Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Siksi tuntuukin entistä enemmän, että tämä tunkio haisee ja pahasti.
   
 2. Jeriko

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  25
  Tietysti, jos joku haluaa mennä ns. "Lankoja pitkin" moikkaamaan on hyödyllistä tietää että puheliikenteen hoitaa:
  https://gbc.fi/portfolio_touch/hedman-partners/

  Muut IT-palvelut:
  https://tibio.fi/2016/04/04/uusia-ulkoistussopimuksia/

  Ihan vaan siis HUOMIONA. Googlella löytää julkista tietoa. Saa käyttää, mut ei oo pakko...
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Nämä asiathan on tässä ketjussa käyty aika moneen kertaan läpi. Sama IP-osoite ja se kuuluisa "tekninen profiili" yhdessä riittävät trollien mielestä siihen, että voidaan osoittaa saman tekijän olevan kyseessä. Periaatteessahan tällä ei useimmiten ole mitään väliä, koska näillä kirjeillä ei ole mitään lainvoimaa muutenkaan. Jos asia etenisi oikeuteen, voisi - ja pitäisi - muiden muassa tämänkin seikan riitauttaa.
   
 5. Tom_80

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  26
  Operaattori voi hyvinkin säilyttää tietoja pidempään kuin 12kk. Näin heillä olisi paremmin tietoja myytävänään silloin, kun MAO:sta päätös napsahtaa, jos siis asiassa edes edetään siinä järjestyksessä, kuin siinä pitäisi edetä, eli vasta päätöksen jälkeen operaattori alkaa selvittämään tietoja trolleille. Veikkaanpa että jostain löytyisi sellainen kirjekin, jossa väitetty tekoaika olisi yli 12kk päässä päätöksestä.

  Operaattorit kun ovat kaikesta päätellen hyvin mielellään tässä bisneksessä osallisena, ja J. Karin blogin kommenteissa jonkin operaattorin edustaja juuri kertoi, että keräävät tietoja "omiin tarpeisiinsa" ja nimenomaan näistä tiedoista tiedot luovutetaan trolleille, eikä suinkaan mistään lakisääteisestä rekisteristä, ikäänkuin nämä rekisterit olisivat jotenkin erilliset.

  Tässä muuten Soneran edustaja implikoi, että tekijänoikeuslain 60 a § velvottaisi heitä säilyttämään liittymien tunnistetietoja. Ei taida olla ihan näin: Linkki Twitteriin

  Ja tässä linkki mainitsemaani J. Karin blogikirjoitukseen: http://www.jussikari.fi/tappoiko-eu-tuomioistuin-tekijanoikeuskirjeet/

  Sinne on tullut uusia kommentteja juurikin tuohon asiaan liittyen johon viittasin, kannattaa lukea.
   
 6. valexi

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2009
  Viestejä:
  1 444
  Entäs jos nyt liittymän omistaja pyytää operaattoria poistamaan kaikki tiedot itsestään Tele2 päätökseen liittyen ja kieltää jatkossa tallentamasta mitään tietoja, ellei kyseessä ole epäily terrorismista tms.

  Jos operaattori ei suostu, niin oikeuteen? Olis varma voitto siellä.

  Edit: saataisiin samalla se "viranomaisohjaus" aikaiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 7. Travolta

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2013
  Viestejä:
  2
  Sain ensimmäisen uhkauskirjeen Hedman Partnerssilta marraskuussa ja he vaativat elokuvasta 650€ maksua. Tällä viikolla tuli vasta toinen uhkauskirje samasta asiasta. Ilmeisesti koko juttu on täyttä huijausta mitä olen lukenut? Vaikka he "pystyisivät" todistamaan että on "jakanut" elokuvaa. Jos juttu menee oikeuteen, niin lähden pienelle vierailulle Joni Hatanmaan luokse. Tuskin olen ainoa, joka haluaa kouluttaa kyseistä huijari nilkkiä, joten liittykää mukaan vain!
   
 8. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 168
  Tässä on tultu viikolla laitettua vinkkiä useampaan tahoon, lisäksi paheksuvat kyselyt asiakassuhteista Fazerille, Pauligiin. Kehoitan myös muita kommentoijia kyseenalaistamaan yritysten suhteet HP -klaaniin. Yhteistyö kyseisen firman kanssa ei ole meriitti.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 9. matomato

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  13
  Täällä myös uusi kirjeensaaja ilmottautuu palvelukseen. Adultialta kirje 600e tarvisivat rahhoo yhdestä elokuvasta.
  Vähän on jäänyt epäselväksi mitä tietoja niillä oikein on, että pystyvät oikeudenkäynnillä uhkailemaan.
  Olen muutaman päivän näitä juttuja täältä lukenut ja on täällä kyllä valveutunutta porukkaa.
  Kiitos kaikesta tiedosta.
   
 10. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  4 168
  Kirje talteen (varmuudeksi)ja jatka elämääsi kuin mitään kirjettä et olisi kyseisestä firmasta koskaan saanut.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 11. IcedForce

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  115
  Älkääkä vana unohtako Altiaa (Alko), Baltic Bewerages Holdingsia (Hartwallin ja jonkun Ruotsalaisen yhteisyritys) ja Norexia. Nyt loppus sitten viinan, kaljan, virvoitusjuomien ja viinin litkutus. Samaten myös röökit kannattaa nyt tumpata, koska HP edustaa myös Imperial Tobaccoa.

  Tuon listan mukaan tosin ei kannata mennä. Siellä aika selvästi kerrotaan, että edustavat näitä yrityksiä niiden omistamien virolaisten yritysten takia Virossa. Esim. Stockmannia edustavat kiinteistö ja rakennuspuolella Stockmannin Tallinnan laajennuksessa, Fazerin kohdalla edustavat Fatzerin erillisiä leivonta ja catering osia Virossa, Pauligin kohdalla edustavat Bossa Teeninduse AS kahviautomaatti yritystä, josta Paulig omistaa 40%, Altia osti Ofelia AS:n ja Hartwall omistaa Sakun.
   
 12. p.alavus

  Rekisteröitynyt:
  12.05.2016
  Viestejä:
  25
  .
   
  Viimeksi muokattu: 03.02.2017
 13. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  Mikäli olen kärryillä ilmiöstä, Ruotsissa homma loppui kun yrityksellä meni kansan silmissä maine tässä kiristystouhussa?
   
 14. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  681
  Nimimerkki Matti käy tuolla hyvin läpi tuolla EU:n tuomioistuimen päätöstä, ja Jussi Kari on samoilla linjoilla.
   
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Heillä on tieto siitä, että tietystä IP-osoitteesta on oletettavasti asetettu saataville sitä pornopätkää, joka lapussa lukee. Ei muuta. Eli ei mitään, mikä riittäisi riita-asiassakaan yhtään mihinkään - eikä Adultia ole ketään oikeuteen haastanutkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 16. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  Hei! MuroBBS:n porukka, kiitos teille että olette jakaneet tietoa kiristyskirjeeseen liittyen! Sain myös Hedman Partnersilta tällaisen kirjeen.

  Minusta on erittäin tärkeätä että tämä asia saa mahdollisimman laajan julkisuuden. Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän perustaminen on todella tarpeen, koska tuntuu että tässä maassa ei mikään taho ala puolustamaan kansalaisia päivänselvää vääryyttä vastaan. Oikeudenkäynnit tässä ovat toivoton tapa saada oikeutta ja kohtuullisuutta, kun se on jo valmiiksi viritetty työkalu näille vaatimuksille.

  Olen sitä mieltä että opetusministeriön työryhmä tai kuka hyvänsä pistää lopun tälle kiristystoiminnalle, eivät voi jäädä odottelemaan ja katselemaan tapahtuuko markkinaoikeudessa mahdollisesti kurssin korjauksia ja jaetaanko siellä oikeutta. Oikeudenkäynti on vain se pelote, jolla tuhannet muut pistetään maksamaan näitä kiristyssummia. Monien ihmisten talous ei kestä tuhansien eurojen yllättävää laskua: tälle asialle pitää tehdä jotain heti eikä viidestoistapäivä, koska joka päivä tuhannet ihmiset ovat tuskassa ja pelossa, ja joutuvat taloudelliseen katastrofiin.

  Kaikkein kauheinta ja hävyttömintä tässä jutussa on kohtuuttomuus: mitättömistä vahingoista paisutellaan valtavia jättiläisiä. Jos euron hintaisesta TV-sarjan jaksosta tai kympin maksavasta kaudesta viedään ihmisiä kymmeniätuhansia euroja maksaviin oikeudenkäynteihin tai vaaditaan tuhansien eurojen korvauksia, silloin ei liikuta enää missään kohtuullisuudessa eikä järjellisyydessä, ei lähimainkaan! Hedman Partnersin väite että panemalla muutama ihminen maksamaan järjettömiä summia saadaan piratismi muka loppumaan, ei minun oikeustajuuni mahdu. Yksittäisiltä ihmisiltä ei voi noilla perusteilla kupata järjettömiä summia!

  Ja nythän sitten, kiitos selvityksenne, sekin kävi ilmi että mitään oikeita tulojen menetyksiä tällä saksalaisfirmalla ei edes ole, on vain mahdollisuuksia ansaita - se menetyksen mahdollisuus onkin että ihmiset eivät pelkää tarpeeksi ja maksa.

  Minua Hedman Partners syytti muutaman tunnin kestäneestä jakamisesta. Ilmoitin että mitään todellista vahinkoa ei ole päässyt tapahtumaan, koska siinä ajassa koneeltani ei edes teoriassa juuri mitään ulospäin saa ladattua: torrent-sovellukseni on viritetty lataamaan paljon, jakamaan mahdollisimman vähän, ja liittymänikin on umpihidas kivikaudelta. Hedman Partnersin vastaus oli että heitä ei kiinnosta lainkaan kuinka kauan olen jakanut tai kuinka paljon dataa on liikkunut. Kun on jaettu, korvauspyyntö on se mikä se on. No tämä selvä, koska useinhan jakoa ei ole tapahtunut juuri mitään, mutta kun haetaan korvauksia nimikkeiden perusteella, päästään korkeisiin vaateisiin joka kerta.

  Eipä Hedman Partnersia ollut kiinnostanut mahdollinen jaettu data tai jakamisen aika siinäkään vaiheessa, kun pyysivät näitä henkilötietoja operaattoreilta: jokainen havaittu on Hedman Partnersille "merkittävissä määrin" teosta jakanut!

  Tällä tavalla pienimmästäkin mahdollisesta vahingosta halutaan suurin mahdollinen korvaus. Se ei kuulosta minusta lainkaan reilulta eikä kohtuulliselta korvaukselta.

  Kysin myös Soneralta olivatko he tutustuneet tapaukseen ja toimineet lain mukaisesti, kun olivat tietoni luovuttaneet. Millä perustein Sonera katsoi että olisin niin merkittävä jakaja, että tietoni piti luovuttaa. Vastaus oli sangen lyhyt: toimimme lakipykälien mukaan. Minusta kylllä tuntuu että ette toimineet, vaan luovutitte tietoni massan mukana heti kun MAO:sta tuli päätös. Sonera veisasi viis kuten myös MAO siitä, oliko tietojen luovutukseen pätevä syy. No, pyysin uudestaan tarkempaa vastausta.

  Hedman Partnersilla oli myös virheellisiä väittämiä (jotka todennäköisesti heti tiesivät virheelliseksi) eivätkä sen paljastuttua korjanneet vaatimaansa summaa. He väittivät että olin jakanut kokonaisen tuotantokauden jaksoja, ja veloittivat kaikista niistä. Kun vaadin heiltä tarkempia tietoja, selvisi että heidän lokiensa mukaankin olisin jakanut vain paria jaksoa, en kaikkia. Silläkään ei mitään merkitystä näytä olevan. Tämäkin vääryys olisi nieltävä kaiken muun mukana.

  En edes ymmärrä miksi meidän pitäisi maksaa näitä Hedman Partnersin keksimiä valvontakuluja tai lainopillisia kuluja. Niitähän ei tietysti ole olemassakaan, sen osoitti selvästi tuo Hedman Partnersin liikevaihto ja voitto, kiitos siitäkin huomiosta! Eikö heidän kulujensa pitäisi tulla katetuksi sen saksalaisen huijarifirman toimesta jotka värväsivät heidät tätä työtä tekemään? Kulut pitäisi saada maksettua ja voitot kerättyä tekijänoikeusmaksuista, eikö niin? Eikö se ole aivan järjetön yritysmalli tehdä (lue: väittää tekevänsä) satojen eurojen kuluja voidakseen periä jonkun euron korvausmaksuja?
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 17. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  @Pelihemmo, "merkittävyys rajan ylitys" perustuu teoreettisen laskelmiin teoreettisista yhteyksistä tiedostoon.

  Argumentti on koepala, joten koepalan merkittävyyden perusteella pitäisi mennä koska se on ainoa todennettu jakaminen, eikä parven koolla (joka on teoreettinen laskelma yhteydessä olleista, ei edes jakaneista tai ladanneista, vaan parvessa roikkuvista yhteyksistä, korjatkaa jos olen väärässä).

  Järjetöntä tulkintaa teknologiasta, kotitalousmodeemit eivät todennäköisesti pysty lähettämään tuhansille tai sadoille tuhansille merkittävää määrää dataa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 18. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 748
  Haastetta odotellessa? Ainakin haasteen todennäköisyys kohdallasi pomppasi juuri ison harppauksen eteenpäin.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 19. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  ja osittain koska bahnhof:illa paloi käämi ja alkoi ite trollailemaan trolleja

  https://torrentfreak.com/bahnhof-trolls-copyright-trolls-160922/
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 20. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 461
  No, HP:n ei tarvitse ainakaan käyttää valmisteluun kovinkaan mottipäistä määrää tunteja, jotka se voisi laskuttaa. Eikä vastaajankaan tarvitse muuta tehdä kuin kyseenalaistaa vaaditut korvaukset.

  Eli... vastaajahan voisi hyvin voittaa jutun.


  Noh, tästä huolimatta, vielä en lähde kuitenkaan suosittelemaan radiohiljaisuusstrategian rikkomista sen yleisemmin.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Hyvä Pelihemmo, asiallinen ja rehellinen kirjoitus! Juuri noita toimenpiteitä pitäisi saada aikaiseksi heti, oli se viranomainen mikä tahansa, peli on vihellettävä poikki.

  Tuossa näkee Hedmannien toimintakulttuurin, ei niitä kiinnosta yhtään, mitä joku yrittää sinne sanoa ja vaikka huomaisivat oman virheensäkin, ei sekään merkitse mitään. Eikä minkään oikeudenkäynnin kannata antaa pelottaa. Jos sinne asti päätyy, niin siinähän voi sanoa samat asiat mitä tässäkin. Lisäksi kyseenalaistaa jo markkinaoikeuden, että ovat tietosi määränneet annettavaksi eteenpäin. Sitten nämä, että eivät käytä näitä takautuvia ja eteenpäin aikakoneella matkustamisia todisteena. Ihmettelen sangen suuresti, miten näihin ei ole aiemmissa tapauksissa puututtu.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Sieltä löytyikin semmoinen trolli, että pani trollille luun kurkkuun. Bisneksellä menee hyvin, kun kehittävät omia toimintojaan, eikä tarvitse trollien rovoilla elää.

  Noilla ohjeilla hyvinkin voisi voittaa, mutta tosiaan ei sinne kannata olla yhteyksissä, koska mitkään selitykset tai perustelut eivät mene läpi. Saavat vaan kalasteltua tietoja. Ainoa, minkä voi halutessaan tehdä, on kiistettävä asia kirjallisesti. Ei muuta. Kirjeensaaja ei ole millään tavalla velvollinen auttamaan heitä tässä selvitystyössä, se on heidän tehtävänsä. Olisivat tehneet sen selvittelytyön ennen kuin yhtäkään kirjettä lähettivät ihmisille.
   
 23. Pelihemmo

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2017
  Viestejä:
  171
  En usko. Jos niin käy, strategiani ei ole kieltää vaan olla rehellinen: teko on niin mitätön ja (väitetty) aiheutettu korvauksentarve myöskin, että sitä on järjetöntä lähteä viemään oikeuteen. Ilman muuta odottaisin siitä vähintään kohtuullistamista, vaikka täysi mitätöinti korvauspyynnöstä olisikin aivan paikallaan. HP:lla oli selkeästi vääriä väitteitä jotka heidän omat lokinsa osoittivat: ei kai kukaan tuomari voi vaatia minua sellaisia maksamaan? Suvussa on tuomari (vai varatuomariko oli?) jolta pyytäisin tarvittaessa apua. Jos niin kuitenkin käy, parhaani teen että nuo valheelliset kulukustannukset siitä ikuisuuteen jäisivät Hedman Partnersilta saamatta, että sitä saataisiin päätös, koska kyseessä on selkeästi huijaus. Tulisi yksi hyvä työ tehtyä.

  Jos siltikin minut tuomitaan maksamaan HP:n oikeuskulut, olen varaton henkilö jonka tulot ovat minimisosiaaliturva. Luultavasti joudun minimieläkkeelle ennen kuin saan enää työtä. HP voi joutua odottamaan aika kauan maksua.
   
  Viimeksi muokattu: 27.01.2017
 24. jon bon joni

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  27
  Joni Hatanmaan kirjoitelma aiheesta saitkokirjeen-sivuilta:

  "
  Koska Popcorn Time käyttää BitTorrent-vertaisverkkoa tiedostojen siirtämiseen, se jakaa automaattisesti kaikkia lataamiaan tiedostoja eteenpäin muille käyttäjille. Näin ollen jakaminen ei rajoitu vain siihen, mitä Popcorn Timellä katsoo, vaan esimerkiksi vain yhden tv-sarjan jakson katsoessaan saattaa samalla tulla jakaneeksi koko sarjan kaikkia kausia muille vertaisverkon käyttäjille. "

  Edellämainittu selittää ainakin Popcorn Time:n osalta, miksi Hedman Partners vaatii hyvitystä koko tuotantokaudesta, vaikka olisi katsonut vain pari jaksoa.
   
 25. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Ihan hyvä strategia. Minusta on tosi mahtava, että haluat lopettaa tämän ihmisten kuppaamisen. Kun kerroit tuossa, että olet vähävarainen, niin ei tarvitsisi edes sukulaiseen turvautua, vaan saisit oikeusapua maksutta muutenkin.:)
   
 26. Jiitutkija

  Rekisteröitynyt:
  11.02.2014
  Viestejä:
  68

  HP:ta ei kiinnosta onko teko mitätön vai ei, he tekevät tätä saadakseen kulukorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja. Heille on yksi ja sama mitä tekijänoikeuksien haltijat saavat, kunhan omaan kassaan tulee tulosta.

  Ovatkohan tahalleen laittaneet vaateeseen koko tuotantokauden, jotta "mitättömästi" jakanut ottaisi yhteytta ja paljastaisi jakaneensa?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti