Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

NOSTOJA MUROPAKETIN SISÄLLÖSTÄ
 1. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  896
  Jeps. Itsehän maksan sen kympin kaks kuukaudessa leffapalvelusta tai vitosen uutuusleffasta mielelläni, jotta saan katsoa leffan hyvällä laadulla suomenkielisillä tekstityksillä silloin kun haluan latailematta kaikkea paskaa koneelleni. Ei noita leffoja ihan ilmaiseksi saa vaan tehtyä.

  Tuli kallis sarja aloittajalle? Vielä kun rupeet vänkäämään niin maksat 10-100 kertaisen summan. Varmaan kannatti "säästää".

  Kiristäminen on perseestä, mutta varastaminen on vielä enemmän perseestä.
   
 2. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Kuten jo aiemmin kirjoitin, laki on:

  Boldasin oleellisen kohdan.

  "Esimies" esimerkissä kyseisellä henkilöllä ei ollut laillista oikeutta korvaukseen siitä että hän pimittää yrityksen laittomuuksia. Tekijänoikeuden haltijalla, tai hänen edustajallaan, on laillinen oikeus saada korvauksia tekijänoikeusrikkomuksista.

  Sen lisäksi, tekijänoikeusrikokset ovat asianomistajarikoksia. Eli tekijänoikeuksien haltijalla on oikeus päättää että haluaako hän että rikkojaa vastaan nostetaan oikeusjuttu vai ei.
   
 3. Laniitti

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2001
  Viestejä:
  724
  Menee vähän tekniseksi.

  Mutta edelleen sillä operaattorilla on logit tallessa, joista ilmenee sekunnin tarkkuudella, millä mac-osoitteilla mitäkin liittymää on liikennöity.

  Tarkoitatko osoitteella IP-osoitetta vai katuosoitetta?

  IP-MAC-liittymänhaltija -vastaavuus saadaan aina reitittimeltä ja dslam:lta/kytkimeltä, johon liittymä on kytketty. Automatisoitu järjestelmä pollaa esim. 5 minuutin välein sekä reitittimen, että kytkimet/dslamin ja tallentaa tulokset logitiedostoon. Näistä logeista saadaan selvitettyä liittymänhaltija-ip-mac vastaavuus. Näitä logeja operaattorit joutuvat säilyttämään tietyn määräajan. En muista tarkalleen määräajan pituutta, mutta käsittääkseni ihan Viestintävirastokin on antanut asian tiimoilta määräyksen. Muistaakseni puhutaan jostain puolesta vuodesta tai vuodesta.

  Katuosoite luonnollisesti tiedetään aina ihan jo operaattorin laskutuksen vuoksi. Miten sitten MAC-osoite saadaan yhdistettyä liittymän haltijaan? Yksinkertaisesti pollaamalla dslamia/kytkintä, johon liittymä on fyysisesti kytketty. Tyypillisesti jokainen liittymä on kytketty tiettyyn fyysiseen porttiin dslamissa/kytkimessä, ja kytkentäportti-mac-vastaavuudet saadaan myös selville pollaamalla näitä aktiivilaitteita. Esim. 5min välein ja tallentamalla tulokset logiin.

  Tämä riippuu siitä millaiset järjestelmät operaattorilla on käytössä. Voinee olettaa, että sellaiset järjestelmät, että saavat aktiivilaitteita pollaamalla tiedot juurikin IP-MAC-liittymänhaltija vastaavuuksista. Ja vastaavuuksien tallennus logiin esim. 5min välein.

  Ei sitä pystykään todistamaan, kuka yksittäinen henkilö on käyttänyt. Ainoastaan liittymän haltija saadaan selville, joka periaatteessa vastaa kaikesta mitä liittymällä tapahtuu. Mutta käytännössä esim. avoimen WLANin kautta tapahtuva liikennöinti ei olekaan liittymän haltijan vastuulla. Ja mitä näihin uhkauskirjeisiin tulee. Tietenkin ne on lähetetty nimenomaan liittymän haltijoille.
   
 4. nook1e

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2003
  Viestejä:
  795
  Soneraa näemmä en koskaan enää hanki :)
   
 5. Oriental

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2008
  Viestejä:
  848
  Tästähän voi väitellä ikuisuuden, mutta ei waretus ole varastamista. Korkeintaan luvaton käyttöönotto tms :D
  1) omistajalta ei katoa mitään
  2) omistaja ei menetä mitään, jos lataaja ei joka tapauksessa ostaisi tuotetta
  3) taitaa olla ihan tutkittua että waretuksesta on enemmän hyötyä kuin haittaa tekijöille
  4) monet warettajat myös ostaa pelejä ja leffoja perusjamppaa enemmän.

  Naurettavaa verrata jonkun leffan lataamista varkaudeksi, joka on jotain karkkipussin näpistystä pahempi rikos.

  Ja voisivat nuokin firmat herätä nykyisyyteen ja tarjota esim mainoksilla varustettuja versioita sarjoistaan omilla sivuillaan.

  Kun ei edelleenkää ole yhtä palvelua josta uudet sarjat saisi päivän sisään katsottavaksi.

  Jos siitä kiinni jää niin ei ole todellakaan moraalisesti oikein noin mitättömästä asiasta paria euroa enempää per jakso/leffa vaatia, ellei ole joku superseedaaja terakaupalla jne jotka sitten onkin vähän eri juttyjuttu
   
 6. Laniitti

  Rekisteröitynyt:
  30.03.2001
  Viestejä:
  724
  Nämä kiristyskirjeet, Piratebay-estot jne. ovat vähän kaikkien isojen operaattorien ongelma. Tekijänoikeusjärjestöille vain on kaikkein helpointa iskeä isojen operaattorien kimppuun. Saadaan nalkkiin isompi käyttäjäkunta samalla markkinaoikeuden päätöksellä.
   
 7. Inkvisiittori

  Rekisteröitynyt:
  06.08.2014
  Viestejä:
  4 269
   
 8. Tzion Banned

  Rekisteröitynyt:
  31.05.2007
  Viestejä:
  3 958
  Unohdat että se on oikeus joka päättää onko vastaaja korvausvelvollinen vai ei ja millä summalla. Tässä tapauksessa sitä ei ole päätetty. Asianomainen voi olla velvollinen tai sitten ei, jos syyllisyys todetaan niin sitten voidaan alkaa keskustelemaan korvauksista.

  Jos olisin AP niin niin odeottelisin syytettä ja sen jälkeen kokeilisin sovitella. Olettaen että mitään syytettä tulee
   
 9. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Ongelmahan tässä vain on se, että tekijänoikeuden haltija vaatii korvauksia ip-osoitteen omistajalta, mutta tämä ei ole mitenkään yksiselitteisesti tekijänoikeuksia rikkonut henkilö. Tällöinhän korvauksia vaaditaan uhkailemalla henkilöltä jolta korvauksia ei ole laillista oikeutta periä.
   
 10. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Laki ei vaadi liittymän haltijaa vastaamaan kuin omasta henkilökohtaisesta toiminnastaan. Ihminen tekee laittomuuksia, ei auto, nettiliittymä tai tietokone. Edes ylinopeussakkoa ei saa lähettää ilman kuvaa. Onkin siis melko absurdia, että yksityinen firma saa vaatia korvauksia pelkällä oletuksella, että tietokonetta ei voi käyttää kuin tietokoneen omistaja ja omistajan nettiyhteyttä ei voi käyttää kuin omistajan tietokoneella.
   
 11. Tyhjäntoimittaja

  Rekisteröitynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  2 221
  No käyttäjän katuosoitetta. Eli jos mä tuun sulle vierailulle, niin mistä ne tietää mun osoitteen?
   
 12. Tomix

  Rekisteröitynyt:
  19.11.2005
  Viestejä:
  896
  Jälimmäinen kappale oma muokkaus.

  Käsittäköön kuka rikosnimikkeen miten haluaa. Jännä, että murossa saa sivutolkulla jaella neuvoja rikoksen peittelemiseen. Tietääkseni tällaista ei ole sallittu/siitä pitäisi heilua penalttia. Kaksinaismoralistista touhua kenties?
   
 13. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Mitenkä tuo on ongelma?
  Eikö tuo ole kaikinpuolin parempi ratkaisu että tekijänoikeuden haltija ensinnä lähestyy kirjeellä ja tarjoaa mahdollisuutta sopia asia nopeasti sen sijaan että tekee heti rikosilmoituksen ja eka varoitus on ilmoitus poliisilta että ovat tulossa tekemään kotietsinnän?

  Jälleen kerran, tuo on sama tilanne kuin jos tiedät autoasi kolhinneen auton rekisteritunnuksen. Se luonnollinen henkilö jota ensin lähestyt on auton omistaja. Kerrot sille että vauriot olivat 500€ joten jos sen korvaa niin ei tarvi mennä pisemmälle. Jos käykin ilmi että syyllinen olikin joku joka oli lainannut autoa niin sitten auton omistaja voi ohjata sut oikeaan suuntaan. Tai jos auton omistaja ei suostu yhteistyöhön, ilmoitat poliisille ja vakuutusyhtiölle.
   
 14. FireFly classic

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  8 037
  Ei mikäli kiristys perustuu poliisin pakkotoimiin joilla uhataan henkilöä joka ei millään varmuudella ole asian osainen. Poliisin toimet ovat näissä tapauksissa monelle paljon suurempi uhka kuin se mahdollinen jopa epätodennäköinen oikeuden määräämä sakkotuomio.

  Poliisi ei tule takavarikoimaan autoa kuukausiksi "tutkinnan" nimissä kuten on nähty käyvän tekijänoikeustapauksissa. Toisekseen eikö ensin pitäisi selvittää kuka aiheutti vahingon ennenkuin aletaan vaatia rahaa?
   
 15. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  ^^No kolhit auton ja joudut maksamaan kaikkien parkkialueen autojen moottoriremontin.
   
 16. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Asianajajilla ei ole mitään suoraan keinoa käskeä poliisia suorittamaan pakkokeinoja joten he eivät myöskään voi kiristää ketään uhkaamalla poliisin pakkokeinoilla.

  Tosin asianajajat voivat kertoa mitä siitä voi seurata jos he joutuvat viemään asian jatkokäsittelyyn.

  Se että mikä on poliisin lähestystapa tilanteeseen ei vaikuta tuon yhteydenoton laillisuuteen.

  Ja tuossa kirjeessä sanotaan kolme vaihtoehtoa:
  1) Jos ei ole mitään valitettavaa, maksa korvaus ja homma on loppuun käsitelty
  2) Jos on jotain valitettavaa/selvitettävää, ota yhteyttä
  3) Josset tee kumpaakaan niin sitten jatkot hoidetaan oikeuslaitoksen kautta.

  Eli rahan maksaminen ei ole mikään absoluuttinen vaatimus, se on vain yksi vaihtoehdoista.
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2015
 17. JCSH

  Rekisteröitynyt:
  02.02.2009
  Viestejä:
  10 284
  Tottakai oikeus tuon loppukädessä päättää. Mutta se ei tarkoita että oikeuksien haltija ei saa tehdä sovintoehdoitusta ennen oikeudenkäyntiä.
   
 18. Kapteeni Flint

  Rekisteröitynyt:
  24.04.2015
  Viestejä:
  20
  Jippii, kohtalotoveri :) Btw. Suomi24:stä löytyi thread, jonka loppupuolella on puhetta Hedman-kirjeistä: http://keskustelu.suomi24.fi/t/13137432. Tuolta voi kanssa huhuilla kanssaihmisiä, vaikka onkin suomi24...

  Seuraavan askeleen kannalta auttaisi tietää moniko vastaavista keisseistä on päätynyt oikeuteen asti, ja onko yhtään tuomiota tullut. Syyttömyys ei takaa oikeudessa voittamista. Chisugate on viimeisin tapaus, josta itse tiedän, ja siinä tuli poliisille kuraa niskaa ihan korkeimmassa oikeudessa kotietsinnästä.

  Seuraavat stepit mun osalta ovat
  1. Markkinaoikeudelta diaarin 55/2015 tiedustelu. Tästä näemme montako ip-osoitetta on pyydetty, eli kohdejoukon koon
  2. Effin kanta ja neuvot tämänkaltaisiin uhkauksiin
   
 19. Taat

  Rekisteröitynyt:
  22.10.2004
  Viestejä:
  1 308
  Voiko vaikka kauppias vaatia epällyiltä myymälävarkaalta maksua siitä, että asia unohdetaan?
   
 20. Behöv

  Rekisteröitynyt:
  03.08.2004
  Viestejä:
  2 401
  voi
   
 21. Sponssi

  Rekisteröitynyt:
  29.08.2006
  Viestejä:
  4 045
  Warettaa voi monestakin syystä. Sinä jos warettaisit, niin tekisit sitä rahan takia ja sen ymmärrän. Vaatimustasosi kun ei ilmeisemmin kovin kummoinen ole, kunhan jotain kuraa jostain suoratoisto palvelusta saa katella ja kuvan päällä vieläpä tekstiä.

  Itse sekä maksan, että waretan. Eli tulee joskus vuokrattua esim. muksujen kanssa nettipalvelusta jotain kuraa ja joskus sitten haluaa nauttia ja ei jaksa odottaa blurayn ilmestymista vuoden verran (tv-sarja) tai edes sitä, että se bluray julkaistaan Suomessa (elokuvat). Yleensä kuitenkin tulee hankittua jälkikäteen sitten se bluray, jotta tekijät saisi edes jotain.

  Optimitilannehan olisi se, että sarjoja ja elokuvia voisi ladata omalle koneelle huippulaadulla ilman logoja, mainoksia ja tekstejä ja siitä maksettaisiin rahaa joka menisi tekijöille. Se nyt ei vaan toimi niin ja parhaan laadun, palvelun ja asiakaskokemuksen saa warettamalla sen elokuvan / tv-sarjan ja sitten jos haluaa maksaa jotain niin hankkii jälkikäteen blurayn kaupasta.

  Varsinkin TV-Sarjojen osalta tilanne voi olla kinkkinen. Vuodessa tehdään mailmanlaajusesti ehkä neljää eri huippusarjaa ja yksikään niistä ei edes ilmesty kotimaassa, vuoden päästä sitten saattaa jokin sarja ilmestyä maksukanavalle (jolloin siis maksat kavanipusta, jolta katsot yhtä sarjaa) tai ilmaiskanavalle jolloin sitten jaksoja voidaan näyttää miten sattuu, telkkarin ääressä pitää olla tiettyyn aikaan ja välissä on mainoksia ja laatu karmeaa paskaa.

  Elokuvien osalta tilanne on parempi, sillä kaupasta saa elokuvakopion "vain hiukan" sen jälkeen kun se on julkaistu muualla mailmassa. Silloinkin toki maksat mainoksilla rampautetusta versiosta, sillä mainoksetonta ei edes saa rahalla.

  Laadullisestihan waretus voittaa aina sen laillisen, sen takia sitä harrastetaankin niin paljon.

  - Warettamalla saat perkeleen nopeasti huippulaatuisen digitaalisen kopion.
  - Saat sen heti kun haluat, etkä 12kk viiveellä.
  - Voit valita mitä haluat, vaikka sitten sen kalliiksi tulleen elokuvan joka eilen julkaistiin bluraylla jenkeissä.
  - Voit katsoa eilen Kanadassa esitetyn jakson huippusarjasta X ja siinä ei ole mainoksia.
  - Tai vaikka saat katsottavaksesi mielenkiintoisen sarjan osittain hömpällä täytetyn jakson uudelleen laadukkaasti leikattuna ilman hömppää (mythbusters hyvä esimerkki, jota ei laillisesti saa mistään kunnollisena).
  - Warettaja voi esim. perjantaina 23:40 päättää haluavansa katsoa uusimman Hobitin ja lauantaina 00:10 aloittaa katsomaan huippulaatuista maksimibittivirralla tulevaa elokuvaa ilman elokuvamainoksia ja juuri sillä laitteella jolla haluaa ja vaikka pausettaa hakeakseen lisää olutta jääkaapista.  Ja mitä tulee varastamiseen, niin tottakai warettaminen on moraalisesti väärin ja siitä voisi jonkun sanktion laittaa. Mutta oikeastikko sinun mielestäsi nykyinen malli on hyvä ja rangaistus moraaliisi sopiva? Millainen rangaistus pitäisi sitten olla muissa hiukan suuremmissa varkauksissa, esim. jos varastaa oikeasti toiselta jotain (esim. kaupasta blurayn). Vankilaan ?
   
  Viimeksi muokattu: 24.04.2015
 22. emerik

  Rekisteröitynyt:
  23.05.2005
  Viestejä:
  6 796
  Sampsan kannattaa ruveta laittamaan yv jokaiselle murottajalle menetetyistä mainostuloista, kun joku murottaja on varmasti estänyt mainokset. Taloudellisia tappiota kun on tullut, niin reilut tonni per nuppi on varmaan kohtuullinen korvaus.
   
 23. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Lainasin yllä esitetystä linkistä juttuja muista tapauksista. Tuntuupa olevan nigerialaiskirjeitä, vai tansaniastako malli on hankittu?

  "Nyt tuli minullekkin tuollainen viesti, tosin nyt on aikaa yhdeksän päivää maksaa. Heti kävi epäilyttämään kyseinen kirje, en kyllä aio maksaa, mutta näyttävät sitten yrittävän vielä saada rahaa ihmisiltä.
  Kannattaa ottaa huomioon, että Dallas Buyers Club LLC toimii myös jenkeissä ja harrastaa tätä samaa toimintaa siellä. Ymmärtääkseni edelleenkään ketään ei ole siellä haastettu oikeuteen vaan kaikki on perustunut pelotteluun.
  Myös jenkeissä on tapahtunut sitä, että ensin karhutaan 20 dollarin suuruista summaa ja kun sen on maksanut niin sitten tulee pitkä lista muista leffoista, mitä on "jakanut" ja sitten summa on jo paljon suurempi. Jos kerran jo nyt on lähtenyt vain kuukausi siitä kun meille tuli viesti uudet "uhkauskirjeet" niin uskon todella, että tässä on kyse vain kalastelusta eli jäitä hattuun vain te jotka jouduitte tähän samaan kiristykseen!
  "

  Kysyä sopii miten operaattorit on voitu pakottaa luovuttamaan ihmisten yhteystietoja tuollaisille "yrityksille"?
   
 24. Arc

  Rekisteröitynyt:
  16.04.2000
  Viestejä:
  1 319
  Soitin vielä kaverille sen keissistä kun sai sen Hustler kirjeen viime vuonna. Sanoi heittäneensä kirjeen menemään eikä ole kuullut mistään suunnasta mitään asiaan liittyen. Ehkä tässä on suurempi mahdollisuus, että asia menisi eteenpäin kuin tuossa. Varmasti ei ollut edes tarkoitus viedä eteenpäin vaan ottaa rahat pois koska porukka häpeäisi pornon imuttelua.
   
 25. Rekistöröitynyt

  Rekisteröitynyt:
  10.03.2014
  Viestejä:
  2 150
  Ei tainnut Chisukaan paljon voittaa. Kun kuulen sen laulut radiossa (joka on joskus autossa auki), niin tulee mieleen 10 vuotias tyttö jolta poliisi vie nallepuh-läppärin. Teosto se osaa mediapelin, mestareiden liigaa.

  Sellaiset kulttuurikuplassaan elävät punavihermuusikot, ja niiden lähellä puvuissaan käyskentelevät lakimiehet, kantakaupungissaan. Luulisi nyt muusikon haluavan jakaa tuotoksiaan vaikka ilmaiseksi kun ovat niin monesti vasemmalle päin kallellaan :D

  Tiivistettynä eniten ihmetyttää kun operaattorit tosiaankin voivat vuotaa yksityistietoja (osoite, nimi) epämääräisille tai vähemmän epämääräisille firmoille. Jos kirjeellä lähestyjä olisi viranomainen niin ei asia ainakaan minua liikuttaisi tippaakaan. Mutta kun tiedonhankitaa / urkintaa toteuttaa yritys, ja uhkailua / painostusta hoitaa yritys, ja eräällä tapaa tuomiovaltaakin yritys, niin eikö tuollainen toimintatapa kiinnosta viranomaisia?? Miksi yritykset eivät tee tutkintapyyntöjä vaan lähettelevät nigerialaiskirjeitään?
   
  Viimeksi muokattu: 25.04.2015

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti