Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Hakemukset ovat menneet läpi koska MAO ei ole noudattanut Suomen lakia.
   
 2. nitroedition

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  193
  Kiinan https://www.aliexpress.com/ ainakin myydään laitteita jolla mennään noista kaikista salauksista läpi ihan muutamassa sekunnissa / minuutissa, hinta luokka 18 - 25 usd

  en jaksa etsiä, joskus boomarkkasin, mutta tehnyt niin monta kokoelmaa, ettei taivu etsintään.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. tico junior

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2013
  Viestejä:
  45
 5. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  Mielenkiintoista miten erilaisiin tulkintoihin voidaan päätyä. Olisiko siten että arvovaltaisen tuomarineuvoston tulisi hieman istua konjakkilasien ääreen pohtimaan onko toiminta ollut lain hengen mukaista.
   
 6. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 660
  Näin voi olla mutta mikä on käsitys järkevästä ajasta? päivä, viikko ? En ole kokeillut mutta saatan kokeilla tuohon omaan verkkoon piakkoin... Ihan kokeeksi että kauanko menee tai kauanko jaksan odottaa =)
  Mutta mikään ei ole murtamaton minkä ihminen on keksinyt, paremmat suojaukset vain ottavat vähän enemmän aikaa mutta jossain vaiheessa murtuu kyllä.
  Tosin kuin Nitro mainitsi maailmalta on saatavissa laitteita jotka tehty tuohon käyttöön tosin ovatko ne hyviä niin tiedä en... Kiinan pojat kehittää kaikkea kivaa ohjelmista lähtien...
  Tässä itse ajan takaa että jos pystytään helposti tuomaan esille että nykyiset wlan suojaukset aukeavat vaikka parissa päivässä niin uskon että olemassa ihmisiä jotka jaksaa tuon odottaa ja samalla tämä tuo julki että jos taloudessa on yksikin Wlan verkko niin kuka vaan voi käyttää sitä sen kantaman sisällä joten oikeudessa syyttävä puoli ei voi vedota että Wlan oli suojattu joten kukaan ulkopuolinen ei voi sitä käyttää...
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 7. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 366
  Ei saa. Ja tuhansien saaminen mielivaltaisilla listoilla olisi täysin mahdotonta massavalvontaa eikä varmaan tulisi poliisille edes mieleen hurjimmissakaan unissa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 8. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  Survival guideen voisi siis lisätä WLAN disablointi tai yhteyksien salliminen vain tiettyjen MAC osoitteiden perusteella, tosin ei taida sekään olla suuri hidaste osaavalle. Onko ehdottaa jotain muita helpohkoja keinoja millä syyttömät sivulliset voisivat hieman suojata selustaansa näitä kirjeitä vastaan kun nyt näyttää siltä että operaattoritkaat eivät ole kovin innokkaita palvelemaan asiakkaitaan. Totaalinen nettikatko tai prepaid dataliittymien varassa toimiminen ei myöskään kuulosta kovin houkuttelevalta.

  Hieman ikävää olisi joutua vastaavanlaiseen tilanteeseen kuin tässä vanhassa casessa http://yle.fi/uutiset/3-8478535 olisi hyvä olla saatavilla jotain kättä pidempää.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 9. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  669
 10. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 585
  Lainataanpa tätä vanhaa viestiä, sillä tuli myös luettua tuo Päivärinteen artikkeli. Artikkeli on luettavissa Edilexin verkkopalvelusta, jonka luulisi olevan käytössä kaikissa kirjastoissa (kirjastoista tosin löytyy varmasti myös painettu versio). Päivärinteen artikkeli oli kyllä erittäin kattava, mutta mielestäni hieman ontuva kaikkein tärkeimmissä kysymyksissä.

  Esimerkiksi sivulla 205 yksittäistapauksesta hän toteaa, että yksittäistapaisuutta ei pidä tulkita siten, että hakemus olisi esitettävä yhdestä IP-osoitteesta, vaan hakemuksen voi esittää useasta IP-osoitteesta. Tätä hän perustelee ennenkaikkea prosessiekonomisilla syillä. Hän ei tarjoa mitään selkeää määritelmää sille, mitä yksitäistapauksella on haluttu tarkoittavan. Hän näkee, että IP-osoitteilla pitää olla jonkinlainen keskeinen yhteys. Jos oikein ymmärrän, hän näkee yksittäistapauksen viittaavan ennemminkin tiettyyn teokseen. Eli kaikki IP:t, joista on jaettu tiettyä teosta, voidaan yhdessä esittää tuomioistuimelle ja yksittäistapausvaatimus täyttyy tällöin.

  Joka tapauksessa suosittelen kaikille kiinnostuneilla lukemaan tuo artikkeli. Artikkeli on referee-julkaisu, joka perustuu Päivärinteen pro-gradu -tutkielmaan. Näin ollen tuossa on ollut graduohjaaja ohjaamassa, ja artikkeli on vielä refereen hyväksymä. Eli ihan puutaheinää Päivärinteen julkaisu ei missään nimessä ole, vaikkakin joistain kohdista voikin olla eri mieltä.
   
 11. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  Tuosta tuli mieleen muuttuisiko näissä tekijänoikeusrikkomus kuvioissa jokin jos jaettu videoaineisto olisikin DVD tai Blu-ray tason suojauksilla varustettu?
   
 12. Yliammuntaako

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  23
  @Grim_Reaper

  Loistavaa työtä! Ja hyviä päivityksiä aiheeseen.

  Osallistun kyllä mielelläni päivälliskustannuksiin sinulle ja @Dame Edna :lle! :)

  On kyllä suoranainen ihme jos tähän asiaan ei kaiken tämänkään jälkeen viranomais/päättäjätaholta ruveta puuttumaan kovalla kädellä.

  Markkinaoikeudenkin olisi syytä jo ruveta availemaan silmiään hieman ja tutkailtava mihin sitä oikein tulikaan epähuomiossa sotkeuduttua.

  Kun kaikkeen vielä lisätään tuo EU-tuomioistuimen päätös ip-osoitteiden jakamisen laittomuudesta niin kyllä tämä alkaa entistä enemmän tuntua suorastaan rikolliselta toiminnalta...tai ainakin huomattavasti enemmän rikolliselta kuin jonkun tv-sarjan tai elokuvan lataaminen/jakaminen netissä.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Siis lähettääkö ne oikeasti noin paljon kirjeitä? Tuntuu kyllä hullulta touhulta. Onkohan tarkoituksena vaan saada ihminen hermostumaan ja maksamaan, kun eivät oikeuteen kuitenkaan ole viemässä, vaan uhkailevat vaan. Tai sitten yrittävät saada väkisten ottamaan yhteyttä, että saavat kalasteltua jotakin. Poliisihan oli Kouvolan Sanomien mukaan neuvonut, ettei kannata maksaa, niin tässä kohtaa ainakin luottaisin poliisiin.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Ei, me ollaan yhdessä tässä. Se olisi jotakin jos voitais joskus kesällä vaikka nähdä tai jotakin tai sitten otetaan vaan virtuaalisesti kun saadaan tuloksia näkyville.;)
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Näinhän se käytännössä menee, että parvi(parvet plussattuna) katsotaan tehneen loukkauksen. MAO ei kuitenkaan perustele asiaa ihan noin luovuttaessaan yhteystietoja vaan toteaa: "Vaikka merkittävyyskynnyksen ylittymistä arvioidaan teleliittymäkohtaisesti, markkinaoikeus katsoo, ettei tiedossa olevaa tekijänoikeuden haltijan luvatta tapahtuneen jakelun kokonaismäärää voida jättää kokonaan huomioon ottamatta tapauskohtaisia olosuhteita arvioitaessa."

  Jos yhteystiedot luovutettaisiin yhden loukkauksen perusteella, niin eikö tässä kohtaa myös kohtuullinen hyvitys tulisi muodostua yhteisvastuullisesti, otetaanko tossa siihen kantaa mitenkään? Koska onhan se nyt selvää, että hyvitysten hakija on miljonääri, jos jokainen parvessa on palveluntarjoaja ja tarvitsee sen oman yksinoikeuden esittää teosta. Tai ylipäätään jos hyvitykset koostuu muusta kuin siitä omasta osuudesta parvessa, joka on enintään yksi jaettu teos keskimäärin. Toki hyvitys on jo kokonaan toinen asia kuin yhteystietojen luovutus, mutta nyt lakipykälää käytetään sumeilematta hyväksi rahantekoon.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 16. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  OP:lle lähetetty pyyntö selvittää / tiedoksi mahdollisesta yhteistyösuhteesta hp;n kanssa. Infottu MuroBBS yleisön keskustelusta ja huolesta OP:n sotkemisesta mahdollisesti välillisesti kiristysbisnekseen.
   
 17. CTR1914

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2016
  Viestejä:
  3
  Kysytäänpä nyt mikä on tilanne näin alkuvuonna 2017 - mistä sarjoista noita Hedareiden kirjeitä on lähetelty?

  Vieläkö Adultia spämmää kirjeitä? Itse olen saanut varmaan 5 sellaista, yhteenkään en ole vastannut.
   
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Pidetään sitten pirskeet, kun saadaan tuloksia, koska me kaikki ollaan ansaittu se. Sitäkin on niin hyvä mieli, että ihmiset lukevat tätä palstaa ja saavat edes pientä lohtua, että täällä tehdään eikä meinata. Oli kyllä mahtava, että Grim tuli porukkaan mukaan, kun yhdessä kundien kanssa väänsivät tuota juttua. Kyllä tämä on aitoa kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta meininkiä!:)
   
 19. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  Näin Norjassa:
  "Like the UK, where the Citizens Advice Bureau has taken an interest in the activities of copyright trolls, in Norway The Consumer Council (Forbrukerrådet) has also been commenting this week.

  “This is a very funny way of working, we think. An IP address is not an indicator that can be used to determine that someone has done something illegal. At least not the specific person – so this would not hold up in court,” their technical director​

  https://torrentfreak.com/london-has-fallen-copyright-trolls-test-norway-after-us-retreat-170120/
   
 20. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Ensiksi, Grim_Reaperiille hatun nosto, miten vain ketjun paras viesti!!

  Tämä vain pomppaisi esille:
  Nyt oli osoitettu, että 185.34.3.* aliverkko todellakin kuului Tecxipiolle. Tämän löydöksen tultua ilmi keskustelupalstalla, kaikki edellä mainitut sivut siirrettiin pois Tecxipion verkosta parin päivän sisällä.

  Koska asia selvitettiin täällä ihan Suomen-kielellä, en usko että yksikään Tecxipion työntekijä tätä on huomannut. Eli todennäköisesti Hedman Partners on informoinut k.o asiasta (koska tunnetusti he seuraavat tätä säiettä) joka mielestäni tekee heistä rikoskumppanin?
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 21. Hemmo P Paskiainen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2015
  Viestejä:
  283
  Tämäkin kannattaa kirjoitelmissa huomioida jollakin asteella.

  Vastaajan IP-osoitteesta 84.250.xxx.xxx EI VOI MUODOSTUA MINKÄÄNLAISTA YHTEYTTÄ kantajan ilmoittamaan IP-osoitteeseen 192.168.xxx.xxx!!! Joka ikinen internetin reitittimistä hylkää kaikki semmoiset TCP/IP tai UDP paketit jotka ovat joko lähtöisin IP-osoitteesta 192.168.xxx.xxx tai matkalla kyseiseen IP-osoitteeseen.

  Jokainen tietoliikenneasiantuntija tietää tämän. Ihan jokainen.

  Kannattaisiko Grimmin laittaa siihen loistavaan selvitykseen myös tämä pieni infon palanen. Tuota juttua kuitenkin lukee semmoisiakin ihmisiä jotka eivät tiedä TCP/IP protokollasta yhtään mitään. Saati sitten osoitteiden nattauksesta. Käytetään vain tuota Hedman Partnersin vääristelyä heitä itseään vastaan.
   
 22. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  2 084
  Markkinaoikeuden päätöksien mukaan seuraavat sarjat ainakin:

  Ash vs Evil Dead
  Black Sails
  Power
  Spartacus

  Tietysti voi olla muitakin, mutta noiden perusteella on haettu osoitetietoja operaattoreilta.
   
 23. Karatecattix

  Rekisteröitynyt:
  07.11.2016
  Viestejä:
  17
  Aivan upeaa työtä yhteenvedon suhteen, Grim Reaper!

  Perustuuko koko merkittävyyskynnys väärennetyn tiedon pohjalle (DHT-nodet, feikatut käyttäjät)? Jos näin, eiköhän tämä touhu ole taputeltu ja korvauksia maksaneet voivat vaatia "hyvitysmaksua" jatkossa toisesta osoitteesta (miksei myös maksamattomat "henkisestä kivusta" mitä nämä kiristyskirjeet ovat aiheuttaneet) ja selvityiskuluista osa näille muron salapoliiseille ja aktivisteille :-)
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 24. Grim_Reaper

  Rekisteröitynyt:
  08.01.2017
  Viestejä:
  22
  Korjaa, jos olen väärässä, mutta eikö tuo 192.168.xxx.xxx osoiteavaruus ole varattu private networkeille? Esim. reitittimien konfigurointiin?
  Erittäin hyvin bongattu.. lisätäänpä listaan.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 25. ceg367

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2016
  Viestejä:
  12
  Tämä juttu näyttää nyt erityisen vakavalta.

  Ilmiön tukipilarina on saksalainen valvontajärjestelmä, jonka omistajilla on ilmeisesti omistuksellisia kytköksiä myös P2P oikeuksia omistaviin yhtiöihin, jotka toimivat osin veroparatiiseissa.

  Valvontajärjestelmä ole viranomaisjärjestelmä tai ulkopuolisen riippumattoman tahon valvonnassa oleva järjestelmä. Sen datan keruun menetelmän keinot ja laatu voidaan kyseenalaistaa helposti jo lähtökohtaisesti. Tässä markkinaoikeudelle luovutettujen ”leikkaa-liimaa” – useiden työvaiheiden – excel-taulukoiden koostaminen perustuu siis jo lähtökohtaisesti erittäin hataralle pohjalle. Mitä se sitten on näiden useiden työvaiheiden jälkeen. Jo pienikin mahdollisuus, että järjestelmää tai sen tuottamaa dataa voidaan peukaloida, mitätöi sen todistevoiman oikeusistuimessa.

  Sitten kun otetaan huomioon, että valvontaa suorittava yritys saattaa osallistua aktiivisesti materiaalin levittämiseen. (Grim_Reaper – nimimerkin kirjoitus).

  Tämän järjestelmän ja datan pohjalta markkinaoikeus on antanut Suomessa toimiville P2P-oikeuksien edustajille (Adultia, Hedman Partners jne) tuhansittain jopa yhdellä päätöksellä suomalaisten henkilötietoja.

  ”Lain mukaan yhteystietoja voidaan siis luovuttaa vain, jos joku yksittäinen tekijänoikeuden loukkaus on ollut riittävän suuri, alkuperäisen tekijän oikeuksia ajatellen” Tähän onkin viitattu jo usein. ”Markkinaoikeus tekee siis luovutuspäätöksen ilman varsinaisia todisteita”

  Onko kysymys harhautuksesta, petoksesta? Onko taustalla rahanpesua?

  Rikkooko markkinaoikeus lakia? Miten näin huolimaton toiminta voi olla mahdollista?
  Minkälaista ammattitaitoa ja moraalia he edustavat? Samanlaista moraalia kuin entinen markkinaoikeuden asiantuntija-juristi Viljakainen, joka pyörittää tekijänoikeuskirje-liiketoimintaa, jonka taustalla on veroparatiisiyhtiöt Seychelleillä ja Dominikaanisessa tasavallassa.

  Onko markkinaoikeus rikkonut lakia? Virkarikos, törkeä huolimattomuus?

  Kirjeitä lähetetään jopa kymmeniä peräkkäin.

  Onko kysymys kotirauhanrikkomisesta, häirinnästä, petoksen yrityksestä?

  Turre Legal edusti Flintiä oikeudessa. Todistusaineisto perustui tähän valvontajärjestelmään. Tämä voitaisiin mielestäni julistaa kelvottomaksi todisteeksi. Vastaajan häviö tuo Turrelle merkittävää taloudellista hyötyä. Turren toiminta on teatteria. Hänen filmiklippinsä Turren internetsivustolla on kammottavaa vastenmielistä tragikomediaa.

  Oikeusmurha ja/ vai Petos? Asianajajan hyvä tapa?

  Jos olisi mahdollista, niin KO:n pitäisi purkaa koko tuomio.
   
 26. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Sen verran skeptikko olen, että ihme jos edes tämän jälkeen viranomais/päättäjätahot tekevät asialle korjaavaa liikettä. :( Tietysti toivon, että HP:n ja muiden trollausbisnes lopetetaan, mutta epäilen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti