Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Nettipiratismista epäilty ei vastannut 600 euron korvausta vaatineeseen kirjeeseen. Sovitteluratkaisu tv-sarjan jakson jakamisesta tuli reilusti kalliimmaksi.
  Black Sails -tv-sarjan yhden jakson netissä jakanut henkilö joutuu maksamaan yli 12 000 euron korvaukset tekijänoikeusloukkauksesta, koska ei vastannut lakiasiaintoimisto Hedman Partnersin lähettämään 600 euron korvausvaatimukseen.
  _____________________________

  Suosittelen kaikkia kirjeen saajia maksamaan sen 600€ laskun, ellei halua joutua maksamaan kymmeniä tuhansia euroja oikeudessa! Maksakaa vielä kun vielä pääsette halvalla!!
   
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  moi joni hatamaa, mees vittuu täältä käskemästä ihmisii maksaa toi kiristyskirjees. se jätkä joka haastettii oikeutee oli jakanut 6kk niitä jaksoja ja kusetti että avoin wlan, somessa jotain paljasteli latailuista eli voitto oli varma hedmanneille. siks ne meni oikeutee ja se tyyppi iha varmaa otti yhteyttä hedmanneihi ja nyt hedmannet revittelee että "ei ottanut kahdesta kirjeestä huolimatta yhteyttä".....

  IHMISET ÄLKÄÄ MAKSAKO JOS ETTE HALUA RIKASTUTTAA TYÖTTÖMIÄ LUUSERI TEKIJÄNOIKEUSTROLLEJA, VARMASTI LÖYTYY PAREMPIAKIN PAIKKOJA LAHJOITTAA 600 EUROA HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN!
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Eiköhän sillä henkilörekisterillä selvitetä ihmisten luottotiedot, jotta tiedetään ketä on fiksua jahdata ja tämän jälkeen on helppo yksilöidä jokunen totaalinen "I don't give a fuck" -tapaus. Esim hetulla/nimellä voi soittaa käräjäoikeuteen ja kysyä kaikki riita-asiat mitä kyseisellä henkilöllä on ollut virellä tai on virellä ja tästä voi sitten yrittää valkata muutaman "luovuttaneen" tapauksen joita vastaan on muutenkin hyvä keissi rakennettavissa, jos sieltä vaikka jollain ihmeen kaupalla tuleekin vastine. Se, jos jollain kaverilla on ollut se 40 velkomusjuttua ratkaistavana käräjäoikeudessa kertonee aika paljon kaverin maksukyvystä ja tietyssä määrin myös siitä kuinka paljon moista tyyppiä kiinnostaa enää mikään. Kaikki pikavipit on vedetty, nettikaupat tyhjätty ennen luottotietojen menemistä yms. Se, että siihen päälle vielä pamahtaa joku kymppitonni yksipuolisella tuomiolla lienee ihan yksi ja sama tämmöiselle henkilölle. Jonon jatkoksi se menee vaan ja, jos ei satu olemaan tuloja niin siinähän odottelevat rahojaan.
   
 5. sosiaalipummija

  Rekisteröitynyt:
  21.03.2013
  Viestejä:
  3 209
  Kukaan ei uskalla viedä peliä loppuun asti, vaan kun ensimmäinen aihetodiste isketään pöytään, sovitaan juttu ja maksetaan sitten vaikka se kymppitonni. Tekisi melkein itse mieli mennä voittamaan yksi juttu tuonne.
   
 6. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Onko mahdollista että Joni laittaa quadrocopteriin wlan scannerin ja sillä sitten leijailee ympäriinsä kaupungit läpi scannaten wlaneja? Sitten kun tulee vastaus että "mulla oli avoin wlan" niin Joni kattoo logeistaan että ei ollutkaan :comp:
   
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  liian iso vaiva siihen nähden monta ihmistä lähtee oikeuteen tappelee
   
 8. Orjatar

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Viestejä:
  1
  Tää Jonihan on jo sen verta kova jannu, että melkein pitäisi oma Facebook fani-sivu luoda hänelle. :kippis:
   
 9. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Eli jos suostuu MAO:n linjaamiin hyvityksiin ainoaksi riita-asiaksi jää 'kulujen' korvaus. Kuinka kauan noita kuluja voidaan periä, nehän ovat tavallinen riita-asia mikä ei perustu mihinkään oikeuteen. Onko asia enään silloin markkinaoikeuden alainen koska kyseessä ei ole enään tekijänoikeuslaista tms?
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2016
 10. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Eiköhän todennäköisempää kuitenkin ole se, että tuohon pieneen haastettavien joukkoon valitaan nimenomaan ne maksukykyiset "asiakkaat", jotka hädissään ovat tohineet oman juttunsa antamalla jo valmiiksi sähköpostitse tai muilla tavoin kaikki onnistuneeseen keissiin vaadittavat palikat.

  HP ei ole missään vaiheessa maininnut mitenkään propagandamielessä näitä yksipuolisia tuomioita, vaikka noistakin on jo aikaa, eivätkä ne oikein sellaisena toimi muutenkaan. Jos talousasiat ovat jo valmiiksi tarpeeksi persiillään, lienee myös hyvin helppoa tehdä päätös loppuun asti tappelemisesta oikeusavun turvin. Jos tappio tulee, ne vastapuolen asianajokulut eivät silloin niin hirveästi painele. Ja mielessä on syytä pitää, että jokainen uusi tapaus on hyvinkin potentiaalisesti trolleille myös mahdollisuus hävitä. Selväähän se on, että tuo laajalti uutisoituna alentaisi muiden kirjeensaajien maksuhalukkuutta huomattavasti. Tässä mielessä oikeuteen ei varmastikaan haasteta ketään kevytmielisesti sillä mielellä, että "kerätään nyt tuostakin vielä yksi persaukinen, joka mahdollisesti ei huomaa haastetta".
   
 11. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Voisi noista yksipuolisista tuomioista olla se ilo, että niiden ansiosta kaunistellaan tilastoja ja näytetään tehokkaalta toimeksiantajan suuntaan. "Kattokaa miten me koko ajan voitetaan teille juttuja."

  Toki tuo vaatisi sitä, että HP:lla on jonkunlainen autonomia valita haastetut, mihin sitten suhtaudun epäilevämmin. Kyllä Saksan ketkut varmasti kuuntelevat herra Hatanmaan ja muiden Suomen-konttorin toimijoiden konsultaatiota, mutta luulisi että viulujen kuittaaja haluaa pysyä edes jollakin tapaa kärryillä siitä, millaisista lakimiespalveluista he lopulta maksavat. Vaikka olisihan se ironista, jos HP tällä tapaa kusettaisi kusettajia.
   
 12. kaline

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Viestejä:
  10
  Mitenkähän puolutuksena toimisi oletussalasana, sama salasana kuin verkon nimi, tai muuten helposti arvattava passu? Tuota Joni ei varmaan voi ilman verkonhaltijan lupaa paljoa varmistella, koska salasanan arvaaminen lienee yhtä laitonta kuin salasanan murtaminen.
   
 13. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kaikki nämä "mitenkähän toimisi puolustuksena..." -pohdinnat kannattaa aloittaa se mielessä, että vastapuoli tulee tulee tekemään kaikkensa saadakseen tilanteen näyttämään siltä, että vastaaja on tehnyt teot itse. MAO:n tuomarit sitten ratkaisevat, kumman antama selitys tapahtumille vaikuttaa uskottavammalta. Mitään vedenpitäviä todisteita suuntaan tai toiseen ei tarvita, eikä puolustukseksi riitä se, että asia olisi teoriassa voinut olla näinkin. Mutta mitenkähän tuo nyt sitten toimisi. Oma arvaus on, ettei kovinkaan hyvin.
   
 14. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  miks kaikki arvuuttelee näitä mitenköhän toimisi se ja se puolustuksena kun ei hedmanit ole ketään joka noudattaa perusohjeita: älä ota yhteyttä, älä huutele somessa haastamassa mao:oon
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Onhan tää aika uskomaton farssi kun miettii. Jotain helvetin nettipiraattia jahdataan yksityisetsivien ja ties minkä kanssa, someprofiileita seurataan ja tehtaillaan toinen toistaan villimpää teoriaa ja todistetta, sitten käydään useita kymmeniätuhansia euroja maksavia oikeudenkäyntejä, koska joku muu on laittanut yhden sarjan jakson jakoon ja olet itse käyttänyt sitä tekoa hyväksi. Koko roskan toimeksiantajana joku saksalainen kaveri, jolla käytännössä ei ole edes oikeuksia teokseen.

  En olis muutama vuosi sitten uskonut toiminnan rantautuvan Suomeen, mutta näin sitä voi olla väärässä.
   
 16. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Totta... ainut järkevä keino suojatua tältä on mennä VPN:n taakse, mutta mistä tietää että millä VPN:llä on Jonin myyrä ylläpitämässä sitä?
   
 17. saumatonJouni

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2015
  Viestejä:
  100
  Olikohan tämä jo täällä?
  http://www.minilex.fi/q/hedman-partners

  Kysymys:
  Olen saanut Hedman partnersilta korvausvaatimuskirjeen ja pyysin heiltä että he lähettävät minulle kaikki minuun liittyvät asiakirjat ja sain jonkin verran papereita. Tosin heidän kirjeessä tämä lause herätti hämmenystä " Tutkinnallisista syistä emme tässä vaiheessa voi luovuttaa muita tietoja". Tarkoittaako tämä että minulle ei ole lähetetty kaikkea minuun liittyvää tietoa vaikka niin pyysin ja olen siinä käsityksessä jos joku syyttää jotakuta rikoksesta/rikkomuksesta, eikö syytetty ole oikeutettu kaikkeen häntä syyttävää materiaaliin?

  Vastaus:
  Vaikuttaisi tosiaan siltä, että kaikkia tietoja ei pyytäessäsi ole lähetetty. Olet oikeassa siinä, että rikosprosessissa osapuolten tulee saada kaikki oikeudenkäynnissä käytettävä materiaali itselleen tutkittavaksi. Osapuolilla tulee olla oikeus lausua kaikista niistä todisteita, joita oikeudenkäynnissä aiotaan käyttää henkilöä vastaan (kontradiktorinen periaate) sekä mahdollisuus valmistella vasta-argumentti.

  Kuitenkin, tässä tapauksessa kyse ei ole rikosprosessista. Hedman Partners on asianajotoimisto, joka hoitaa tekijänoikeusloukkauksen kohteeksi joutuneiden asioita. Asianajotoimisto lähettää asiakkaidensa puolesta tekijänoikeuksia loukanneille henkilöille hyvitysmaksuvaatimuksia. Minkäänlaista sakkoa toimisto ei omatoimisesti voi lähettää, sillä kyseessä on riita-asia, ja tuomioistuimessa tulee ratkaista se, onko tekijänoikeutta rikottu ja mitkä ovat sen seuraukset. Hedman Partnersin lähettämä kirje onkin pikemminkin sovittelukirje, jonka maksaessaan tekijänoikeuksien loukkaajaa ei uhata oikeudenkäynnillä. Hyvitysmaksun maksamatta jättäminen saattaa johtaa siihen, että sinut haastetaan oikeuteen tekijänoikeusloukkauksesta. Tällöin kyseessä ei ole rikos, vaan riita-asia. Kuitenkin, myös riita-asiassa noudatetaan kontradiktorista periaatetta, ja sinun tulee saada nähdä ja lausua kaikesta siitä aineistosta, jota sinua vastaan aiotaan käyttää.

  Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
  Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita

  Tuossa lisää aiheesta:
  http://www.minilex.fi/q/hedman-partners-kiristyskirje
  http://www.minilex.fi/q/kiristyskirje-hedman-partners
  http://www.minilex.fi/q/hedman-partners-kirje

  Edit: lisää linkkejä aiheesta.
   
 18. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  No ainakin MAO:lta tulisi tossa tapauksessa hakea henkilötietojen luovutuspyyntöä vähän eri tavalla, kun ei voisi enää suoraan ilmoittaa, että vastaajan IP-osoite on ollut osa parvea silloin ja silloin. Pitäisi todistella tietyn VPN-palvelun IP-osoitteen olleen parvessa ja VPN-palvelulta saaman tiedon mukaan kyseisen IP:n on samalla hetkellä saanut käyttöönsä tietylle teleoperaattorlle kuuluva IP. Tarvittaisiin todiste VPN-palveluntarjoajalta, että IP:t ovat yhdistettävissä. Palvelun bisnekset varmaankin loppuisivat siihen, kun juttu tulisi ilmi.
   
 19. Hemmo P Paskiainen

  Rekisteröitynyt:
  11.11.2015
  Viestejä:
  283
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
 20. Motiporkkana

  Rekisteröitynyt:
  29.11.2016
  Viestejä:
  1
  Hyvää päivää arvon muroväki.

  Isälleni oli tullut myös kirje ja heti perään reilu kk päästä toinen. Hän ei itse ymmärrä asiasta mitään koska vanha on ja osaa tietokoneella lähinnä facea ja sähköpostia selata. Black sailssia oli kirjeen mukaan ladattu mutta kukaan neljästä sisaruksestani ketkä asuvat hänen luonaan ei ainakaan myönnä ladanneensa mitään, mutta en tiiä sitten sen enempää..

  Kuitenkin, toisessa kirjeessä oli jo todella uhkaavaan sävyyn kirjoitettu toiselle sivulle että "alamme valmistella jatkokäsittelyä tapauksestanne ja kertovat päämiehilleen että sovintoo ei oo tullu ja sitku on ryhdytty jatkotoimiin ni sovinto ei oo mahollista.

  Pitääkö tässä nyt huolestua jo kun on noin kirjoitettu? Lisätietoina että lataamiset ovat tapahtuneet 2015 ja kattelin että tämänhetkinen ip ei vastaa lappusen iipeetä.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2016
 21. James5

  Rekisteröitynyt:
  07.04.2011
  Viestejä:
  1 591
  Eipä tossa ole paljoa vaihtoehtoja. Kuten viimeisimmästä tapauksesta voi päätellä, laskun maksamatta jättämisestä seurannee oikeusjuttu. Ja sovitteluunkin päättyvä juttu maksaa silloin kymmeniä tuhansia euroja.
   
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Googlailin joskus tietoa millainen tilanne on Saksassa ja tosiaan tuli vastaan kymmeniä tollaisia vastaavia lakifirmojen sivuja, joissa kaikissa tietysti kilpaa pyydettiin ottamaan juuri heihin yhteyttä mikäli tekijänoikeuskirje on saapunut ja heiltä saa sitten neuvoa. Hyvää bisnestähän tämä on molemmille osapuolille.

  Kannattaa tutkia isän Facebook päivitykset, ettei siellä ole jotain raskauttavaa. Esim. tykkää merirosvoista tai toimintasarjoista tai jotain "huh olipas hyvä ohjelma jonka katsoin äsken". Jos ei löydy mitään, niin sitten ei huolta. Paitsi jos Ace Control on selvittänyt, että kaikilla sisaruksilla on alibi, sitten isäsi on heikoilla. Uhkaava sävy tarkoittaa yleensä haasteen saapumista kolmen päivän sisällä ja lempeä ja kohtelias sävy tarkoittaa että haaste on tulossa vasta jossain kaukana tulevaisuudessa.
  --
  Lisätään nyt vielä, että jos olit tosissasi, niin kannattaa lukea ketjua taaksepäin, koska kaikki selviää siten :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2016
 23. ekvivalenssi

  Rekisteröitynyt:
  15.06.2013
  Viestejä:
  72
  Miten todistaa vastaan, ettei kyseiseltä kotialueelta ole löytynyt avointa verkkoa? Jos etsivähessu on käynyt alueella "mittaamassa" verkot eikä avoimia verkkoja ole hänen sanojensa mukaan löytynyt, miten tämä voi olla todiste? Miten osoittaa fakta, jota ei ole?
   
 24. Testo

  Rekisteröitynyt:
  04.07.2016
  Viestejä:
  148
  No ei ole todellakaan vahva näyttö HP:lla jos pelkästään noilla tiedoilla haastavat faijan oikeuteen. Jos/kun Jonilla ei ole mitään keinoa osoittaa, että kaikista perheenjäsenistä ja muista mahdollisista netin käyttäjistä juuri liittymän haltija on jakanut tekijänoikeuden alaisia tiedostoja, niin keissi on lähtökohtaisesti täysi pannukakku eikä sitä todennäköisesti viedä oikeuteen asti. Jos se sinne kuitenkin viedään, niin siinä on sitten hyvä mahdollisuus näpäyttää trolleja mikäli he eivät jänistä ennen oikeudenkäyntiä.

  Huolehtia voi toki, mutta ei nyt sentään vedetä överiksi tätä pelottelua.
   
 25. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Ei syytä huoleen. Näyttö on hp:n kumppaneilla jos oikeuteen haluavat. Tähän mennessä haasteita ollut muutamia ja kaikki sellaisia, joissa kirjeensaaja on heihin ollut yhteydessä ja antanut tietoja itsestään. Lisäksi kaikki yksinasuvia, sillä monen hengen taloudessa syyllisen osoittaminen on vaikeaa, eikä liittymän haltijaa, tässä tapauksessa isääsi voida syylliseksi todistaa.
   
 26. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Enneminkin semmoinen, joka ei välitä haasteesta. Huomaamattomuus taas vaatisi jotain ulkomaanreissua tai poissaoloa kotoa pidemmältä ajalta. Sen takia tuossa oli myös mainittuna se, että tuollaisia keissejäkin varten on olemassa hyvä todistustaakka, jos sieltä se vastine tulee. Voisin veikata, että tämmöiset täysin persaukiset (jos netin omistavat) ovat nimen omaan niitä ahkerimpia piraatteja. Rahaa ei ole maksaa maksullisista palveluista ja toisaalta taas aikaa on luultavasti vaikka toisille jakaa. Ns. helppo kohde, jos haluaa sievistää tilastoja.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti