Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Hämmentävästi tämä on analoginen sen suhteen, että vastaajan tulee todistaa syyttömyytensä :P
   
 2. electron06

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2006
  Viestejä:
  3 811
  Olisiko niin, että HP:n päätulo trollibisneksestä tulee kuitenkin näistä sovittelumaksuista? Jos trollit lähettävät vuositasolla abaut 20k kiristyskirjettä, joista voisi kuvitella 10% maksavan sen 500-600 eur niin kyllä sillä summalla paskafirmaa pyörittää. Pari voittoa MAO:ssa on peloite ja plussaa tässä kiristysbisneksessä.
   
 3. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  No juuri noin asia on, ja haasteita on pakko laatia uskottavuuden takia. Ilman niitä maksut pikkuhiljaa loppuisivat. Miksi maksaa jos ei ole pelkoa että maksamata jättäminen johtaisi yhtään mihinkään. Tuota pelkokerrointahan koko trolliporukka käyttää kiihtyvällä tahdilla.
   
 4. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Mutta tuosta Aavia keissistäkin tuli mieleen, että eikö Joni sitten yhtään helpompaa löytänyt?
   
 5. ampula

  Rekisteröitynyt:
  04.11.2015
  Viestejä:
  1 575
  Luulis että laskujen maksaja löytyy ihan muualta, sieltä joka haluaa vähentää jakelua.
   
 6. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Eikös siinä ollut yritys liittymän omistajana... vai muistanko väärin? Toi avoin WLAN on kyllä aika riski puollustus jos sitä ei oikeasti ole ollut.

  Käytänössä niin kauan kuin operaattorit pitää kirjaa ip-osoitesta. Jos lokit saadaan käyttöön niin siitä sitten 3 vuotta kerrallaan. Viimeistään vanhenee 10 vuodessa teon hetkestä. Näin ainakin itse olen mieltänyt.
   
 7. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Jaa-a, paha sanoa kun ei tiedä kaikkia ehdokkaita... Toisaalta ei HP voi etukäteen tietää millainen haastettu vastaan tulee. Eikä kuinka hyvä puolustus.
   
 8. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Vähän sellainen kutina on, että Hedman Partners haluaa oikeuteen mahdollisimman laajaa kirjoa malliesimerkeiksi pelkokertoimen maksimoinniksi.

  Ensin poimitaan ns. "helppoja" kohteita minkä jälkeen siirrytään katsomaan "kepillä jäätä" meiningillä sitä, miten pitkälle MAO:n kuminauha venyy.
  Jos Aavia jutussa tulee näpeille, niin tietävät ainakin, että siinä menee raja ja keskittyvät sitten aimpien tapausten mallisiin "jakanut netissä, tunnustanut somessa/puhelimessa/mailissa" tapauksiin.

  Yhteistähän Flintin ja tämän jälkimmäisen, sovitun tapauksen kanssa oli, että molemmissa oli todisteluna someviestintä ja yhteydenotto kirjeen lähettäjään.
  Aavian tapauksessa somea ei taidettu mainita, mutta yhteyttä sieltäkin oli otettu. Tarjottu kalustoa tutkittavaksi puolueettoman tahon toimesta, mutta tämähän ei Jonia kiinnosta, koska kyse ei ole totuudesta, vaan rahasta.

  Edit:
  Tähän käsitykseen itsekin jäin, mutta ainakin haastettu oli yksityishenkilö jonka omistamaa internetyhteyttä käytti myös yritys ja sen asiakkaat.
  Heillä oli jossain määrin rajoitettu avoin asiakasverkko jonka lokit esitettiin oikeudessa.
   
 9. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Tämä selitääkin HP haksahduksen 'yritysliittymään' - liittymä ollut yksityisen nimissä mutta toiminimen käytössä. On mielenkiintoista nähdä onko HP tehnyt kartoitusta WLAN verkon avoimuudesta. Vähän epäilyttää kun teon havaitsemisen ja kirjeen välissä on 8kk väli. Tunnistamisen ja kirjeen lähettämisen väli 2kk.
   
  Viimeksi muokattu: 01.12.2016
 10. Hedarit

  Rekisteröitynyt:
  21.12.2015
  Viestejä:
  102
  Helppo ja helppo. Ongelmana Jonin kannalta on se, että vastaaja haki puolustajakseen Aavian, eikä Turrea. Samasta bisneksestä imevien olisi ollut helpompaa junailla juttu mieleisekseen. Hatusta vetäistynä, oletan Jonin itkeneen sovintoa huomatessaan ihan oikean vastapelurin - tähän Aavian päämiehen tietenkään suostumatta.:think:

  edit: Mahtaakohan mistään selvitä sovittujen ja salaisiksi julistettujen keissien puolustuksen asiamiestä?...
   
 11. maximus_99

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2016
  Viestejä:
  42
  Toivotaan et poitsu saa niin pataan Aavialta et tuntuu!! Sit Aavia ajaa jatkossa näitä lafkoja vastaan näyttämällä et se on oikea lakifirma oikealla asialla!! Voisin kuvitella et nää nykyset "asianajotoimistot" jää siinä jalkoihin. Uskoisin myös et Aavian päämies pistää kaikkensa tähän. Ei vastassa peloton yksilö, vaan muskeli firma ja oikea lakitoimisto. Noh katsotaan kuin käy..
   
 12. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Aavian vastine on tosiaan kuin suoraan täältä palstalta :) Hyvin tuotu täällä esiin tulleita pointteja esiin. Mielenkiintoista nähdä millaiseen ratkaisuun päädytään ja mitä ässiä HP:n hihasta löytynyt.
  Itse tulee käytettyä omia koneita lähes yhtä paljon etänä kuin paikan päällä, joten ei tule edes ajatelleeksi sellaista vaihtoehtoa, että poissaolo osoittaisi mitään minnekään suuntaan. Mutta tosiaan kun vastapuolen todistelua alkaa tarkastelemaan, niin mainiostihan se joku lentolippu ja sen myötä todiste poissaolosota siihen menisi jatkeeksi.
   
 13. maximus_99

  Rekisteröitynyt:
  16.03.2016
  Viestejä:
  42
  Mikäli Aavia voittaa jutun, niin heidän osalta puskaradio on yhtäkuin +50000 ja ne voidaan kertoa vaikka neljällä.. siinä heidän puolesta puhujat. Mutta miten käy näiden muiden putiikkien, millanen on puskaradio :) hieman negatiivisempi :) Eikös se sanalasku mene, että ahneella on paskanen loppu.
   
 14. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Aika lailla samansuuntaisia kehuja monet kirjoittelivat myös silloin, kun Turre Legalin vastine aikanaan tuli ketjussa julki, ja pelkän sen vastineen perusteella Flintin voiton piti olla läpihuutojuttu. Vaan ikävästihän siinä sitten lopulta kävi, eli MAO ei pitänyt sinänsä aivan hyvin rakennettua vastaajan puolustusta kantajan versiota uskottavampana. Tämä ihan vain muistutuksena näille kaikille salaliittoteoreetikoille.

  Mutta katsotaan ja toivotaan parasta.
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Joo ei varmasti ole läpihuutojuttu tämäkään. Kaukana siitä. Itsellä jäi kuitenkin siitä Turren vastineesta hampaankoloon ainakin se, että Crystaliksen toimivaltuuksia ei kyseenalaistettu mitenkään. Se oli se ensimmäinen keissi ja olis toivonut, että P2P-oikeuksiin oltaisiin otettu heti kantaa. Turrehan tosin ei näe niissä mitään kyseenalaistettavaa, kuten ilmeisesti tässä bisneksessä muutenkaan. Aavian vastineessa oli jo selvästi myös koko toiminnan kyseenalaistavaa sävyä, kuten se kohta "teknisestä profiilista":

  "Kantajien valvonta ei ole ulkopuolisen eikä riippumattoman tahon suorittamaa valvontaa. Kantajat eivät ole esittäneet mitään selvitystä valvonnastaan, mikä osoittaisi, että nimenomaan vastaaja on tehnyt väitetyt teot. Kanteessa esitetyn perusteella on mahdotonta ottaa kantaa siihen, onko kantajien väittämä tekninen profiili riidaton vai riitainen seikka."
   
 16. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Tää sivusto ilmeisesti linkkaa ihan randomisti jossain toisaalla sijaitsevia striimejä? Jos näin, niin olis mielenkiintoista tietää miten Joni lähettelee kirjeitä näille katsojille. Kirjekampanjan kun piti lopettaa piratismi Suomessa.
   
 17. pinppi

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2009
  Viestejä:
  222
  Pentti kun pisti alkuviikosta vielä muistutuskiristyskirjettä maksamattomista kiristyskirjeistä niin pakko kysyä. Sanotaan, että tämä herra veisi jutun maoon niin miten seuraavat seikat tulisi ottaa siellä huomioon? Parissa kiristyskirjeessä oli noi diaarinumerot (dnro) ilmeisesti väärin ja eikö nämä vaikuttaneet asiaan jotenkin?. Eli siis parissa ensimmäisenä lähetetyissä kiristyskirjeissä puhutaan 469/16, seuraavissa 2016/148. Aika outo seikka on myös se, että yhdessä ihan ensimmäisinä saapuneessa kiristyskirjeessä (469/16) väitetty tekoaika on myöhäisempi kuin jälkeenpäin tulleessa kiristyskirjeessä (2016/148). Onko sallittua laittaa muistutusta maksamattomasta kiristyskirjeestä, jos alkuperäisissä dnro oli väärin ja asiaa ei ole oikaistu mitenkään?

  Mikä on muuten normaali aikaväli ip-osoitteen vaihtumiselle? Jokaisessa kiristyskirjeessä on mainittuna eri ip-osoite, vaikka väitettyjen tekoaikojen väli on pisimmillään parisenkymmentä päivää ja lyhimmillään päivät mahtuvat yhden käden sormiin. Kuitenkin kaikkien kiristyskirjeiden väitetyt tekoajat mahtuvat about 1,5kk sisään.
   
 18. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  pena ei ole ikinä oikeus salia nähnytkään, olet turvassa. jos haaste tulee palkkaa joku asianajaja (ei turrea). Penan kirjeet ovat 100% kiristystä, 0 ihmistä on joutunut mao:oon.
   
 19. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  ei jonia kiinnosta sivut (jotka jakavat enemmän satjoja ja elokuvia kun yksikään torrentti) vaan warettajat. ja kun katsot striimiä niin et jaa sisältöä mihinkäännja et ole parvessa jota tarkkaillaan saksasta.
   
 20. Kikkee

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2014
  Viestejä:
  2 091
  Voisiko joku linkata tuon Aavian vastineen? En lähtisi mielellään selaamaan koko ketjua läpi
   
 21. mlackke

  Rekisteröitynyt:
  31.03.2004
  Viestejä:
  781
  Mutta tottakai vastaajalla on täysi oikeus pyytää alkuperäislogit nähtäville mihin koko todistus pääasiassa perustuu?
   
 22. zack1

  Rekisteröitynyt:
  27.10.2015
  Viestejä:
  134
  Tuli tässä mieleen (ei siihen imuriin), mutta en tiedä/muista onko täällä ollut kirjoittelua Turren "neuvottelijasta"? Mutta menisköhän se vähän näin:
  - Turre:"Moro Jonsku, Jusa tässä, kuis menee?"
  - Joni:"Ei ihmeenpää".
  - Turre:"Mulla olis potentiaalinen maksaja, pitäis maksaa 2000:-, mutta sovitaanko 1500:-?"
  - Joni:"Joo, sovitaan vaan".

  Eli miksei itse voi sopia (jos välttämättä haluaa maksaa) hintaa alaspäin? Haiskahtaa pahasti "hyvä veli"-systeemiltä. Siis mikä ihmeen Turren "neuvottelija"?
   
 23. tsn81

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2003
  Viestejä:
  1 746
  No jos ihan totta puhutaan niin Pena ei ole tätä toimintaa edes pyörittänyt vielä niin kauan, että olisi ketään ehtinyt haastaa oikeuteen. Tietääkseni on ensimmäinen kirjekierros muistutuksineen vasta menossa.
  Adultiasta esim voidaan aika varmasti sanoa että haasteen saaminen on 99.99% epätodennäköistä. Penasta ei vielä voi niin varmasti sanoa. Katsotaan vaikka puolen vuoden päästä mitä tapahtuu.
   
 24. yannara

  Rekisteröitynyt:
  28.04.2003
  Viestejä:
  11 734
  Tämä! :) ... jokos Suomessa on tähän tietotekniikkaan perehtyneitä juristeja? Luulis olevan hyvä markkinarako tässä, kun/jos näitä caseja satelee enemmän. Oliks se niin, että nyt pelkkä IP-osoite ei vaan oikeudessa kelpaa? Laki voi toki muuttua....
   
 25. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Eiköhän tuo ole enemmänkin sääntö kuin poikkeus Hedman Partnersin kanssa.

  Meidän kirjeen poikinut IP oli bongattu parvessa samoihin aikoihin Flintin kanssa. Saimme kirjeen n. vuotta myöhemin.
  Jos kyseessä olisi oikeasti "piratismin vastainen valvonta", niin luulisi kirjeen tulleen samaa tahtia muidenkin kirjeiden kanssa eikä olisi jääty odottamaan "uusia osumia" joilla voitaisiin rahastaa yhden kirjeen myötä.

  Toisaalta foliohattujen muotitietoisena ystävänä näen siihenkin yhden asiakasseurannallisen syyn.
  Nettiin kirjoittavia on helpompi identifioida jos kirjeiden lähettely hajautetaan pitemmälle aikavälille. En hämmästyisi yhtään jos Jonilla olisi tiedossa se minkä kirjeen meidänkin talous vastaanotti, mutta toisaalta... onko sillä väliä?
  En silti menisi huutelemaan täällä tarkempia tietojani, kuten jotkut ovat tehneet.

  Mikä minua tosin edelleen hämmästyttää on se, että miten:
  1) Ihmisiä syytetään samoista vanhoista sarjoista/elokuvista. Luulisi jo niiden latailun hiipuneen uusien tuotosten myötä.
  2) miksi ihmeessä jengi lataa pokea torrentteina kun koko netti on pullollaan ilmaista poketarjontaa. Vai onko se leffojen juoni se juttu miksi niitä halutaan warettaa?


  Vielä sivujuonteena voisi mainita, että sukulaisteinien kanssa Trollibisneksestä keskustelleena on käynyt selväksi että kaveripiireihin on satanut aika paljon noita kirjeitä. Yleinen mentaliteetti heillä on, että kirjeillä voi pyyhkiä perseensä. Tiesivät kyllä roppa kaupalla porukkaa joille kirje on tullut, joillekin useamman kerran, mutta kukaan ei tunnu olevan edes huolissaan siitä, että syytettä tulisi.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti