Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. hkihki

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  40
  Jos wlanissa on lyhyt/helppo salasana on salasanan murtaminen melko helppoa nopealla koneella asiaan perehtyneellle henkilölle. Oikeusturvan kannalta on kyseenalaista jos pelkän ip:n perusteella aletaan lätkimään korvauksia, varsinkin jos on kyse lyhytaikaisesta lataamisesta.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 2. dkfvk

  Rekisteröitynyt:
  27.07.2004
  Viestejä:
  39
  Hei,

  Kirjeiden lähettäjät seuraavat tätä foorumia. Suosittelen editoimaan viestisi, sillä annat siinä turhan paljon tietoa kiristäjille. Tunnustit mm. että taloudessanne lataaminen on voinut tapahtua.
  Suosittelen pitäytymään antamasta turhan paljoa informaatiota tuntemattomille ihmisille.
   
 3. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  Juuri näin, täälä ei kannata kertoa yksityiskohtia tai kohta olet 30 tonnia köyhempi kun korruptoituneessa oikeusjärjestelmässä kelpaa anonyymit kirjottelut todisteiksi ..

  Ja kyllä, turre haisee ja pahasti en koskaan käyttäisi ko puljua
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 4. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Hei,

  koska olette latausta harjoittaneet, suosittelen maksamaan laskunne. Muuten voitte joutua maksamaan kymmeniä tuhansia euroja oikeuden päätöksellä.
   
 5. jarmot

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2007
  Viestejä:
  299
  Kotitaloudella ei ole kollektiivista vastuuta latailusta ja jakamisesta. Jos taloudessa on enemmän kuin yksi henkilö, niin mahdotonta on perintäpuljun todistaa warettaja. Vastuu on henkilökohtainen, joten jos vaikka liittymän haltijan vaimo on jynkkyä waretellut, niin ei liittymän haltija siitä maksamaan joudu. Perintäpuljun tehtävä on todistaa kuka jynkyt on warettanut eikä se käytännössä ole mahdollista.

  Melkein jokaisen warettelijan kantsisi jakaa pieni kaista netistä vapaasti ilman salasanaa kaikkien naapurien vapaaseen käyttöön niin kiristyspuljujen homma vaikeutuisi entisestään. Jokainen on vastuussa vain omista tekemisistään.
   
 6. Pempula

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2003
  Viestejä:
  457
  Kohtuullinen hyvitysmaksu mistä? Lataamisesta eli warettamisestahan ei minkäänlaista rangaistusta saa, vaikka kiellettyä lain mukaan onkin. Levittäminen on se mikä on kiellettyä ja hyvityksen vaatiminenkin siihen ja vain ja ainostaan siihen perustuu. Vielä pitäisi ymmärtääskseni kuitenkin osoittaa tuolla levittämisellä tehty vahinko, että on oikeutettu korvauksiin.

  Mielenkiinnolla olen tätä trollikirjeilyä ja -ketjua seuraillut. Onko niin, että markkinaoikeudessa on korvauksiksi määritelty jossain tapauksessa tuo 50 EUR/tv sarjan osa ja 100 EUR/elokuva jollain lailla, jonkun tietyn pituisesta ja määrällisestä levityksestä? Silti Adultia/Hedman/??? jatkavat edelleen suuremman summan pyytämistä/uhkailua kirjeissä? Turren rahastaminen ns. sovittelulla haisee kyllä myös kilometrien päähän.
   
 7. Vatsakummullasi

  Rekisteröitynyt:
  28.07.2016
  Viestejä:
  3
  Tätä ketjua pintapuolisesti seuraamalla on markkinaoikeuden käytännöistä jäänyt hieman epämääräinen kuva. Jopa liki sellainen, että vaikka kaikki taloudessa tapahtumahetkellä asuneet kilvan kiistäisivät syyllisyytensä ja olisivat todistetusti olleet tuolloin vaikkapa puolukoita poimimassa, on peloiteltu kymmenien tuhansien tappiokuilu hyvinkin mahdollinen, kun syyttäjä iskee pöytään vaikkapa vain pelkästään mappitolkulla Saksanmaalta ammennettua epämääräistä dataa taloudessa vuosien ajan harjoitetusta torrentoinnista. Toivottavasti olen hakoteillä.
   
 8. notareal

  Rekisteröitynyt:
  21.04.2008
  Viestejä:
  4 267
  Tähän astisista oikeustapauksista ei voi mielestäni vetää tuollaista johtopäätöstä; "Case" joku perheenjäsenistä, mutta ei liittymän omistaja on täysin käsittelemättä. Toisaalta eipä tässä syyttäjä ole mitään mappeja iskenyt pöytään, vaan kantaja... eikä itseasiassa edes noita "mappeja", jos ne ajatellaan alkuperäisinä muokkaamattomina lokeina & lokin tuottaneena ohjelmana (jos oikein olen asian ymmärtänyt). Olet hakoteillä.
   
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
 10. joonal

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  396
  Tässä omia pohdintojani aiheesta.

  Syyttömyys erittäin vaikea/mahdoton todistaa ellei joku tunnusta. Ei kannata ottaa Adultiaan yhteyttä ja vastailla heidän kysymyksiinsä, koska siitä voi olla sinulle haittaa. Luultavasti kirjeitä tulee usempia niin ehkä voisi lähettää ilmoituksen ettei liittymänhaltija olisi syyllistynyt kyseiseen tekoon jos sillä saisi kirjeiden tulon loppumaan? Sitten rikosilmoitus jos eivät lopeta kirjeiden lähettelyä pyynnöstä?

  Siinä epätodennäköisessä tapauksessa, että haaste tulee, voi olettaa, että oikeuden mielestä kaikki logatut jaot on tapahtunut väitetystä liittymästä siinä määrin kuin ne logeissa on logattu ja vastapuolella on mielestään tarpeeksi näyttöä kerättynä tekijän yksilöintiin. Sinulla on puolustuksessa käytettävissä liittymän logitiedoista siinä kirjeessä mainittu murto-osa. Järkeviä puolustuksia oikeudessa joko jokin virhe esim. väärä ip (jos pystyy todistamaan jotenkin) tai sitten muita asukkaita asunut koko logitusajan (viimeisimmässä jutussa oli logeja 2012->) jolloin on monta yhtä todennäköistä mahdollista tekijää. Tuo kuinka kauas waretuksia pystytään yhdistelemään riippuu luultavasti paljolti sitä kuinka kauan torrentteja on pidetty auki samalla koneella/torrent clientillä.

  Vaikka samassa asunnossa asuisi monta henkilöä niin sekään ei välttämättä pelasta syyllistä. Jos torrentteja on pidetty päällä pitkiä aikoja vaikka läppärillä, torrentteja pystytään seuraamaan esim. koulun/työpaikan verkkoon ja tätä pystytään käyttämään apuna tekijän yksilöimisessä. Esim. Facebookistahan näkee kätevästi työpaikan/koulun sekä perheenjäsenten vastaavat kun ihmiset näitä tietoja jakavat ja selviävät varmaan myös muutakin kautta. Vielä jos on mennyt kirjoittelemaan waretetuista nimikkeistä tai waretuksesta julkisesti niin sekään ei auta asiaa.

  Turren kautta soviteltaessa käsittääkseni laittavat sopimukseen tekstin ettei jakamista myönnetä vaan ainoastaan maksetaan soviteltu rahasumma. Ja myös sopimukseen laitetaan, että kyseinen oikeudenhaltija ei lähetä muita maksupyyntöjä sovintopäivämäärää edeltävältä ajalta. Ei estä kuin tuon Adultian kirjeet siis tässä tapauksessa.
   
 11. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Mutta, jos liittyymän Haltija on X ja jollain tavalla Joni on saanut selville ettei X ole syyllinen vaan Y, niin eikö haasteessa Markkinaoikeuteen ole sitten vaihdettu nimi Y:ksi? Vai voidaanko kesken oikeudenkäyntiä vaihtaa vastaaja? :D
   
 12. Avustajat

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  53
  Kyllä saksalaisten, Hedmanin, Ace Controlin jne. on saatava tehdystä työstä kohtuullinen korvaus.
  KO tulee varmaan tämän ymmärtämään ja määrittelemään sille hinnan.
  Menkääpä ostamaan Kauniaisista tai Espoosta omakotitalo ja ottakaa sille kotivakuutus.
  Senkin maksaminen viduttaa mutta on se vaan maksettava kun siinä on mukana sen kiinteistön arvo.
  Tätäkään ei kerros/rivitaloissa asuvat ymmärrä kun se heidän asuttaman kiinteistön vakuuttaminen kuuluu yhtiövastikkeeseen.
  Sen vakuutuksen voi jättää ottamatta tai maksamatta.
  Voi kyllä viduttaa kun se kiinteistö palaa. Olisi päässyt halvemmalla kun olisi maksanut.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 13. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Nimimerkit James5 ja Avustajat pelaavat tällä palstalla tekijänoikeustrollien pussiin eli niiden, jotka pyrkivät huijaamaan suomalaisilta rahaa välittämättä siitä kuka oikea syyllinen tai onko kukaan.

  Noiden tekijänoikeustrollien tarkoituksena on tälläkin foorumilla yrittää vain pelotella ihmisiä maksamaan humpuukikirjeet. Trollinimimerkit esittävät olevansa sitä mieltä että tuo kiristäminen on inhottavaa mutta joka sivulauseessa toitottavat miten on muka mahdotonta puolustautua jne.

  Todellisuudessa puolustautumista ei edes tarvita koska kirjeisiin ei tarvitse reagoida mitenkään. Jos trollilla olisi todisteita niin he menisivät poliisille ja nostaisivat ison mekkalan piraattien tekosista. Nyt sen sijaan he lähettelevät kirjeitä sinne sun tänne tietämättä kuka mitäkin on tehnyt ja toivovat että osa ihmisistä maksaa. Ja harmillisesti juuri isovanhemmat, yh-äidit yms joutuvat tämän huijauksen uhreiksi kun eivät vajavaisilla tietoteknisillä taidoillaan ymmärrä mistä on kyse.
   
 14. Juupasjoopa

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  8
  Eikös se MAOn linjaamaan 50€jakso ja 100€elokuva sisältänyt käytetyn työn, sekä ohjelman nimellisen arvon?
   
 15. Juginabi

  Rekisteröitynyt:
  07.07.2004
  Viestejä:
  10 211
  Pidän routterissani salaamatonta Wifi access pointtia että naapurit ja vieraat pääsevät helposti nopealla kaistallani nettiin. Kuka on vastuussa jos laittomia latauksia sattuu?
   
 16. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Tekijä on vastuussa.
   
 17. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  eipäs ole kuin liittymän omistaja mikäli ip joutuu hedmanneilla saakka, ja kirjeen saat. Kirjeen saannin jälkeen kun täälä huutelet tarkempia tietoja yksilöi hedmannin väki sut ja vie markkinaoikeuteen varmana keissinä jonka jälkeen olet liittymän omistajana 30 tonnia köyhempi.

  Mutta jos et anna vastakaikua kirjeille, olet turvassa luultavasti paremmin vaikka tulis 100 kirjettä... en lupaa enkä vanno mutta mutta eipä pelkän ip osoitteen perusteella ketään todennäkösesti tulla tuomitsemaan tai mahdollisuus tällä keinolla joutua markkinaoikeuteen on tosiaan jotain 0,001% luokkaa

  pääpointti, ÄLÄ MAKSA älä anna yksilöiviä tietoja foorumeilla (face insta ym ) äläkä ota yhteyttä. älä siis tee yhtään mitään muutakuin kehystä kirjeet ja iske vaikka seinälle (taloa ei kannata välttämättä alkaa lämmittään kirjeillä jos tulevaisuudessa tarttee johonkin )
   
 18. VeGe-

  Rekisteröitynyt:
  14.08.2004
  Viestejä:
  1 738
  Vastuussa on tietysti lataaja, joka torrent-verkossa tarkoittaa yleensä myös jakajaa, mikä on se itse perisynti. Se ei tosin näitä kirjepajoja estä lähettämästä sopimusehdotuksiaan sinulle liittymänhaltijana, ja vaikka haastamasta markkinaoikeuteen. Todennäköisyys jälkimmäiselle ilman omaa hölmöilyä hätäisillä yhteydenotoilla on minimaalinen.
   
 19. Bruuse vaino

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2016
  Viestejä:
  1
  Onko kukaan käyny tekemässä tutkintapyyntöä näistä kirjeistä?
   
 20. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  Täälä on ihmisiä jotka on kaikkensa yrittäny, tätä porsaanreikää ei vaan saada tukittua eikä poliisia kiinnosta.
  Täälä on jokainen mahdollinen kivi jo käännetty ja moneenki kertaan, enää väännetään asioista kännissä ja jauhetaan samaa paskaa päivästä toiseen. Haukutaan toisia ja hedareita ja kehotetaan olemaan maksamatta.
   
 21. joonal

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  396
  Oikeuteen haastetaan toki aina se henkilö jonka jakamisesta uskotaan olevan riittävä näyttö eikä ketään toista, koska siellä nimenomaisesti vastaajaa syytetään jakamisesta. Jos haastaa tieten tahtoen syyttömän oikeuteen niin silloinhan varmaan joutuu maksumieheksi aika varmasti. Varmaankin sovintokirje tulee haastettavan nimellä aina ennen haastetta myös asianajajaliiton tapaohjeista johtuen?

  Hedman Partnerssin kirjeestä on tehty eikä siinä ollut poliisin mukaan mitään laitonta. Ilmeisesti asiallinen sovintoehdotuskirje kyseessä. TOT kirjeestä voisi löytäkin jotain tutkittavaa, mutta ei tietoa onko joku siitä kirjeestä tehnyt tutkintapyyntöä.
   
 22. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Nyt menee puurot ja vellit sekaisin. Rikosoikeudellinen vastuu ja korvausoikeudellinen vastuu ovat kaksi eri asiaa. Pelkästä lataamisesta ei lain mukaan tule ensimmäisen tiimoilta seurauksia, mutta jälkimmäisestä se ei vapauta, jos jää kiinni. Tehdyn kopion arvon voi joutua hyvittämään ihan yhtä lailla. Kuinkahan monetta kertaa tämänkin täällä mainitsen...

  Se on tietysti äärimmäisen harvinaista, että jää pelkästä puhtaasta lataamisesta kiinni. Minkään kolmannen osapuolen on aika vaikea tulla linjalle kuuntelemaan, jos bitti liikkuu vain yhteen suuntaan eikä määränpäästään mihinkään eteenpäin, kuten normaaleissa netin yli tapahtuvissa HTTP (tai FTP) -protokollaa käyttävissä latauksissa. Mutta P2P-ohjelmissa se riski on yhä olemassa. Jos IP-osoite napataan torrent-parvesta vaikka läsnä olisikin pelkkänä leechina, niin se ei vapauta korvausvastuusta. Eli siinä mielessä se ikoninen ylilautatotuus "Ei toiminut seedin pistäminen 0kt/s" pitää tavallaan paikkansa.

  Toki jos on pelkästään ladannut eli tehnyt vain kopion itselleen omaan käyttöön, niin sen kohtuullinen hyvitettävä arvo ei taatusti ole kuusisataa euroa tai enemmän. Se viisikymppiäkin on vielä aika yläkantissa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 23. Pastori19

  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Viestejä:
  8
  Paljonko porukalle on tullut noita kirjeitä? Mulle napasahti tänään toinen ja siinä kerrottiin jo että jos nyt ei välittömästi maksa alkuperäistä summaa niin aletaan valmistelemaan jatkotoimenpiteitä ja tutkintapyyntöä poliisille jonka jälkeen ei ole sopimismahdollisuutta alkuperäisellä summalla. Kyseisessä kirjeessä oli myös viitattu nyt HP:n voittamaan oikeudenkäyntiin markkinaoikeudessa. Tuleeko noita muille myös moninkerroin vai joutuuko tässä huolestumaan että itseä tässä vaan ahdistellaan.
   
 24. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ne lähettää kaikille sen kolmisen kappaletta kirjeitä. Siis kaikille nettiliittymien omistajille kenen yhteystiedot vaan saavat. Mikään ei estä heitä lähettämästä vaikka sataa kirjettä per liittymän omistaja mutta ovat bisnesmielessä linjanneet että ne jotka ei maksa kolmen uhkailukirjeen perusteella niin ne ymmärtää niiden olevan vain bluffausta eikä lisäkirjeet auttaisi enää asiaa.

  1. Miksi juuri sun pitäis huolestua kun yli 20 000 suomalaista on saanut tuon kirjeen ja heistä vain muutama hölmö on joutunut oikeuteen kun on mennyt möläyttämään kirjeen lähettäjälle tunnustuksen?

  2. Mitä todisteita luulet heillö olevan siitä, että KUKA IHMINEN on sun nettiyhteydellä EHKÄ jotain jakanut?
   
 25. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Jos minäkin tekisin Hedman Partnersin, Adultian ja TOT:n tapaan liiketoimintaa, joka perustuu uhkailukirjeiden lähettelyyn ihmisille niin kyllä minäkin (tai firmani harjoittelijat) roikkuisin keskustelupalstoilla pelottelemassa ja bluffaamassa että kannattaa maksaa tai joudutte helvettiin. Tai oikeuteen. Tai että kannattaa maksaa koska ette voi kuitenkaan todistaa syyttömyyttänne.

  Bluffausta se on koska ei moraalittomalla kirjeiden lähettäjälläkään ole mitään todisteita ketään henkilöä vastaan vaikka ihan muuta kovasti koittavat uskotella.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti