Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. throwawayaccomuro

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  10
  Kuinka monen perään tuolta on soiteltu? En nyt äkkiseltään nähnyt täällä yhtäkään juttua.
   
 2. evntr

  Rekisteröitynyt:
  07.08.2011
  Viestejä:
  150


  onkohan kyseisen videon taustamusat creative commons alaisia? :D
   
 3. Asiaintuntija

  Rekisteröitynyt:
  24.01.2014
  Viestejä:
  7 015
  Youtubessa tapahtuvista tekijänoikeusrikkomuksista tai -rikoksista on kyllä lähtökohtaisesti vastuussa Google, Inc. Siitä syystä se aika hanakasti puuttuukin palvelussa esiintyviin tekijänoikeusrikkeisiin (nykyään).

  Youtube ei ole mikään avoin ja riippumaton palvelu kuten Internet sinänsä, vaan yksityisen yrityksen yksityinen palvelu, jonka sisällöstä on sen omistaja vastuussa eli Google, Inc.

  ...tai muuten mikä estäisi mua perustamasta sivustoa AsiantuntijainTube.com, jossa mun kaverit voivat vapaasti postailla warea ilman että siitä koituu mitään harmia MINULLE (eikä mitään käytännön riskiä niillekään)..
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2016
 4. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  No jos Google haluaa ottaa sen vastuun siinä välissä. Käyttäjän koneelta se data kuitenkin valuu, mutta toisaalta se valuu Googlen palvelimelle ja Google jakaa sen eteenpäin. Loukkauksena kaiken järjen mukaan suurempi kuin joku parvessa piipahtaminen, koska tässä yksi käyttäjä mahdollistaa katselun tuhansille kerralla. Mutta jos se on laillista, niin mikäs siinä sitten. Ta no tuskin ihan laillista kuitenkaan, koska vähintään jaat Googlelle sen datan. Tätähän voisi verrata näihin torrenttien kokonaisyleisöihin, koska ei nekään perustu mihinkään todelliseen jakoon, vaan siihen kuinka monelle se yhdelle jaettu data mahdollisesti päätyy myöhemmin muutaman välikäden jälkeen.

  NHL:ää striimataan ainakin ahkerasti jatkuvasti.

  Mites seedboxit? VPN-palvelut ei ainakaan ole vastuussa käyttäjistään ja vois olettaa, että ihan herkästi myöskään seedboxit ei halua ottaa vastuuta siitä mitä heidän yhteyksillään/tarjoamallaan tallennustilalla tehdään.
   
  Viimeksi muokattu: 28.11.2016
 5. taunus

  Rekisteröitynyt:
  02.05.2005
  Viestejä:
  13
  Murossa on mainiota kirjoittelua aiheen ympäriltä. Yksi keskustelun juonne on ollut väittää, että HP:n toimet kohdistuvat ”vääriin” ja ”syyttömiin”. Jos sivuutetaan kokonaan tunteet ja ajatellaan asiaa puhtaasti käytännön näkökulmasta, voidaan todeta, että epäselvyyksien selvittely lähtee aina liikkeelle siitä, mitä tiedetään. Jos joku puukotetaan kuoliaaksi kotipihallani, rikostutkijat soittelevat ovikelloa. Tämä ei tarkoita, että minut vietäisiin oikopäätä tuomiolle. Kysymys on siitä, että olen tutkijoiden näkökulmasta katsottuna henkilö, jolla voi olla asiaan liittyvää tietoa (plus että saatan olla tekijä). Torrenttien kohdalla tiedämme kaikki, että liittymän haltija on ladannut tiedostot itse tai tietää, kuka lataaja on.

  Suomen kaltaisessa maassa oikeus ei voi tehdä päätöksiä sen pohjalta, mikä on todennäköistä. Edes vahva tilastollinen yhteys jäätelömyynnin ja hukkumiskuolemien välillä ei todista että jäätelön syömisellä olisi minkäänlaista tosiasiallista yhteyttä hukkumiskuolemiin. Eli: on ihan ok, että HP lähestyy todennäköistä tekijää / henkilöä, joka osaa kertoa, kuka on tekijä. Siihen kalastus päättyy. On varmasti tapauksia, joissa torrentit ladannut henkilö voidaan osoittaa. Pääasiassa näin ei ole. Jos HP:n heittämään koukkuun ilmestyy kala, se on useimmiten uinut koukkuun ihan itse.

  En saisi tätä tietenkään kertoa, mutta juttelin taannoin ¼-tutun rikostutkijan kanssa. Hän kertoi (vahvasti siiderin vaikutuksen alaisena), että jos kuulusteltavat lakkaisivat puhumasta, rikokset jäisivät Suomessa selvittämättä. Eli siihen kaikki perustuu: joku avaa suunsa ja sanoo jotakin, jota ei olisi pitänyt sanoa. Jos (vakuuttavan ja sinänsä ihan oikeutetun) kalastelukirjeen HP:lta saaneet eivät puhu, HP ei saa kalaa.
   
 6. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Joni hatanmaan kommentti ylen jutussa:

  – Sanotaan näin, että kirjeitä lähetetään säännönmukaisesti. Prosenttimääristä kertominen tulisi vaikuttamaan ihmisten maksuhalukkuuteen selvissäkin tapauksissa.

  Vaikuttaa siltä että maksamatta jättäneitä on erittäin paljon. Veikkaan että todellisuudessa määrä on jopa yli 90%. Tästä suurin kiitos kuuluu murolle ja murolaisille.

  Edelleen muistutus kaikille:
  1. ÄLKÄÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA MAKSAKO
  2. ÄLKÄÄ OTTAKO YHTEYTTÄ KIRISTÄJIIN

  Jos erehdytte maksamaan niin vähän ajan kuluttua joku toinen pöytälaatikkofirma lähestyy teitä muilla perusteettomilla vaateilla heidän leikki-tekijänoikeuksien loukkauksesta. Miten ajattelit puolustautua siinä vaiheessa vaikka sinulla ei olisi asian kanssa mitään tekemistä?

  Näillä pöytälaatikkofirmoilla ei ole paskan vertaa tekemistä todellisten tekijänoikeuksien kanssa. Maksamistanne hyvitysmaksuista ei päädy senttiäkään niille yhtiöille joille rahat oikeasti kuuluisi.
   
 7. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Tuolla ei ole mitään merkitystä, sillä ainoa tavoite tällä bisneksellä on tehdä rahaa. Ei ole väliä vaikka yksittäisiä tai useitakin vpn:ien tai seedboxien käyttäjiä ei saada maksamaan, kunhan riittävästi muut maksavat. Tuota hankaloittaa jo se, että palveluntarjoaja ja käyttäjä ovat käytännössä eri maissa, eikä tekijänoikeuksia samoihin teoksiin välttämättä omisteta molemmissa maissa, lisäksi se, että joltain vpn/seedbox firmalta saisi käyttäjänsä tiedot, vaatisi varmaankin isompaa efforttia. Lisäksi moni on noissa palveluissa vaan random sähköpostilla ja maksutkin maksettu vaikkapa bitcoineilla, joten vaikka käyttäjä periaatteessa voitaisiinkin selvittää, se ei kannata, koska se ei ole helppoa rahaa.

  Heikoimmilla on mahdollisissa todella epätodennäköisissä oikeuskeisseissä jos

  a) On oikeasti syyllinen
  b) warettelee paljon ja systemaattisesti niin, että waret laulaa kaiken aikaa
  c) asuu yksin tai ei muuten oikein voi osoittaa mahdollista muuta tekijää (jolla päivittäinen pääsykin sun kämppään ja käy päivittäin)
  d) puhuu hedareille jotain

  Jos näistä kohdista b) toteutuu, läpäisee varmaan trollien esikarsinnan, koska on profiloitunut kovaksi warettajaksi. Sama siis kuka on kyseessä, mutta jos profiili näyttää uskottavalta niin silloin voidaan vetää johtopäätöksiä. Jos tämän jälkeen toteutuu c), ottaa kyllä aika varmasti turpaan, tai jos d) niin pääsee helposti ohituskaistalle haastettavien joukkoon. Käytännössä on nähty, että tuon b):n ja c):n pitää molempien toteutua, jotta voisi melko suurella varmuudella ottaa pataan.

  Avoin wlan puolustuksesta tuli mieleen, että noita sähköverkon kautta nettiä jakavia laitteita voisi käyttää puolustuksena. Itse käytän noita, enkä mitään salausta ole säätänyt. Modeemi olohuoneessa ja työhuoneeseen oli iiseintä vetää tollanen. Jos pystyisi näyttämään, että vastaava laite pääsee sun verkkoon vaikkapa naapurista ja verkkokaan ei pahemmin hidastu, koska yhteys on fyysinen, niin tuota ei oikein voi kumotakaan. Voisihan käydä niin, että naapurissa olisi jopa vahingossa liitytty sun nettiisi vaikka olisi tarkoitus käyttää omaa verkkoa.
   
 8. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Eikä ole. Yhdysvaltain tekijänoikeuslain mukaan palvelun omistaja ei ole vastuussa käyttäjien tekemisistä. Google antaa firmoille kaiken päätäntävallan siitä syystä, että ilman heidän sisältöään palvelu olisi arvoton. Pelkkien harrastelijoiden ja nykyisten "YouTube-ammattilaisten" varassa ei voi tehdä rahaa.
   
 9. Veetapiksi

  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Viestejä:
  31
  Tämähän on paskaa. Tiedämme kaikki ettei liittymän haltija välttämättä tiedä kuka jakaja on.
   
 10. HopotusHese

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Viestejä:
  1
  Terve kaikille!

  Piti itsekin rekisteröityä että voi laittaa kommentin. Omalle iäkkäälle isälleni tuli ilmeisesti nyt tuo toinen kirje (ensimmäistä ei ole tullut). Aika epämääräinen, siinä vain viitataaan edelliseen kirjeeseen, mitään lisätietoja ei ole ja kovin uhkaava sävy. Alkavat valmistelemaan jatkokäsittelyä ja jos vielä haluaa sovitella, niin voi maksaa tuon summan kiristäjien tilille. Siis oikeasti - mitä helvettiä?

  Tämä on todella huvittavaa, sillä tiedän tasan tarkkaan että isäni ei kyllä mitään torrentteja jakele. Onneksi piti pään kylmänä eikä mennyt tuonne saitkokirjeen-sivulle, melko varmasti olisivat loganneet ip:n ja se olisi ollut siinä. ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ MENKÖ SAITKOKIRJEEN-sivulle katselemaan!!!

  Miten tämmöinen toiminta voi olla laillista? Tätä ketjua kun tuossa selailin, niin kyllähän nämä veijarit näyttävät ainakin rikkovan yksityisyyden suojasta henkilötietolakia, toteuttavat laitonta telekuuntelua (Telekuuntelu tarkoittaa pakkokeinoa, jossa suomalainen viranomainen kuuntelee tai tallentaa viestintää ja/tai sen tunnistetietoja salassa sen kohteelta. - Wikipedia) yksityisetsivien välityksellä, houkuttelevat ansaan ym. ym. Aika nilkkejä!
   
 11. twigman

  Rekisteröitynyt:
  01.08.2016
  Viestejä:
  198
  Hyvin suurella todennäköisyydellä siellä kirjeessä ei ole lukenut näin vaan siellä on lukenut jotain muuta jonka äkkinäisesti voi tulkita olevan näin. Huomio myös sille että jatkokäsittely voi tarkoittaa pelkästään sitä että kirjeen saajasta kirjataan tieto "ei ole maksanut" johonkin excel-taulukkoon.
   
 12. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Tuohtumus ymmärrettävää, mutta mitään varsinaisesti laitonta ei ole hedmannien osalta tehty. Todennäköinen syy kirjeelle (oletan, ettei iäkkään isäsi liittymästä kukaan ole jakanut mitään), on operaattorin virhe. Tietylle ip-osoitteelle tietyllä ajankohdalla pyydetään vastaavaa liittymänhaltijaa, joko ajankohta tai luovutettavat tiedot on voitu katsoa väärin, tai tiedusteltava ip-osoite on voinut sisältää numerovirheen.

  Jos joku muu olisi voinut rikkeen isäsi liittymästä suorittaa (esimerkiksi lapsenlapsi käynyt kylässä), ei isäsi silti ole syyllinen. Lisäksi jako on tapahtunut satunnaisesti, eikä kiinnosta hedmannia oikeushaasteen näkökulmasta. Oikeuteen haastetuilla on ollut satoja tai tuhansia havaintoja materiaalin luvattomasta jakelusta (laajalla seurannalla myös muiden kuin kantajan tiedostoista). Näissä keisseissä on ollut helppoa osoittaa, että kaikki loukkaukset on tehty samalla laitteella, jolloin tekijä on todennäköisesti sama kaikissa rikkomuksissa. Yksittäinen tiedosto tai rikkumus ei hedmannia kiinnosta.

  Jos isäsi liittymää on joku käyttänyt johdonmukaisesti ilman isäsi tietämistä, voi tilanne näyttää paperilla pahalta ja hedarit voisivat periaatteessa harkita oikeustoimia (ota huomioon, että oikeushaasteita on muutamia, kirjeitä kymmeniä tuhansia). Tällöinkin todennäköisesti isäsi ikä ja muu osaamattomuus ratkaisisivat oikeuskeissin isäsi eduksi.

  Ota siis iisisti, ja kerro isällesi, ettei mitään pidä maksaa, eikä kiristäjiin kannata olla yhteydessä. Periaatteessa voisit vaikka isäsi puolesta laittaa sähköpostin ja kiistää teon, mutta helpompaa ja turvallisempaa on tavallisesti olla ottamatta yhteyttä.
   
 13. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Väittäisin kyllä, ettei tuolla saitkokirjeen.fi-sivulla käyminen vaikuta mitenkään yhtään mihinkään. Kirjeessä väitetyn teon ja kirjeen saamisen välillä on sen verran pitkä aika, että IP-osoite lienee hyvin monella vaihtunut useampaan kertaan, joten vaikka jostakin syystä halua ja viitseliäisyyttä löytyisi, ei Hedman Partners edes kykene yhdistämään kirjeen saanutta tuolla sivustolla käyneeseen.

  Ja vaikka kykenisi, väliäkö tuolla. Pahimmillaan tämä voisi tarkoittaa sitä, että tuolla voisi jossain määrin osoittaa kirjeen saapuneen perille. "Kirjettä ei koskaan saapunut" ei auta hirveästi millään tavalla missään vaiheessa, vaikka keissi menisi markkinaoikeuteen.

  Nykyaikana ihminen hämmentyessään - vaikkapa trollikirjeen saadessaan - etsii ensimmäisenä tietoa asiasta netistä. Eiköhän tuon sivuston ainoa tarkoitus ole vain tarjota HP:n oma vaihtoehto "infoksi" ja pyrkiä välttämään se, että kirjeen saanut ja asiasta mitään tietämätön tavan jamppa ei eksyisi ensimmäisenä esimerkiksi tähän ketjuun lukemaan muiden kohtalotovereiden kokemuksia ja neuvoja.

  Toisaalta jos asia epäilyttää, eipä tuolla sivulla ole mitään tarvetta käydä. Se on "no niin, ihan rauhassa vain, lue nyt nämä asiat huolella ja ymmärrä että kyllä tämä kannattaa maksaa" -tyyppinen jatke postissa tulleelle kirjeelle.
   
 14. hackeri

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  92
  Joo ei mitään yhteyttä HPn rölleihin. Oikeudessahan HPn tulisi näyttää, että juuri isäsi on laittanut waret käyntiin. En usko että edes itse Jonilla on resursseja pitää valvontakameroita isäsiluona. Niin ja tosiaan... Näyttää siltä että HP valitsee jo etukäteen ketä vastaan mennään markkinaoikeudessa asioita puimaan.
   
 15. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Joo kommentti oli siis pelkästään se että ottaako nää palvelut vastuun siitä mitä asiakkaat tekevät, ei liittynyt tähän bisnekseen.

  Muuten samaa mieltä, että kun kyseessä on palvelut joihin ei tarvita henkilötietoja ja palvelut jotka sijaitsevat eri maissa eri lainsäädännöillä ja maksunkin voi hoitaa usein anonyymisti jne, niin ollaan tosiaan trollin kannalta hankalammassa tilanteessa kuin ISP:ltä henkilötietoja selvitettäessä.
   
 16. kraasu

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  26
  Täällä kun on huudeltu tuosta saitkokirjeen -sivustosta, se että käyt siellä ei todista muutakun sen että olet aiheesta kiinnostunut.
  Vai jokainen, joka käy päihdelinkin sivuilla, on narkkari? Pornosivuilla käy hyvinkin todennäköisesti vähintään jokainen mies, on pornoaddikti? Eduskunnan sivuilla käyvä on kusettava poliitikko? Poliisin sivuille jos eksyt, olet varmasti tehnyt rikoksen?

  Väitetyt waretukset kun on tapahtunut yleensä noin 1,5v sitten, todennäköisesti ip, mahdollisesti isp, laitteisto, osoite on vaihtunut jopa useampaan kertaan; siinähän logittelevat sun ip:täs.
   
 17. jonesky12345

  Rekisteröitynyt:
  17.08.2015
  Viestejä:
  1 056
  Toki, mutta jos olisin saanut kirjeen, kävisin silti sivustolla vaikkapa mobiililaitteella. Itselläni on ainakin ollut sama IP-osoite useamman vuoden muutenkin, kun reititin ollut päällä ja suurimman osan ajasta vähintään yksi tietokone, eli jonkunasteista verkkoliikennettä koko ajan päällä. Ei siis ole lainkaan mahdotonta, että ip-osoite olisi pitkään sama.
   
 18. kraasu

  Rekisteröitynyt:
  18.11.2016
  Viestejä:
  26
  Joo, eihän se tietenkään mahdottomuus ole, sen takia tossa viimesimmässä lauseessani olikin sanat yleensä, mahdollisesti ja jopa. :D
   
 19. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 169
 20. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Kannattaa lukea ketjua vähän taaksepäin. Juttua on käsitelty paljonkin.

  Hyvää mainosta kieltämättä. On ne aika vekkuleita. Todellisuudessa yks juttu on käsitelty oikeudessa loppuun ja siinä hyvitys oli 50e/sarjan jakso ja 100e/leffa.
   
 21. throwawayaccomuro

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  10
  Tl dr?

  Oliko tämä se tapaus jossa jäbä jakoi torrenttia about puoli vuotta
   
 22. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 169
  Lähinnä siksi kysyin, kun en jaksanut selata n. 700 sivua taaksepäin.
   
 23. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Sivulla 695 Dame Edna lainannut Treppoheppo nimmarin viestiä, jossa jutun pääpiirteet.
   
 24. ChickenLegs

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  3 424
  Ei oikeuteen voikaan joutua, jos heittää kirjeet roskiin ja jättää asian käsittelyn siihen. Tuo yksi keissi ei liity mitenkään siihen.
   
 25. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Tämä on toivottavasti sarkasmia ilman hymiöitä...?
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti