menisi harhaan kaivaessa Hedmanien alta maata ja tehdessä Faktoilla (internetin muisti saa toimia nyt sellaisina) selväksi, että kyse on ennenkaikkea hämärä bisneksestä, jota ei pyöritä puhtoiset juristit silkasta oikeudenmukaisuuden tunteesta vaan rahan ahneet tekopyhät pyhässä kimpassa.
  Tähän asti tapahtunutta:
  - Turre - Hedman yhteistyö on vähintäänkin arveluttavaa. Jokainen tehköön omat johtopäätöksensä.
  - On esitetty teorioita rahanpesun mahdollisuudesta. Tästä kiinnostuu myös KRP aivan varmasti.
  - Kirjeisiin nimensä antanut Hatanmaa on aika ikävässä välikädessä työnantajansa velvoitteiden ja internet-menneisyytensä kanssa. Viinilasillisen jälkeen melkein säälitti, mutta sain pidäteltyä kyyneleen.

  Mitäs muuta? Mm. Grim Reaperin loistava teksti tulisi laminoida ja naulata jokaisen lakitoimiston oveen tiedoksi, mutta tämän lisäksi ansaitsisi paikan sillä ainoalla "virallisella" Counter-Troll -sivustolla: www.kiristyskirje.fi -jonka sisältöä on jo pyydetty päivitettävän ajantasaisemmaksi näiden viimeaikaisten paljastusten myötä ja tämän langan ensimmäinen viesti on se joka saa myös monella puntin tutisemaan ja hakeutumaan Turren lämpöisen "auto send all" lomakkeen täyttöön, jotta säästyy velkavankeudelta ja Joni "Sparrow" Hatanmaan tulevilta Ninjakirouksilta.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2017
 7. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Ei taida niin, kun aikovat tehdä kymmeniä miljoonia pistämällä jokaisen torrent-lataajan samalle viivalle kuin ammattimaisen levittäjän ja vaatia ammattimaiset korvaukset.
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2017
 8. Tom_80

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  26
  Tällainen kansalaisaloite on jo ollut ja se saavutti tarvittavat 50 000 nimeä, mutta eduskunnassa se tunnuttiin torppaavan pitkälti "too long, didn't read" -mentaliteetilla.

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/70

  Yksi aloitteen nokkamiehistä oli edesmennyt Ville Oksanen. Hänessä menetimme paljon. On aika karua, että kiristyskirjetoiminta lähti pyörimään isolla vaihteella juuri hänen poismentyään..

  Olen kertaalleen jo täällä pohtinutkin, että tuon aloitteen uudelleenlämmittelyssä voisi olla jonkinlaista ideaa, nyt kun sitä on promottu kirjeitse oikein kunnolla. Siihen tarvittaisiin vain nokkamiehiksi neutraaleja mutta korkean profiilin tyyppejä. Sellaiset on nykyään vähän kortilla?
   
 9. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 047
  Kansalaisaloitteella todella pieni mahdollisuus mennä läpi. Paras vaikuttamisefekti on olla yhteydessä mahdollisimman moneen julkiseen instanssiin.Ministeriö, kansanedustajat, järjestöt ja media yms.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Onko tässä nyt ne oikeat ajat, kun tuolla US-blogeissakin Paalijärven blogeissa siitä kyseltiin?
   
 11. Hemmo P Paskiainen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2015
  Viestejä:
  282
  No niin taisi tulla.... klikkaamalla imgur tekstiä mustassa kuvassa aukeaa
   
 12. matomato

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  13
  Kiitos vastauksesta dr. vatanen.
  Olisin muutenkin kiinnostunut kantamaan korteni kekoon tässä trollien alasajossa ja varmasti moni muukin joka tätä lankaa lukee.
  Siitä vois laittaa listaa ja toimenpiteitä mitä kannattais alkaa tekeen
   
 13. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 098
  Vahingonkorvausvaatimus lasketaan muistaakseni siitä kun tekijä on tunnistettu, ei tekohetkestä.

  "Vahingonkorvauksen vanhentumisaika lasketaan pääsäännön mukaan alkamaan siitä hetkestä, kun vahingonkärsijä sai tietää tai hänen olisi pitänyt tietää vahingon tapahtumisesta. Lisäksi edellytetään, että vahingonkärsijä tietää myös kuka on vastuussa vahingosta. Vanhentumisaika alkaa siis vasta näiden kahden edellytyksen täytyttyä. Vaikka vahingonkärsijä havaitsisi vahingon sattuneen, hän ei voi vaatia korvausta eikä oikeus korvaukseen vanhene ennen kuin hän saa selville, kenelle vaatimukset on esitettävä."

  "Vahingonkorvauksen vanhenemisen katkaisemisella tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla korvauksia vaaditaan tai velvoite muulla tavalla huomioidaan vanhentumisajan ollessa vielä meneillään. Tällöin vanhenemisaikaa aletaan laskemaan alusta uudelleen. Jos vanhentumisaika on kulunut loppuun, korvauksien vaatimisoikeus on menetetty. Tämän vuoksi vahingonkärsijällä on velvollisuus katkaista vanhentuminen ennen määräajan umpeutumista, jos hän haluaa säilyttää oikeutensa vaatia korvauksia. On vahingonkärsijän oma tappio, jos hän ei huolehdi vanhentumisen katkaisusta ajoissa."

  "Laissa ei ole rajoitettu, kuinka usein velan vanheneminen voidaan katkaista. Niin kauan kuin vahingonaiheuttajan suoritus on tekemättä, vahingonkärsijällä on oikeus vaatia korvausta, kunhan hän ei päästä korvausvelvoitetta missään vaiheessa vanhenemaan."
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2017
 14. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 224
  Korvaus/hyvitysoikeus vanhenee kolmessa vuodessa.


  Syyteoikeuksien kestoja voi sitten rätnäillä seuraavilla tiedoilla:

  https://oikeus.fi/syyttaja/fi/index/syyttajalaitos/syyteoikeudenvanhentuminen.html

  Tekijänoikeusrikoksessa maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

  Rikkomuksesta maksimi on sakkoja.


  Rikos: Viisi vuotta. Rikkomus: kaksi vuotta.
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Tämä on hyvä huomio! Nuo tietenkin jotka on netistä poimittu, ovat olemassa olevaa asiaa, mutta kun jokainen muistaa, että trollit käyvät kommentit täikammalla läpi ja jos siellä tulee vähänkään semmoista, josta voisivat haastaa oikeuteen, niin voivat niin tehdä, jos kehtaavat. En tietenkään ymmärrä, mitä kunniattomissa paskiaisissa olisi edes kunniaa loukattavaa, mutta pieni muistutus on paikallaan.
   
 16. Long John Silver

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  21
  Informoin jo omaa pankkiani, odottelen vastausta ensi viikolla. Sovitaan sitten, että pankki mahdollistaa toiminnan kun ei sitä tietoisesti tue.

  Edit: löysin linkit myös Viljakaisen tilinumeroon.
  http://kuvapilvi.fi/k/ybcL.jpg
  http://kuvapilvi.fi/k/ybcZ.jpg
  OP

  Nyt vaan kaikki laittamaan kyselyitä taustatietoineen.

  Viestintäjohtaja carina.geber-teir(a)op.fi
  Johtaja, yhteiskuntasuhteet, mediasuhteet ja vastuullisuus tuuli.kousa(a)op.fi
  Palveluasiamies [email protected]
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2017
 17. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 047
  Täällä ei mielestäni ole ketään nimeltä mainittua syytetty mistään. On toki linkattu jotain hämärää kirjoittelua. Tosin trollit tekevät lähes samaa... Mutta kannattaa toki olla tarkkana että kirjoittelija ei joudu vastaamaan kirjoituksistaan. Interweppi ei unohda....
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2017
 18. (A)Social justice warrior

  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Viestejä:
  41
  Niin no, voipi olla että että ihan kaikki ei mene juuri niin kuin rosmot tahtoo... Mulla on ehkä luottavaisempi olo nyt kun ikinä Suomaisen kansais tahdon toteutumiseen jossain isossa asiassa.
   
 19. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  On se sairasta. Ex-piraatti parannuksen tehnyt kendo miekkailija uneksii teinityttöjen raiskaamisesta?????? Ja kehtaa vielä kertoa näitä tarinoita foorumeilla. Kaikenlaista porukkaa sitä mahtuu tähän maailmaan
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 20. teralt

  Rekisteröitynyt:
  09.06.2007
  Viestejä:
  419
  En jaksanut edes hiirellä rullata loppuun, saatikka lukea. Tämä pitäisi tiivistää vastaavaan pakettiin ala Grim.
   
 21. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 604
  Olisi tuon viitteen kanssa sutannut... en tiedä onko henkkohtainen vai vieläkö tulee kirjeet jokaiselle samalla viitteellä?
   
 22. Tom_80

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  26
  Tollaset lakiesitykset eivät valitettavasti ole mitään kovin helppolukuisia, mutta otsikon "Esityksen pääasiallinen sisältö" alla on tiivistelmä asiasta.

  Parhaiten tämän viestiketjun teemaan sopiva rivi aloitteessa on varmaankin tämä:
  Aloitteessa ehdotetaan kumottavaksi tekijänoikeuslain pykälät 60 a - 60 c §.

  Nuo on tällä hetkellä ne kiristyskirjetoiminnan mahdollistavat pykälät.

  Toki johdannossa voisi tuoda tuonkin asian paremmin esille.

  Tästä olen kyllä samaa mieltä.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Minäpä laitan linkit näistä sinne US-blogeihin ja samalla kysyn Paalijärveltä siitä kansalaisaloiteasiasta.

  Tuolla nyt on. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230259-tehdaanpa-vakava-kilotavurikos#comment-
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 24. Weebo

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2003
  Viestejä:
  39
  "Korvaukseksi asianajaja Joni Hatanmaa ehdottaa esimerkkitapauksessa 2 200 euroa, josta oikeudenomistajille menee 900 euroa ja ”valvonnan kustannuksina” 1 300 euroa." HS uutisesta, mikä oli täälläkin esillä. Mites tuo muuten menee? Näkeekö esimerkiksi yrityksen tilinpäätöstiedoista kuinka valvonnan kustannukset tai niihin liittyvät maksetut "korvaukset" näkyvät mahdollisesti liikevaihdossa, tuloksessa tai taseessa? Edes spekuloinnin tasolla.
   
  Viimeksi muokattu: 29.01.2017
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 352
  Kysymys hedareilta 2. kirjeen saaneille: nouseeko siinä vaadittu korvaussumma verrattuna ensimmäiseen kirjeeseen?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti