Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
 2. uuno epsanjassa

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Viestejä:
  21
  [​IMG]


  ... niinpä?
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Muistaakseni luin joskus, että jossain päin maailmaa oli Walking Deadin perusteella myös joku saanut kirjeen itselleen. Kun oikeudet pirstotaan miljoonalle eri haltijalle eri puolilla maailmaa, niin saattahan niitä kirjeitä jossain lähteä. Kuten nyt Scanbox lähettelee niitä Pohjoismaissa, niin joku muu levittäjä saattaa lähettää kirjeitä samoista teoksista jossain toisaalla maailmalla. Tää on ongelma yleensäkin tässä filmiteollisuudessa, että oikeudet omistaa miljoona eri tahoa eri maissa, eikä sen vuoksi voi oikein olla mitään kätevää globaalia palvelua josta kaikki saisivat teoksen samaan aikaan.

  https://www.reddit.com/r/germany/comments/1h91lw/help_got_a_scary_letter_about_illegal_downloading/

  Ilmeisesti Saksassa ainakin lähetelty kirjeitä Walking Deadista. Siellä taitaa muutenkin olla ihan kunnon isoja studioita toiminnassa mukana.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 5. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
 6. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Saksassa tuohon taitaa vaikuttaa aika tavalla se, että hatarien muistikuvien mukaan nimenomaan liittymän omistaja oli vastuussa kaikesta liittymällä tehdystä - unelmalainsäädäntö trolleille siis. Aika nopeastihan ko. maassa matkatessakin huomaa, ettei ilmaista wifiä tahdo löytyä mistään.
   
 7. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Eipä juuri ihmetytä jos Saksa on trollien kotimaa. Saas nähdä miten käy täällä. Varmaankin se tässä seuraavan vuoden aikana rupeaa selkiämään, jos tänne on tulossa jotain ihan virallisia valvojia tähänkin genreen. Tähän mennessä kun ei vieläkään olla saatu mitään stoppia tälle hulluudelle, niin niitä uusia yrittäjiä on luultavasti tulossa vain lisää tähän kirjeen nuolemisbisnekseen. Ainakin on koko ajan muuttuva ala tämä. Itse kun olen työttömänä, niin alkaa mietityttämään, josko tällä "valvonta-alalla" olisi mullekin tulevaisuuden ammatti.:P
   
 8. Air

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2015
  Viestejä:
  110
  Ei, vaan mietin, että vuodessa kerkeää lataamaan aika kasan kaikenlaista, joista voi kopsahdella lisäkirjeitä, koska ovat tuoreempia latauksia kuin kirjeessä mainittu, mutta jos kerran annetaan anteeksi kaikki mahdollinen maksupäivämäärään mennessä, niin hyvä niin.

  Silti toki kertoo siitä, että asenneilmapiiri on: "maksa nyt meille please, niin ei ole mitään väliä mitä oot lataillu ja ei syytellä sinua muista meidän paskaleffojen latauksista." Jos oikeasti piratismia kitkettäisiin, niin tuollaista ei valvova taho suustaan päästäisi.
   
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Siis Hedman lupaa etteivät he postita enää kirjeitä jo tapahtuneista loukkauksista, vai että he eivät postita tietyn päämiehen teoksiin kohdistuneista loukkauksista enää kirjeitä?

  Mehän ei kai tiedetä mihin asti esim. Crystaliksen soppari on voimassa. Onko esim. 2016 tapahtuneista loukkauksista tullut kirjeitä? Jos Starz päättää seuraavaksi luovuttaa P2P:eet vuoden sopparilla tuoreelle nousevalle levitysyhtiö Jewelish Entertainment UG:lle, niin hehän voivat hakea hyvityksiä taas ihan mistä tahtovat, kunhan loukkaus osuu heidän sopparinsa aikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 10. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Edelleenkin, ne ketkä on menneet maksamaan ihan mille tahansa trollille, ei varmaankaan kannata luottaa siihen, etteikö siinä ole jotain vippaskonstia, etteikö joltain muulta lakimiesfirmalta tule lisää lappua. Eiköhän tohon joku konsti löydy kuitenkin ja tulevaisuudessa näitä voi ehkä tännekin Muron tietoisuuteen rantautua. Itte suosittelen myös edelleen tuota, että pitää vaan sitä kuuluisaa radiohiljaisuutta trollien suuntaan.
   
 11. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Joo ihan satavarmasti tulee toiselta lakitoimistolta kirje, jos on tullakseen. Maksusta ei ole edes tarvis lähteä mitään erityistä tietoa Excipion päähän. IP:t kun lähtee massoina selvitykseen ja sen myötä kirjeet myös. Jos jonkun oikeuksia on loukattu, niin HP:lla ei siinä ole erityisesti sanavaltaa, kun loukattu taho alkaa hakemaan hyvityksiä käyttäen jonkun toisen toimiston palveluita. Näin siis jos on lataillut muutakin kuin Scanboxin ja Crystaliksen teoksia.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 12. KYTTÄJUTTU

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  14
  Sain kirjeen 2015 jonka maksoin pois. Tänne ei ainakaan ole tullut uusia kirjeitä tuon ensimmäisen jälkeen ja suuresti toivon ettei enää tulekaan. En ollut tuolloin ladannut mitään joten olin syytön kyseiseen tekoon. Paneehan tämä vituttamaan kun tätä muroa on täällä sivusta seuraillut, mutta minkä sille voi jos Suomen lainsäädäntö näin kerta nähtävästi toimii (syyttömienkin kohdalla). Kiitoksia tästä voisi lähettää vaikkapa meidän edesmenneelle kulttuuriministeri Tanja Karpelalle ja häntä äänestäneille urpoille...
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  No huhuhuh, pidot paranee ja trollit huononee. Milloin Tanja Karpela on edesmennyt? Etsin tietoa, enkä löytänyt.

  Ei yksikään nainen ole teitä käskenyt lähettämään trollikirjeitä kymmenille tuhansille Suomen kansalaisille. Te olette tehneet sen ihan itse. Tosi nössönnössön porukkaa, kun pannaan naisen viaksi omat mokat.
   
 14. KYTTÄJUTTU

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  14
  Edesmenneelle = Entiselle =D =D =D
   
 15. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Oli nainen elossa tai ei, ei hänen piikkiinsä voi laittaa trollien käytöstä. Jokainen tekee valintansa itse. Suomen laki antaa mahdollisuuden toimia oikein tai väärin. Tämä on aivan sama, kuin mafiajuristit, he ovat valinneet puolensa.

  Lisään tähän vielä, että nämä meidän jonit ja pentit ovat lähteneet helpon rahan perään, mutta se on selvä, että ei heille tästä loppupeleissä hyvää seuraa, maine tulee lopullisesti menetettyä tekijänoikeustrolleina.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 16. KYTTÄJUTTU

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  14
  Menit sitten ja äänestit Karpelaa no nauti hedelmistäsi!

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Lex_Karpela

  Lainmuutoksen pääpiirteet ovat:

  • Luvattomasta tiedostojen jakelusta voidaan rangaista tekijänoikeusrikoksena, vaikka jakelu ei tapahtuisikaan ansiotarkoituksessa.
  • Laittoman aineiston lataaminen internetistä tulee kielletyksi. Yksityiseen käyttöön kopioinnista ei rangaista, mutta se voi johtaa korvauksiin jos kopioija tietää tai hänen olisi pitänyt tietää materiaalin olevan laitonta.
  • Laittomasti valmistettujen teosten ja aineiston maahantuonti on kielletty.
  • Kopiosuojauksen purkaminen teoksen kopiointia varten tulee kielletyksi. Kopiosuojauksen purkaminen teoksen katselemista tai kuuntelemista varten on edelleen sallittua.
  • Euroopan talousalueen ulkopuolelta lain voimaantulon jälkeen hankittuja teoksia voi levittää edelleen vain jos ensimmäinen myynti ETA:n sisällä on tapahtunut tekijän suostumuksella. Yksityiskäyttöön hankitun teoskappaleen saa levittää edelleen kuten ennenkin.
  • Arkistot, kirjastot ja museot voivat valmistaa teoksista kopioita sisäisiä käyttötarpeitaan varten millä tahansa tekniikalla. Aineiston näyttäminen tietokonepäätteeltä laitoksen tiloissa on sallittua.
  • Teoksesta voi valmistaa kappaleita vammaisia varten erikoistekniikoita käyttäen lupaa kysymättä.
  • Julkaistua teosta saa esittää julkisesti jumalanpalveluksen ja opetuksen yhteydessä ilman korvausta.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Missä siellä näkyy, että minä olisin äänestänyt Karpelaa?
   
 18. KYTTÄJUTTU

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  14
  Mun Logeissa lukee niin!

  Kunnioittaen:
  Joni Hatanmaa
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Ok,

  Sincerely yours,
  Patricia Achachesia:)
   
 20. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Muusikothan ovat jo aikaa sitten tajunneet, että tienesti tulee keikkailusta, ei musiikin myynnistä. Elokuvien ja sarjojen kohdalla tuo on tietysti vähän vaikeampaa.
   
 21. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  varmaan itse tilaamasi kirjeen esikatseluun olet saanut tekijänoikeus trolli, ja maksanut sen testi mielessä että rahat varmasti loksahtaa oikealle tilille.... tuskin edes itse olet kirjoittanut koko kirjettä, palkannut jonkun toisen kirjoittamaan esim vanhan äidinkielen opettajasi ettei vaan tule kirjotusvirheitä haHAA
   
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Todetaan keskustelun tuoreimpiin käänteisiin sen verran, ettei Suomen laissa ole yhtään mitään, mikä pakottaisi tai edes rohkaisisi maksamaan näitä kalastelukirjeitä. Ainakaan siitä, että sama laki myös mahdollistaa niiden lähettelyn, ei tule vetää kyseistä johtopäätöstä - ne ovat kaksi aivan eri asiaa. Lähettäjä saa pyytää, mutta vastaanottajan ei tarvitse maksaa. Jos muuta kuvittelee, niin se on sitten ihan omaa tyhmyyttä.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 23. gillbert

  Rekisteröitynyt:
  25.10.2004
  Viestejä:
  1 923
  Tanja hmmm, siinä vasta misu.
  Taiden mennä warettamaan Tanjan kuvia...
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Kuuma misuhan Tanja on ja voi olla, että on hyvin lobattu, mutta kuten tuossa ylhäällä esille tuli, ei mikään laki pakota kirjeitä lähettämään, saati niitä maksamaan. Miten se vanha kansanviisaus menikään: "Ei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa".
   
 25. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Pitäiskö alkaa lähettämään kaikkiin asuntoihin vaan postia "Hei tiedomme mukaan teidän internetin palvelun tarjoalta on jaeltu luvatta päämiehemme kappaleita. Maksa Jonin tilille 1000e niin ei ilmoiteta poliisille"
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 26. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Paitsi jos tekee yhden kunnon hitin, niin ei tarvitse välttämättä tehdä enää mitään tulevaisuudessa. Esityksestä tilitettävillä korvauksilla voi elellä, kunhan yleisö on tarpeeksi suuri. Keikkailu ja "teostokorvaukset" kai ne pääasialliset lähteet rahalle musiikissa. Ja ehkä joku oheistuotemyynti. Musiikkibisnes tosin muuttunut nopeasti, kun levyjä tehdään vähemmän ja biisejä julkaistaan yksitellen. Niistä ne esityskorvaukset kai tuo sitä rahaa, vaikka aina joku artisti valittaakin miten heikosti Spotifystä saa pätäkkää.

  Filmiteollisuuden kannattaisi keksiä se oma juttunsa. Esim peleissä ne on johonkin palveluun sidotut moninpeliominaisuudet. Jos warettaa, niin ne jää ne saamatta. Ostaminen on houkuttelevampaa. Tosin filmiteollisuus ei taida missään erityisessä kriisissä olla ja ehkä millekään radikaalille muutokselle ei nähdä tarvetta. Suoratoistopalveluita on toki tullut ryminällä ja niillä tuntuu menevän hyvin, koska omaa laadukasta tuotantoa alettu tekemään hyvillä budjeteilla.
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti