Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Väitän, että näistä satasien ja tonttujen "laskuista" ei ole mitään hyötyä piratismin kitkemisessä. Se että torrent mahdollistaa massavalvonnan ei auta millään tasolla siinä kohtaa, kun piratismi siirtyy massavalvonnan piiristä jonnekin muualle. Oikedenhaltijoiden kannattaisi ihan suosiolla vaan keskittyä haalimaan niitä asiakkaita lataajien joukosta tarjoamalla houkuttelevampaa tai edes yhtä houkuttelevaa tapaa saada teos itselleen kuin lataaminen. Torrent mahdollistaa tämäntyyppisen jälkilaskutuksen, mutta ei sitä näillä hinnoilla tarvitse pitää hyväksyttävänä, varsinkin kun "lasku" menee usein ihan väärään osoitteeseen tullessaan liittymän haltijalle ja se todellinen petoittain dataa jakava jää todennäköisesti kokonaan ilman minkäänlaista kirjettä.

  P2P-oikeus on nimenomaan tarkoitettu loukattavaksi. Ei sitä teosta siellä laillisesti jaeta.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  miks niistä pitäs tehä rikosilmotus? tuskin ketään haittaa pari kirjettä saada kotiinsa. jos olisivat "hyvässä mielessä" mukana niin eka tulisi MAO kutsu ja sitten selvitettäisi oikeudessa sitä asiaa perin pohjin eikä että tulee joku epämääräne kirje joltai helvetin velkaselta jonilta...
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  "Hyvässä mielessä" tulisi varmasti ensin pelkkä ilmoitus loukkauksesta kotiin, että teleliittymän haltijalla olisi mahdollista puuttua loukkaukseen mikäli se on esim. joku muu perhepiiristä.
   
 5. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  No tuon jätkän (Coool) mielestä vaan sellasta asiaa ku moraali ei ole olemassa ja se on ihan ok syyttää umpimähkään nettiliittymien omistajia random tekijän tekosista.

  Jos homma ois rehellisellä pohjalla niin tekijänoikeustrollit tekis rikosilmotuksen jokaisesta luulemastaan syyllisestä ja poliisi kertoisi heille kuka on tehnyt väitetyn teon ja kuka ei. Tai että sori vaan mut teidän arvausten perusteella ei voida ketään tutkia, antakaa oikeita todisteita.
   
 6. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Kaunkos kestää että kaikki maksamattomat kirjeet saajat on tumittu Markkinaoikeudessa? Maksamattomia täytyy olla paljon koska nostavat juttuja oikeuteen.

  Yksityisen ihmisen oikeusturva on tälläisissä tapauksissa aika huono. Toivon että joku vittuuntunut haastaa HP:n oikeuteen. Kirjeet sinänsä on ok mutta ei tämmöisenä massapostituksina ja ylisuurina korvauksina.
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
 7. CoooL

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  151
  Hyvään asianajotapaan kuuluu, että riita-asiassakaan ketään ei suinpäin haasteta kalliiseen oikeudenkäyntiin vaan asianajajan velvollisuus on pyrkiä selvittämään sovinnon mahdollisuutta. Näin on näissäkin tapauksissa täällä esitetyn aineiston perusteella toimittu.
   
 8. CoooL

  Rekisteröitynyt:
  13.12.2001
  Viestejä:
  151
  Sinun mielestäsi se on "umpimähkään" mutta sen asian ratkaisee viime kädessä oikeus onko liittymän omistaja vastuussa asiasta. Ei mitään erikoista tässäkään.
   
 9. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Asia on jo ratkaistu oikeudessa moneen otteeseen eli ei ole vastuussa. Ja silti kirjeet lähtevät liittmän omistajalle ei trollit edes yritä tutkia kuka on ollut jakajana. Mutta ennen tai myöhemmin saavat näpeilleen.
   
 10. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Vaikka kirjoitinkin olemaan kommentoimatta viestejäsi niin nyt on pakko kysyä: Kerrotko mistä olet saanut tiedon että esim. Starz saa korvauksia näistä maksuista joita kirjeissä vaaditaan? Voit siteerata kyseistä lausetta seuraavassa viestissäsi.

  - Kirjeissä tai haasteissa siitä ei ole mainintaa. Jos Ctystalis on oikeutettu korvauksiin, kerro ihmeessä miksi? Siksikö että tuotantoyhtiö, Starz, maksaa heille valvonnasta jonka ehtona on että Crystalis saa TO korvauksia itselleen teoksesta johon heillä on vain P2P valvontalupa? Ja jakelulupa joka mahdollistaa valvonnan... Voit samalla kertoa miten P2P jakelulla tienataan näissä kuvioissa.
   
 11. Oukkidoukki Alrights Banned

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Viestejä:
  7
  Viisautta ylilaudalta.

  (59748815) : "Jakaminen on hyvä teko muita ihmisiä kohtaan"
   
  Viimeksi muokattu: 02.12.2016
 12. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  laitetaas vähä asiallisempaan muotoon taas ettei tuu nollapostaus.

  Ei kannata jakamisen iloa alkaa huuteleen yli*auta tuli jo flintille kalliiksi, samoin ku pitää näemmä sulke face*ook tilit ettei tuu vahingossa kirjoteltua jakamisen ilon tilapäivityksiä ja pian ootki MAO:ssa -30 000e velkaa ja loppuelämä pilalla.

  Coool, eikait siinä säki vissii oot ollu vähä väärässä jonossa aikoinaan ku et näe metsää puilta. Onnea vaan elämään pärjäät varmasti pitkälle mustavalkosilla laseillas.

  Ohan tää nyt niin naurettavaa että ei tässä enää itseään kehtaa suomalaiseksi edes sanoa.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 13. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
  Mitä "lapsia"/avuttomia täällä taas kommentoi. Saahan jokainen tyhmyyttään huutaa mitä haluaa. Espanjasta kirjoittelen mielenkiinnosta asiaa kohtaan. Ja kirjoitusasua voisi hieman tarkistaa ettei kirjoitella kuten kouluttamattomat (sarkasmia). No joo, pe- illan kunniaksi tulee kaikenlaista. Täytyy olla tyhmä jos kirjoittaa sosiaalisessa mediassa jakamisistaan = hieman sama kuin että menee poliisia lyömään turpiin ja sanoo, en minä mitään tehnyt. Aika selvä miten siinä käy. Aivojen käyttö on sallittua. Pääpointit tässä asiassa (Flint) ovat aika selvät ja ne eivät tästä pahemmin muutu ennenkuin saadaan oikeusasteessa päätös asiaan, tai päätöksiä. Minäkin voin todeta "viva shared beauties", saan siitä varmaan torrent tiedostojen jakamisesta syytteen. Silti kaikille mukavaa viikonlopun alkua!
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Taitaa olla korkki yhdellä jos toisella löysässä tänään, kun näistä viesteistä joutuu alkaa hakemaan sitä punaista lankaa jo ihan etsimällä :)
  Kirje itsessään on siis riitauttaminen. Sen mukaan on kaksi vaihtoehtoa, joko maksaa ja tehdä sovinto tai selvittää asia oikeudessa. Ei sinänsä nokan koputtamista, mutta massaluontoisuuden vuoksi hyvin suuri osa(puolet, enemmän?) saa kirjeen syyttömänä. Syyttömän ei lähtökohtaisesti tulisi lähteä selvittämään oikeuteen asiaa, josta ei välttämättä ole tietoinen millään tasolla. Kun valvontaa harrastavalla taholla ei ole mahdollisuutta selvittää kuka oikea loukkaaja, niin sen täytyy toimia arvaamalla ja bluffaamalla. Sellaista toimintaa ei kuitenkaan tarvitse hyväksyä.
  Niin missään ei lue, että Starz maksaa Crystalikselle mitään tai että Crystalis maksaa Starzille(paitsi ehkä siinä salassapidettävässä osassa lisenssiä). Eikä Crystalis ns. harrasta valvontaa, vaan Excipio(Texcipio mikä onkaan) hoitaa sen. Missään ei myöskään ole mitään virallista tietoa mikä Crystaliksen ja Excipion linkki on vai onko sellaista. Excipio voisi ihan yhtälailla toimia suoraan Starzin kanssa. Mihin tarvitaan laatikkofirma välissä? Pelkästään ottamaan damage vastaan?

  Mikä se kuvio onkaan, niin ainakin se aiheuttaa sekaannusta, kun kirjeen saaja mahdollisesti alkaa selvittämään asiaa ja kyselee teosta oikeasti levittäviltä tahoilta ja miettii mikä se epämääräinen firma on joka vaatii rahaa. Nää oikeuksien lisensoinnit mitä merkillisemmille jakelukanaville pelkästään sen toivossa, että niitä loukataan on jo arveluttavaa itsessään ja parhaassa tapauksessa eivät liity todellisten oikeuksien valvontaan mitenkään. On näitä maailmalla potkittu uloskin salista. Crystaliksesta emme tiedä mikä se on, mutta sikäli ajaa asiansa, että Starz on jäänyt asiassa taka-alalle. Toivoisi kuitenkin hyvitystä hakevalta taholta vaadittavan ne oikeudet, joiden perusteella se hyvityksiä hakee.
   
 15. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Totta, sekoilin kuka tekee mitä -asiassa, laitetaan pe illan piikkiin :kippis:

  Jos Crystalista ei kuviossa olisi "oikeuksiensa" kanssa niin Excipiolla ei olisi asiakasta jonka kanssa trollailla. Mikään oikea firma ei itseään suoraan tämmöiseen puuhasteluun sotke, joskin kyllä nimi tulee julki näinkin. Joten miksi ei toimita suoraan valvontafirman kanssa??? Ja ilman mitään hatusta vedettyjä p2p -oikeuksia, ei kai niitä tarvita jotta tekijänoikeuden loukkauksesta voi vaatia korvauksia. On kai tuomioita annettu ennen kuin tuollaisia oikeuksia on edes keksitty...

  Voisiko mitenkään olla niin että Excipion ja Crystaliksen takana on samat tyypit, niin asiassa olisi joku järki. Rahat päätyvät samaan kassaan sekä valvonnasta että loukkauksesta.

  Mikä silloin on oikean tuotantoyhtiön syy antaa lupia yhtään mihinkään? JOS he saisivat siivun niin syy olisi siinä, mutta kun korvauksia hakee Crystalis itselleen, ja kirjeessäkin mainitaan että Starz omistaa tekijänoikeudet.
   
 16. IcedForce

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2015
  Viestejä:
  115
  Tämähän se koko homman juju onkin. Excipion/Guardaley/MaverikEye/Texcipion/muut valvontafirmat ja Crystalis/Copyright Collections/muut lisessifirmat ovat saman poppoon hallussa nokkamiehenään Patrick Achache, jonka allekirjoitukset on Suomessakin nähty Njordlawin tapauksen tiimoilta Copyright Collectionsin lisessisopimuksissa. Virallisestihan Patrick Achache on nöiden valvontafirmojen "lakikonsultti" ja enemmän hankkinut näitä eri p2p ja muita lisenssejä, joilal sitten rahastetaan, mutta jokainen nyt voi laskea 1+1 varsinkin kun joissain tapauksissa (Guardaley + Dallas Buyer Club, muistaakseni?) nimet ovat toisinpäin (PAtrick Achache Guardaleyn johdossa ja toinen ydinpoppoosta Dallas Buyers Clubin lisenssiomistajana, joka taas on nyt Excipionin johdossa).

  Hommahan on täysin muutaman henkilön käsikirjoittamaa nätelmää, jossa käytetään hyväksi lain porsaanreikiä ja etsitään parasta maata rahastaa epämääräisillä todisteilla mahdollisimman paljon rahaa. Tällä hetkellä Suomi taitaa olla kaikein otollisin, koska täällä nyt on jo oikeudessa testattu, että heidän hankiimillaan "todisteilla" voidaan saada heille suotuisa päätös ja homma saa pyöriä ihan valloillaan ilman, että kukaan vastuttaa. Virallisestihan puuhassa on mukana yksi tai useampi lakitoimisto, joka lähettelee kirjeitä, mutta ei ole millään tavalla edes uutta, että ollaan myös otettu mukaan jokin lakitoimisto, joka alkaa näkyvästi puolustamaan kirjeensaajia, jolloin pystytään pitämään kaikki ohjakset käsissä ja vähäsen varmistamaan, ettei homma nyt nilkoille kuse ja jatkuu pitkää. Muualla maailmassa hommalle on hieman saatu stoppia kun oikeus on alkanut kyseenalaistamaan toimintaa, mutta sitä nyt on Suomessa turha odottaa, kun täällä oikeuslaitos on vähän sama kuin koira, joka ei ole koskaan purrut ja hampaatkin siltä puuttuu, tuijotetaan vaan niitä todisteita, jotka naaman eteen tuodaan ja jotka kyseenalaistetaan ja omat asiantuntijatkin ovat samaa luokkaa kuin muut valtion asiantuntijat, kauheasti paperilla näyttävät asioista tietävän, mutta eivät lopulta tiedä yhtään mitään.
   
 17. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Tuossa yllähän kupletin juoni on hyvin selkeästi kerrottu.

  Olin piilosarkastinen kysyessäni "Voisi mitenkään olla..." Jos ei kaikille auennut niin IcedForcen vastauksesta viimeistään.

  Ja kohta joku totetaa "että mutta kun silti toiminta on sitä ja tätä ja tarpeellista jotta niin ja näin. Ja saahan sitä tehdä mitä vaan jos on siten ja täten." En edes pysty arvaamaan mitkä perustelut tällä kertaa tuodaan esiin...Onhan täällä muutama jolla on propellihatussa vaikka mitä trollien puoltoon.

  Edit: Jos Suomessa olisi edes yksi asiaa seurannut ja siitä oikeasti kiinnostunut, tutkivaa journalismia harjoittava toimittaja joka haluaisi kaivella asioita, niin olisi mielenkiintoista nähdä valmis artikkeli. Siinä haaste jonka joku voisi ottaa vastaan ilman kirjettäkin..
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 18. Avustajat

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2016
  Viestejä:
  53
  Täällä äitin pikku kommunistit ihmettelee sitä kun firmat ryöstää ja rellestää. Paras haluaisi että kaikki maailman ohjelmasisältö pitäisi saada katsottavaksi kympillä eikä niiden omistajat saisi itse hinnoitella niitä miten haluavat.
  Edelleen Suomi on kapitalistinen valtio ja myös yhtiöillä on oikeuksia.
  Onneksi on olemassa MAO.
   
 19. RestorePoint

  Rekisteröitynyt:
  07.01.2016
  Viestejä:
  90
  Nyt tuli tämän topikin paras vitsi ! Koko MAO on jo itsessään suomen suurin vitsi erikoistuomioistuimena.
   
 20. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  No niin, ei siinä kauan mennyt kun "Oikeuden Puolesta Taistelijoiden" Avustajat kiipesivät barrikadeille. Hyvä että on uskoa kapitalismiin ja sitä hyödyntäviin, ei muuta kun onnea matkaan. Toivottavasti elämä kohtelee reilusti jopa teitä.
   
 21. Hug Eboner

  Rekisteröitynyt:
  30.11.2013
  Viestejä:
  447
  Se on kuitenkin suomen pienissä piireissä helppo sopia noita juttuja suljettujen ovien takana ja kierrättää rahaa. En tiedä kuka idiootti on edes saanut idean että jokut tuomarit saa päättää kuka on oikeassa. Liian suuri riski korruptioon.
   
 22. MikTre12

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Viestejä:
  7
  Yleisesti alkaa vaikuttaa, että tämä ilmiö voi olla yhteiskunnallisestikin merkittävää: aivan ulkopuolisen ja ulkomaisen, ilman minkään direktiivin tai säännöksen sääntelemä epävirallinen " valvonta" antaa jollekin firmalle oikeuden yhdistää näitä tietoja teleoperaattoritietoihin, jonka jälkeenkin näiden tietojen yhdistämisen prosessi voidaan kyseenalaistaa. Näillä Adultian lähettämillä kirjeillä voi olla vakavat seuraukset. Kirjeiden uhkaavalla sävyllä pyritään luomaan valtava syyllisyyden ja pelon vaikutus.Vaikka sitten taloudesta olisikin ladattu jotakin , niin ei liittymänhaltija voi olla mitenkään korvausvelvollinen, jos ei sitä ole tehnyt. Varsinkin kun oletus rikkomuksesta perustuu hyvin salatun, kyseenalaisen ja epävirallisen valvontaohjelman suorittamaan "valvontaan", jonka tiedot on uudelleen yhdistetty epävarmalla mekanismilla toisiinsa. Tämä Adultian touhu voi johtaa perheongelmiin, taloudellisiin ongelmiin, mielenterveysongelmiin tai niiden pahenemiseen tai jopa itsemurhiin.

  Mielenkiintoinen on tämä Turrenkin kuvio. Oliko niin, että tämä Viljakainen (TOT) on ollut jotenkin markkinaoikeuden kanssa tekemisissä läheisemmin?

  En yhtään ihmettele, jos tätä toimintaa ryhdytään tutkimaan viranomaisten toimesta enemmin tai myöhemmin. Tämä on myös kiinnostava ja ajankohtainen aihe, jota MOT, A talk tai S. Päivärinta voisi tutkia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.01.2017
 23. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Miksi sä edes miettisit maksavasi jollekin humpuukimaakarille kun tiedät 100% varmasti ettei kirjeen saaja ole väitettyä tekoa tehnyt? Ajattelitko maksaa jonkun muun puolesta? Jos vaikka naapurin Pena tai penskan kaverit on oikeasti teon tehnyt niin niiden puolestako sä ajattelit maksaa liittymänhaltijan nimellä tämän?

  En yhtään ihmettele että tää kiristyskirjebisnes vaan kasvaa koko ajan ja uusia kirjeillä uhkailijoita ilmaantuu jos ihmiset on oikeasti niin typeriä että rupeaa humpuukikirjeiden perusteella makselemaan satoja tai tuhansia euroja. :eek2:

  EDIT: Miten tämä syyttömyys todistetaan? Ei sitä tarvitse todistaa mitenkään. Jos et ole yhteydessä kiristyskirjeen lähettäjään niin heillä ei ole mitään paukkuja viedä asiaa eteenpäin (koska eivät voi tietää kuka on oikea tekijä), jolloin mitään todisteluakaan ei tarvita. Ja muutoinkin todistelu menee länsimaisessa oikeuskäytännössä niin päin, että syyttävän osapuolen tehtävä on todistaa tekijän syyllisyys eikä niin että väitetty tekijä on syyllinen jos ei pysty muuta todistamaan.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016
 24. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  jos maksat tunnustat että olet warettanut, toinen huijaripulju voi sitten lähettää paljon isomman laskun ja sanoa että olet kerran maksanut ja 100% olet warettanut tämänkin....
   
 25. Peukkupainija

  Rekisteröitynyt:
  19.07.2016
  Viestejä:
  18
  Etpä oikeastaan mitenkään jossei teillä ole logia kotiverkosta ja pitävää alibia että liittymänjakaja ei ollut sinä päivänä kotitaloudessa ja hänen hallussa olevalta päätteellä ei ole pyörinyt jynkkytorska sinä hetkenä joten suosittelisin vain unohtamaan kirjeen ainakin toistaiseksi.

  Adultia on kohta ollut parisen vuotta trollikirje-bisneksessä mukana yhden miehen kokoonpanolla jos Hans Rudolf de Koningia(vittu mikä nimi) ei lasketa, jonka jäsenyys on muuten poistettu asiakastieto.fi:sta hiljattain mutta Fonectan tiedoista löytyy vielä. Samoiten firman taloustiedot loistavat olemattomuudellaan, mikä on myös tietynlainen indikaattori bisneksen tilasta.

  Päämiehenä höyrii Acachen kyproslaisen pöytälaatikkofirman kautta vanhan liiton brittiläinen jynkkykeisari Simon James Honey jolla on entuudestaan hämärä menneisyys kotimaassaan näistä trolli-bisneksistä ja sielläkään ei ole hiljattain kauhean hyvin mennyt. Suomessa tällä hetkellä nolla keissiä nostettu, vaikka kirjeitä ollaan lähetelty lähes yhtä innokkaasti kuin Hedman Partners.
   
 26. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Onko kyseessä useamman henkilö talous kuten annat ymmärtää. Jos muut talouden jäsenet ovat potentiaalisia lataajia niin trollien on lähes mahdotonta todistaa kuka on ladannut. Hyvitysmaksua ei voi osoitaa liittymän omistajan maksettavaksi vain siksi että joku perheen jäsen on näin tehnyt. On äärettömän vaikea todistaa omaa syyttömyttään mutta jos näin voi tehdä niin hyvä. Silloin kirjeen saaja on kuivilla vaikka oikeuteen mentäisiinkin eli olisin ihan rauhassa enkä olisi MISÄÄN yhteydessä kirjeen lähettäjään.

  Oliko kirjeessä eroteltu hyvitys ja korvaus erikseen vain anneettu yksi könttäsuma? Markkinaoikeus on linjannut että kohtuullinen hyvitysmaksu on 50 EUR per tv-sarjan osa ja 100EUR per elokuva.
   
  Viimeksi muokattu: 03.12.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti