Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Joo, tämänpäiväinen kommenttisi kaverista, joka paukutteli henkseleitä ja sitten Käräjäoikeuden virkamiehen kommentti sai miettimään näitä asioita vähän syvällisemmin. Tunsin piston sydämessäni, että jos olen blogillani, jossa on linkki tänne, aiheuttanut sen, että ihmiset kokevat tämän palstan turvalliseksi. Siksi halusin varoittaa ihmisiä, ettei tämä suinkaan sitä ole.
   
 2. okrasit

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2014
  Viestejä:
  196
  Mitenköhän näitä hedun "uhreja", jotka ovat menossa istuntoihin, pystyisi tavoittamaan? :O
   
 3. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Osaako joku sanoa noista yhteystietojen luovutushakemuksissa esitetyistä parvista, kun parvien koko lasketaan tietyn tarkastelujakson mukaan esim 3kk ajalta, niin täytyykö kyseisen IP:n olla kiinnittyneenä koko tarkastelujakso parveen vai onko luku yhtä spekulatiivinen kuin se ilmoitettu kokonaisyleisö?

  Eli kohdat hakemuksessa menee näin: "Nyt kyseessä olevassa tapauksessa hakijayhtiöllä on tiedossa tarkastelujaksona kuhunkin parveen yhdistyneiden IP-osoitteiden kokonaismäärä tarkastelujaksolla huhtikuu-kesäkuu 2015"... "Asiassa on esitetty selvitystä siitä, kuinka monen parveen kiinnittyneen käyttäjän saatavilla kustakin hakemuksen liitteessä yksilöidystä IP-osoitteesta jaettu teos on ollut tarkastelujaksolla huhtikuu-toukokuu 2015 aikana."

  Eli jos nyt mietitään, että käyttäjä triggeröidään kertaalleen parvesta, jossa on neljä lataajaa, mutta parven kokoon hänelle lasketaan jokainen IP kolmen kuukauden ajalta kyseisestä valvotusta parvesta ja saadaan parven kooksi esim 158. Siihen plussataan sitten muut parvet ja saadaan 4000. Niin varsin mielenkiintoinen tapa osoittaa, että se merkittävyyskynnys ylittyisi.
   
  Viimeksi muokattu: 26.11.2016
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Kaatissäkillä oli aiemmin oikein se pykälä, jolla tämän sovitun tapauksen kundin olisi pitänyt tuoda se reititin oikeuteen. Saman pykälän mukaisesti pitää HP:ltä vaatia A-L-K-U-P-E-R-Ä-I-S-E-T L-O-G-I-T tekijänoikeuksien loukkauksista tuomaan oikeuteen.
   
 5. okrasit

  Rekisteröitynyt:
  26.09.2014
  Viestejä:
  196
  Olisi kai tuon tietopyynnön vastaanottajan asia vastineessaan kyseenalaistaa perusteet? Miksei näin tapahdu?
   
 6. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Luonnollisestikaan ei yhtään mitenkään, elleivät nämä itse halua turuilla ja toreilla huudella, että tällaiseen oikeudenkäyntiin olen joutumassa.

  Jos asia on jotakin äärimmäisen tärkeää "mikäli sinut tuomitaan maksamaan jotain, haluan hoitaa maksun puolestasi" -tyyppistä, Aavia Oy suostuu varmasti välittämään viestisi päämiehelleen.
   
 7. mooglez

  Rekisteröitynyt:
  30.12.2002
  Viestejä:
  1 000
  Jokos löytyy jokin tapa tehdä Flintille lahjoitus? Olettaen, että tämä juuri sovittu tapaus siis oli Flint?
   
 8. lellikalu Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Viestejä:
  3

  Mukaavaa,että Aavia Oy voi hoitaa kaiken keskitetysti, se ajaa asiaasi oikeudessa ja kun häviät, niin se voi myös alkaa perimään sinulta tuomittuja korvauksia.
   
 9. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  En tiedä miksei näitä kyseenalaisteta. Trollit varmasti nauravat MAO:lle. Luovutuksia perustellaan muutenkin spekulatiivisilla ja loukkaajasta riippumattomilla asioilla, ei todellisella näytöllä tai teolla. Millaisen teon voisi kuvitella olevan merkittävä tekijänoikeuden suojan kannalta ja mikä edesauttaisi tehokkaasti teoksen leviämistä, niin tulisi mieleen esim. teoksen kopiosuojauksen murtaminen ja jakoon laittaminen, jakoportaassa ylhäällä toimiminen, pitkäkestoinen yhtäjaksoinen jakaminen. Nyt liikutaan parhaassa tapauksessa aika kaukana noista, vaikka joukossa on varmasti myös niitä suurempia vonkaleita.

  Jos toi sama luku isketään vielä kirjeeseen, niin näyttäähän se toki siinäkin pahalta, että kylläpä on tullut rikoksia tehtyä. Taitaa vielä olla se hatusta repäisty kokonaisyleisö niissä, koska tämä eräs herrasmies lähetteli ensin kirjeitä joissa oli pienempi luku.
   
 10. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Ei ole Flint. Flint tuomittiin 32.000 euron korvauksiin hävittyään jutun. Lahjoitusjutusta ei tullut mitään, vaikka siitä täällä keskusteltiin. Ei ainakaan vielä löytynyt yhteistä tahtotilaa tai tapaa, jonka avulla olisi voitu tämmöinen rahapooli perustaa. Sebastian Mäellä oli käypä ehdotus, mutta sekin jäi vaiheeseen.
   
 11. vinklubrulez

  Rekisteröitynyt:
  29.09.2007
  Viestejä:
  11 802
  Pyydä markkinaoikeuden kirjaamosta ne niiden juttujen tiedot jossa kusettaja Hedman on asianosainen.
   
 12. kaatissäkki

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  13
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016
 13. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jompikumpi käsitti nyt jotain väärin. Tai sanotaanko näin, etten ainakaan minä käsitä yllä lainattua lainkaan.
   
 14. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Nuo julkiset asiakirjat ovat aika poikkeuksetta anonymisoituja.
   
 15. superkickstart

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2007
  Viestejä:
  1 347
 16. lellikalu Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Viestejä:
  3
  Laittakaa minulle yv:tä niin annan osoitteen johon lahjoituksia voi tehdä.
   
 17. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Meneekö teillä jo niin huonosti, että pitää lahjoituksia alkaa kerjäämään? Ei pojat, ei, nyt teidän pitää alkaa keksimään uusi leikki.
   
 18. lellikalu Banned

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2016
  Viestejä:
  3
  Lahjoitukset ei tosiaan olisi pahitteeksi. Laita yv, niin saat osoitteen.

  ** Lahjoitusten kysely on nyt ohi tältä nimimerkiltä. t.Proc
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 26.11.2016
 19. Tohtori Tuho

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2016
  Viestejä:
  14
  Kieltämäti kirjebisnes saanu hyvää julkisuutta näistä kahdesta uutisoidusta tapauksesta, mutta jälleen toistettakoon ohje kaikille kirjeen saajille (olitte sitten syyttömiä taikka syyllisiä), älkää ottako mitään yhteyttä kiristäjiin.

  Dr. Vatasen jutut kannattaa lukasta läpi täältä, mielellään tietty koko ketju, mutta sitten pitää älytä suodattaa se potaska pois. Joo, eihän se radiohiljasuus oo absoluuttinen turva haasteelle markkinaoikeuteen, mutta todennäkösyys pyörii tällä hetkellä tosiaan siellä 0,01% paikkeilla. Nuokin sitten sellaisia tapauksia, jotka on enempi taikka vähempi hönöilly asiat omalla toiminnallaan.
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Nyt pitää antaa oikein erikoiskiitos ylläpidolle ripeästä toiminnasta, kiitos Proc! ;)
   
 21. Proc Moderaattori

  Rekisteröitynyt:
  09.11.2000
  Viestejä:
  2 147
  :rolleyes: En silti tunne ylpeyttä, sillä minä päästin tuon aiemman viestin läpi...
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  No, kukapa sitä ehtii koko ajan seuraamaan, mitä kirjoitetaan, mutta nyt olen huomannut, että ylläpidossa on tapahtunut positiivista muutosta, vaikka foliorupelli välillä päässä pyöriikin. Hyvät yöt:)
   
 23. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Mitäs jos Proc onkin se Hedman Partnersin myyrä? :think:

  Korjatkaa tietävämmät jos olen väärässä, mutta yksityinen taho ei periaatteessa saa lain puitteissa IP osoitteen käyttäjää tietoonsa.
  IP osoite vaihtuu kuitenkin suhteellisen tiheään ja hyvin epätodennäköistä olisi jos sinun IP osoitteesi olisi edelleen sama kuin mitä kirjeessä oli.

  Tämänhän takia osoitteiden haltijoita on alunperinkin kysytty MAO:n kautta, eikä oletetuille jakajille ole suoraan lähetelty kirjeitä.
  Laki sanelee erikseen ne syyt miksi sinun IP osoitteesi saa/tulee selvittää ja näin mututuntumalta voisin melkein sanoa, että tässä ketjussa kirjoittelu harvemmin osoitetiedustelun rajaa on ylittänyt. Toinen asia voi sitten olla aiempien väkivaltafantasioiden kanssa, tai jos joku täällä syyllistyy kunnianloukkaukseen, niin sekin varmaan ylittää rajan...

  Hakemuksia vetämään.

  Foliohatut on muotia, mutta eihän vedetä niitä liian tiukalle ettei kirjeen uusille saajille tule ihan liian epätoivoinen fiilis?
   
 24. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279

  Proc oli ystävällinen, kun hääti nuo kaksi kahelia häiriköimästä, joten en nyt häntä alkaisi HP:n myyräksi nimeämään. Kehotan vaan olemaan mieluummin liian varovainen kuin liian luottavainen, kun täälläkin kirjoittelee. Ei se ensimmäinen kerta maailmassa olisi, että olisi soluttautuja porukoissa. Ylläpidolla kuitenkin on mahdollisuus identifioida nimimerkki, joten liika varovaisuus on enemmäkin hyve tässä kohtaa, koska HP näyttää yhtenä todisteluteemanaan käyttävän sosiaalisessa mediassa kerrottuja asioita.

  Tietenkin tämä palsta on HP:lle ja kumppaneille piikki persiissä, koska täällä on kerrottu keinoja, jolla tätä heidän kirjekampanjaansa voidaan häiritä. Ketjua on luettu jo 6 114 342 kertaa, joten tietoisuus asiasta vääjäämättä leviää.
   
 25. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Mitä kuluja sellaisessa tapauksessa tulee jossa haasteen saapuessa vastaaja myöntää teon mutta ilmoittaa jonin itse määrittämät liioitellut kulut riidanalaisiksi? Senhän tajuaa jälkeenjäänyt ihminenkin ettei yhden ip osoitteen takana olevan henkilön yhteystietojen selvittäminen maksa 450 euroa. Todelliset kulut ovat maksimissaan muutamia euroja. Loput rahat menee viron kautta veroparatiisiin:facepalm:
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti