Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. niinKai

  Rekisteröitynyt:
  09.12.2015
  Viestejä:
  8
  Sama meno jatkuu.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Ehdottomasti isot kiitokset viikatemiehelle ja kaikille muillekin asiaan vaikuttaneille! Tämä oli niin loistava suoritus, että olen enemmän kuin kiitollinen koko MuroBBS:n poppoolle. Tuota kehtaa jakaa! http://www.ritvapuolakka.fi/428867951
  :eat::hammer::kippis::comp:
   
 3. nitroedition

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  189

  -------------


  https://fi.wikipedia.org/wiki/Finreactor

  Mun mielestäni parven/kokonaisyleisön koolla ei ole merkitystä merkittävyys kohtaan.

  Alexa Internetin mukaan sivuston domainnimi finreactor.com rekisteröitiin 22. tammikuuta 2003, jonka Keskusrikospoliisi sulki palvelun joulukuussa 2004 epäillen sen rikkovan tekijänoikeuslakia.

  Ja tuolla oli tuon vajaan kahden vuoden aikana niitä nimikkeitä, joita oli jaossa MERKITTÄVÄ MÄÄRÄ ja dataa liikkui MERKITTÄVÄSTI.  Mutta jos yksittäinen kansalainen on imassut sarjan tai sen osan ja pitää sitä alta 180/365 päivää jaossa niin ei voida puhua merkittävästä toiminnasta varsinkaan kun kone ei ole ollut päällä ympäri vuorokauden.

  Siinähän näkyy softassa montako kertaa sen on jakanut eteen päin jos siinä on 500 % eli 5 kertaa sen mitä on itse saanut kyseessä ei ole merkittävää toimintaa.

  Vähän sama kuin myisi kirpputorilla useampana päivänä tai viikkoina vanhoja vaatteita ja saa siitä tuloa esim 500 euroa, ei sitä pidä verottajalla ilmoittaa, koska ei siinä pykälä täyty. Ei ole toiminta ollut merkittävää/ammattimaista, vaikka ihmisiä ja potentiaalisia asiakkaita olisi kävellytkin ohi, koska rahaa ei ole tullut kassaan. Tässä tapauksessa koneelta lähtevää dataa ei ole lähtenyt mailmalle merkittävästi.

  Vähintää useampi satakertaisesti pitää jakaa, että minä sanoisin jonkin olevan merkittävässä määrin.


  Hyvää settiä jonain päivänä laissa lukee, että saa ladata.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 4. tunnus18

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  43
  Jos kaksikaan tapausta ei ole yksittäistapaus, miten sata, tuhat ja enemmän ovat olleet kerta ovat menneet läpi MAO:ssa? Ilmeisesti kuitenki saavat hakea 1000+ IP:tä yhteystietoineen perusteena saksalainen ohjelma, josta ei muut kuin tekijät tiedä mitään.

  Saako Suomen poliisikaan yhtä helpoin perustein YKSITTÄISTÄ, saati tuhannen, IP:n tietoja?
   
 5. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Hakemukset ovat menneet läpi koska MAO ei ole noudattanut Suomen lakia.
   
 6. nitroedition

  Rekisteröitynyt:
  04.05.2010
  Viestejä:
  189
  Kiinan https://www.aliexpress.com/ ainakin myydään laitteita jolla mennään noista kaikista salauksista läpi ihan muutamassa sekunnissa / minuutissa, hinta luokka 18 - 25 usd

  en jaksa etsiä, joskus boomarkkasin, mutta tehnyt niin monta kokoelmaa, ettei taivu etsintään.
   
 7. tico junior

  Rekisteröitynyt:
  15.03.2013
  Viestejä:
  44
 8. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  Mielenkiintoista miten erilaisiin tulkintoihin voidaan päätyä. Olisiko siten että arvovaltaisen tuomarineuvoston tulisi hieman istua konjakkilasien ääreen pohtimaan onko toiminta ollut lain hengen mukaista.
   
 9. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 604
  Näin voi olla mutta mikä on käsitys järkevästä ajasta? päivä, viikko ? En ole kokeillut mutta saatan kokeilla tuohon omaan verkkoon piakkoin... Ihan kokeeksi että kauanko menee tai kauanko jaksan odottaa =)
  Mutta mikään ei ole murtamaton minkä ihminen on keksinyt, paremmat suojaukset vain ottavat vähän enemmän aikaa mutta jossain vaiheessa murtuu kyllä.
  Tosin kuin Nitro mainitsi maailmalta on saatavissa laitteita jotka tehty tuohon käyttöön tosin ovatko ne hyviä niin tiedä en... Kiinan pojat kehittää kaikkea kivaa ohjelmista lähtien...
  Tässä itse ajan takaa että jos pystytään helposti tuomaan esille että nykyiset wlan suojaukset aukeavat vaikka parissa päivässä niin uskon että olemassa ihmisiä jotka jaksaa tuon odottaa ja samalla tämä tuo julki että jos taloudessa on yksikin Wlan verkko niin kuka vaan voi käyttää sitä sen kantaman sisällä joten oikeudessa syyttävä puoli ei voi vedota että Wlan oli suojattu joten kukaan ulkopuolinen ei voi sitä käyttää...
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 10. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 135
  Ei saa. Ja tuhansien saaminen mielivaltaisilla listoilla olisi täysin mahdotonta massavalvontaa eikä varmaan tulisi poliisille edes mieleen hurjimmissakaan unissa.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 11. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  Survival guideen voisi siis lisätä WLAN disablointi tai yhteyksien salliminen vain tiettyjen MAC osoitteiden perusteella, tosin ei taida sekään olla suuri hidaste osaavalle. Onko ehdottaa jotain muita helpohkoja keinoja millä syyttömät sivulliset voisivat hieman suojata selustaansa näitä kirjeitä vastaan kun nyt näyttää siltä että operaattoritkaat eivät ole kovin innokkaita palvelemaan asiakkaitaan. Totaalinen nettikatko tai prepaid dataliittymien varassa toimiminen ei myöskään kuulosta kovin houkuttelevalta.

  Hieman ikävää olisi joutua vastaavanlaiseen tilanteeseen kuin tässä vanhassa casessa http://yle.fi/uutiset/3-8478535 olisi hyvä olla saatavilla jotain kättä pidempää.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 12. Hasturinpoika

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2011
  Viestejä:
  543
 13. AIF Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2003
  Viestejä:
  6 562
  Lainataanpa tätä vanhaa viestiä, sillä tuli myös luettua tuo Päivärinteen artikkeli. Artikkeli on luettavissa Edilexin verkkopalvelusta, jonka luulisi olevan käytössä kaikissa kirjastoissa (kirjastoista tosin löytyy varmasti myös painettu versio). Päivärinteen artikkeli oli kyllä erittäin kattava, mutta mielestäni hieman ontuva kaikkein tärkeimmissä kysymyksissä.

  Esimerkiksi sivulla 205 yksittäistapauksesta hän toteaa, että yksittäistapaisuutta ei pidä tulkita siten, että hakemus olisi esitettävä yhdestä IP-osoitteesta, vaan hakemuksen voi esittää useasta IP-osoitteesta. Tätä hän perustelee ennenkaikkea prosessiekonomisilla syillä. Hän ei tarjoa mitään selkeää määritelmää sille, mitä yksitäistapauksella on haluttu tarkoittavan. Hän näkee, että IP-osoitteilla pitää olla jonkinlainen keskeinen yhteys. Jos oikein ymmärrän, hän näkee yksittäistapauksen viittaavan ennemminkin tiettyyn teokseen. Eli kaikki IP:t, joista on jaettu tiettyä teosta, voidaan yhdessä esittää tuomioistuimelle ja yksittäistapausvaatimus täyttyy tällöin.

  Joka tapauksessa suosittelen kaikille kiinnostuneilla lukemaan tuo artikkeli. Artikkeli on referee-julkaisu, joka perustuu Päivärinteen pro-gradu -tutkielmaan. Näin ollen tuossa on ollut graduohjaaja ohjaamassa, ja artikkeli on vielä refereen hyväksymä. Eli ihan puutaheinää Päivärinteen julkaisu ei missään nimessä ole, vaikkakin joistain kohdista voikin olla eri mieltä.
   
 14. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  Tuosta tuli mieleen muuttuisiko näissä tekijänoikeusrikkomus kuvioissa jokin jos jaettu videoaineisto olisikin DVD tai Blu-ray tason suojauksilla varustettu?
   
 15. Yliammuntaako

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  23
  @Grim_Reaper

  Loistavaa työtä! Ja hyviä päivityksiä aiheeseen.

  Osallistun kyllä mielelläni päivälliskustannuksiin sinulle ja @Dame Edna :lle! :)

  On kyllä suoranainen ihme jos tähän asiaan ei kaiken tämänkään jälkeen viranomais/päättäjätaholta ruveta puuttumaan kovalla kädellä.

  Markkinaoikeudenkin olisi syytä jo ruveta availemaan silmiään hieman ja tutkailtava mihin sitä oikein tulikaan epähuomiossa sotkeuduttua.

  Kun kaikkeen vielä lisätään tuo EU-tuomioistuimen päätös ip-osoitteiden jakamisen laittomuudesta niin kyllä tämä alkaa entistä enemmän tuntua suorastaan rikolliselta toiminnalta...tai ainakin huomattavasti enemmän rikolliselta kuin jonkun tv-sarjan tai elokuvan lataaminen/jakaminen netissä.
   
 16. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Siis lähettääkö ne oikeasti noin paljon kirjeitä? Tuntuu kyllä hullulta touhulta. Onkohan tarkoituksena vaan saada ihminen hermostumaan ja maksamaan, kun eivät oikeuteen kuitenkaan ole viemässä, vaan uhkailevat vaan. Tai sitten yrittävät saada väkisten ottamaan yhteyttä, että saavat kalasteltua jotakin. Poliisihan oli Kouvolan Sanomien mukaan neuvonut, ettei kannata maksaa, niin tässä kohtaa ainakin luottaisin poliisiin.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Ei, me ollaan yhdessä tässä. Se olisi jotakin jos voitais joskus kesällä vaikka nähdä tai jotakin tai sitten otetaan vaan virtuaalisesti kun saadaan tuloksia näkyville.;)
   
 18. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  831
  Näinhän se käytännössä menee, että parvi(parvet plussattuna) katsotaan tehneen loukkauksen. MAO ei kuitenkaan perustele asiaa ihan noin luovuttaessaan yhteystietoja vaan toteaa: "Vaikka merkittävyyskynnyksen ylittymistä arvioidaan teleliittymäkohtaisesti, markkinaoikeus katsoo, ettei tiedossa olevaa tekijänoikeuden haltijan luvatta tapahtuneen jakelun kokonaismäärää voida jättää kokonaan huomioon ottamatta tapauskohtaisia olosuhteita arvioitaessa."

  Jos yhteystiedot luovutettaisiin yhden loukkauksen perusteella, niin eikö tässä kohtaa myös kohtuullinen hyvitys tulisi muodostua yhteisvastuullisesti, otetaanko tossa siihen kantaa mitenkään? Koska onhan se nyt selvää, että hyvitysten hakija on miljonääri, jos jokainen parvessa on palveluntarjoaja ja tarvitsee sen oman yksinoikeuden esittää teosta. Tai ylipäätään jos hyvitykset koostuu muusta kuin siitä omasta osuudesta parvessa, joka on enintään yksi jaettu teos keskimäärin. Toki hyvitys on jo kokonaan toinen asia kuin yhteystietojen luovutus, mutta nyt lakipykälää käytetään sumeilematta hyväksi rahantekoon.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 19. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  OP:lle lähetetty pyyntö selvittää / tiedoksi mahdollisesta yhteistyösuhteesta hp;n kanssa. Infottu MuroBBS yleisön keskustelusta ja huolesta OP:n sotkemisesta mahdollisesti välillisesti kiristysbisnekseen.
   
 20. CTR1914

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2016
  Viestejä:
  1
  Kysytäänpä nyt mikä on tilanne näin alkuvuonna 2017 - mistä sarjoista noita Hedareiden kirjeitä on lähetelty?

  Vieläkö Adultia spämmää kirjeitä? Itse olen saanut varmaan 5 sellaista, yhteenkään en ole vastannut.
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  3 150
  Pidetään sitten pirskeet, kun saadaan tuloksia, koska me kaikki ollaan ansaittu se. Sitäkin on niin hyvä mieli, että ihmiset lukevat tätä palstaa ja saavat edes pientä lohtua, että täällä tehdään eikä meinata. Oli kyllä mahtava, että Grim tuli porukkaan mukaan, kun yhdessä kundien kanssa väänsivät tuota juttua. Kyllä tämä on aitoa kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta meininkiä!:)
   
 22. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  Näin Norjassa:
  "Like the UK, where the Citizens Advice Bureau has taken an interest in the activities of copyright trolls, in Norway The Consumer Council (Forbrukerrådet) has also been commenting this week.

  “This is a very funny way of working, we think. An IP address is not an indicator that can be used to determine that someone has done something illegal. At least not the specific person – so this would not hold up in court,” their technical director​

  https://torrentfreak.com/london-has-fallen-copyright-trolls-test-norway-after-us-retreat-170120/
   
 23. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  735
  Ensiksi, Grim_Reaperiille hatun nosto, miten vain ketjun paras viesti!!

  Tämä vain pomppaisi esille:
  Nyt oli osoitettu, että 185.34.3.* aliverkko todellakin kuului Tecxipiolle. Tämän löydöksen tultua ilmi keskustelupalstalla, kaikki edellä mainitut sivut siirrettiin pois Tecxipion verkosta parin päivän sisällä.

  Koska asia selvitettiin täällä ihan Suomen-kielellä, en usko että yksikään Tecxipion työntekijä tätä on huomannut. Eli todennäköisesti Hedman Partners on informoinut k.o asiasta (koska tunnetusti he seuraavat tätä säiettä) joka mielestäni tekee heistä rikoskumppanin?
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2017
 24. Hemmo P Paskiainen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2015
  Viestejä:
  282
  Tämäkin kannattaa kirjoitelmissa huomioida jollakin asteella.

  Vastaajan IP-osoitteesta 84.250.xxx.xxx EI VOI MUODOSTUA MINKÄÄNLAISTA YHTEYTTÄ kantajan ilmoittamaan IP-osoitteeseen 192.168.xxx.xxx!!! Joka ikinen internetin reitittimistä hylkää kaikki semmoiset TCP/IP tai UDP paketit jotka ovat joko lähtöisin IP-osoitteesta 192.168.xxx.xxx tai matkalla kyseiseen IP-osoitteeseen.

  Jokainen tietoliikenneasiantuntija tietää tämän. Ihan jokainen.

  Kannattaisiko Grimmin laittaa siihen loistavaan selvitykseen myös tämä pieni infon palanen. Tuota juttua kuitenkin lukee semmoisiakin ihmisiä jotka eivät tiedä TCP/IP protokollasta yhtään mitään. Saati sitten osoitteiden nattauksesta. Käytetään vain tuota Hedman Partnersin vääristelyä heitä itseään vastaan.
   
 25. Jankuttaja

  Rekisteröitynyt:
  11.10.2014
  Viestejä:
  1 352
  Markkinaoikeuden päätöksien mukaan seuraavat sarjat ainakin:

  Ash vs Evil Dead
  Black Sails
  Power
  Spartacus

  Tietysti voi olla muitakin, mutta noiden perusteella on haettu osoitetietoja operaattoreilta.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti