Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Joo sekin kohta oli tossa tilastossa. Elänyt vuosittain aika paljon. Jos vertaa vuoteen 2011, niin pudotusta on n. 2 % usein leffassa käyvien määrässä. 18-39 -vuotiaissa määrä on tippunut, 2-17 -vuotiaissa pysynyt suunnilleen samana ja +40 -vuotiaissa nousussa.

  Tosta selviää myös että 12-17 vuotiaat käy suhteessa eniten leffassa. He ostavat 16% lipuista, vaikka heitä on vain 8% populaatiosta.

  Mutta nyt menee jo aika tavalla offtopiciksi :)
  Aika kova hinta. Ei ehkä ihan massoille lyödä läpi tolla, mutta jos on paljon katselijoita, niin tulishan se sitten halvaksi.
   
 2. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Lähetin tähän TOT:n liittyvään tietojen luovutuksen määränneelle tuomarille palautetta jossa toin Achachen osuuden esille melko lailla rautalangasta vääntäen ihan Viljakaisen omien "todisteiden" ja netistä niiden tarkistamisen avulla. Ihan julkisten yritystietojen kautta näkee Achachen olevan todisteena olevien ip-listojen tuottamisen ja hyvitystä vaativan Interallip LLP:n takana, eikä tämän yhteyden löytämiseen mennyt paria minuuttia kauempaa.

  Toin myös yleisluontoisesti esille koko kuviota jos se nyt ei ollut jo oikeudella tiedossa, ja huomanneeni useita muita virheitä Viljakaisen todistusaineistossa. Tarjosin myös oikeudelle olevani käytettävissä jos se haluaa tarkempia tietoja niistä. En kuitenkaan huomannut mainita että samat asiat pääosin pätevät myös Hedmoneyn tapauksiin, harmi.

  En tiedä oikeuskäytäntöa sen tarkempaan, mutta pahasti pelkään oikeuden uskovan/olettavan sille esitetyn aineiston todeksi jos vastapuoli ei niitä kiistä. Näissä tapauksissahan ei ole varsinaista vastapuolta, vain Elisa/Sonera/Dna jotka hierovat käsiään ja sanovat asian sopivan heille, kunhan vain saavat osuutensa yhteystietojen etsimismaksuna.

  Luulisi oikeuttakin alkavan kiinnostamaan, sillä joissain vaiheessa nämäkin asiat tulevat kokonaisuudessaan julkisuuteen, ja sitten on vaikea kiistää tienneensä kun löytyy todisteet että heille on ainakin yritetty tuoda faktoja esille.
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Hyvä Doc Z-Weed, hienoa että uutta virtaa tulee tähän taistoon! Kansalaisaktiivisuus on oikeastaan ainoa keino saada tätä asiaa päivänvaloon. :)
   
 4. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Sinänsähän siinä ei ole mitään väärää, että valvontaa suorittava ja hyvityksiä vaativa taho ovat sama asia, vaikkakin sitten eri firmojen kautta. Lain silmissä myös se on aivan ok, että tuo hyvityksiä vaativa pulju on perustettu pelkästään sitä varten, jotta valvonnalla kerätyt IP-osoitteet saadaan hyödynnettyä. Kuten totesitkin, kuvio on luultavasti MAO:n tuomareille jo entuudestaan tuttu. Ei tuossa asemassa oleva ihminen tyhmä ole - varmasti esim. teknisestä puolesta toki osittain tietämätön, mutta noin pääpiirteittäin tiedossa lienee hyvin, miten trollibisnes toimii.

  Yhtä kaikki hyvähän se joka tapauksessa on, että asiasta viitsitään pitää ääntä suuntaan jos toiseenkin. Oli sillä sitten heti vaikutusta tai ei. Selkeiden virheiden osoittaminen aiemmissa läpi menneissä hakemuksissa lienee se paras keino saada MAO harkitsemaan tietojenluovutuspäätöksiä jatkossa edes sekunnin pidempään.
   
 5. Pääsiäinen

  Rekisteröitynyt:
  23.03.2016
  Viestejä:
  678

  Hyvä!!!! :)
   
 6. VkRulezz

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  16
  Jos tollainen kirje sattuisi tulemaan ja se elokuva mistä syytetään on noin vuoden takainen onko mahdollista että syyttävät sen jälkeen ladatuista? Siis jos olisi sattunut lataamaan. Syyttääkö Hedman Partners myös muiden leffojen jakamisesta ja lataamisesta vai vain Scanboxille kuuluvista leffoista? Mitä muita samanlaisia firmoja on olemassa? Kannattaisiko maksaa jos tulisi tuollainen kirje ja hintapyyntö on ''vain'' 550 euroa?
   
 7. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 746
  Kannattaa lukea tätä ketjua vaikka 10 sivua taaksepäin. Kaikkiin kysymyksiin on jo vastattu.

  Itsehän sen päätät, että maksatko vai et. Yleinen ohje on, että älä maksa.
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  jos ne vosiivat lähettää laskua kaikesta niin itse olisin jo trollibisneksessä mukana pyytämässä massia, pitää ensin saada scanboxilta joku lupa että saa hoitaa p2p asioita...
   
 9. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Markkinaoikeus vahvisti pelkoni yllättävän nopeasti vastauksessaan:
  "Kysymyksessä olevan markkinaoikeuden päätöksen mukaisesti hakija on antanut riittävän selvityksen teleliittymien haltijoiden yhteystietojen saamiseksi tekijänoikeuslain 60 a §:n nojalla."

  Eli se ei millään tapaa tarkista tai kyseenalaista sille toimitetun todistusaineiston paikkansapitävyyttä. Eikä välitä päätöksensä takia maksamaan painostettujen satojen tai jopa tuhansien syyttömien oikeusturvasta.
   
 10. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  En kerta kaikkiaan tajua miten hölmö voi ihminen olla, onko tuo MAO:n tuomareilta ihan pelkkää ääliömäisyyttä vai onko kysymyksessä jonkinlainen perversio vai pelkkä pahansuopuus.

  Toivottavasti näille teräväpäille lähtee itselle näitä lappusia mahdollisimman nopeasti, muuten ei taida tälle mielipuolisuudelle tulla loppua, tällä luovutustahdilla taitaa olla parin vuoden päästä kaikkien suomalaisten nimi- ja osoitetiedot trollien hallussa.
   
 11. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  eli voisin syyttää naapuria ihan mistä vaan ja pyytää miljoonia ilman kunnon todisteita kerran niitten paikkansapitävyyttä ei tarkisteta?
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Ehkä tossa on joku piratisminvastainen agenda taustalla. Eli sivulliset uhrit ei haittaa jossain suuremmassa kokonaiskuvassa. MAO tuskin noissa enää perääntyy, kun on se tietty kaava, jolla niitä on jo pidemmän aikaa luovutettu. Se että jossain on parvi, jossa on paljon käyttäjiä(ei välttämättä se josta IP on bongattu) ja se että kerran jaettu teos on hallitsemattoman jatkolatauksen kohteena, on nyt sitten riittävät perusteet yhteystietojen luovutukseen, vaikka ne annetaankin yksityishenkilölle. Ei kovin loogista, kun katsoo mitä se lakipykälä sisältää, mutta ei kai tota MAO:n logiikkaa voi riitauttaakkaan, vai voisikohan jossain korkeammassa oikeusasteessa? :)

  Niin ja en tiedä tarkastetaanko ne todisteet miten erityisesti. Ei niitä kyllä mitään tarvetta ole feikata, mutta luulisi tietysti kun edelleen niitä jaetaan yksityiselle taholle, että niiden kanssa oltaisiin erityisen tarkkoja. Nyt siellä ilmeisesti mennään jollain DVD:n kansilla ja julisteilla, kun tarkistellaan oikeuksia.

  Koskakohan se poliisi otetaan mukaan kuvioihin, kun sillä HP uhkaillut.
   
 13. tuuasd

  Rekisteröitynyt:
  15.12.2016
  Viestejä:
  6
  Selailin tuossa markkinoikeuden tapauksia jossa headman partners on hakenut yhteystietoja operaattoreilta. Tapauksissa on haettu myös liittymien omistajien muiden liittymien tietoja ja lisäksi mikäli liittymällä on erikseen erillinen käyttäjä/omistaja ja laskunmaksaja niin kaikkien heidän yhteystiedot myös. Tähän markkinaoikeus ei ole myöntynyt vaan on annettu lupa ainoastaan liittymänkäyttäjän yhteystietojen saamiseen. Mutta... Miten tässä nyt sitten.. Kun on NAT.. Antaako operaattori samalla kaikkien yhteystiedot, jotka ovat olleet ko. ip-osoitteen takana NAT:in kautta, eli kun on tarkoitus hakea yhden käyttäjäntietoja niin saadaan samalla kymmenien.. Tämän ip:n takanahan voi olla kännyköitä ja mokkuloita. Varmasti vastaus löytyy tästä pitkästä ketjusta, mutta voisiko joku viisaampi tähän vielä mielipiteensä ilmaista. Selvästikkin headmanilla on tarkoituksena vain haalia mahdollisimman paljon tietoonsa yhteystietoja ja lähetellä näitä maksukirjeitä.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Kyllähän tämä touhu on niin raskasta katsoa. Suomalainen tavallinen kansa pannaan maksumieheksi joka asiassa. Minua oikeasti säälittää tämän kansan kohtalo. Tai oikeastaan sitä saadaan mitä tilataan. Nämähän me ollaan äänestetty tuonne. Ei kiinnostanut presidentti Sauli Niinistöä, kun kirjelmöin asiasta hänelle. Ei kiinnostanut myöskään opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosta.

  Ainoat, jotka oikeasti ovat puuttuneet, on tietosuojavaltuutettu (isot ikkunakuoret/HP) sekä vihreiden Olli-Poika Parviainen tekemällä asiasta eduskunnassa kirjallisen kyselyn.

  Vaikka optimisti olenkin luonteeltani, niin nyt voisi oikeastaan käyttää sanontaa, pessimisti ei pety koskaan, mutta ei siihen kannata alistua. Kyllä se vielä tavalla tai toisella luu tulee vetävän käteen.
   
 15. VkRulezz

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  16
  Täytyy sanoo etten kyllä mitenkään löydä noista aikasemmista postauksista hyvin vastauksia. Tekeekö asian vielä vaikeammaksi se, että jos tällainen olisi tapahtunut, eikä liittymän omistaja itse ole edes käyttänyt kyseistä nettiä vaan netti on ostettu jollekkin muulle käyttöön, eikä edes ole samassa kotitaloudessa.

  Ongelmana on vaan se, että jos tämä siis olisi tapahtunut itselle, kirjeet ei tulisi itselle vaan pommitus ja ongelmat kasaantuisivat liittymän omistajalle.
   
 16. fanks

  Rekisteröitynyt:
  11.04.2011
  Viestejä:
  24
  vastaus tähän on tullut varsin monesti
  ja se on että "ei tee, päin vastoin."
   
 17. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tässä täysin hypoteettisessa tapauksessa on nyt sen verran paljon epäselviä asioita, ettei tuohon oikein osaa hirveästi mitään sanoa. Mutta kerrataan nyt ihan yleisellä tasolla: Kirje saattaa paukahtaa ihan minkä tahansa teoksen warettamisen jälkeen (ja nähtävästi välillä muutenkin). Jos on tullut paljon latailtua, on hyvin todennäköistä, että jossakin vaiheessa kirje tulee myös jostain toisesta teoksesta. Tämä riippumatta siitä, meneekö sen ensimmäisen kirjeen sovintoehdotuksen hyväksymään ja maksamaan vai ei. Hedman Partners muotoilee asian suurinpiirtein siten, että kirjeessä vaaditun summan maksamalla olet kerralla kuitannut kaikki heidän päämieheensä kohdistuneet to-loukkaukset. Tämä päämies vain useimmiten on monilla eri nimillä toimiva saksalainen pöytälaatikkofirma, joka hankkii oikeudenomistajilta pelkät "P2P-oikeudet", eli käytännössä oikeuden lähetellä näitä kirjeitä. Scanbox on siis vain yksi oikeudenomistaja monien joukossa.

  Kirjeessä pyydettyä summaa ei tarvitse maksaa, eikä kirjeen lähettäjään tarvitse (lue: kannata) olla missään yhteydessä. Riski oikeudenkäynnistä on olemassa, sen todennäköisyys vain on käytännössä lähellä olematonta. Itse en käsitä, miksi kukaan maksaisi tuollaista summaa ihan vain sen takia, koska "riski on olemassa", kun todennäköisyydet ovat mitä ovat. Toisaalta pelaavat suomalaiset Lottoakin.
  Eli siis käytännön esimerkkinä: Pojalla on iskän nimissä oleva nettiyhteys. Poika warettaa ja nyt iskälle satelee kirjeitä. Näinkö? Tämä on kiusallinen tilanne, muttei tuossa lain näkökulmasta mitään epäselvää ole. Liittymällä tehdyistä kepposista on vastuussa se, joka ne kepposet on tehnyt - ei siis missään tapauksessa liittymän omistaja. Mutta hänelle ne kirjeet toki menevät, kun ei kukaan kykene liittymän omistajan yhteystietoja pidemmälle hommaa selvittelemään.
   
 18. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tässä ketjussa myös (natattuja) 4G-liittymiä käyttäneet ovat kertoneet saaneensa kirjeen. Toisaalta tämä on anonyymi keskustelupalsta, mihin kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa. Ja edelleen toisaalta tuskin noilla mobiililiittymien IP-osoitteillakaan aina montaa käyttäjää samaan aikaan on. Nyt ollaan kieltämättä sen verran ulkona omalta mukavuusalueelta, ettei tuosta puolesta osaa varmaksi sanoa yhtään mitään.

  Itse veikkaisin, että jos ko. IP-osoitetta on tekohetkellä käyttänyt useampi asiakas, yhteystietoja ei luovuteta. Tämä lienee sellaista tietoa, joka selviäisi ihan operaattorin asiakaspalvelusta fiksusti kysymälläkin, mutta ainakaan itse en viitsi nähdä vaivaa. (Jos nyt ei muuten, niin muodossa "olen tuuminut, että vaihtaisin kaikki puhelinmyyntifirmani mokkulat käyttämään palveluanne, mutta olen lukenut, että näissä IP-osoitetta käyttää samaan aikaan useampi asiakas ja kun on näitä tekijänoikeuskirjeitä..." jne.)
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2016
 19. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  eikös tästä "scanboxista" voisi alkaa käyttää nimeä scambox kun selvä huijaus kyseessä?
   
 20. VkRulezz

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  16
  Ei ole kokemusta tällä foorumilla keskustelusta niin anteeksi näistä pitkistä lainauksista. Ajattelin etsiä vastaukset tästä threadista mutta tässä selvisi melkein kaikki, kiitos siitä. Yksi kysymys jäi vaan vaivaamaan, jos sattuisi ensimmäinen kirje siis tulemaan ja jättäisi sen maksamatta, mitkä ovat jatkoseuraamukset? Tuleeko uusi kirje samalla tekstillä vaikko vakavammat seuraamukset esimerkiksi lisää maksettavaa tai jopa oikeudenkäyntiin liittyvää asiaa?
   
 21. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  Ei ole mitään seuraamusta kun sen nigerialaiskirjeen jättää omaan arvoonsa. Älä maksa, älä ole missään yhteydessä kiristäjiin.
   
 22. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tekstin sisältö riippuu hieman firmasta. Yhteistä näille näyttää olevan, että toisessa kirjeessä mainitaan, että maksamattomuus on annettu tiedoksi päämiehelle ja "alamme valmistella jatkotoimenpiteitä ja mahdollista haastetta markkinaoikeuteen" tai vastaavaa. Käytännössä tekstin sisältö on aivan sama kuin ensimmäisessä kirjeessä, se vain sanotaan eri tavalla. Ja se teksti on aivan sama kaikille niille kymmenilletuhansille "asiakkaille", joille se kirje lähetetään. Toisen kirjeen jälkeen jonkin ajan kuluttua tulee kolmas. Sanamuotoja on taas hieman muokattu. Ja näin edelleen. Näiden kirjeiden ja niiden tarkkaan harkitun sisällön tarkoitus on saada vastaanottajassa aikaan tunne siitä, että ei hitto, kyllä tämä nyt viimeistään kai on sitten pakko maksaa.

  Ja näinhän asia ei ole. Kyseessä ei ole lasku, vaan vapaaehtoinen sovintoehdotus. Muutama onneton näistä kymmenistätuhansista haastetaan markkinaoikeuteen, jotta pelotevaikutusta saadaan pidettyä yllä. Tässä DrVatasen asiallinen infopaketti aiheesta: http://murobbs.muropaketti.com/posts/1718079564/
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Luultavasti tässä yksinkertaisuudessaan paras neuvo.
   
 24. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150
  tulee 1-2 kirjettä lisää jos HP
  joka viikko uusi jos Adultia
  jos Pentti Viinakainen niin ties kuinka monta parin päivän sisään ja jokaisessa kirjeessä eri tiedot ja mikään ei pidä paikkaansa
   
 25. VkRulezz

  Rekisteröitynyt:
  19.09.2013
  Viestejä:
  16
  Hypoteettisesti ajatellen, ja hyvän infopaketin luettuani (kiitos siitä), kumpi on todennäköisempää:

  1. Maksaa laskun, ja saa muilta samanlaisilta yhtiöiltä kiristyskirjeitä helpon rahan perässä muista laittomasti ladatuista medioista, jotka ei kuulu Scanboxin jakelupiiriin.

  2. Vai se, että jättää maksun maksamatta ja odottaa pahempia seurauksia lisäkirjeinä?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti