Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tässä on tosiaan kaksi eri mielipidettä, olla hiljaa tai kiistää, se on jokaisen omasta harkinnasta kiinni. Tuolla Oikeus ja kohtuus - kaikessa ... on mielestäni hyvä kirjevastausmalli. Ja tosiaan kun sen lähettää, tulevaan vastausviestiin ei tarvitse antaa enää mitään lisätietoja. Se on sitten HP:n ja kumppaneiden asia alkaa niitä lisätodisteita etsimään väitteidensä tueksi. http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-3-3.html
   
 2. taunus

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2005
  Viestejä:
  13
  Luotat kovasti MAO:n toimintaan. Minä en. Nähtäväksi jää, kuinka MAO vetää tulevaisuudessa linjansa esim. sinkkutalouksien kohdalla (joita on kirjeen saajissa varmasti julmetun paljon). Eli kysymys on siitä, kuinka paljon nämä HP:n huijarit tarvitsevat lataamisen puolesta puhuvia todisteita (todennäköisyyksiä) saadakseen MAO:n vakuuttuneeksi omista paskapuheistaan. Ymmärtääkseni oikeus joutuu usein tekemään punnintaa sen puitteissa, mikä on enemmän todennäköistä kuin epätodennäköistä.

  Sori, että ajattelen ääneen. En ole juristi enkä poliisi. Minusta tämä koko kuvio on erittäin mielenkiintoinen. Toivon sydämeni pohjasta, että mahdollisimman harva joutuu maksumieheksi tai -naiseksi näin härskissä ajoajojahdissa. Mehän olemme nähneet siitä vasta hiukan pintaa.
   
 3. parasemic

  Rekisteröitynyt:
  22.02.2010
  Viestejä:
  200
  Jeesus kristus ootko ajatellu jos välillä vaikka jättäisit vaan vastaamatta jos olet noin vammainen?
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Jaa, teillä on muitakin bisneksiä kirjetrollauksen lisäksi.. Taidan olla melko piikki teidän lihassa ja lisää tulee. Laittakaapa pojat haaste tulemaan, niin sitten se lysti vasta alkaa. Ei ole semmoista instanssia, jonne en valittaisi ja julkisuuteen laittaisi. Nytkin olen jo 9 kk kerännyt aineistoa ja kunnian kukko ei teille laula. Vähän aikaa vielä leikitte, mutta samoin tulee käymään kuin amerikan pojille.

  Hyvä, että muistutat minkälaisia ihmisiä te olette. Elätte tavallisen kansan pahoinvoinnista ja kehtaatte vielä ilkkua. Kysyn vaan, ketkä niitä elättejä ja rikollisia ovatkaan?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.12.2016
 5. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  wareta sä vaan joni hatamaan kuvia, 1kk sit kirjeen lähetitte että olisin jakanut jotain paskaa jota en todellakaan ole jakanut eikä maon kutsua ole näkynyt :) hukkasitteko toimistolle viedessä vai mitä?
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 17.12.2016
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Nämä on niin huvittavia, luulevat että sama konsti menee läpi täällä kuin MAO:ssa, että keksittyjä juttuja uskotaan. Tampereella en edes ole elämän kuuna päivänä asunut. Viime syksynä kävin yhdessä kokouksessa ja sitä ennen joskus 20 vuotta sitten lasten kanssa Särkänniemessä. On näillä otsaa.. Mutta siis samaa sontaa tulee puhui pää tai perse.:D
   
 7. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 8. PotilasK

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  188
  Tuli tänään ajeltua taas Helsingissä, Turussa ja Tampereella läppäri auki ja etsiskeltyä avoimia verkkoja kun tuli tuo Black Sailsin eka kausi latailtua Vuzella. Nelisensataan suojaamattomaan langattomaan verkkoon tuli otettua yhteys ja näihin taisi lähteä samalla jakoon muutama kilotavu. Eli jos kirje tipahtaa, voin olla syyllinen!
   
 9. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Oletko ikinä miettinyt asiaa siltä kannalta, että siinä vaiheessa kun MAO:ssa ensimmäinen case kaatuu, niin Mao itse joutuu suurennuslasin alle siitä, että millä perusteilla kyseisen IP osoitteen yhteystietojen luovutus on määrätty.
  Onhan heillä nyt oikeasti jonkun asteinen paine tuomita henkilö jonka IP:n ovat jo aiemmassa vaiheessa syylliseksi todenneet.
   
 10. Jiistoner

  Rekisteröitynyt:
  02.07.2013
  Viestejä:
  42
  Kaverille ei ole tullut Adultialta kirjeitä yli kuukauteen. Kesäkuusta lähtien niitä tuli vähintään 2 per kk. Pitäisikö tässä olla huolissaan?
  Kannattaako ite otta yhteyttä Tommiin että lähettilisi lisää kirjeitä vai kannattaako tämä hoita Turren kautta?
   
 11. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Kiitos tästä! En kuitenkaan valitettavasti usko, että kukaan Suomen poliitikoista alkaa tästä asiasta sanomaan yhtään mitään eduskunnan puhujapöntössä. Meillä on niin vahva puoluekuri ja nämä saavat sanoa ainoastaan suunnilleen sitä, mitä ryhmä määrää. Toivon tietenkin, että olen tässä väärässä.

  Tämä on kuitenkin mielestäni oikeaa informaation lisäämistä, että näytetään mitä muualla maailmassa tapahtuu. Voihan olla, että jonkun toimittajan perheeseen tai läheiselle tulee kirje, jolloin sen vasta oikein tiedostaa, kun se kolahtaa omaan nilkkaan.

  Jenkeissä ollaan jo pidemmällä, tuossa vuodelta 2012.
   
 12. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  adultia on semmonen paskapulju että niillä ei ole munaa lähteä maoon.... luultavasti menettivät p2p oikeudet kyseiseen teokseen.. itselle tuli yli kuukausi sitten väitetystä jakamisesta kirje ja ei ole näkynyt toista vielä....
   
 13. Käpytikka

  Rekisteröitynyt:
  28.03.2016
  Viestejä:
  33
  Informaatiota kupletin juonesta pitäisi saada tosiaan levitettyä ja nimenomaan suuriin medioihin. Muro ei tavoita valitettavasti tarpeeksi. Harmittavinta on mielestäni ettei media tutki asian taustoja vaan toimii "lakitoimiston" äänitorvena ja suuri yleisö kuulee vain tämän yksipuolisen "totuuden".

  Ps adultian viimeisin kirje tuli noin 3 kuukautta sitten. Kaikkiaan 4 kirjettä. Kaikki tallessa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.12.2016
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Näin juuri. Nyt pitää kuitenkin käydä informaatiosotaa niillä välineillä, mitä meillä käytettävissä on. Tämä Muro on kuitenkin hyvä kanava, koska tällä langalla on erittäin paljon lukijoita. Lisäksi täällä on semmoista asiantuntemusta, jota tavan tallaajalla ei muuten olisi.

  Tein tuossa mielenkiintoisen huomion (kun ylläpito oli poistanut Avustajan kommentin ja antanut bannia, joka tietenkin fiksusti tehty olikin ja siitä kiitos), niin joka kerta kun olen sanonut IP-osoitteisiin liittyvän asian, niin silloin on tullut vastahyökkäys ad hominem -muodossa. Se ei tietenkään aina haittaa, mutta kun ne ovat täysin keksittyjä ja tuulesta temmattuja asioita, niin niitä ei tietenkään ylläpitokaan voi pitää näkyvillä.

  Elikkä huomiona siis, IP-osoitteet ovat näiden akilleen kantapää. IP-osoite ei yksilöi tekijää ja tätä ei tarpeeksi tule korostettua. Vaikka taloudessa ei olisi kuin yksi jäsen, niin se ei tarkoita sitä, että tämä ihminen olisi täysin erakko ilman mitään kontaktia ympäröivään todellisuuteen.

  Laitan vielä tähän ohjeistuksen tuolta Oikeus ja kohtuus - kaikessa ..., koska tämän kun lukee niin ymmärtää, ettei sinun tehtäväsi ole jahdata mahdollista lataajaa/jakajaa, vaan se on tekijänoikeustrollien tehtävä. http://oikeusjakohtuus.blogspot.fi/2016/01/hedman-partners-kiristyskirjeet-osa-3-3.html


  Kannattaako asianajotoimiston vaatimukseen vastata tai ottaa lainkaan yhteyttä?

  Hedman Partners Oy:n lähettämä kirje ei tule kirjattuna ja on käytännössä roskapostia. Sillä ei ole mitään juridista luonnetta eikä siihen vastaaminen ole mitenkään pakollista tai velvoittavaa. Kirjeeseen ei ole pakko vastata yhtään mitään. Todennäköinen seuraus on, että samasta vaatimuksesta lähetään uusia muistutuksia jossain vaiheessa.

  On myös mahdollista, että vaatimusta tehostetaan antamalla se perintätoimistolle. Tätä ei kuitenkaan pidä pelästyä. Kenenkään luottotiedot eivät mene sen takia, että maksuvaatimuksen esittää perintätoimisto. Hedman Partners Oy:n esittämä vaade ei ole millään tavoin lakisääteisesti suoraan ulosottokelpoinen eikä sitä voi periä pakkokeinoin ilman oikeuden päätöstä.

  Jos vaatimus tulisi jossain vaiheessa perintätoimistolta, silloin se on käytännössä pakko kiistää jotta asiaa ei etene tuomioistuimeen yksipuolisena tuomiona. Kun asian kiistää perintätoimistolle, perintä päättyy siihen ja ainoa vaihtoehto on Hedman Partners Oy:lle viedä asia oikeuteen.

  Jos vaatimus on kuitenkin kiistettävä jossain vaiheessa, ei välttämättä ole haitallista kiistää sitä alunperinkin kirjeen saatuaan. Kiistämiseen riittää käytännössä seuraava viesti sähköpostilla. Sähköpostiin tulee varmasti vastausviesti johon ei tarvitse reagoida mitenkään.


  Koskien asiaanne teoksen luvattomasta jakelusta.

  Kiistän saattaneeni teoksia lainvastaisesti yleisön saataville omistamani internetliittymän kautta. Mikäli mainitsemanne kaltainen oikeudenloukkaus on tapahtunut, kyseisen teon on tehnyt joku muu. Kiistän sekä väitteen että hyvitysvaatimuksenne kokonaisuudessaan.

  Hallinnoimallani internetliittymällä on useita eri käyttäjiä samasta julkisesta IP –osoitteesta. Julkisesti näkyvä IP –osoite ei yksilöi henkilöä. IP -osoitetta ei voi pitää henkilötietona, eikä siten yhdistää yhteen luonnolliseen henkilöön. IP -osoite on kytketty tietokoneeseen, jolla voi olla useita eri käyttäjiä kuten on hallinnoimassani internetliittymässä.

  Keskeinen periaate verkossa tapahtuvassa tiedonsiirrossa on, että tiedosta vastaa aina sen lähettäjä. Vallitsevan oikeuskäytännön mukaisesti internet liittymän haltija ei vastaa muiden käyttäjien mahdollisesti tekemistä oikeudenloukkauksista. Teidän tulee kohdistaa vaatimuksenne väitteenne mukaisen teon tehneeseen henkilöön.

  En näe esittämässänne asiassa tarvetta jatkotoimenpiteisiin. Katson että asia on loppuunkäsitelty.

  Ystävällisin terveisin,

  omanimi
   
 15. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Ittelle tuli viimeisin silloin kesällä Flintin keissin jälkeen. Ei ole mitään kuulunut sittemmin. Sitkeitä paskiaisiahan nuo ovat, mutta en usko, että olisin mitenkään optimaalinen kohde haastettavaksikaan. Ehkä sieltä vielä jotain tulee jos Aavian keissi kääntyy trollien voitoksi.
   
 16. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Miten joni pystyy oikeudessa todistamaan että IP-osoite on varmasti kuulunut vastaajalle väitettynä ajankohtana? käsittääkseni operaattori säilyttää tietoja 6-12kk joten oikeuden käsittelyssä sitä ei enää pystytä varmistamaan mitenkään???? Ainakaan vastaajalla ei ole mahdollisuutta varmistaa sitä itse.

  Vai meneekö se Suomen oikeusjärjestelmässä siten että vastaajan pitää pystyä todistamaan että IP-osoite ei ole kuulunut hänelle jonin väittämänä ajankohtana :DDDDDDdddd
   
 17. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Joni ei pysty mitenkään eikä oikeuteen joutumisesta siksi ole mitään pelkoa jos et itse tunnusta tai sössötä muuta raskauttavaa heille. Toki vaikka joku pystyisikin todistamaan kenen liittymällä joku IP-osoite on ollut niin sekään ei vielä riitä mihinkään kun pitää pystyä todistamaan kuka siellä koneen ääressä on oikeasti ollut warettamassa. Liittymän omistaja ei mitenkään automaattisesti ole vastuuss vaan oikea tekijä on aina kyettävä osoittamaan.
   
 18. Vintti Peijakas

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Viestejä:
  13
  ----
   
  Viimeksi muokattu: 19.12.2016
 19. Testo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  148
  Tämä pätee ainoastaan heihin, jotka eivät oikeasti ole jakaneet tiedostoja. Kenenkään warettejan (tai kenenkään MAO:n puolueellisuuteen uskovan syyttömän kirjeensaajan) ei kannata kiistää tai olla muullakaan tavoin trolleihin yhteydessä. Sekava havainnollistus:

  Vaihtoehto 1: Vastaat ja kiistät teon:
  • annat trolleille tiedon, että kirje on saapunut perille
  • normiskenaario: kiistät teon --> kiinnität trollien huomion --> tutkivat taustojasi, lähettävät lisäkirjeitä ja painostavat vastausviestissä --> riittävää näyttöä ei saada rakennettua eikä haastetta oikeuteen tule
  • katastrofiskenaario: kiistät teon ilman tietoa vastapuolen aseista --> Joni voi alkaa valmistelemaan keissiä lausumasi pohjalta (palkataan Ace control ym.) --> Joni onnistuu taikomaan vahvan näytön laittomista jakamisistasi --> haaste MAO:een, sovittelumaksu kasvaa --> et voi enää riidellä pelkästään hyvityssummasta, koska kiistit jakaneesi --> vaihtoehdot tässä vaiheessa: maksa korotettu hyvitysmaksu (tuhansia euroja) tai mene markkinaoikeuteen ja maksa oikeudenkäyntikulut (kymmeniä tuhansia euroja) jos häviät.
  • Kasvanut riski joutua haastetuksi (mutu)

  Vaihtoehto 2: Et reagoi:
  • trollit eivät tiedä tuliko kirje perille
  • trollit eivät tiedä haluatko riidellä korvauksen suuruudesta vai haluatko täysin kiistää syyllisyytesi --> eivät välttämättä vielä tässä vaiheessa ilman muita todisteita sitoudu yhtä hanakasti esim. palkkaamalla yksityisetsivän, todennäköisesti silti seulovat somea ja keskustelupalstoja ja googlailevat (mutu)
  • normiskenaario: Jonilla ainoastaan ip-osoitteet, valvontafirman lokit ja operaattoreilta saadut tiedot internet-liittymän omistajuudesta --> ei pitäisi riittää vielä mihinkään, tarvitsevat lisää todisteita --> joutuvat lisäämään resursseja saadakseen lisätodisteita --> eivät välttämättä tähän halukkaita (ks. edellinen kohta) --> ei haastetta
  • epätodennäköinen skenaario: haaste oikeuteen ilman yhteydenottoa (trollit käyttävät tod.näk. resursseja luodakseen vahvan näytön ennen haastetta) --> lammastele ja maksa korotettu hyvityssumma tai palkkaa asianajaja ja mene markkinaoikeuteen riitelemään vain hyvityssumman suuruudesta (trollien panostus lisätodisteisiin turha) --> MAO:n mukaan hyvityssumma OK tai kohtuuton --> oikeudenkäyntikulujen maksaja ja hyvityssumman suuruus oikeudenomistajille selviävät MAO:n päätöksestä --> voita ja maksa pieni hyvityssumma n. 50-100e/teos (+ mahdollisesti myös omat oikeudenkäyntikulusi) tai häviä ja maksa paljon enemmän (voi yrittää hakea valituslupaa ylemmältä oikeusasteelta)
  • pieni riski joutua haastetuksi (mutu)

  TL;DR: Yhteydenotosta trolleihin ei ole koskaan hyötyä (paitsi jos mieluummin tuet trollitoimintaa maksamalla saman tien) ja se on lähes aina haitallista.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Korostettakoon, että tuo lainaus "Jos vaatimus on kuitenkin kiistettävä jossain vaiheessa, ei välttämättä ole haitallista kiistää sitä alunperinkin kirjeen saatuaan." on Oikeus ja kohtuus -blogista, eikä siis minun itseni. Sinänsä ihan hyvä lainaus niille, jotka varmasti tietävät, etteivät itse ole jakaneet mitään tiedostoja. Kuten tuolla sanotaankin, sen sähköpostin lähettämisen jälkeen, ei sinun tarvitse enää reagoida mitenkään trollien vastakyselyihin.

  Tässähän on kuitenkin massapostituksesta kysymys, eli lähettävät kirjeitä kaikille, joiden IP-osoitteisiin ovat saaneet käyttöoikeuden! Ensiksi kirjeestä hermostuvat/syylliset maksavat mukisemati. Osa soittaa tai on muuten yhteydessä ja paljastaa tietoja, joiden perusteella maksaja löydetään. Ne, jotka ovat kiistäneet, laitetaan toistaiseksi syrjään, koska vaatii kunnon selvittelyä, kuka siitä IP:stä, jos tieto pitää paikkaansa, on jakanut vai onko kukaan.

  Sitten alkaa profilointi, kuten täällä on aiemmin lueteltu eri asioita, joita huomioivat, esim. kuka on paras warettelija pornoleffoille. Suorilta voisi ajatella, että yksin asuva poikamies. Sitten tietenkin katsovat määrät, kellonajat, ajanjaksot onko pitkäkestoista, nämä avoin wlan-jutut, salapoliisi pusikkoon onko vakituista tyttöystävää, somekyttäys jne. Kun löydetään todennäköisin warettaja, johon pätee nuo seikat, niin sitten oikeuteen.

  Jokainen tekee tietenkin niin kuin parhaaksi katsoo, kunhan muistaa sen, että IP-osoite ei ole henkilötunnus. Sinun tehtäväsi ei ole etsiä syyllistä, etkä sinä ole vastuussa toisten teoista.
   
 21. Testo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  148
  Olet sitä kuitenkin muutaman kerran jo lainannut, joten oletin, että olet kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Itse en neuvoisi ketään olemaan yhteydessä kun siitä ei kerran koskaan mitään hyötyä ole. Haittaa voi olla. Harmittomimmillaankin yhteydenotto on vastaus trollien nimenhuutoon.

  Tekijänoikeustrollina syynäisin itse ensimmäiseksi juuri nuo jakamisen kiistäneet, koska heiltä on jo saatu mustaa valkoisella. Sitten jos käy täky ja löytyy paljon näyttöä juuri kirjeen vastaanottajan jakamisesta, voisin haastaa tämän oikeuteen ja vaatia korvausta etsivätyöstä ilman riskiä siitä, että vastaaja haluaa riidellä ainoastaan korvauksen suuruudesta.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  En kuitenkaan ota kunniaa toisten sanomisista tai ohjeista. :)

  Jokainen käyttäköön tervettä järkeä ja katsoo mikä itselleen on edullisin toimintamuoto, kunhan muistaa lähtökohdat, että niillä on vain IP, joka sinänsä on tietenkin harmillista jo alunperin. Olenkin tästä laittanut MAO:lle kyselyä, että esim. se Viljakaisen excel-luettelo, jossa oli yli 6000 IP:tä, että oliko heillä alkuperäisiä logeja käytettävissään, yhteystietojen luovutuksen määrätessään.
   
 23. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  Kirjeiden massapostitus ja trollailu tulee kestämään vielä pitkään koska tämä asia koskee kuitenkin pientä määrää ihmisiä. Tarpeerksi iso julkinen selvitys trollien koukeroista ulkoimaisine "asiantuntijoineen" ja pöytälaatikkofirmoineen saattaisi tuoda muutoksia asiaan. Pieni otsikko netissä ei tavoita suurta yleisöä. Muistaakseni noin vuosi sitten oli YLE:n aamu tv:ssä Piraattipuolueen pj. puhumassa aiheesta mutta kaveri ei saanut oikein mitään sanottua. MOT tai muu vastaava tutkiva dokkari tv:ssä saisi aikaan julkista keskustelua tämän kieroutuneen kiristysbisneksen osalta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2016
 24. taunus

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2005
  Viestejä:
  13
  Laitoin infoa MOT-ohjelman toimitukseen. En usko väitteisiin, että Muro ei olisi riittävän tehokas tai iso foorumi. Muro on vähän kuin Muusikoiden.net: takuuluotettava apuri tilanteessa, kun oma pää ei enää riitä.
   
 25. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678
  MOT:lla no ainakin osaamista asian penkomiseen jos siitä kiinnostuvat.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti