Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. loopster

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  545
  Kuluneen viikon ajan olen vaihtanut muutaman sanan isp, intranet, ohjelmisto ja serveripuolen tuttujen kanssa ja yksi suomalainen cto vertasi tätä Wincapitaan.
  Voitte vain arvata kuka edustaa sitä hyväuskoista sijoittajaa.

  Tästä juontaakin päivän kevennys ja kysymys, loukkamatta ketään.
  Mitä yhteistä on MAO:lla ja Wincapitaan sijoittaneilla?

  [​IMG]
  Kuvituskuva - lähde intterweb

  Kaiken lukemani perusteella oma vastaukseni on:
  Kyky analysoida, arvioida ja ymmärtää näkemäänsä.
   
 2. Hirwiö

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  30
  Wau! Arvostan!

  Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu. Hedmanille tämä tilanne onkin kinkkinen. Onko sinulla tallella torrent clientillä jaon suhdetta? -Älä vastaa tähän kysymykseen täällä/julkisesti.

  Myöntämällä teon, mutta osoittamalla kuinka paljon teosta olet jakanut, asettaisit oikeuden erittäin kuisalliseen tilanteeseen: Määräisivätkö he sinulle täysimääräisenä kaikki kulut maksettavaksi? -Nämä "tekijänoikeus"-keissit ovat olleet niin negatiivisessä valossa julkisuudessa lähiaikoina että rohkenisin epäillä.

  Tämä siis mikäli Hedman sinua uskaltaisi haaseella mätkäistä. Veikkaan että hekin osaavat sen verran riskianalyysia että eivät oikeasti menisi vinkumaan maon eteen jättirahoja puolikkaan sarjan jakson takia. Voittokin olisi valtava julkisuustappio.

  TOISAALTA:

  Jos eivät haasta sinua, osoittavat että tämä on oikeasti vaan bisnestä ja maon kautta rahan kuppaamista. Tekijänoikeusloukkausten kitkeminen on vain sanahelinää.

  Huomaatteko mitä Pelihemmo teki?

  Daym!! :D
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 3. Kalasaataja

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  2
  Flint= Hp~Turre. Tämä vaikutelma minulle tuli seurattuani tätä ketjua alusta asti. Itse en ole saanut kirjettä, kiitos Netflixin ja HBOn. Kiitettävää aktivismiä. Jatkakaa samaan malliin.
   
 4. Hirwiö

  Rekisteröitynyt:
  03.01.2013
  Viestejä:
  30
  Itsekään en ole kirjettä saanut, mutta en kiitä siitä suoratoistopalveluita. Kiitän siitä ensinnä vastuullisia verkkovierailijoitani. Toiseksi sitä ettei Texcipion/Hedmanin/TOT:n/Adultian/ISP:n mahdollisesti tekemä virhe pitkälti valvomattomassa prosessissa arponut minua kiristyskirjeen uhriksi.

  Asiaa auttaa myös että omistan palomuurin, natin ja ajan tasalla olevia ohjelmistoja laitteillani. Asioita mitkä ovat minulle ja monelle foorumin käyttäjälle itsestäänselvyyksiä, mutta varmaan 90% ihmisistä täyttä hepreaa. Ilman jotain noista kolmesta on kuitenkin melko haavoittuvainen malwarelle, mikä voikin jakaa tai ddossata mitä tahansa.

  Tuollainen "Kirjettä en saanut kun en wareta" -virsi saa kaikki kirjeiden saajat kuulostamaan syyllisiltä. Mielestäni ei hyvä.
   
 5. Kalasaataja

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  2
  Pyydän anteeksi, tämä ei suinkaan ollut tarkoitukseni, syyttää ketään. Tarkoitin, että omalta osalta homma loppui Netflixin myötä, vaikkei sieltä nyt uusimpia elokuvia pystykään katsomaan, mutta tarjontaa on tarpeeksi. Verkkoni on nykyisin salattu, aikaisemmin ei ollut johtuen syrjäisestä asuinpaikasta. Toki olen kavereille ja sukulaisille antanut salasanan verkkooni, joten...?
   
 6. neokosh

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  2
  Huomenia!
  Piti tehdä tunnarit ihan vain kiittääkseni hienosta duunista, mitä olette tehneet tämän kiristysjaskan lopettamiseksi :)
  Pari frendiä on saanut noita kirjeitä, eräs joka on satavarmasti syytön ja oli hädissään maksamassa, mutta sain hänet ylipuhuttua siitä, ja toinen on sitten ei niin syytön, mutta eipä hänkään ole tähän kiristykseen langennut.
  Ja hänen mukaan ainakin joissakin torrentohjelmissa voi rajoittaa miten moneen muuhun ohjelma ottaa yhteyden, eli monelle jakaa ja monelta lataa.
  Eli oli tämä parvi miten iso tahansa, niin sen voi rajoittaa miten monelle sitä jakaa ja monelta lataa, eli eihän tässä voi tulla ainakaan kaikissa tapauksessa sitä "merkittävää" jakamista, jonko perusteella noita IP-osoitteita on saatu näille trolleille. Itse en asiasta niin tiedä, mutta näin hän asian ilmaisi, kun juteltiin.
  Mutta kiitokset nyt vielä kaikille, jotka taistelevat tämän asian puolesta, ja kaikille oikein hyvää viikonloppua :)
   
 7. levyksporukkaa2

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  1

  Sähköposti bugitti ja tein pikana uuden tunnuksen, tv ent. ”levyksporukkaa”

  Tuollaistahan on turha edes ajatella. Kirjeiden lähettelijäthän vai hyötyisivät tästä medioissa. Sen sijaan jos käy oman miettimäni mukaan, eli porukkaa lähtee levyksi sairaskohtauksen, stressin tai joku jopa ”repäisee” ja lähtee oman käden kautta, niin alkaa kirjoittelut lehdissä muuttua ja asia selvitetään lopullisesti.

  Sitten kaikki maksaneet papat ja mummon pääsevät perimään niitä saataviaan ihan oikeasti. Itse on sen verran nyt luottoa asian selviämiseen, että en kyllä ole ainakaan omaehtoisesti antautumassa ensimmäiseksi ”uhriksi” heille. Ikävä kyllä jollekulle onnettomalle näin voi vaikka oikeasti käydä.

  Loppuun saakka ne kannattaa katsoa, että paljonko heillä on pokkaa vääristellä oikeudessa, jos vaan terveys ja budjetti kestää, toisin kuin ehkä itsellä. Jäisivät kiinni siellä oikeudessa ja tulevaisuus olisi pilalla.

  Itsellä kyllä silti aina välillä tulee ajatus siitä, että pitäisikö kuitenkin vain maksaa. No kuukauden päästähän sen sitten näkee onko asia selkeytynyt yhtään - sitä odotellessa...
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 8. Grim_Reaper

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Viestejä:
  22
  Niin, kenellekkään ei varmaan ole jäänyt epäselväksi kuinka Crystalis nämä yhteystiedot on saanut. Hedman Partnersilta... Täällähän on lähinnä ihmetelty miten markkinaoikeus edelleen jatkaa yhteystietojen luovuttamisia vaikka Hedman Partners toimii vastoin Suomen lakia ja markkinaoikeuden päätöstä.

  Esim. MAO472/16 ratkaisussa sanotaan seuraavaa:

  "Scanbox Enterntainment A/S saa käyttää sille edellä mainituin tavoin luovutettuja yhteystietoja ainoastaan selvittäessään ja esittäessään sille elokuvateosten tuotantoyhtiöltä siirtyneitä oikeuksia koskevia Suomen tekijänoikeuslakiin perustuvia vaatimuksia Suomessa."

  Tekijänoikeuslain 60a§, jonka perusteella yhteystietojen luovutukset tehdään:

  "Edellä 1 momentissa tarkoitettuja yhteystietoja saaneeseen tekijään tai hänen edustajaansa sovelletaan, mitä tietoyhteiskuntakaaressa(917/2014) säädetään viestinnän luottamuksellisuudesta ja yksityisyyden suojasta, viestien ja tunnistamistietojen käsittelystä, tietoturvasta, ohjauksesta ja valvonnasta, pakkokeinoista sekä rangaistuksista”

  Eli lyhyesti sanottuna yhteystiedot luovutetaan, jotta kantaja(Scanbox Entertainment A/S, EI Crystalis Entertainment) voi käyttää niitä omien tekijänoikeuksiensa rikkomisen selvittämiseen. Yhteystietoja EI luovuteta lähetettäväksi Tecxipiolle profilointia varten tai kolmansille osapuolille heidän tekijänoikeuksiensa selvittämistä varten. Markkinaoikeuden yhteystietoluovutuspäätös ei ole mikään "vapaudu vankilasta-kortti" ja yhteystieto ei todellakaan ole vapaata riistaa tai julkisesti tiedossa niin kuin annat ymmärtää. Kyseessä on edelleen luottamuksellinen yhteystieto, johon sovelletaan tietoyhteiskuntakaarta(917/2014). Tecxipiolla voi olla vaikka minkälainen tekninen profiili rakennettuna, mutta sillä ei ole paskankaan väliä, sillä lähtökohtaisesti ainoastaan Scanboxilla on liittymän yhteystiedot ja se saa käyttää sitä ainoastaan omien oikeuksiensa valvomiseen.

  Ihan sivuhuomiona, aika jännä juttu, että Hedman Partners pyytää edelleen jokaisessa hakemuksessaan myös laskutustietoja vaikka markkinaoikeus hylkää vaateen tältä osin joka kerta. Luulisi markkinaoikeudenkin, jossain vaiheessa kommentoivan, että uskokaa nyt saatana...

  Tämä Reija Salmisen tulkinta on kyllä todella erikoinen. EU tuomioistuimen päätöksessä todetaan, että IP-osoitteita saa tallentaa vain rikostapauksissa riittävän vakavan epäilyn vuoksi tai operaattoreiden omaan käyttöön. Huom. EI luovutettavaksi kolmansille osapuolille! Itse näkisin, että tämä asetus johtaa siihen, että tekijänoikeuslain 60a§ joutaa roskakoriin. Palveluntarjoajilla on jatkossakin IP-osoitteita tallessa, mutta niiden sallittu käyttötarkoitus on selkeästi määritelty. Eli omaan käyttöön. Edes rikosasioissa näitä tietoja ei voida käyttää vaan tähän tarkoitukseen IP-osoitteen seuraaminen on aloitettava vasta vakavan epäilyn jälkeen. Tuossa Reija Salmisen tulkinnassahan vaikeutettaisiin viranomaisen toimintaa, mutta pilipalioikeus voisi edelleen määrätä tiedot luovutettavaksi hämärähemmoille. Jos Suomessa tätä asetusta joskus näin tulkitaan, niin meikäläinen muuttaa Kööpenhaminaan ja haen Ruotsin kansalaisuutta.
   
 9. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  960
  Eikö tämä mene niin että Scanboxillikaan ei ole yhteystietoja (eikä saa olla) vaan yhteystiedot on Scanboxin asiamiehellä joka hoitaa heidän puolesta paperisodan ja sovintoehdotuksen lähettämisen. Asiamies jyvittää mahdollisista sovintotapauksissa sopimuksen mukaisen summan sitten päämiehelleen. Scanboxille saa mennä tieto vaan siitä että ip-osoite xxxx.yyyy.zzzz.bbbb on maksanut, ilman henkilötietoja!
   
 10. 2017kiristyskirjeet

  Rekisteröitynyt:
  27.01.2017
  Viestejä:
  2
  Moro kaikille!

  Olen tässä työttömänä ja sivusta seurannut tätä kiristyskirjeiden lähettäjien toimintaa ja nyt haluaisin kantaa korteni kekoon ja kysellä esim MAOlta ja muilta miksi tämän annetaan jatkua ja miksi yhteystietoja jaetaa näin helpoin perustein. Voisiko joku vaikka tähän listata keneltä ja mitä kannattaa alkaa kyselemään? Itse en ole saanut kirjettä mutta eihän tämmöisen toiminnan voi antaa jatkua tekemättä mitään asialle.

  Hienoa työtä täällä ollaan tehty, jatkakaa samaan malliin.
   
 11. Dreama

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  45
  Sen kyllä huomasin ja hyvä niin! Vuoden päivät olen tätä keskustelua seurannut ja vielä vuosi takaperin vaikutti siltä, että trollit saavat tehdä aivan mitä huvittaa, mutta pikkuhiljaa onneksi asia on muuttumassa! Kiitos kun jaksoit kaikesta loasta huolimatta! Itsekin sen verran olen tehnyt, että olen muutamaan instanssiin lähetellyt valitusta, sekä MOT:n vinkkiä. Ulkomaiden osalta tuli seurattua jo vuosia tätä asiaa, enkä kyllä koskaan uskonut, että tämä Suomessa menisi läpi, mutta olisihan se pitänyt arvata, kun viranomaistasollakin on siellä sun täällä vähemmän kuin rehellistä porukkaa.
  Mutta kyllä tämä tästä! Kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet tehdä asian puolesta!
   
 12. SaQwa

  Rekisteröitynyt:
  01.09.2011
  Viestejä:
  4
 13. Karatecattix

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Viestejä:
  17
  Jos noita IP-osotteita luovutettaan Markkinaoikeuden päätoksellä massana, eikö oikeudessakin pitäisi käsitellä asiaa samoin eikä kohdistaa prosesseja yksittäishenkilöihin? Eikös tässä olla "piratismia ehkäisemässä" eikä rahastamassa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 14. *Nothingworth*

  Rekisteröitynyt:
  01.02.2003
  Viestejä:
  38
  TÄMÄ VÄITEHÄN ON TÄYTTÄ PASKAA Headman ja partnersilta. väitteen voi osottaa vääräksi hyvin nopeasti ja äkkiä yksinkertaisesti asentamalla kyseisen ohjelman. joka äkkiä osoittaa että jokaisessa tv sarjan jaksossa on eri määrä niin sanottuja jakajia/imuttajia jos väite pitäsi paikkansa jokaisessa jaksossa olis sama jakajien määrä. toiseksi kyseisessä ohjelmassahan on myös mahdollisuus käyttää eri resolution video kuvaa ja jokaisessa resoluutiossa on viellä erimäärä jakajia ja niin sanottuja imuroitsioita ja nämä kaikkihan saa tarkastettua ilman että rikkoo ainuttakaan lakia. joten väite on aivan paskaa ja hatusta vedettyä.
   
 15. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  En muista oliko tuo se oikea syy, mutta siis Suomeksi > Sinä olet 100% syyllinen koska TEORIASSA voisit olla

  Exhibbarit eivät ole todistaneet ikinä tämä koepalaa ladataan aina ja sekään ei todista yhtään mitään merkittävästä jakamisesta.
   
 16. Hiukkassuodatin

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  37
  Juuri niin. Ja lisäksi samoin perustein täydessä kipukorvausvastuussa rahasummilla, joista esim. tutkittujen ja toteen näytettyjen raiskausten ja pahoinpitelyjen uhrit voivat usein vain haaveilla.

  Ja se vakava rikos mihin saatat teoriassa olla syyllistynyt (= olet syyllinen) voi olla vaikkapa tämä:

  http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230259-tehdaanpa-vakava-kilotavurikos

  Missä maassa me oikein asutaan? Pitäisköhän hakea jostain turvapaikkaa?
   
 17. Jeriko

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  25
  Kaikki negatiivinen mainos Hedman Partnersista edesauttaa sen että myöskään tulevaisuudessa ei heidän palveluita kukaan tai mikään rehelliseksi esittäytyvä firma halua käyttää leimautumisen pelossa.
  Googlen hakutulokset firmasta puhuvat jo puolestaan, sama on työn alla myös viron hakutuloksiin.
  Jostain kertoo myös se, että Googlen hakutuloksen ylimmäksi ei enää tule propaganda sivusto "saitkokirjeen".
  Ehkä tilanne on selkiytymässä Hedareille ja nyt aletaan jo purkamaan sopimuksia ja varaamaan lentolippuja..?
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  900
  testason ilman adblockia, tulee eka saitkokirjeen ja sitten turre tokana "maksa jopa 50% vähemmän"
   
 19. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  vois itsekin ostaa tuohon mainostilaa tuolle grimmin postaukselle Damen sivuilla

  "Miksi maksaa 50% kun voi olla maksamatta mitään"
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 20. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Tecxipio ei todellakaan lataa mitään koepaloja ja varmista niillä että jakoa on tapahtunut. Muuten kirjeitä ei lähtisi tuhansittain dementoituneille eläkeläismummuille.

  Eipä ole täälläkään näkynyt viime iltoina enää sitä jonin oppipoikaa kirjottelemassa joten joni on varmaan antanut lopputilin.

  "Asiakasvaraintili" on siirretty putkikassiin ja lentoliput pattayalle ostettu.
   
 21. Jeriko

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  25
  Tämä Turre-Hedman symbioosi onkin loistava. Koulukaverit Jussi Kari ja Joni Hatanmaa lyö kättä ja "asiakas" maksaa leikistä...
  Adblokki sen ilmiön varmaan tekikin. Vaatii siis lisää valistustyötä, jotta kaikki lapsista vanhuksiin osaa tunistaa trollin kasvot jo kaukaa :D
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Hyvä tämä! Laitan tuonne kommenttina sen Grimin kirjoituksen.:)

  Done. http://usvi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/230259-tehdaanpa-vakava-kilotavurikos#comment-3468840

  Ketkä olette nimellisiä kirjoittajia, niin kommentoikaa Paalijärven kirjoitusta, niin se nousee ylöspäin ja saa näkyvyyttä enemmän.

  Paalijärvi tuolla muistuttikin, että jos kirjoitatte omalla nimellänne, niin olkaa varovaisia. Eli jos kirjoitatte sinne, niin kirjoittakaa yleisellä tasolla asiasta. Varovaisuus on siis hyve tässäkin!!
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  Tästä muuten tuli mielenkiintoinen yksityisviesti, että kaveri oli heikkona hetkenä mennyt Turren sivuille ja täyttänyt sitä Turre-sovittelijaa, mutta oli tullut järkiinsä, eikä ollut lähettänyt viestiä, niin kahden päivän päästä oli tullut sähköpostiin viestiä, että miksi oli jättänyt sovitteluhomman kesken. Siis kaveri ei ollut edes lähettänyt viestiä, niin näiden on täytynyt jotenkin kaivaa kundin tiedot esille, että sähköpostia lähettävät. Nyt pelkää, että jokohan Hedmanneilla on tieto hänen sovitteluhalukkuudestaan?
   
 24. kaline

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Viestejä:
  10
  Samaa kertoi joku käyttäjä tässä langassa. Olisko ollut joskus joulukuun alussa... Onkohan kyseessä sama tapaus, vai vasta äskettäin tapahtunut?
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 484
  En osaa sanoa, koska tuo viesti tuli sähköpostiini. Muistan itsekin, että joku samasta asiasta aiemmin kertoi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti