Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Kouvolan poliisille on tipahdellut vastaavanlaisia ilmoituksia uhkauskirjeistä loppuvuodesta lähtien. Vanhemman konstaapelin Risto Hentun mukaan kaikissa ilmoituksissa on kyse saman helsinkiläisen lakiasiaintoimiston lähettämästä kirjeestä.

  Hentun mukaan 900 euron vaatimusta ei kannata maksaa. Poliisi kirjaa ylös hyvityslaskuista tehdyt ilmoitukset ja neuvoo ottamaan yhteyttä laskun lähettäjään.

  — Mikäli lasku on aiheeton eli elokuvia tai tv-sarjoja tai vastaavia ei ole laittomasti jaettu, niistä kannattaa reklamoida laskun lähettäjää.

  Reklamaatiossa on Hentun mukaan syytä perustella, ettei ole jakanut materiaalia väitetyn mukaisesti ja ettei aio maksaa laskua.
   
 2. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 104
  Cydrex tuolla jo mietiskeli samaa. Tietenkin jos porukkaa enemmän irtisanoo vakuutuksiaan ja syyksi laittaa tämän Hedman Partners -kytköksen, niin kyllähän se merkille pannaan.

  _____

  Asiasta kolmanteen. Kun te olette täällä niin taitavia noiden tietokonejuttujen kanssa, niin semmoinen toivomus olisi, että tekisitte posterin, jossa olisi nämä pääjehut ja nimet, niin voisi sitä jakaa. Tuolla sivuillani on "Menetetty maa" http://www.ritvapuolakka.fi/412180148 jossa kolme ässää ovat, niin jotakin tuon tyyppistä tai jotakin joka kuvaa tätä trollimeininkiä. Sekin on aika hyvä "Sinulle on postia" Jonin kuvineen. Ihan mitä vaan, josta jo näkisi yhdellä silmäyksellä tämän kupletin juonen.

  Voisi olla esim. kartta, josta näkee mistä tätä trollihommaa pyöritetään pohjana ja Suomessa sitten olisi näiden Hedman Partnersien, Adultian ja TOT-Viljakaisen kuvat.. Tai ihan mitä vaan keksitte. Ylilaudan pojat ainakin ovat varmasti käteviä näissä.
   
 3. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 490
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017
 4. Voiko asiaa enää selvemmin kertoa? Poliisi kehottaa olemaan maksamatta laskua. Josko nyt kaikki ihmettelijät viimein ymmärtäisi asian laidan. Ihmetystä silti nostattaa miten poliiisi on niin kädetön tämän edessä. Voisivat vähän tutkia hedareiden toimia, voisi puntti alkaa tutista siellä päässä ja eduskunta voisi tehdä myös tämän asian eteen.
   
 5. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Mikäli aiemmin lehtijutut aiheesta ovat olleet kirjeitä lähettäviä tahoja suosivia, nyt ollaan aika toisessa ääripäässä. Kenellekään tuskin on epäselvää, kuka tämä "luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja" on.

  Edit: DrVatanen ehtikin jo.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 104
  Tämä on erittäin hyvä "Uhkauskirjeissä vaaditaan kirjeen saajalta rahaa hyvitykseksi siitä, että hän on levittänyt elokuvia laittomasti. Poliisin mukaan rahaa ei pidä maksaa."

  Vaikka poliisi ei tähän suoranaisesti voikaan puuttua, se median avulla antaa ohjeistusta. Hyvä Suomen Poliisi!
   
 7. loopster

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2002
  Viestejä:
  545
  Hesarin juttuihin ja EU tuomioistuimen joulukuisen päätöksen pohjalta voisi sanoa, että kukaan poliitikko tai ministeriön edustaja ei halua nimeänsä liattavan tässä kokonaisuudessa.
  Britanniaa ja Ruotsia koskevassa päätöksessä EUT totesi molempien maiden lainsäädännön rikkovan EU:n perussopimusta ja perusoikeuksia.


  Loppu tekstistä kohdistuu täysin voimassa olevaan tietoliikennekaareen ja ip sekä tunnistetietojen laittomaan massakeräämiseen.

  Vaikka en ole tämän segmentin asiantuntija, niin voin sanoa että yli 20 vuotta olen työelämässä saanut/joutunut toimimaan eri tasoilla yhden ministeriön työryhmissä, paikalliseen ja EU-lainsäädäntöön liityvissä prosesseissa, palkanmaksajani edustajana.
  Prosesseista ei ole mitään hyvää sanottavaa.

  MAO:n tulisi huomioida EU-tuomioistuimen ennakkoratkaisut ja perusoikeuskirja jo ennen prosessin alkamista. Tosin ovat ilmeisesti seniilejä ja pihalla kuin lumiukot.

  Ja sitten siiihen oikeudelliseen puoleen, pari lainausta lainlaatijan EU-manuaalista

  "Vilpittömän yhteistyön periaatteen mukaan jäsenvaltion on täytettävä kaikki EU:n perussopimuksista ja niiden nojalla annetuista EU-säädöksistä johtuvat velvoitteet. Jäsenvaltion tulee toteuttaa tarvittavat kansalliset toimenpiteet EU-säädösten täytäntöönpanemiseksi. Lisäksi jäsenvaltion on pidättäydyttävä sellaisista toimenpiteistä, jotka voisivat vaarantaa EU:n tavoitteiden toteutumisen. 1 EU:n perussopimusten ja EU-säädösten tulkinnassa tulee ottaa huomioon EU-oikeuden monikielisyys. Kaikkien jäsenvaltioiden viralliset kielet ovat yhtä todistusvoimaisia. 2 Tulkintatilanteessa on verrattava eri kieliversioita toisiinsa. Jos eri kieliversiot jossakin tapauksessa näyttäisivät johtavan eri tuloksiin, joudutaan punnitsemaan eri näkökohtia ja periaatteita. Painava tulkintaohje on lainsäätäjän tarkoitus, mutta myös esimerkiksi yksityisen tahon oikeusturvasta huolehtiminen saattaa vaikuttaa tulkintaan."


  "EU:n tuomioistuimen oikeuskäytäntöä tulee seurata kussakin ministeriössä sen toimialaan kuuluvien asioiden osalta. Seurantavelvollisuus koskee tapauksia, joissa kyse on suoraan Suomen lainsäädännöstä, mutta myös muita tapauksia. Kun kyseessä on Suomen lainsäädäntöön verrattavissa olevan toisen jäsenvaltion lainsäädännön arviointi, ministeriössä tulee harkita, onko tuomioistuimen antamalla tulkinnalla yleisempää merkitystä ja tarkoittaako tulkinta mahdollisesti ristiriitaa myös Suomen lainsäädännön ja EU-oikeuden välillä. Ristiriidan ilmetessä kansalliseen lainsäädäntöön on tehtävä tarvittavat muutokset."


  Olihan typoja ja varmaan löytyy vieläkin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  jees pidetään tarpeeksi meteliä niin alkaa asialle jotain tapahtumaan :) alkaa jo trollia kuumottamaan varmaan. eiköhän kohta isketä asialle stoppi maostakin.
   
 9. zizler

  Rekisteröitynyt:
  13.11.2016
  Viestejä:
  29
  Taannoin oli juttua täällä että Joni Hatanmaan "valvonta" levittää lapsipornoa Bittorrent verkossa jos en ihan väärin muista. Niin oliko tämä lapo juttu ihan varmaa vai spekulointia enemmän? Ja jos on totta niin onko tästä kukaan ilmoittanut poliiseille?
   
 10. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  326
  Kyllä se ihan totta oli, mutta tossa tapauksessa voi tietty olla niinkin, että se sisältö on jotain ihan muuta. Tietty voi vain arvailla, onko lähtenyt kirjeitä noista ja jos on niin minkälaisia.
   
 11. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  joni ei ole levittänyt mitään, se on se saksassa oleva torrenttien valvonta firma....
   
 12. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Eihän meidän tarvitse arvailla mitä sisältö on ollut. Jos jollain on näyttöä tuosta epäillystä lapon levittämisestä, niin eikun KRP:lle, joka hoitaa asiasta ilmoituksen Saksan päähän. Kansainvälisiä lapo rinkejä tutkintaan yhteistyönä eri maiden viranomaisten välillä ja suomessa KRP hoitaa yhteydenpidon muiden maiden viranomaisiin.
   
  Viimeksi muokattu: 21.01.2017
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 104
  Laitoin muuten sille tyypille, jolla on tuttuja krp:ssä, että jos tarvitsee niin meidän asiantuntijoilta saa varmasti apuja, kun ovat näitä tutkineet.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 104
  Tässä lauantaipäivän ratoksi laitoin kuitenkin sinne markkinaoikeuteenkin selvityspyyntöä, kun minua siihen oikeusministeriöstä ohjeistettiin. Laitoin sen kopiona myös kaikille asianosaisille, niin eivät voi sanoa, etteivätkö olisi tietoisia asiasta. Nyt näytti vastaanottokuittauskin tulleen eli perille on mennyt.


  "Markkinaoikeudelle

  RP
  Ritva Puolakka

  la 21.1.2017 16:00

  Vastaanottaja:
  [email protected]
  Kopio:
  Kumpula Elisa (MAO) ([email protected]);
  [email protected];
  OM Sisäinen tarkastus ([email protected]);
  Manninen Sami (OM) ([email protected]);
  Maunu Tarmo (OM) ([email protected]);
  [email protected];
  [email protected];
  [email protected];
  Tarkka Anna-Stiina (OM) ([email protected]);
  [email protected]


  Markkinaoikeudelle


  Oheiseen kansliapäällikkö Elisa Kumpulan päätökseen viitaten "Teillä on oikeus saattaa asia markkinaoikeuden ratkaistavaksi viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (1999/621) 14 §:n 3 momentin 2 kohdan mukaisesti. Voitte ilmoittaa esim. sähköpostitse ([email protected]), haluatteko asian siirrettäväksi viranomaisen (markkinaoikeuden) ratkaistavaksi. Mahdollisesta jatkokäsittelystä markkinaoikeudessa ei peritä maksua." pyydän markkinaoikeutta:


  1. Toimittamaan minulle päätöksen nro 472/16, dnro 2016/232 liitteenä oleva Excel-tiedosto alkuperäisenä (ei PDF-muodossa) ja sensuroimattomana kokonaisuudessaan. Perusteluina esitän, että vain alkuperäisen tiedoston perusteella voi tarkastella onko yksittäisten IP-osoitteiden kohdalla tekijänoikeuden loukkauksen merkittävyyskynnys ylittynyt. Samoin IP-osoitteiden tulee näkyä, jotta voidaan selvittää, onko Excel-taulukossa samoja IP-osoitteita.

  Pyydän näitä yksityishenkilönä, enkä ole semmoisessa asemassa (operaattori), että minulla olisi minkäänlaista mahdollisuutta selvittää näiden IP-osoitteiden perusteella ihmisten henkilötietoja, joten IP-osoitteiden salaamiselle ei ole mitään perustetta.


  2. Selvittämään miten olette näiden tuhansien IP-osoitteiden kohdalla yksitellen selvittäneet, että ne ovat oikein. Alla olevissa viesteissä oikeusministerille ja oikeusministeriöön olen tarkemmin perustellut aiheellisen huoleni siihen, että tämmöistä selvitystyötä ei markkinaoikeudessa olisi tehty, ennen kuin tietojenluovutusmääräys on annettu operaattorille henkilötietojen luovuttamiseksi eteenpäin.

  Tässä on syytä epäillä, että markkinaoikeus on toiminut leväperäisesti, eikä ole vaatinut tietojenluovutusta hakeneelta vahvoja todisteita siitä, että kyseisen yksittäisen IP-osoitteen haltija olisi syyllistynyt vakavaan rikokseen tms., jonka takia tietojenluovutusmääräys olisi voitu antaa. Markkinaoikeudessa on käsitelty näitä asioita massahakemuksena sekä annettu päätös massapäätöksenä. Tämä ei missään nimessä ole oikein suomalaisten yksityisyyden suojan kunnioittamiseksi, joka markkinaoikeudessa on unohdettu täysin.

  Näin ollen pyydän, että markkinaoikeus ottaa tämän asian käsiteltäväkseen.


  Kunnioittavasti,

  Vantaalla, 21.1.2017

  Ritva Puolakka
  ..."
   
 15. nuuskamuikku

  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Viestejä:
  30
  Daamille pitäisi masinoida kyllä jokin kansalaisaktivismitunnustus.
   
 16. ziltoid

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2007
  Viestejä:
  554


  Jaahas täällähän hakataan jo viimeisiä nauloja Jonin ja muiden kumppaneiden arkkuihin. :kippis:
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 104
  Hehheh..:D Nämä ovat parhaita tunnustuksia. Olen huomannut, että parhaiten voi vaikuttaa yksittäisenä kansalaisena. Voit kirjoittaa lain puitteissa mitä haluat ja kenelle haluat, eikä tarvitse kysellä keneltäkään lupaa. Lisäksi kun muistaa, että nämä poliittiset päättäjät ja virkamiehet ovat meidän palkkalistoilla verorahoillamme, niin he ovat vastuussa tekemisitään meille, työnantajilleen.
   
 18. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Loistavaa Edna :) Pakko tunnustaa, että odotan aina mielenkiinnolla sinun kirjoituksia :D
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 104
  Sitten kyllä kilistellään kunnolla, kun nähdään tuloksia.:kippis:
   
 20. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  Samaa mieltä :)
   
 21. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  5 104
  Mahtava homma, minähän käytän vaan niitä oikeuksia, joita meillä veronmaksajina on. :D
   
 22. Nomber

  Rekisteröitynyt:
  15.07.2002
  Viestejä:
  4 910
  Kuinka vanhoista jutuista näitä kirjeitä on tullut?
   
 23. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Ilmeisesti näitä tulee ihan muutaman kuukauden vanhoista väitetyistä loukkauksista aina lähemmäs puoleentoista vuoteen asti. Trollien intressien on mukaista on pitkittää kirjeen lähettämistä varsinkin ei-niin-helpoissa tapauksissa, koska tietyn ajan jälkeen kirjeensaaja ei pysty enää tarkistamaan operaattorilta onko IP todella väitetyn loukkauksen hetkellä kuulunut hänelle.
   
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  904
  itelle tuli yli vuosi sitten tapahtuneesta jaosta (jakoa ei edes tapahtunut).
  eka ja ainut tähän mennessa saamani kirje tuli 2.5kk+ sitten, liekkö hukkunut postissa muut kirjeet :D tai sitten ei rahkeet riittänyt toiseen kirjeeseen.
   
 25. ishiguro

  Rekisteröitynyt:
  10.01.2017
  Viestejä:
  208
  Ei ole juurikaan mahdollista, että kirje tulisi muutaman kuukauden, siis 3 kk, sisällä väitetystä lataamisesta. Eri käsittelyvaiheissa menee yhteensä enemmän aikaa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti