Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Monse88

  Rekisteröitynyt:
  15.10.2016
  Viestejä:
  19
  Pitäisikö tuosta nyt äkkiseltään tehdä päätelmä että sekä MAO että operaattori on toiminut väärin määrätessään luovuttamaan henkilötiedot?
   
 2. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  201
  Vieläköhän MAO ottaa luovutettuihin IP-osoitteisiin liittyviä oikeusjuttuja käsittelyyn? Jos vastaus olisi "ei" niin silloinhan tämä asia alkaisi olla hyvin pitkälti käsitelty ja trollit menettäisivät vipuvartensa. Tuon kysymyksen olisi tosin hyvä tulla ehkä joltain virallisemmalta taholta.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Äh. Jotenkin näin pessimistinä tuntuu siltä, että parhaassakin tapauksessa massaluovutukset loppuvat, mutta jo luovutetut IP:t ovat täysin haastekelpoisia. Onhan ne jo sentään luovutettu, vaikkakin virheellisin perustein. MAO on osoittanut olevansa täysin ammattitaidoton paskalaitos ja vaikka siellä nyt onkin jännää housussa niin eiköhän sieltä vielä muutamat oikeudenkäynnit saada. Toivottavasti trollit haastavat jonkun, joka lyö kunnolla lättyyn.
   
 5. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  901
  kokeile :) sano jonille että "sori kun jaoin mutta en tule penniäkäön maksamaan mutta jaan sunkin puolesta vaikka black sailsia", eiköhän siinä ole jo jonille juttu maoon vietäväks lmao
   
 6. Griffin

  Rekisteröitynyt:
  29.11.1999
  Viestejä:
  17 154
  Kadonnuthan ei löydy. Kadonneen päätelaite (puhelin) Saattaa löytyä.

  Tosin koko juttu ei nyt liity tähän keskusteluun oikein mitenkään.

  Joka tapauksessa palveluntarjoajan tulee aina ja ainoastaan tehdä se palvelu, josta sille ASIAKAS maksaa. Jos se kerää tietoja kolmansille osapuolille, niin siihen pitää AINA ja POIKKEUKSETTA suhtautua hyvin kriittisesti ja pistää hommalle stoppi tai lopputuloksena on helposti kaikenlaisia ongelmia.
  Tieto on valtaa ja vallasta on syytä aina pitää kiinni, kun mahdollista, niin tiukkaan, kun mahdollista. Muutoin joka voi hyvinkin hyödyntää tilannetta ja hyödyntääkin, jos sillä esim saa rahaa tai pystyy muutenvain perseilemään urakalla (molemmista on jatkuvasti esimerkkejä).

  Jenkeissähän iso tietokonehuolto jäi kiinni FBI:lle lavertelemisesta palkkiorahojen toivossa. Kaivoivat tiedonpalautussoftalla aineistoa koneista ja tekivät ilmoituksia FBI:lle. Törpöt vain töppäsivät ja homma lopahti onneksi ilmeisesti jossain vaiheessa. Tässä oli hyvä esimerkki, missä tarkoitus oli hyvä (laposta kiinni saaminen), mutta kun alettiin vakoilla täysin 100%:n asiattomasti, niin lopputulos oli huono.

  Yksityisyyden suojaan. mm siihen, että henkilöön liittyviä tietoja ei luovuteta kellekään, kuin oikein raskaissa tapauksissa tulee pitää aina kiinni. Tietojen keräämisessä on viranomaisten taholta päästetty ote pahasti lipsumaan ja kuten MAO:n toimintakin osoittaa, niin vaikka siellä PITÄISI olla asiantuntemusta, niin selvästikään ei ole ja kusetus on nyt onnistunut. Tälläinen nakertaa erittäin pahasti kaikkien luottamusta oikeuslaitokseen ja valtion toimintaan.

  Nykyisen löperön toiminnan takia jopa käyttöjärjestelmät lähettävät ihan mitä sattuu maailmalle. mm. tuossa olisi huomattavan tiukennuksen paikka.

  Kyllähän puhelimen, älytv:n, käyttiksen ym valmistajillekin olisi syytä pistää kunnon sakot, jos laite vakoilee asiattomasti tai jos tietoja vuotaa kolmansille osapuolille tms tietoturvaongelmia..
  Sakot pitäisivät olla niin ankaria, jotta firman koosta riippumatta sakko olisi tuntuva, jolloin sillä olisi oikeasti vaikutusta.

  Viranomaisten olisi esim syytä pyytää välillä valmistajilta tiedot kaikesta, mitä lähetetään, perusteluineen (Selkeästi, mikä ohjelmiston osa, mitä lähettää, miksi ja onko käyttäjää mahdollisesti yksilöivää tietoa tai tietoa, joka on mahdollisesti hyvin haitallista vuotaessaan (esim tunnistetietoja, joita voidaan hyödyntää muuallakin, henkilökohtaisia tietoja ym)). Kyseiset tiedot tietojen keräämisestä pitäisi sitten olla ihan julkisesti katsottavissa ja jos niistä poiketaan, niin rangaistuksen tulisi olla täysin selviö. Lisäksi tulisi ilmoittaa, jaetaanko kyseisiä tietoja muille firmoille ym. ja jos jaetaan, niin onko jaettavat tiedot anonymisoitu.

  Saa nähdä, milloin joku vastaava kiristysperseily saadaan aikaan esim käyttiksen kautta hankituilla tiedoilla. Nykymenolla tietojen kerääminen kiihtyy senverran huimaa tahtia, että siihen mennään tällämenolla vielä ihan varmasti.

  Itseasiassa muuten kuulemma esim ilmaista viruskilleriä tarpeeksi aktivoimalla tarpeeksi saa ulkomailta lakimiehiltä sitten sähköpostia, jos käyttää aktivointiin samaa osoitetta.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 7. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 823
  Teleoperaattori voisi halutessaan luovuttaa Markkinaoikeuden määräämät ip-tiedot vaikka paperille printattuina ja CAPTCHA-kuvavarmennus aakkos- ja numerogenaraattorin läpi vetäistynä. Lajittelisi tiedot vielä random-järjestykseen.

  Saisi ainakin Joni Hatanmaa ja Tommi Haaja siinä ajankulua kun niitä manuaalisesti kävisivät läpi ja kenties näpyttelisivät koneelle. :cool:
   
 8. Yliammuntaako

  Rekisteröitynyt:
  22.01.2017
  Viestejä:
  23
  Ongelmahan tuossa on sitten että ihmiset ovat eriarvoisessa asemassa. Jos tasapuolisuuden halutaan oikeudellisesti toteutuvan myös nuo aiemmin haastetut ip-osoitteet tulee hylätä laittomina takautuvasti.
   
 9. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
  Henkilötietolaki sanoo tietty myös, että:

  Tiedon korjaaminen
  Rekisterinpitäjän on ilman aiheetonta viivytystä oma-aloitteisesti tai rekisteröidyn vaatimuksesta oikaistava, poistettava tai täydennettävä rekisterissä oleva, käsittelyn tarkoituksen kannalta virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai vanhentunut henkilötieto. Rekisterinpitäjän on myös estettävä tällaisen tiedon leviäminen, jos tieto voi vaarantaa rekisteröidyn yksityisyyden suojaa tai hänen oikeuksiaan.
   
 10. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
  Elisa ja OP selvittelee tilannetta. Ilmaisin, että sevitysaikaa tämä viikko ja tilit pois.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 11. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Missä se sellanen ukko on joka kierii lattialla ja meinaa tukehtua tässä näppiksellä? Sun pitäisi hieman viilailla tuota formulaasi, nyt tuntuu siltä ettei se ihan oikeaa tulosta anna. Jotain toki tosta analyysistäsi itsestäni tunnistan, eli kompetenssia on, koska itselle kirje(oikeastaan jo kolmas). Siinäkin oikeassa, että ihan sinne yliopistotasolle ei olla päästy, käsittääkseni kuitenkin myös pääkoppa kohtuullisen toimiva. Kenties elämänkokemuksen mukanaan tuomaa.
  Mitä sitten tulee siihen että täällä paljastelisi korttejaan, niin kokolailla hankalaahan se lienee. Vaikka me nyt tässä nikeillä keskustellaan, niin nykyisenä tietotekniikka-aikana kokolailla helppoa yhdistellä henkilöllisyyksiä, jos vaan tarpeeksi dataa saa toisesta selville. Siksi tässäkin ketjussa hieman hankalaa tämä kirjoittelu.
  Itse olen mielestäni yrittänyt pysytellä päsääntöisesti asiassa, eli tässä omassa tapauksessani. Sitä vastoin täällä iso kasa on taas parantamassa internetiä ja maailmaa ja postaukset vilisee saksan strippiklubit, sun muut pornoluolat. Vaikka toki tämä ns. trollibisnes on osa tätä haaraa, niin meitä "sain kirjeen, mitä nyt tekisin", on tässä ketjussa aika monta ja heille, tahi meille, nämä postaukset taitavat olla enempikin tätä täällä kovastikin vastustettua trollausta.

  Että taas sitten päivitetään tätä omasta mielestäni alkuperäistä aihetta, niin kolmas kirje adultialta tosiasia. Täysin sama sisältö kuin toisessakin. En maksa vieläkään, en ota yhteyttä vieläkään.
   
 12. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
  Sain kirjeen ja otin yhteyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 13. meneelujaa

  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Viestejä:
  97
  Kun ei itselleni ihan oikeasti ole selvää, niin onko nyt niin, että ainoat jotka tässä ketjussa spämmäävät, ovat juuri näitä trolleja ja heillä tarkoitetaan juuri näitä jotka viestissään pohtivat maksamisen mielekkyyttä. Tahi sitten heitä jotka tähän ketjuun tuovat muutakin faktaa kuin sen, ettei kannata maksaa koska kukaan ei mahda mitään tjms.?
   
 14. NiceMan

  Rekisteröitynyt:
  13.09.2003
  Viestejä:
  1 660
  Sivulla yritin Jaa Fb mutta minulla se ei tee mitään...
  Toimiiko muilla vain onko vain minun selaimessa vika...
   
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  901
  mitä sanoit?
   
 16. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
  Toivottavasti ei tosiaan tässä nimimerkki toteudu, eli oon levynä stressin takia. Silloin ainakin tulee asiasta otsikointia siihen malliin, että vaikuttaa jotain ainakin ja saavat ansionsa mukaan, kun aiheuttavat kärsimystä ihmisille.


  Pahoittelut jatkuvasta postailusta, mutta menikö Grim_Reaperin huipuhyvä setti sille Ylen toimittajalle, joka kyseli S24-foorumilla
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 17. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
  Kirjoitin et no deal, ei toimi näin homma. Katotaan miten etenee.
   
  Viimeksi muokattu: 25.01.2017
 18. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Jotakin siinä on, en osaa tarkemmin sanoa, mutta kopio tuo Grim_Reaperin alkuperäinen täältä. https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718168684/
   
 19. Proc Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  Tässä tapauksessa en tarkoittanut tekijänoikeustrolleja, vaan näitä viimeaikaisia "rekisteröi nimimerkki ja äkkiä parikymmentä roskaviestiä ulos ennenkuin mode huomaa"-tapauksia. Tähän ketjuun ilmestyy paljon uusia nimimerkkejä ihan oikealla asialla, paljon Googlen ansiosta. Pitää vaan yrittää erotella mädät omenat joukosta.

  ps. Oli kyllä hieno tuo @Grim_Reaper postaus, tunnustusta täältäkin.
   
 20. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  901
  jos et mennyt selittää mitään avoimest wlanist tai "kyl mä latasin mut en jakanu" nii tuski ne ikinä sua maoon haastaakaan... ja ainahan voit sanoa että et lähettänyt sitä sähköpostia :D
   
 21. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
 22. john^^

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2003
  Viestejä:
  331
  Laitoin menemään viestiä..

  Korjasin reverseDNS:ssään suomalaisia osoitteita sekä oikeelliset allekirjoitukset omissa nimissä.

  Toivottavasti tämä asia otetaan vakavasti ministeriöissä ja tämä tutkitaan.

  FYI @Dame Edna @Grim_Reaper @Hasturinpoika

  [​IMG]
   
 23. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
  Miks maininta avoin WLAN siis olisi artikkeli, johon tarttuisivat?
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Hyvä, kiitos john^^!:) Kyllä tämän on nyt pakko edetä, kun menee niin monelta taholta monelle taholle viestiä eteenpäin.
   
 25. levyksporukkaa

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
  Viestejä:
  25
  Ei mitään. Kone jumii tai pää...
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2017
 26. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 486
  Se on varmasti parempi, että Grim_Reaper laittaa itse, niin sitten on toimittajankin hyvä kysellä lisätietoja. Täällä on tosiaan moni ollut MOT:iin yhteyksissä, mutta vielä ei ole ollut toivottavaa tulosta. Näyttää tuo Virpi olevan "Toimittaja, nyt, aina. Yle. A-studio. Päivänpolttavia kertomuksia taloudesta, ihmisestä ja yhteiskunnasta.", niin ehdottomasti kannattaa laittaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti