Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tätähän täällä on paljon palloiteltu, ja lopputulos riippuisi täysin MAO:n ratkaisusta. Jos esimerkkitapaus olisi vaikkapa yksi Black Sails -jakso ja kirjeitse pyydetty hyvitys 600 euroa, voisi tuo hyvitys pudota Flintin keississä kohtuulliseksi katsotuksi 50 euron hyvitykseksi - tai sitten ei. Silti olisi vielä auki, kuka maksaa MAO:n oikeudenkäyntimaksun ja molempien osapuolien oikeudenkäyntikulut - vai maksavatko molemmat omansa.

  Äärimmäisen mielenkiintoistahan tuollainen keissi olisi nähdä.
   
 2. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Minusta olisi mielenkiintoista nähdä keissi missä Headman haastetaan oikeuteen. Nyt Headman pääsee valitsemaan ne taistelut jotka jotka kannattaa käydä ja on siksi etulyöntiasemassa. Esim. sellainen tapaus missä laskun saajan talouteen kuluu useampi henkilö.

  Olen sitä mieltä että yksin asuvan puollustusmahdollisuudet ovat aika heikot. Ainoa todiste minkä voi kyseenalaitaa on että IP osoitteen oikeellisuus ei ole tarkistettavissa.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016
 3. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jos jonkinlaiset perusteet oikeudenkäyntiin olisivat olemassa, olisihan se silloin mielenkiintoista. Vaikea vain tällä hetkellä keksiä, minkälainen se peruste voisi olla.
   
 4. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Siis että trollit lähettävät perusteettoman laskun, uhkaavat markkinaoikeudella ja syyttävät merkittävästä tekijänoikeuden rikomuksesta - eikö noissa kriteerit täyty? Käräjäoikeus käsitelee myös riita-asioita. Jos ei trollien uhkailu riitä niin sitten lähettää parin tonnin laskun Headmanille selvitystyöstä ja vie laskun oikeuteen riita-asiana... mutta niin kauan kun trollit pääsee valitsemaan oikeudenkäynnit niin trollien häviämisen mahdollisuudet on pienet. Nytt kirjeen saajaien pitäi perustaa joku yhdistys ja kerätä rahaa sekä viedä muutama hyvin valittu juttu oikeuteen.

  Onko kukaan pyytänyt tietojaan Headmanilta henkilörekisteriin vedoten?
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016
 5. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Mahtaako henkilön yksityisyyttä säädellä mitkään lait? Jos esimerkiksi joni käy takapihalla ace controllin kanssa ja kurkistelee ikkunoista sisään. Puhumattakaan hämäräperäisestä tietoliikenteen valvonnasta jota joni suorittaa. Tuskimpa tämä kiristys bisnes enää pitkään jatkuu tälläisena. Uskon edelleen suomalaiseen oikeusjärjestelmään joka tulee pudottamaan pohjan pois jonin liioitelluilta vaatimuksilta. Tämänhän takia hatanmaalla onkin nyt kiire lähetellä viimeisiä kirjeitään.

  ÄLKÄÄ IKINÄ MAKSAKO
  ÄLKÄÄ OTTAKO YHTEYTTÄ KIRISTÄJIIN
   
 6. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  tässä kaks pro tippiä kirjeiden saaneille :D nythän joni on puotellut menemään ihan urakalla kirjeitä kun sai ylessä revitellä yhdellä voitolla... luo paniikin kirjeen saajille ja odottaa että maksavien prosentti kasvaisi.....
   
 7. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Hyvitysehdotus ei ole lasku, eikä siten myöskään perusteeton. Pyytää saa mitä tahansa. Hedman Partners uhkaa ilmoittaa maksamattomien kirjeensaajien tiedot päämiehelleen, joka harkitsee aloittavansa oikeusprosessin kirjeensaajaa vastaan. Tämä on aivan laillista. Perusteetonta laskua ei kannata HP:lle lähettää, se olisi laitonta. Jonkinlaisen vapaaehtoisuuteen perustuvan hyvitysehdotuksen voi toki lähettää ja yrittää sitten viedä asia oikeuteen riita-asiana. Lopputulos lienee arvattavissa.

  Summa summarum: No totta helvetissä se kirje on muotoiltu siten, että ensivaikutelma siitä olisi "tämä on maksettava tai joudun oikeuteen". Totta helvetissä tämä toiminta on aivan haitarista. Totta helvetissä se on saksalaisten trollifirmojen masinoimaa bisnestä, jonka ainoa tavoite on lain porsaanreikiä hyväksikäyttäen takoa rahaa. Vaan kuten täälläkin on moneen kertaan todettu, se on täysin laillista.

  Edit: Asia erikseen on sitten esim. tämä eräs uusi yrittäjä alalla, jonka kirjeiden sisältö ainakin meikäläisen silmiin näytti hyvinkin potentiaaliselta petoksen yritykseltä. Mutta jos kukaan tuollaisen kirjeen saanut ei halua asiaa eteenpäin viedä, eipä tuo toimintakaan tule mihinkään loppumaan.
   
 8. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Laillista kyllä mutta kirjeessä syytetään merkitävästä tekijäinoikeus rikkomuksesta mihin hyvitys perustuu. Eli kyseessä on riita-asia jos kirjeen saaja kiistää hvityksen perusteen.

  Hedmanin 'lasku' jakaantuu kahteen osaan: hyvitykseen sekä kulujen korvaamiseen. Samanlaisen hyvitysehdotuksen voi lähettää myös Headmanille siitä hyvästä että selvittää kuka on ladannut ja mitä on ladannut. Ei kait voi olettaa että selvität Headmanille ilmaiseksi kuka on ladannut väitetystä ip-osoiteesta tekijänoikeuden alaista materiaalia.
   
 9. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Totta kai.
  Tällaista ei kai sentään ole tapahtunut. Langattomien verkkojen kuuntelu alueella on täysin laillista, sitähän suurin osa suomalaisista tekee jatkuvasti älypuhelin taskussaan.
  Excipio (ainakin väitetysti) vain seuraa laajasti torrent-liikennettä. Kuka tahansa voi kiinnittyä torrent-parveen ja katsella, minkäslaisia IP-osoitteita sieltä löytyy. Ei tässäkään mitään laitonta ole. Myöskään julkisen Facebook-profiilin selailusta ei kovin hämäräperäistä saa millään ilveellä.

  Olisi hienoa, jos trollibisnes saataisiin loppumaan. Ihanteellinen tapaushan olisi, jos valvonnassa tehtäisiin (ts. jäätäisiin siitä kiinni) jokin sellainen virhe, joka kaataisi koko rakennelman eikä uusille yrittäjillekään olisi sen myötä enää sijaa. Jos tällainen virhe yritetään löytää, kannattaisi minun mielestäni pysyä faktoissa, eikä liioitella ("Joni on ace controllin kanssa kurkistelemassa ikkunasta") tai ylipäätään lopettaa koko kuvion ajattelemista trolleja edustavan lakifirman demonisointiin. Tämä sekoittaa vain pakkaa entisestään. Olenko itse tehnyt asian hyväksi yhtään sen enempää... No, se on toinen asia. (En.)
   
 10. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kyllä voi, kuten aiemmin kirjoitinkin. Hyvitysehdotuksen voi lähettää näin kärjistäen oikeastaan mistä tahansa asiasta kenelle tahansa. Onko näihin omiin hyvitysehdotuksiin riitatilanteessa saatavissa sitten minkäänlaista oikeuden voimaa, on asia erikseen.
   
 11. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Siis jos minä saan hyvitysvaatimuksen joka on virheellinen niin virheellisen hyvityslaskun saaja on minusta velvollinen korvaamaan virheestä aiheutuneet kulut, kuten esim oikeudenkäyntikulujen korvaaminen.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016
 12. WaikeaRotta

  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Viestejä:
  1
  Pakko heittää tähän oma mielipide vaikka se on todennäköisesti jo sanottu aiemmin; Tämä kaveri kusettaa ja urakalla. Sällin "sopimiset" ovat kirjekohtaisia kuten näissä lapuissa huonolla suomella lukee. Minulle toiminta näyttää siltä, että lähetetään 12 jakson syytökset eri kirjeissä ilman kunnon listausta joten et oikeasti tiedä mistä maksat. Jos maksat edelliset laskut niin tokia on erittäin paha jättää maksamatta koska käytännössä myönsit edelliset. Oikea malliesimerkki sellaista trolleista mistä alunperin ihmiset varoittelivat; yrittävät koukuttaa maksamaan pieniä summia ja lähettävät sitten oikeat vaateet.

  Neuvoin ystävääni säilyttämään lapun ihan varmuuden vuoksi. Oletan, että hän saa, kuten täällä on sanottu, kuukauden parin päästä uuden vaateen joka eroaa ensimmäisestä riveillä ja hinnalla. Aina on pieni mahdollisuus, että olen väärässä, mutta ihmisten näyttävät tokat kirjeet ovat ainakin omasta mielestäni avanneet toimintaa merkittävästi. En usko kyseessä olevan mikään virhe kun oikeasti lukee mistä maksat; sovit ainoastaan kirjekohtaisesti.


  Ja näille laillisuuspohtijoille. Yksi trolliyritys aikoinaan hakkeroitiin Britanniassa ja se johti lupien menettämiseen. Tuomarit eivät katso hyvällä toimintaa missä syytettyjä jaetaan maksukkyvyn mukaan erilaisiin luokkiin. Paras luokka oli ihmiset joilla oli rahaa, mutta ei tarpeeksi rahaa puolustaa itseään oikeudessa. Nykyään trollit estävät tätä tapahtumassa käyttämällä toisia lakityrityksiä, joten heidän lakimiehensä eivät ole tulilinjalla. En itse pidä toimintaa oikeasti laillisena vs miten hyvin epäilyttävät piirteet on peitetty. Amerikassa trollit ovat taas toisissa osavaltioissa heikoilla koska vastaava toiminta vaatisi yksityisetsiväluvan. Tämän takia perääntymisiä oikeusjutuista tapahtuu kun syytetyt uhkaavat selvittää trollien taustat ja luvat. Ja oikeasti, kuka helvetti pystyttää noin monia pöytälaatikkofirmoja jos homma kestää päivänvaloa? FBI tutkii myös yhtä trolliyritystä:
  https://www.techdirt.com/articles/2...-prendas-concerns-as-fbi-comes-knocking.shtml

  Edit. Hieman lisäilyä ja typoja pois.
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016
 13. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Hedman Partners ei vaadi sinulta mitään. He pyytävät. Jos haluat heiltä rahaa esimerkiksi selvitystyöstä, sinäkin voit pyytää. Samalla tavalla kuin hyvitysehdotusta ei tarvitse maksaa, sitä ei myöskään tarvitse selvitellä. Kirjeen saanut ei ole velvollinen yhtään mihinkään aiheeseen liittyvään. Jos vapaaehtoisesti haluaa jotain tehdä, se on oma päätös.

  Kyllä minä ymmärrän tuon taustalla olevan logiikan, mutta se ei vain toimi. Haaste muotoa "he lähettivät minulle kirjeen jossa pyysivät rahaa, minä tein töitä asian selvittämiseksi ja haluan nyt heiltä rahaa" kaatuu siihen, että se selvittelytyö on ollut täysin vapaaehtoista. Jos minä käyn yllättäen pesemässä naapurin auton, en voi vaatia häneltä jälkeenpäin siitä viittäkymppiä vaivanpalkkaa. (Kun ei ole pitkään aikaan autovertauksia näkynyt.)
   
 14. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Headman vaatii selvityksestä rahaa. Ihan oikeudessa asti. Flintin tapauksessa selvityksestä aiheutuneita kuluja ei oltu eroteltu mutta näissä uusissa tapauksissa oli: miten markkinaoikeus suhtautui trollien korvauksiin selvitystöstä?
   
 15. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  MAO ei ole ratkaissut muita kuin Flintin tapauksen. Muut ovat päätyneet sovintoon.
   
 16. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Eli MAO:n kanta selvitystyöhön kuluihin on avoinna. Jos olet sitä mieltä että selvityksestä ei voi vaatia rahaa niin silloin pitäisi olla turvallista maksaa hyvitys MAO:n linjauksen mukaan ja kieltäytyä selvityksestä aiheutuneiden kulujen maksaminen. Kysymys kuluu: lähteekö trollit karhuamaan kuluja erikseen oikeudessa.
   
 17. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  1) Jos sinut tuomitaan MAO:ssa maksamaan hyvityksiä tekijänoikeuden loukkauksesta, on aivan mahdollista että MAO päätyy samalla ratkaisemaan kantajan eduksi myös nämä vaaditut "selvityskorvaukset".

  2) Jos sinut todetaan MAO:ssa syyttömäksi tekoon, on aivan mahdollista että MAO päätyy samalla hyväksymään myös sinun kuluvaatimuksesi. Yleensähän nämä on ympätty mukaan oikeudenkäyntikuluihin.

  Se MAO:n kanta on tosiaan edelleen auki.

  Alunperin puhuttiin nyt siitä, voitko kirjeen saatuasi lähettää HP:lle hyvityspyynnön asian selvittelystä ja näiden maksamatta jättäessä viedä asian oikeuteen. Et voi, koska se selvitystyö oli vapaaehtoista. Miksi HP sitten voi haastaa markkinaoikeuteen kirjeensaajia? Koska he kykenevät osoittamaan, että liittymästä on asetettu saataville heidän päämiehiensä tekijänoikeuksien alaista materiaalia. Tähän mennessä MAO:ssa on riidelty lähinnä siitä, kuka tuon loukkauksen on tehnyt. Nämä hypoteettiset sinun ja HP:n hyvityskirjeet ovat siis kaksi täysin eri asiaa, eikä voida soveltaa mitään "mutta kun nuokin tekee näin" -sääntöä. Mutta tämä nyt tästä.
   
 18. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Niinpä niin. Minkä helvetin takia kiristyskirjeen vastaanottajan kuuluisi maksaa "selvitystyöstä" aiheutunut 450 euron kuluerä? Tietääkseni hatanmaan jonttu on tehnyt selvitystyön aivan vapaaehtoisesti. Sama periaate pätee vapaaehtoisessa naapurin autonpesussa
   
 19. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tuosta, kuuluisiko se maksaa, olen aivan samaa mieltä. Ja se MAO:n kanta tosiaan on auki, joten minkäänlaista oikeuden päätöstä asiasta ei ole. Itse näkisin tuon siten, että MAO määräsi Flintin keississä tietyn hyvityssumman per jakso/elokuva, jonka tulisi sisältää myös erinäiset "valvontakulut" (pl. oikeudenkäyntikulut). Vaan minun tulkintani tässä on aika se ja sama.

  Mutta eipä se aivan sama periaate tuon autovertauksen kanssa nyt kuitenkaan ole. Kun käyt tuosta vain pesemässä naapurin auton, myöhemmälle rahavaatimukselle ei ole olemassa niin minkäänlaista perustetta. Kun jäljitetään omia tekijänoikeuksia loukkaavaa tahoa, on kulut helpommin ymmärrettävissä, jos haluaa ymmärtää. Yhtä kaikki naurettavan suurethan ne nyt joka tapauksessa toiminnan laajuus huomioonottaen ovat.

  Mutta pelkkää spekulaatiotahan tämä tietysti on. Trolli voi vaatia valvontakuluja miten paljon haluaa, eri asia on kannattaako niitä maksaa - ja jos keissi menee oikeuteen, mitä oikeus asiasta on mieltä. Eiköhän MAO tule jossain vaiheessa tähänkin ottamaan kantaa.
   
 20. Air

  Rekisteröitynyt:
  31.08.2015
  Viestejä:
  110
  Kyseinen toimittaja mitä todennäköisimmin lukee tätä foorumia. Jo Flintin casen aikoihin jätti yleisen haastattelupyynnön tälle forumille eli noin viitisensataa sivua taaksepäin :D

  Millaisellakohan diilillä Hedman noita "aiheutuneita kuluja" makselee eli onko Sakemannien kanssa diili, että vain maksaneilta tilitetään selvityskulut ja jos rahaa ei kuulu, niin selvitystyö on ilmaista? Jos selvityskulut olisivat oikeasti Hedareille tuon verran kuin väittävät, niin liikevaihto pompsahtaa muutaman kerran nykyistä suuremmaksi seuraavassa tilinpäätöksessä ja olisi sitä tehnyt jo aiemmin.
   
 21. kaatissäkki

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  13
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tuo on hyvä asia, että ovat uudistaneet ohjeita. Lisäksi siellä oli hyviä tilastoja ja muuta tietoa näistä kirjeiden lähettelijöistä. Näyttää, että syyskuun 2016 loppuun mennessä on markkinaoiketeen mennyt 119 uutta hakemusta yhteystiedoista ja että 11 tekijänoikeudellista riitaa on pantu vireille.
   
 23. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Ihan hyvä perusohje. Tuohon voisi vielä lisätä, että mieti mitä sosiaalisessa mediassa kerrot itsestäsi, koska kaikkea voidaan käyttää sinua vastaan.

  Toistetaan vielä tuo Turrenkin ohje, jos tiedät olevasi jakamiseen syytön: "Voit ilmoittaa oikeudenomistajalle lyhyesti esimerkiksi sähköpostilla, että heidän vaatimuksensa on perusteeton. Säilytä kaikki kirjeenvaihto ja sähköpostit. Oikeudenomistajat voivat pyytää lisätietoja asian selvittämiseksi. Tällaiseen sinulla ei ole velvollisuutta. Älä luovuta tietoja. On mahdollista, että oikeudenomistajat käyttävät tietoja oikeudenkäynnissä sinua vastaan."
   
 24. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Jos hyvityslasku on ositettu minulle niin miksi minun pitää olla varma että kukaan muu taloudessa ei ole tekoon syylistynyt? Käsitääkseni minä olen vastuussa vain omista teoistani eikä asian riitautaminen muuta asiaa.
   
 25. yks-vesa-vaan

  Rekisteröitynyt:
  17.05.2015
  Viestejä:
  2 760
  Jos trollit väitävät että olen jakanut tekijänoikeuden alaista materiaalia ja laskuttavat selvitystyöstä niin vastavuoroisesti minä voin tehdä selvityksen joka osoitta että todisteet eivät osoita syyllisyyttäni ja vaatia Headmania maksamaan tämän selvitystyön. Viimmekädessä kumpin osapuoli voi riitauttaa asian oikeuden käsiteltäväksi ja oikeus määrää onko lasku selvityksestä aiheellinen. Eli samalla viivalla on kumpikin osapuoli.

  Onko kaikki MAO:n viedyt tapaukset yhden ihmisen talouksia? Veikkaan että ovat. Trollien on lähes mahdotonta todistaa henkilön syyllisyyttä jos talouteen kuuluu useampi henkilö. Turren ohjeessa oli neuvo että hyvitysvaatimuksen voi riitauttaa. Ja riitautamiseen kylkeen lasku riitautamisesta aiheutuneista kuluista mikä kattaa myös selvitystyöt. Ennen riitautamista voi tietysti ehdottaa että asian voi sopia maksamalla tietyn summan ja että ilmoitus että oikeudessa tuo summa nousee huomattavasti. Sanosin näppituntumalta että jokaisen kirjeen saajan, joka asuu useamman henkilön taloudessa kannattaa riitauttaa asia vapaaehtoisesti ja sopia mahdollisesti ennen oikeuden istuntoa. Täälöin pääsee vielä peruuttamaan ja maksamaan alkuperäisen laskun jos siltä tuntuu. Jos odottaa Hedmanin riitautamista niin maksut nousevat jokatapauksessa. Olemalla aloiteellinen pystyy jollakin tapaa hallitsemaan tapahtumien kulkua.

  EDIT: Trollien vaatima hyvitysmaksuhan perustuu lakiin, eikö niin? Mutta kulujen vaatiminen ei perustu, vai miten on? Eli maksamalla MAO vahvistaman hyvityksen, kiistaa jää vain trollien kululaskusta. Kysmys kuuluu, viekö trollit markkinaoikeuteen riidan kuluista???
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti