Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  Jos MAO:lle lähtevälle listalle päätyy vain ne joilta irtoaa koepala niin olisitko turvassa? tai sitten päädyt listan jatkoksi collateral damagen merkeissä?

  Joskus olen pohtinut miksei kaikista yli 0.25Mbit/s nettiliittymistä suoraan peritä sitä kasettimaksua yms. ja kaikki muu vapautettaisiin, olisi kaikille paljon helpompaa.
   
 2. Obscuralogist

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  59
  Tämä nyt on mitä on. Vakuuttavilta kuulostavia sanoja ainakin.
  Tosiasiassa Saksan hallinto ei näitä aikaleimoja anna vaan yksityiset, tosin valtuutetut, sertifikaattorit. Tämä tehdään siksi, että Saksan laki vaatii moisen digitaalisen allekirjoituksen, jota valvontayhtiö sanoo aikaleimaksi. Tämä aikaleima kertoo vain sen, että saatu tiedosto on sama kuin digitaalisen allekirjoituksen antaneen tiedosto.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 3. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  301
  Kyllähän se ainakin on ennen niin mennyt, että Valtiokonttori maksaa korvaukset. Tosin en tiiä maksaako se näissä riita-asioissa yhtään mitään. Mutta olettaisin, että todellakin, persaukisen hävitessä korvaukset maksaa sitten veronmaksajat. Ja sitten ne pistetään lopulta sen persaukisen maksettavaksi. Jonkun kait ne on maksettava kumminkin, eikö? Joku voisi tähän kommentoida kuka sattuu tietämään asiasta. Minä perustan tietoni muutaman kaverin oikeusjuttuihin, kun hakivat korvauksia joltain persaukiselta, huumehörhöiseltä pahoinpitelijältä.
   
 4. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  799
  Tarkoitin että minä(lue yksittäin tapaus) liityn parveen jossa 100000 käyttäjää. En jaa mitään ja mutta olen parvessa kiinni vaikka kuukauden putkeen. Tässä vaiheessa siis ymmärtääkseni en ole vielä tehnyt mitään laitonta.

  Mutta Excipio kerää minun IP,ajan,yleisömäärän joilla ei todisteta paljonko _minä_ olen jakanut ja kuinka monelle. Saman tietää Excipio, mutta he tekevät nätin Excel listan jossa sanotaan että olen ollut kiinni k.o parvessa 1kk jossa 100000 käyttäjää joka näyttää helvetin pahalta umpi-idiootin MAO tuomarin silmään ja toteaa minun jakaneen teosta merkittävästi.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 5. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Kävin lukemassa tuota Kemppisen blogin kommenttiosioita. Siellä sanottiin näin:

  "Anonyymitiistaina, 24 tammikuuta, 2017
  Jukka Kemppinen heitti kalikalla koiraa ja Herkko Hietanen ulvahti...."

  Johon erittäin hyvä vastaus:

  "Erastotenes Aleksandrialainentiistaina, 24 tammikuuta, 2017

  Surkeaa tässä on se, että Hietanen on oikeassa. Hänen toimintansa on laillista ja - ainakin nykytilanteessa - asianajajaliton eettisten sääntöjen mukaista. Samalla on selvää, että ilmiö itsessään on epämoraalinen.

  Suomen nykyinen riitojenratkaisu on altis juuri tämän tapaiselle lypsämiselle. Koska häviäjä joutuu kantamaan vastapuolen oikeudenkäyntikulut, jotka ovat monesti raunioittavan suuret, ja voittaessaankin maallikko pääsee vain nollatulokseen, on oikeudellisen kiristyksen kohteeksi joutuvan yksilön kaikkien toimintatapojen tulos negatiivinen. Tilastollinen odotusarvo oikeudenkäynnin taloudelliselle tulokselle on suuri tappio, vaikka asiassa olisi varsin hyvät perusteet.

  Asiaan olisi aika helppo puuttua. Säädettäisiin, että riita-asioita ammattimaisesti nostavat "valvontaelimet", kuten yksityiset pysäköinnivalvojat tai tekijänoikeusvalvojat, vastaavat aina omista oikeudenkäyntikuluistaan ja maksavat hävitessään hyvitystä voittaneelle kuluttaja-asemassa olevalle osapuolelle. Näin saataisiin tilanne, jossa oikeudenkäynnin tuloksen odotusarvo olisi oikeassa olevalle vastaajalle positiivinen."

  Anna Vuopalahan puhui juuri tästä lypsämisestä. Olisiko tämän ongelman osittainenkin ratkaiseminen noin yksinkertaista?
   
 6. Rubadub

  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Viestejä:
  3
 7. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 285
  Ei koske riita-asioita http://www.valtiokonttori.fi/fi-FI/...oin_korvausta_voidaan_maksaa_valtion_varoista
   
 8. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Tätä ei nyt kannata uskoa. Pikemminkin muiden havaintojen määrä (joita ei välttämättä exceleissä ole) vaikuttaa siihen.
   
 9. Rullis

  Rekisteröitynyt:
  25.04.2007
  Viestejä:
  716
 10. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Mitä nuo nauhat oikeuteen toimitettuina loppupeleissä sitten todistaisivat, sen trollien IP keräys on validia kamaa? Ei kai niissä kuitenkaan lue kenenkään nimeä koska vain IP numero ja kenties jotain muuta numeerista tietoa.

  Tietty eri juttu jos niitä ei toimiteta vaikka Ukko-Ylijumala käskisi. Tai vaikka oikeuslaitos, poliisi tai kuka tahansa.

  Tiedän että eivät ole missään niitä paikalle raijanneet, mutta onko niissä tapauksissa aina homma kuivunut siihen?
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 11. KFC751

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  11
  En tiedä miten herkkä liipasin heillä on, päätyykö IP listoille ja kirjeen saajaksi jo valvontasoftan yhdestä onnistuneesta koepalasta? Entä jos koepalan lataaminen ei tosiaan onnistu, silloinhan heillä ei pitäisi olla mitä laittaa kirjeen jaetut teokset kohtaan? Onko koko systeemissä mitään motivaattoria tuottaa mahdollisimman tarkkaa dataa jolla pyritään seulomaan vain oikeasti rikkomuksiin syyllistyneet, tuleeko HP:lle jotain negatiivisia seuraamuksia jos kirjekampanjaan päätyy merkittävästi syyttömiä? Lähettääkö syytön vastineen ja laskun syyttömyyden todistamisen selvitystöistä HP:lle vai pelkästään ignooraa kirjeet? Taannoin tuttavalta yritettiin periä vuoden takaisesta kaupasta rahoja toiseen kertaan, oli vain onnellinen kun pystyi todistamaan että oli jo maksanut eikä pyytänyt mitään korvausta selvityksestä tyyliin 0.5h x 120€ + puhelu kulut + tiliotemaksu.
   
 12. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Tätä en muista oliko jo täällä, mutta mielenkiintoista, että trollit olisivat jo Norjaakin valloittamassa. Sielläpä kuitenkin paikallinen kuluttajaviranomainen on sitä mieltä, että ei käy. Heidän mielestään IP-osoite ei ole ilmaisin, jota voidaan käyttää määrittämään, että joku on tehnyt jotain laitonta, ainakaan tietty henkilö. Teknisen johtajan mukaan tämä ei kestä oikeudessa.

  Loppukaneetissa sanotaankin, että trollien toiminta jatkuu kunnes rahahanat ehtyvät tai virallinen taho puuttuu asiaan. Täällä Murossahan ovat kansalaisaktivistit jo puuttuneet tuohon ensimmäiseen sanomalla: Älä maksa! Nyt kun saamme Suomessakin vielä viranomaiset heräämään ja katsomaan Ruotsin ja Norjan esimerkkiä, niin hyvä tulee!
   
 13. jon bon joni

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  27
  Se oli vain koominen heitto siihen toteamukseen että trollit voisivat, jos haluaisivat, parantaa uskottavuuttaan kopioimallla Saksan poliisin valvonnassa WORM-nauhat ja toimittamalla kopiot oikeuteen ... tavallaan jo tekevät niin.

  Torrentfreakin jutuista saa sen käsityksen että kaikissa tapaukssa joissa vastaajan lakimies on uhannut pyytää nauhat oikeuteen tai tuoda salissa esille että kantajat käyttävät tekaistuja todistajia (fiktiivisiä hahmoja allekirjoituksissa), niin kantajat ovat luovuttaneet.

  -> luulisi että hyvä ohjeistus oikeuteen haastetulle olisi lausua kantajien lakimiehelle sanat "Darren M. Griffin" ja "WORM" ?

  Löytyisikö maailmalta joku toinen palvelu josta saiisi samat tiedot kuin Tecxipiolta -> voisi verrata ovatko vastaajan IP-osoitteesta tehdyt havainnot yhtenevät kahden tai useamman eri tietoja keräävän yrityksen välillä? (tietenkään koelatauksia ei voi todentaa)

  Onko Tecxipio "de facto" omalla alallaan, tietoja pidetään jopa Torrentfreakissa luotettavina, kun kyse on laittoman levityksen TOP-listoista jne, mutta sitten kun siirrytään oikeussalin puolelle, niin ovatkin täysiä pellejä fiktiivisine hahmoineen?
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  Jäit kiinni. Ootko laskenut monta eri nimmaria oot rekisteröinyt tänne?
   
 15. halpis

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2006
  Viestejä:
  4 366
  No siitä voi lähteä että koska tarvitaan merkittävää haittaa, niin luvattomuuksissa on olemassa joku skaala jonka yläpäässä on tuo.
   
 16. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Ns. "aika varman" muistikuvan mukaan riita-asiassa maksettavaksi määrättyjä hyvityksiä ei tällaisissa keisseissä tosiaan maksella valtiokonttorin kassasta, vaikka hävinnyt vastapuoli olisi varaton. Siinä mielessä tämä on ihan oleellista, että ainakin henkilökohtaisesti pidän itsestäänselvänä sitä, että trollit valikoivat ne harvat haastettavat muiden kriteerien ohella myös maksukyvyn mukaan. Oikeudenkäyntikuluja ja hyvityksiä voidaan hävinneeltä karhuta lopulta ulosottoteitse, mikä monen kohdalla on käytännössä yhtä tyhjän kanssa.

  Tässä samalla muistutettakoon myös, että Flintin keississä valituslupaa KKO:lta on hakenut pelkästään kantaja eli Hedman Partners, ja perusteena on pelkästään maksettavaksi määrättyjen hyvitysten määrä. Jos valituslupa heltiää, siellä ei siis tulla enää ottamaan kantaa esimerkiksi oikeudenkäyntikuluihin, syyllisyyteen tai vastaavaan, vaan ainoastaan siihen, ovatko MAO:n linjaamat 50e/sarjan jakso ja 100e/elokuva ne summat, joita samankaltaisissa keisseissä tullaan jatkossakin määräämään. Toisin sanoen kantaja yrittää edelleen saada läpi sitä, että hyvitykset määrättäisiin jakelulisenssin hinnan mukaan. Flint kun tosiaan tuomittiin maksamaan yhteensä vain 600 euron hyvitykset, vaikka päähuomion asiassa ovatkin vieneet nuo oikeudenkäyntikulut.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Kyllä Muroa luetaan!:)

  Tämmöinen vinkki tuli ja koska nämä ovat julkista tietoa, niin voin pyynnöstä laittaa esille.

  Vantaan Sanomat on kirjoittanut 3.5.2016 VS selvitti: Koulurauhaa kauppaa nyt tuomittu talousrikollinen http://www.vantaansanomat.fi/artikk...urauhaa-kauppaa-nyt-tuomittu-talousrikollinen

  PRH:n julkaiseman Tavaramerkkilehden 13.11.2015, nro 21 s.13 mukaan http://epalvelut.prh.fi/gazette/2015/gazette_2015_21.pdf, K R KUSTANNUS OY on hakenut tavaramerkkiä Asianajotoimisto Hedman Partners Oy asiamiehenään.

  Että semmoista yhteistyötä.
   
 18. jon bon joni

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  27
  -
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2017
 19. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 222
  No nyt kun on tätä ei ole suljettu, niin pidä tämä? Kai täällä jokainen saa lainata ja olla mitä mieltä tahansa, mutta jos se tehdään miljoonan eri nimimerkin takaa, niin sitten kyse on jo trollaamisesta. Ja kaiketi myös palstan sääntöjen vastaista.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 20. liksdendo

  Rekisteröitynyt:
  25.01.2017
  Viestejä:
  1
  Silmät ristissä lukenu pari päivää täältä ja kaikkialta mitä kannattais tehä. Toinen kirje pätkähti postilaatikkoon. Nyt on pakko kysyä kun ei tunnu omiin mietteisiin löytyvän vastausta,
  Suurin pelko persiissähän on se että HP vie asian eteenpäin. Haluttaisi vielä odottaa ja seurata miten tämä juttu etenee. Niin onko tiedossa jotain kolmatta yhteydenottoa HPn taholta? Tai onko tuon toisen kirjeen ja oikeuden välissä vielä joku "pakokeino"?
  Ei haluttaisi alistua, mutta ei tämä asian stressaaminenkaan mukavaa ole.
  Kiitän jos jollaki on jotain vastata
   
 21. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  331

  Aina on aikaa vastata.

  Homma on nyt niin, että opetus ja kulttuuriministeriö on pitämässä tästä aiheesta kokousta ministeriöiden ja asianosaisten ( viranomaisten ) kesken parin - kolmen viikon päästä.

  Markkinaoikeus menee varmasti syyniin ja mitä tapahtuu olemassa oleville kirjeille, voi olla että nämä KUIHTUVAT KASAAN ja tekijänoikeustrollien toiminta lopetaan Suomessa ministeriö tasolta!!

  Tiedämme tarkemmin julkisuuteen annettavista tiedoista ehkä noin 3-4 viikon kuluessa lisää!

  1. Älä ole murehdi asiaa enempää.

  2. Älä ole yhteydessä kirjeen lähettäjään.

  Jatka näillä nyt aluksi kunnes tulee lisätietoja julkisuuteen. :)
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 22. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Hesarin artikkelissa mainittiin taannoin seuraavat luvut: Kirjeitä on lähetetty n. 60 000 kappaletta ja yhden bisnestä pyörittävän henkilön mukaan "päämies on tyytyväinen jos 30% maksaa". Maksuhalukkuus lienee kaikilla toimijoilla suunnilleen sama, mikä tarkoittaisi sitä, että maksamatta jättäneitä on useampi kymmenen tuhatta.

  Haasteen näistä kymmenistä tuhansista on saanut maksimissaan 30 henkeä. Ja tuo on tosiaan se maksimi, laitoin hiukan ylimääräistä jos uusia haasteita on sattumalta lähetelty lähipäivinä.

  Näitä lukuja kannattaa puntaroida hetken aikaa ihan rauhassa. Totta kai asiassa on muuttujia, mutta joka tapauksessa itse en kykene näkemään tilannetta, jossa näillä tiedoilla olisi järkevää tehdä yhtään mitään. Edes murehtia itsekseen. Bisneksen ydin eivät ole oikeudenkäynnit, vaan vapaaehtoiset maksajat. Haasteita lähetellään niille epäonniselle n. 0,001 prosentille siksi, että laajasti uutisoidut oikeudenkäynnit tuovat lisää vapaaehtoisia maksajia.

  Vaan itsepä jokainen päätöksensä tekee. Vastauksena kysymykseen: Hedman Partners ei ole tainnut lähetellä enää kolmatta kirjettä, vaan yhden tai kahden kirjeen jälkeen homman voi yleensä unohtaa. Tietysti jos jossakin vaiheessa sattuu jokin uusi trolleille otollinen ratkaisu markkinaoikeudesta tulemaan, saatetaan "vanhoja" kirjeen saaneita muistutella vielä kerran, että nyt hei ehtisi ja todellakin kannattaisi maksaa vielä tai voi käydä näin. Homman voi sopia Hedman Partnersin kanssa koska tahansa, eri asia sitten on minkälaisiin ehtoihin nämä suostuvat. Eli jos nyt se teoriassa mahdollinen pahin skenaario tapahtuisi ja haaste markkinaoikeuteen tulisi, voitaisiin asia kaikella todennäköisyydellä siinä vaiheessa vielä sopia parilla tonnilla ennen oikeudenkäyntiä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 23. IcedForce

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  115
  Mielenkiintoinen huomio. Saksassa Bundesdruckerei yrityksellä on ihan globaalisti tunnettu D-TRUST aikaleimajärjestelmä, jota ainakin saksassa käytetään usein datan osittaisessa validoinnissa. Erikoista asiasta tekee se, ettei Texcipion ainakaan julkisesti kerro käyttävänsä kyseistä järjestelmää vaan jotain määrittelemätöntä "Saksan hallituksen myöntämää aikaleimaa". Tosin tällä ei kyllä ole mitään merkistystä, koska alkuperäistä dataa ei kukaan ulkopuolinen ole koskaan nähnyt ja voinut varmistaa edes tuota aikaleimaa.

  Vähän sama kun sanoisin, että minulla on Suomen hallituksen jäsenen allekirjoittama paperi, jonka mukaan puhun aina totta. Tässä anonymisoitu ote siitä todisteeksi:

  Tätä paperia en voi kenellekkään tosin näyttää, koska se on kassakaapissa haudattuna 5m syvyyteen paikkaan, jota en kerro ja johon minulla ei ole pääsyä. Myöskin kaverini, joka on hitsaaja, voi todistaa, että tämä paperi on oikeudessa pitävä todiste, koska on liitto aktiivi.

  Kukaan ei voi todistaa, etteikö minulla kyseistä paperia olisi, olenhan minä siitä otteen julkaissut ja liitto aktiivi myös todistaa paperin olemassa olon, joten sen on oltava olemassa ja sen on oltava oikea, koska minä niin sanon.
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  901
  kunhan et ole yhteydessä ja somessa hehkuta latauksista tai hpees niin olet turvassa jos et oikeasti jakanut tonni tolkulla syytettyä teosta.

  E: ihmetyttää ku itelle tullu 1 kirje 3kk sit, sen jälkeen ei ole tullut toista kirjettä, ei se joni vissii tykkää must, oonks liian huonoo seuraa sille vai mikä mättää?? syyttelee jaoista joita ei tapahtunut....
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 25. Monse88

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2016
  Viestejä:
  19
  Missään nimessä en suosittele maksamaan, mutta oman mielenrauhan kannalta voi pohtia seuraavia asioita:
  Onko jakoa tapahtunut OIKEASTI merkittäviä määriä pitkällä ajan jaksolla?
  Menitkö ottamaan yhteyttä?
  Oletko taloudellisesti niin hyvässä asemassa että sinut olisi järkevä haastaa oikeuteen?
  Oletko mölynnyt julkisesti somessa omalla nimellä asiasta?

  Jos vastaus on kaikkiin kyllä niin kyllä olisin itsekkin huolissaan, mutta jos ei niin en usko että olet ainakaan kovin kärkipäässä lähdössä oikeuteen. Niinkuin täällä on sanottu niin MAO:on on mennyt muutamia tapauksia ja uskon että nämä on hyvin hyvin huolella valittuja keissejä. Vaikka saattaisi huolettaakkin jos jako on oikeasti tapahtunut niin jos ei itse törttöile niin uskon 99,9% varmuudella että edelleen olet vain yksi nimi kymmenien tuhansien muiden joukossa.

  Pakokeinosta en tiedä mutta jos on oikeasti syyllinen ja haaste tulee ilman että törttöilee itse (epätodennäköistä) niin tässä vaiheessa itse ehkä myöntäisin teon ja suostuisin maksamaan 50€/jakso ja 100€/elokuva, minkä MAO onkin jo linjannut, sitä ei ilmeisesti kukaan tiedä mitä muita kuluja tähän päälle voi tulla mutta uskon että se on hyvin kaukana tuosta 50ke mikä Flintille jäi maksettavaksi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti