Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Giapper

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2012
  Viestejä:
  149
  Elisalle laitoin alkuviikosta viestiä:

  Moro.

  Kysymys liittyen tietojen luovuttamiseen kolmansille osapuolille. Mistä syystä Elisa on myös ollut osana myöntämässä ihmisten yksityisiä tietoja eteenpäin väitettyjen, mutta todeksi osoittamattomien tekijänoikeusrikkomusten vuoksi? Aikooko Elisa vastaisuudessakin jatkaa tietojen luovuttamista, vaikka EU:n tuomioistuin on tämän vastikään kieltänyt?

  "EU-tuomioistuin antoi 21.12.2016 niin kutsutun Tele2-päätöksen(C-202/15), jossa käsitellään operaattorin velvollisuutta tallentaa käyttäjien tunniste- ja paikkatietoja. Päätöksessä todetaan, että teleoperaattoreilla ei ole oikeutta säilyttää osoitetietoja muuta kuin teknisen toimivuuden tai laskutuksen varmistamiseksi. Poikkeuksena tähän on vakavan rikollisuuden tai terrorismin estäminen. Tässäkin tapauksessa tallentaminen olisi aloitettava vasta konkreettisen rikosepäilyn yhteydessä. Tähän asti tietoyhteiskuntakaari on edellyttänyt operaattoreita tallentamaan tunnistetiedot. EU-tuomioistuimen päätöksen mukaan näitä tallennettuja tietoja ei kuitenkaan saa käyttää muuhun kuin teknisen toimivuuden tai laskutuksen varmistamiseen. Näiden tietojen avulla ei voida enää luovuttaa yhteystietoja rikkomatta Euroopan unionin lakia."

  Odotan, että teiltä tulisi selkä linjaus asian suhteen ja odotan saavani vastauksen esittämiini kysymyksiin. Kannattaa miettiä, minkälaista imagoa Te haluatte olla ylläpitämässä sekä harkita myös vaihtoehtoa olla ensimmäinen teleoperaattori, joka lupaa julkisesti kunnioittaa tuomioistuimen päätöstä. Terveisin "Giapper"

  Sain vastauksen Elisalta:

  "Moikka "Giapper" [​IMG]

  Saatiin asiaan nyt vastaus.

  Oikeustapauksessa on välitystietojen tallentamisoikeudesta rikosten torjuntaan ja tutkimiseen liittyen. Tapauksessa Tele2 kyseenalaisti tallennusvelvoitteen ja lopetti tietojen välittämisen viranomaisille sekä käynnisti oikeusprosessin. Johtopäätöksissä sanotaan:

  Henkilötietojen käsittelystä ja yksityisyyden suojasta sähköisen viestinnän alalla 12.7.2002 annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2002/58/EY (sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivi), sellaisena kuin se on muutettuna 25.11.2009 annetulla Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivillä 2009/136/EY, 15 artiklan 1 kohtaa, kun se luetaan Euroopan perusoikeuskirjan 7, 8 ja 11 artiklan ja 52 artiklan 1 kohdan valossa, on tulkittava siten, että se on esteenä kansalliselle säännöstölle, jossa rikollisuuden torjumiseksi säädetään kaikkien tilaajien ja rekisteröityjen käyttäjien kaikkien liikenne- ja paikkatietojen yleisestä ja erotuksetta tapahtuvasta säilyttämisestä kaikkien sähköisten viestintävälineiden osalta.Direktiivin 2002/58, sellaisena kuin se on muutettuna direktiivillä 2009/136, 15 artiklan 1 kohtaa, kun se luetaan perusoikeuskirjan 7, 8 ja 11 artiklan ja 52 artiklan 1 kohdan valossa, on tulkittava siten, että se on esteenä kansalliselle säännöstölle, jossa säännellään liikenne- ja paikkatietojen suojaa ja turvaa, erityisesti toimivaltaisten kansallisten viranomaisten oikeutta saada säilytettäviä tietoja, ja jossa ei rikollisuuden torjumisen puitteissa rajoiteta tätä tietojen saantia vain vakavan rikollisuuden torjumisen tarkoitukseen, eikä tietojen saannin edellytykseksi aseteta tuomioistuimen tai riippumattoman hallintoviranomaisten suorittamaa ennakkovalvontaa, eikä vaadita, että kyseessä olevat tiedot säilytetään unionin alueella. Court of Appealin (England & Wales) (Civil Division) (muutoksenhakutuomioistuin (Englanti ja Wales) (siviiliasiain jaosto)) (Yhdistynyt kuningaskunta)) esittämä toinen kysymys jätetään tutkimatta.

  Elisa noudattaa omassa toiminnassamme Suomen voimassaolevaa lainsäädäntöä ja siitä johdettuja määrätyksi ja tämän päätöksen mahdollisesti vaatimat toimenpiteet implementoidaan kansalliseen lainsäädäntöön ja viranomaisten ohjeistukseen aikanaan erikseen.

  Omalta kannaltamme odotamme mahdollisia viranomaisohjeita.


  /Asiakaspalvelija X"
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Tässä on myös hyviä pointteja, joita kannattaa miettiä.

  Tuosta kansainvälisestä rahanpesusta puhuttiin jossain vaiheessa. Se olisi muuten erittäin helppo toteuttaa kirjanpidollisesti. Kirjeitä lähetetään siis kymmeniätuhansia ja jokaisessa on oma viitenumeronsa. Normaalisti nämä kirjataan kirjanpitoon saataviin. Ne ovat siis avoinna siellä siihen asti, kunnes ne maksetaan.

  Nyt kun siellä on paljon osoitteita viitenumeroineen, joihin lähetetään 1. kirje, 2. kirje ja lopulta vaikka se 10. kirje, voidaan nähdä, ettei tällä kirjeensaajalla ole aikomuskaan maksaa, niin silloin sen voi maksaa kuka vaan, jolloin se tuloutuu kirjanpitoon. Tällöin debet ja kredit ovat tasan ja asia näyttäisi päällisin puolin olevan kunnossa.

  Tilintarkastajat harvoin puuttuvat sen tarkemmin sisältöihin, jos summat täsmäävät ja tilinpäätös näyttäisi olevan lain mukaan oikein tehty. Lähempi kriittinen tarkastelu voisi tuoda kuitenkin esille, että ko. viitenumeron olisikin maksanut joku muu, kuin alkuperäinen kirjeen saaja. Tähän on tietenkin helppo vastaus, että koska IP-osoite ei yksilöi tekijää, niin maksun on maksanut joku kirjeen lähipiirissä oleva henkilö, joka on syyllistynyt tähän tekijänoikeuden loukkaukseen.

  Sen avoinna olevan viitenumeron kautta voi siis pyörittää minkälaista rahanpesua haluaa. Nämä kirjeet on lähtökohtaisesti muotoiltu niin hyvin, että niiden avulla olisi mahdollisuus pyörittää jopa rahanpesubisnestäkin.
   
 3. zZzzz

  Rekisteröitynyt:
  06.10.1999
  Viestejä:
  1 510
  Huono, vastuuta välttelevä vastaus. Joku viksumpi korjannee, olenko ihan hakoteillä, mutta käsitykseni mukaan Elisa voisi ihan hyvin toimia Tele2 mukaan, sillä lain normihierarkiassa eu säädökset kävelee suomen lain yli:

  Https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Säädös

  Kannattaa vastata että eikö Elisan lakiosasto tiedä tuota, vai mikä on kun asiakkaan edun yli kävellään..
   
 4. huhaha

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2005
  Viestejä:
  313
  Tämmönen tuli bongattu. Noissa yhteyksissä on varmaan liitetty pankit Hedman partners
  Siellä Hedman istuu jäsentä.
  http://www.seky.fi/hallitus
   
 5. Ryland

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  753
  Jostain kumman syystä minulle ei näy: 1) viestiketjun ensimmäinen viesti 2) tämä viestiketju Yleistä keskustelua-osiossa.

  e: Yllä oleva tilanne siis, kun olen kirjautuneena Muroon. Kun en ole kirjautuneena sisään, molemmat näkyvät.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 6. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  Toivataan, että puolueeton tekninen asiantuntija käy läpi hallituksen ryhmälle mitä tämä bittorrent-teknologia on.

  Tämä "parvi" ihmetyttää minua kun olen lukenut mitä sillä tarkoitetaan. Mikä relevanssi on teoreettisella, tiedostoon yhteydessä olleilla liittymillä (joka ei edes pidä paikkaansa), kun ei kotimaan kuluttajamodeemit pystyisi edes teoriassa niin moneen osoitteeseen dataa lähettää merkittäviä määriä (tai eivät edes pysty, koska parvi on teoreettinen arvio, fantasia)? Tämähän muodostaa ajatusjatkumon, että "teoriassa merkittävyys ylittyi, joten vaadimme x x x". Nostaa kysymyksen, miten tämmöinen tulkinta teknologiasta ja merkittävyydestä on voinut mennä läpi oikeussalissa.

  Paras lopputulos olisi, että ryhmä joka tulee käsittelemään kiristyskirjebisnestä teilaisi ohjelman ja yhtiön huuhaana. On täällä niin paljon epäyhtäläisyyksiä, ristiriitoja ja hämärähommia kaivettu ohjelman toiminnasta ja taustasta. Mutta perinteinen maan tapa olisi jos siellä menisi teknikko todentamaan Hedmanin luovat tulkinnat teknologiasta ja merkittävyys-rajoista. Tai Turren köykäinen teknikko esittelisi asian.

  Grim_Reaperin tiivistelmä olisi hyvä saada ensimmäisen viestin tilalle. Alkaa vaikuttamaan mainokselta ja pelottelulta tuo ensimmäinen viesti mitä pitemmälle asioita kiristysbisneksestä tulee ilmi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 7. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Googlesta haulla "Consistently updated DVD screener list" löytyy ekana tuloksena Redditin lista vuonna 2015 ennen teatterilevitystä vuodetuista elokuva torrenteista.

  Listalla on 21 elokuvaa joista ainakin nopealla vilkaisulla 3 on Scanboxin. Osaako joku sanoa mistä tämä vuoto on peräisin? Folioon kääriytyneenä voisi sanoa Scanboxin vuotaneen tahallaan "ennätysparvien" toivossa
   
 8. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Tuohon on ratkaisuna tehdä tutkintapyyntö missä pyydetään selvittämään keiden/mitä yhteystietoja on luvutettu ja minne. Tutkintapyyntöön liitteenä näyttö osoitteiden luovuttamisesta.
   
 9. nuuskamuikku

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Viestejä:
  30
  Sensuroiko tivi tai mikrobitti kommentteja jos sinne yrittää laittaa jotakin trollivastaista tai linkkiä muroon?
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  flintti olikin trolli. siksi se näyttää miltä näyttää :) tai sitten flint ei käytä murobbssää enään
   
 11. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  oletko estänyt flintin murossa?
   
 12. Ryland

  Rekisteröitynyt:
  07.09.2006
  Viestejä:
  753
  Kappas, siinä se syy oli. En kyllä itse muista moista tehneeni. Kiitos! :)
   
 13. juhanasta

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Viestejä:
  85
  Jos ja kun (toivottavasti) markkinaoikeuden IP tieto haasteista löytyy epäselvyyksiä ja vääryyksiä esimerkiksi ulkomaalaisessa EU tuomioistuimessa lainvoimaisesti tuomittuna vaikkapa noista ns. asiantuntijoista jotka eivät edes tiedä "omien" ohjelmiensa toimintaperiaatteita tai jokin muu kiistaton virhe niin jokainen tehköön tutkintapyynnön prosessipetoksesta trolleja kohtaan.

  https://www.edilex.fi/opinnaytetyot/7058
   
 14. Admiral Graf Spee

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2007
  Viestejä:
  1 733
 15. constructor

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Viestejä:
  461
  Onkohan foorumilla tietoa siitä, että onko MAO:ssa tällä hetkellä sisässä yhtään IP tietojen luovuttamisvaatimusta ja milloin se on tehty?

  Nyt kun paska on lentänyt MAO:n tuulettimeen ja vauhti kiihtyy, niin olisi kiva tietää onmo menu mitenkään muuttunut siellä.
   
 16. Jawew

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2007
  Viestejä:
  11
  Sain kirjeen Headman Partnersilta ja tiedän, että suositellaan ettei tule heille mitään yhteyttä ottaa, mutta summa on niin isoettä pitääkö tässä tosissaan huolestua mitä ihmettä tapahtuu. Viitatut lataukset ovat yli vuoden takaisia eikä minulla ole mitään käsitystä näiden latailusta, saatikaan jakamisesta. Yksi merkintä erottui joukosta joka oli 2016 joulukuulta? Elisa kuulemma luovuttanut tietoja minusta.

  Osaako joku heittää vinkkiä mitä tämän kanssa pitäisi tehdä - varsinkin kun ketju alkaa olemaan jo melko pitkä... maksanko, hommaanko juristin vai jotain ihan muuta?
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 17. minore

  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Viestejä:
  5
  Sen lisäksi, että vastasit omaan kysymykseesi heti kommenttisi alussa, suositeltu ohje löytyy myös tältä langan viimeisimmältä sivulta:

   
 18. huhaha

  Rekisteröitynyt:
  29.07.2005
  Viestejä:
  313
  Tuhannen ja yhdennen kerran älä maksa, älä ota yhteyttä.
  Jos rupee oikeesti pelottaa niin ota yhteyttä johonkin lakitoimistoon ( Hedmanin voit unohtaa jostain kumman syystä ja Turre Legal ei niin hyvässä suosiossa ole enään johtuen "suojelurahojen" / "rahastusautomaatin" takia ).
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 19. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  korjattu.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  tää kuulostaa oudolta että 2016 joulukuuta vika merkintä?? tänhän sais checkattuu ite onks sama ip tällä hetkellä.... jos on niin joku sun taloudessa warettelee... jos ei niin unohda koko paska.... on täällä ollut muitakin joilta on yli tonnia pyydelleet.... eivät ottaneet yhteyttä tai istunut maossa. älä somessa paljasta mitään niin olet turvassa. hp on itsekin sanonut että pelkällä ipeellä ei ole oikeuteen menty.
   
 21. Jawew

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2007
  Viestejä:
  11
  tammikuussa ja joulukuussa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Mikä sen markkinaoikeuden päätöksen numero on?
   
 23. Jawew

  Rekisteröitynyt:
  21.11.2007
  Viestejä:
  11
  En löydä kirjeestä viittausta markkinaoikeuden päätökseen.
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 791
  Löytyykö diaarinumeroa?
   
 25. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  korjattu
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti