Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 746
  Kaikki tekee tietysti miten itse haluaa, mutta kaltaistesi ihmisten takia kirjeiden tulo ei koskaan lopu. Ymmärräthän myös, että maksamisesi ei mitenkään estä heitä tai jotain toista trollia lähettämästä sinulle uutta kirjettä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 2. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Miksi olisit yhteydessä tahoon ja ilmoittaisit maksavasi summan X, koska samalla tunnustat ja heillä on täydet valtuudet edelleen hakea täyttä pyytämäänsä summaa?

  Ihan vain mielenkiinnosta. Kuinka paljon hinta "aleni" Turren kautta?
   
 3. Rumsfeld

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2016
  Viestejä:
  115
  Itse mietiskellyt mahdollisuutta, että nämä maksaneet henkilöt jäävät heidän rahantekolistalle. On mahdollista että heillä on muitakin latauksia ylhäällä mutta eivät ole niitä kirjeeseen merkannut. Kun henkilö maksaa kirjeen summan, kuluu tovi, niin uusi kirje tulee uusilla havainnoilla.
   
 4. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  Sun tarinasi ei ole uskottava. Olet trolli ja ilmeisesti siis HP:n palveluksessa.
   
 5. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Esimerkiksi Hedman Partners tähdentää sekä kirjeissään että netissä kaikkien heidän päämiehensä materiaaliin kohdistuneiden aiempienkin loukkausten olevan sillä yhdellä maksulla selvitetty. Edelleen he lupaavat, etteivät he luovuta tietoja eteenpäin muille kuin omalle päämiehelleen. Tämän kaiken tarkoitus luonnollisesti on vakuuttaa maksajat siitä, että kirjeen maksaminen on järkevä teko. Itse en usko Hedman Partnersin myöskään mitään salamyhkäistä tietojenvaihtoa esim. Adultian kanssa harrastavan.

  Vaan kun otetaan huomioon, että useimmiten se päämies on tavalla tai toisella eräs monella nimellä esiintyvä saksalainen pulju, jonka taustalla häärivät samat veijarit kuin lähes kaikissa tätä bisnestä pyörittävien pöytälaatikkofirmojen takana, tilanne hieman muuttuu. Tässä ketjussa näkee välillä melkoista foliohattuilua, mutta itse pidän erittäin todennäköisenä sitä, että kerran kirjeessä vaaditun summan maksanut on erittäin potentiaalinen saajaosapuoli myös muiden toimijoiden lähettämien kirjeiden osalta.
   
 6. uuno epsanjassa

  Rekisteröitynyt:
  05.12.2016
  Viestejä:
  21
  -
   
  Viimeksi muokattu: 14.12.2016
 7. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Toinen mitä pitää löytyä, on trollaukseen taipuvainen oikeuksienhaltija. Ihan kuka tahansa ei sentään voi ruveta pentteilemään tai hessuilemaan vaatien mielivaltaisesti sovintomaksuja kaikista netissä liikkuvista tekeleistä.

  Mutta joka tapauksessa kyllähän tämä meininki saattaa pikkuhiljaa johtaa siihen, että ainakin julkiset torrent-trackerit siirtyvät pikkuhiljaa historian roskakoriin dc-hubien ja muiden vastaavien jakoratkaisujen seuraksi. Lähinnä niitä jäävät käyttämään sellaiset, jotka ovat jaksaneet sen VPN-yhteyden hankkia.

  Sitä ei kuitenkaan tarvinne epäillä, etteikö tilalle keksittäisi sitten jotain uutta. Ainoa aidosti toimiva tapa kitkeä laitonta latailua on kehittää laillinen palvelu, joka päihittää laittomat.
   
 8. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  527
  Mutta sehän vaatisi myös järkevän hinnoittelun! Ei sellaista voi vaatia. Cd-levyn täytyy edelleen maksaa 25 €/kpl kuten vanhoina hyvinä aikoina, ja elokuvan jokaisesta katselukerrasta täytyy maksaa sama hinta kuin 70-luvulla. C-kasetti tappaa rehellisen bisneksen!

  Totta kai sinä trolli tiedät asioiden nykytilan. Jos ottaisit yhteyttä mafiaan ja tunnustaisit tekosi, niin menettäisit välittömästi mahdollisuutesi neuvotella hinnasta laisinkaan. Sen sijaan Hedmanin koijarit kieltäytyisivät diilistä ja lähettäisivät sinulle uuden kirjeen, jossa vaaditaan viisi kertaa kovempaa summaa.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 9. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Sitä en kiistä, etteikö planeetalta löytyisi vielä mediayhtiöiden nokkamiehiä, joiden ajatusmaailmaa sarkastinen mielikuvasi vastaisi hyvinkin. Niitä on luultavasti paljonkin jäljellä. Mutta huomautetaan nyt silti, että musiikkipuolella Spotify ja muut vastaavat suoratoistopalvelut ovat jo koko lailla tehneet biisien warettelusta marginaalitouhua. Että kai tässä uskaltaisi pikkuhiljaa alkaa toivomaan, että liikkuva kuva kohtapuoliin seuraisi äänen perässä.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 10. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  527
  Musiikin kanssa asia on aina ollut erilainen. Siinä missä musiikkibisnes joutui luopumaan kopiosuojauksista teknologian epäonnistuttua pahoin, on Hollywood päin vastoin onnistunut rakentamaan drm-monopolin, johon niin laitevalmistajat kuin jopa www-standardien kehityksestä vastaava delegaatio on alistunut. Jälleen voisi sarkastisesti todeta, että Hollywood on se salaliittoteorikoiden nwo ja reptiliaanikuningas.
   
 11. Ajatelmia

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2015
  Viestejä:
  28
  Vaikka tekijänoikeustrollaus vähentääkin piratismia niin ei se sitä lopeta. Vaikutukset nettiliikenteeseen ja netin toimivuuteen voivat olla mielenkiintoisia jos esimerkiksi VPN:n käyttäjämäärät ja liikenne nousevat radikaalisti. Eikös tämä voi ainakin käytännössä hidastaa netin toimintaa jonkinverran.

  Toiseksi ne henkilöt jotka ovat jo valmiiksi ulosotossa eivät markkinaoikeuden päätöksistä tai sovintoehdotuksista edes hetkahdakaan. Jos ulosottoja on paljon ja ei ole mitään ulosotettavaa niin aivan turha on sovintoehdotuksia lähetellä tai uhkailla markkinaoikeudella. Markkinaoikeuden kapasiteetti on myös rajallinen jos jokainen tapaus pitäisi käsitellä markkinaoikeudessa. Ei sekään määräänsä enempää juttuja vedä ja tekijänoikeussovintoehdotushan ei ole suoraan ulosotettavissa kuten vakuutukset tai sairaalamaksut. Eikä se ole myöskään millään kansliapäätöksellä saatavissa helposti ulosotettavaksi (kuten useimmat laskut).

  Markkinaoikeuden päätös korvauksen saamiseksi on trolleille pitkä, kallis ja epävarma tapa. Näiden oikeudenkäyntien suurin merkitys on pelotevaikutus ja markkinointi. Crystallis tarvitsee voittoja oikeudesta bisneksen jatkamiseksi mutta esimerkiksi Scanboxilla tulee raja vastaan jossain vaiheessa vaikka voittaisikin monta juttua jos määrättyjä korvauksia ja asianajopalkkioita ei saada perityksi tai laskutetuksi. Jos korvauksiin tuomittu ei maksa suosiolla tai pysty maksamaan niin Sanbox joutuu todennäköisesti maksamaan omat kulunsa ja odottamaan koska korvaukset saadaan perittua. Scanboxin liiketulos ei ole vuosiin ollut mikään mairitteleva ja liikevaihto on viime vuosina laskenut hirveästi. Tämän vuoden tulos ja liikevaihdon muutos voi olla mielenkiintoinen. Scanboxin helposti saatavien taloustietojen perusteella vaikuttaisi siltä että tekijänoikeustrollaukseen meno on viimeinen yritys tehdä rahaa ja pelastaa liiketoiminta ennen vääjäämätöntä konkurssia. Jatkuva liikevaihdon aleneminen, negatiivinen omavaraisuus, laskeva työntekijämäärä ja olematon liikevoitto eivät kerro hyvää kuvaa Scanboxin taloudesta.
   
 12. siperiankuu

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Viestejä:
  527
  Kasvattaa se datan määrää (tai sanotaan että pidentää saman paketin kulkeman matkan kaksinkertaiseksi), mutta kokonaiskuvassa vpn:n käyttö jää kuitenkin mitättömäksi. Joka tapauksessa warettaminen hidastaisi nettiä enemmän jo nyt. Vain osa warettajista vaihtaisi vpn:ään ja kasvu verkkoliikenteessä olisi vaikutukseltaan pienempi, kuin kaikkien warettajien yhteensä aiheuttama liikenne on muuhun kulutukseen suhteutettuna.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 13. antilope

  Rekisteröitynyt:
  20.10.2015
  Viestejä:
  976
  ......
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Miten niin jää mitättömäksi?

  https://www.statista.com/statistics/301204/top-markets-vpn-proxy-usage/

  https://www.globalwebindex.net/blog/4-things-to-know-about-vpn-users

  http://www.wired.co.uk/article/vpn-use-worldwide-privacy-censorship
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 15. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Okei ymmärsin sen niin, että VPN:n käyttö jäisi kokonaiskuvassa mitättömäksi. Käyttäjämäärät kuitenkin kasvaa jatkuvasti.
   
 17. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Musiikki on kyllä huvittava keissi siinä suhteessa että monet monet bändit saavat kiittää warettajia. Joku humppa bändi suomesta ei ikinä pääsisi keikkailemaan ympäri maailmaa ilman waretusta. Waretus on kuin ilmaista mainosta bändeille.
   
 18. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Onko kukaan hankkinut ip-listoja, joilla Hedmannet on yhteystietoja hakeneet? Ei malttaisi millään huomiseen odottaa.

  Eli neuvot ottaamaan suoraan yhteyden kiristäjiin ilman lakimiestä, ja kertomaan heille olevasi valmis tunnustamaan?
   
 19. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  tämän tekeminen on huonoin vaihtoehto jonka voit valita.... paras taitaa olla tekemättä mitään, itseä syytettiin jakamksesta jota ei tapahtunut vähän yli 2 viikkoa sitten ja kirjeessä sanottiin että jos ei maksa rupeavat jatkotoimenpiteisiin eikä vielä ole kuulunut mitään :D luultavasti toisen kirjeen tiputtaavat ja sama 2 viikkoa maksa tai jatkotoimenpiteet jotka hedareitten kanssa on että checkkaavat somen ja sit kiroavat kun et ole huutanut somessa JEE JAOIN NYT TAAS SITÄ JA SITÄ SARJAA/LEFFAA tai muuta yhtä hölmöä.... ei kannata vissiin edes mainita somessa että kirjeen on saanut.....
   
 20. Air

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2015
  Viestejä:
  110
  Toi juuri onkin se korvaan särähtävä kohta. Kuten tiedetään, trollit huutelevat yli vuoden takaisten latausten perään, niin on mahdollista/todennäköistä, että kirjeen saaja, JOS on oikeasti lataaja, on ladannut myös tuon jälkeenkin. Nyt sovitellulla maksulla siis kuitataan menneet synnit, mutta trollien listoille päätyy maksava asiakas, joka on myöntänyt olevansa lataaja, joten helppo uhri jos ja kun tuon kirjeessä esitetyn tapahtuman jälkeen on latailtu. Saksaan taatusti menee tieto, että tästä IP:stä on sovittelumaksu hoidettu, joten silmä tarkkana josko löytyy uudestaan.
   
 21. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tarkennetaan nyt sen verran, että tuolla maksulla kaikki maksupäivään mennessä tapahtuneet loukkaukset on HP:n ja sen tietyn päämiehen puolesta selvitetty. Alkuperäisellä väitetyllä tekohetkellä ei siis ole tässä tapauksessa väliä. Mutta noin muuten juuri näin.

  Edit: Saitkokirjeen.fi-sivustolta napattu suora lainaus menee näin: "Hyvityksen suorittamalla me sitoudumme siihen, ettemme esitä uusia vaatimuksia, vaikka liittymää olisi käytetty laajemminkin teosten luvattomaan levitykseen ennen tämän kirjeen vastaanottamista. Hyvityksen suorittamisen jälkeen asia on kokonaan sovittu. Ainut poikkeus tähän on, jos sama henkilö jatkaa luvatonta toimintaa."
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 22. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  siis tottakaihan se menee näin, muutenhan se olisi että saat warettaa ihan niin paljon kun haluat kohan maksat yhden kiristyskirjeen...
   
 23. Doc Z-Weed

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2016
  Viestejä:
  161
  Ja korostetaan edelleen, että maksun päiväystä edeltävistäkään tapahtumista ei selviä maksamalla kun niitä päämiehiä on muitakin (vaikka todellisuudesa ne ovat saman henkilön tekemiä pöytälaatikkofirmoja).
   
 24. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Eihän tää mikään ikuisuusbines Excipiolle ja kumppaneille ole. Jos joku ei oikeasti ole valmis maksamaan tuotteesta ja jää kiinni lataamisesta, niin epäilemättä hän seuraavaksi piilottaa oman ISP:nsä IP:n ja jatkaa toimintaa. VPN-palveluille kuuluvia osoitteita jää todennäköisesti jatkuvasti enenevissä määrin trollien tietokantoihin. Nyt pitää takoa, kun helposti selvitettäviä osoitteita vielä löytyy. Sitten kun waretus siirtyy kokonaan pois torrenteista, niin Excipiot ainakin nykymuodossaan ovat vain muisto enää.

  http://variety.com/2016/tv/news/walking-dead-leads-illicit-downloads-1201900509/

  Vielä tuntuisi menevän ainakin IP-määrien perusteella hyvin. Sarja on aika suosittu Brasiliassa, tai sitten ne VPN:t näkyy jo selvästi.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 25. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Paljoko Joni maksaa noille lehdille rahaa? "Teini sai laskun" Kas kun ei vielä lue mitään IP-laskusta. Ylilauta kamaa tuo.
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti