Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Onkos siellä minkälainen meininki noin yleensä, että onko jossain Tanskan Murossa todettu, ettei kannata vastineen jälkeen sanoa enää mitään?
   
 2. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Noin yleensä olen itse sitä mieltä, että nimenomaan tällaisten asioiden kanssa tulisi olla tarkkana, mutta tässä tapauksessa tuo syyllisestä (tai tekijästä tai warettajasta tai piraatista) kirjoittaminen on minusta kyllä ihan journalistisesti oikein. Kyseessä oli riita-asia, jossa vastaajaa syytettiin tietystä teosta. Asia sovittiin siten, että vastaaja maksaa kantajalle tämän ko. teosta pyytämän hyvityksen ja myös kantajalle kertyneet oikeudenkäyntikulut. Tällöin voidaan katsoa ja kirjoittaa, että vastaaja oli väitettyyn tekoon syyllistynyt.
   
 3. MUROPAKETIN HINTAVERTAILU

  Päivän tarjoukset
  Yhteistyössä
 4. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Höpöhöpö.
   
 5. jomppula

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  4
  Täällä on hommaa kritisoivien lakimiesten yleisenä ohjeena ollut vain lähettää vastaus ettei ole syyllistynyt, eikä halua asiasta keskustella enempää. Mutta kun nyt alkoivat vänkäämään tuosta avoimesta vlanista, Niin ehkä parasta vastata (kuten asia on ollut) että vlan on ollut sekä avoin että suljettu. Sitten eivät voi ainakaan alkaa todistamaan että olisin valehdellut verkon olevan (koko ajan) avoin.

  Niin täällä tuli muuten sen ensimmäisen uhkailukirjeen mukana kolmesivuinen FAQ, jossa kerrottin Suomessa avoimen verkon warettajan tuomitun 32.000 Euron korvauksiin. Ei oltu mainittu, että suurin osa tuosta oli kuluja, eikä korvauksia.
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2016
 6. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Eli noilla kysymyksillä yritetään hakea jotain lisätodisteluarvoa, jos edelliset jutut menneet pieleen kantajien näkökulmasta. Ei välttämättä sun kannalta, mutta yleisesti otettu erilainen lähestymistapa ja yritetään saada enemmän tietoa jo heti alkuun.

  Jos sanot, että WLAN on ollut välillä avoin ja välillä salattu, niin voiko kantaja esim osoittaa sen, että jakelu on ollut yhtäjaksoista. Vaikket ole syyllinen, niin noihin väärin vastaamista voitaisiin kuitenkin käyttää jollain tavoin todisteena oikeudessa.

  Aika mielenkiintoinen toi neloskysymys, että oletko hakenut Googlesta tietoa. Ei kai noita Googlen hakuhistorioita ihan kenelle tahansa luovuteta? Onko Tanskassa takavarikoitu koneita oikeusjutun yhteydessä?

  Itse uskoisin lakimiesten neuvoa ja ilmoittaisin, etten ole syyllistynyt, enkä halua keskustella asiasta enempää. Jos aiemmatkin oikeusjutut menneet vastaajan kannalta hyvin ja se on ollut yleinen neuvo Tanskassa.(tai jos olet sen jo ilmoittanut niin mitäpä sitä vastailemaan enää mitään)
   
  Viimeksi muokattu: 25.11.2016
 7. young_gun

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  8
  Tässä viimeisessä tapauksessa ihmetyttää että miten käyttäjän Torrent-liikennettä on pystytty valvomaan niin laajasti. Nuo Slashin, Megadethin ym. levyt. eivät kai kuulu seurannassa oleviin Torrentteihin. Pystyvätkö he jollain tavalla jatkuvasti seuraamaan tietyn IP-osoitteen liikennettä? Ei kai tuollaisen pitäisi olla mahdollista (tai laillista).

  Mitähän tämä virke käytännössä tarkoittaa:
  Tarkoittaako tämä että noita levyjä on jaettu samasta TCP-portista kuin Black Sailsia, ja sitä kautta päättelevät että kyse on samasta lataajasta...?
   
 8. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Kyllä se on ihan tiedettyjen tosiseikkojen valossa niin, että ainoaksi loogiseksi syypääksi jää jutun vastaaja, myöntää hän sitä tai ei.

  Jos tähän johtopäätökseen ei naisen logiikka taivu, niin se ei ole sitten minun tai muunkaan näistä asioista ymmärtävän ongelma.
   
 9. Alatoopi

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  4
  Sain 550€ laskun yhden filmin jakamisesta, poikani käyttänyt Popcorn time-ohjelmaa tietämättäni. En aio maksaa. Onko muilla kokemuksia miten käy/asia tästä etenee? Seuraavaksi perintätoimiston kirje? Miten käy jos siihen ei reagoi?
   
 10. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Parvia valvotaan varmaankin yleisesti ja IP on bongattu eri parvista. Eiköhän sieltä tietokannasta näe sitten selkeästi mihin kaikkiin parviin tietty IP on osallistunut ja mikä portti on ollut käytössä. Tällä kyseisellä IP:llä on sitten niitä parvia ollut vähän enemmänkin. En tiedä millä perusteella parvia valvovat, mutta ei ainakaan jonkun tietyn IP:n perässä. Se ei välttämättä olisi mikään ihme, jos kymmenientuhansien IP:eiden joukossa olisi jokunen kiinteäkin. Porttia sitten käytetään todistamaan tietyn IP:n takana olleen sama käyttäjä. Voihan hän olla vaikka koodannut jonkun oman uniikin clientinkin itselleen :)

  Kaveri ei kyllä ole tainnut erityisesti välittää mitä hänen IP-osoitteellaan on tehty, jos jaot ovat jatkuneet muissa parvissa kirjeiden saannin jälkeen.
   
 11. jomppula

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  4

  Niin täällä oli jokin aikaa sitten ko. lakifirman johtajaa haastateltu. (tällä on siis kaksi firmaa jotka tätä harrastavat ja lähettyjen kirjeiden määrä taisi olla 10-20t). Totesi etteivät tee tätä rahan takia. Yhtään juttua he eivät vielä ole vieneet oikeuteen. Todistaminen tulee olemaan vaikeaa, mutta toivovat etteivät vastaajat oikeudessa valehtelisi. Tarvittaessa he tulevat ottamaan kovat aseet käyttöön, joka tarkoittaisi esim. tietokoneen takavarikointia.
  Ko firma oli myös jotunut puhutteluun julkisen sanan neuvoston (tai vastaavan) toimesta, esiinnyytään asian tiimoilta radiossa jotenkin asiaan sopimattomalla tavalla.

  Mitähän tuo tietokoneen takavarikointi jälkikäteen hyödyttäisi? Itsellä taitaa olla vuonna 2015 käytössä ollut läppäri olla Suomessa, joten onhan tuon takavarikoimisessakin aika homma.
   
 12. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Ilmeisesti kukaan ei ole saanut näitä "järjestelmävirheestä" johtuneita perintätoimiston terveisiä pieneen hetkeen, pelkkiä uusia muikkareita suoraan lakifirmalta.

  Mutta jos perintäkirje tulee, siihen ei ole ainakaan aiemmin tarvinnut reagoida mitenkään, koska sen saapumisen jälkeen HP on lähettänyt muutaman arkipäivän sisällä uuden kirjeen, jossa se on myönnetty erheeksi.

  Jos näin ei käy, sitten kannattaa kysellä, mitä tehdä.
   
 13. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Että teit tästä oikein sukupuolikysymyksen? Ei taivu, jos ei poikaa (oletan) ole todettu syylliseksi missään, niin naisen logiikalla en häntä syylliseksi katsokaan. Kundi katsoi, että on parempi luovuttaa, kun häntä kohtaan oli semmoiset todisteet, eikä puolustuksesta ollut mihinkään.

  Jos olisin tuo kundi, niin ensinnäkin, jos löytyisi fiksu asianajaja (kuten Englannissa), joka korvauksetta näitä hoitaisi, niin pitkittyneestä ja turhista kuluista valitus. Löytyy sieltä muutakin, johon voisi tarttua.

  Olen todella hämmästynyt käytöksestäsi. Luulin, että ajattelet, että ihminen on syytön, kunnes toisin todistetaan.
   
 14. Dexxman

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2002
  Viestejä:
  364
  oikein, minä kun olen luullut että tämä harrastus on unohdettu.

  mietin kyllä vielä että miksi, mitä ne pelaa, miksi nähdä vaivaa. tietysti sosiaalisempaa, mutta mistä ne sen on hoksannut.

  kyllähän meillä on iso porukka grow topiaa (vai mikä se on) pelaamassa soffalla, mutta netin kauttahan ne pelaa. sosiaalisuus vetää ilmeisesti... waretuksesta en minäkään osaa sanoa mitään, enkä osaa sitä estää, enkä ala estää itseasiassa.
   
 15. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Ei ole lasku. Kyseessä on sovitteluehdotus. Lähettävät 2-3 näitä kirjeitä yleensä. Eli uhkaavan sävyisesti kertovat (hiukan nyt kärjistän), että maksa tai haastamme markkinaoikeuteen jossa häviät. Ei kannata maksaa koska markkinaoikeuteen joutumisen todennäköisyys on todella pieni. Homma perustuu pelotteluun ja lailliseen kiristykseen. Oikeuteen ollaan viety niitä varmoja tapauksia, jotka valikoidaan todella tarkasti. Tämä ei nyt mielestäni kuulosta sellaiselta.

  Älä maksa, älä ota yhteyttä ja seurauksia tuskin tulee. Jos haastavatkin niin homma kusee siihen, että vastaajaa ei voida määritellä.
   
 16. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jos nyt ylipäätään ei tästä kirjebisneksestä ole minkäänlaista käsitystä, niin huomautettakoon etteivät nämä kirjeet siis millään muotoa ole laskuja, eikä niihin siten liity perintätoimistokaan millään tavalla. Noin vuosi (vai onko tuosta jo kauemminkin) sitten joillekin kirjeensaajille oli "järjestelmävirheestä johtuva" perintäkirje saapunut, mutta nuo tosiaan kuitattiin virheenä aiheettomiksi hyvin nopeasti.

  Hyvin lyhyesti ja yksinkertaistaen sanottakoon, ettei näihin kirjeisiin tarvitse (eikä kannata) reagoida mitenkään. Kaikella todennäköisyydellä kirjeitä toimijasta riippuen tulee vielä muutama kappale joissa samat asiat sanotaan hieman eri sanoin, sitten asia on siinä. Kirjeitä on lähetetty kymmeniätuhansia, markkinaoikeuteen riitelemään on pelotevaikutuksen luomiseksi haastettu kourallinen. Todennäköisyyksiä voi laskeskella itse.
   
 17. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Sinulla on tietysti tähän täysi oikeus, varsinkin maassa jossa on täysi mielipiteenvapaus. Vaan silti toivoisin sinulta sen verran suhteellisuudentajua, että ymmärtäisit ettei muu maailma pyöri logiikkasi ympärillä.

  Toimit yksinkertaisesti kohtuuttomasti ja omaan napaasi tuijottaen, jos tässä tilanteessa syytät Eero Mäntymaata asenteellisuudesta.
   
 18. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jos koet hyvää journalistista tapaa loukatun ja asialle kiinnostaa jotain tehdä, kannattaa Ylen toimittajaa lähestyä vaikkapa sähköpostitse ja huomauttaa virheestä. Tämän jälkeenhän seuraava askel on sitten kantelu JSN:lle, mikäli vieläkin pysyy tiukasti kannassaan.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Pyh, tuossa tuo juttu, se riittäköön teille molemmille. Minä en sitä ole tehnyt. http://yle.fi/uutiset/3-9314077
   
 20. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Ketä kohtaan kohtuuttomasti? Minä en missään nimessä tuijota omaa napaani, koska ei minulla siihen ole tarvetta. Miksi toimittaja tarvitsee erityistä suojelua, vaikka saa palkkansa veronmaksajilta? Mitä ihmettä sinä nyt selität?
   
 21. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Kiitos, luin jutun jo aiemmin. Sain aiemmista viesteistäsi vain sellaisen käsityksen, että siinä olisi jotain oikaistavaa, mistä syystä kirjoitin nuo ohjeet. Ko. toimittaja kun ei välttämättä Muropakettia lue, eikä viestejäsi täältä näe. Pahoittelut.
   
 22. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Eihän tässä olekaan kysymys siitä mitä mieltä minä olen, vaan siitä että verovaroillamme palkatun toimittajan tulee kirjoittaa uutisensa objektiivisesti, eikä hän saa laittaa siihen omaa tunnettaan. Näin kuitenkin tämä hemmo teki ja se on helevetin väärin.
   
 23. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Mitä jos tää kyseinen kaveri onkin syytön ja hänen nettiyhteyttään on syystä tai toisesta käytetty teosten jakoon vuosia hänen tietämättään, kiinteä IP ja kone esim. kaapattu, ehkä joku muu perheenjäsen ollut asialla. Eihän HP:n todistelu siitä, että hän on valehdellut avoimesta WLANista vielä todista itse syyllisyyttä. Kaveri on voinut kirjeen saatuaan etsiä netistä tietoa asiasta ja todennut avoimen WLANin olevan paras tapa puolustautua ja tehnyt siinä sitten virheen ja todennut jutun viemisen loppuun asti tulevan vieläkin kalliimmaksi. Ne hatusta vedetyt somepäivitykset ehkä tukisivat kuitenkin todisteina syyllisyyttä, vaikka kuulostaakin vähän hämärältä, että näitä parvia on myös valvottu. Onkohan Megadethin teoksista haettu hyvityksiä jossainpäin maailmaa? WLANista valehtelu ei kuitenkaan kerro välttämättä vielä mitään, siihen kun on netissä neuvottu vetoamaan.
   
 24. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Käyttäydyt kohtuuttomasti, koska syytät Mäntymaata asenteellisuudesta, ja teet sen selvästi omasta kapeasta näkökulmastasi. Mouhuat lillukanvarsista.

  Itse en pidä Mäntymaata asenteellisena, vaan lähinnä huonosti informoituna. Hän ei ole selvästikään lukenut läpi tapausta koskevia julkisia oikeudenkäyntimateriaaleja - jolloin hän olisi voinut hieman avata tuota tapaa, jolla HP onnistui vastaajasta syypään osoittamaan. Jutusta puuttuvat myös vastapuolen kommentit. Mutta siihen pitäisin todennäköisempinä syynä sitä, että Turre ja hänen päämiehensä eivät sellaisia ole tällä kertaa halunneet antaa. Flintin jutun yhteydessä kun ainakin Turren heput saivat hyvin samalta toimittajalta näkyvyyttä ja pääsivät esittämään varsin kattavastikin omat näkökantansa.

  Mäntymaa on selvästi leiponut tuon jutun kasaan niistä aineksista mitä hänelle on saatavilla ollut, ja tällä kertaa ne sattuivat koostumaan enimmäkseen Hatanmaan kommenteista. Voi olla, että saatavilla ollut jotain aineistoa, mikä olisi tuonut juttuun lisää täytettä, mutta sen puuttuminen ei kerro toimittajan asenteellisuudesta. Viitseliäisyyden puutteesta ehkä.
   
 25. Riistinrauta

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2015
  Viestejä:
  303
  Näihin vastauksena:

  Itse Torrenteista hyvinkään vähän tietävänä, mutta enemmänkin asiakasdatan analysoinnin tuttuna voisi sanoa sen verran, että netissä anonyymikään ei välttämättä ole tunnistamattomissa.

  Haasteesta kävi selväksi, että Herra X oli jakanut yhtä tiedostoa sen karkean 6kk.
  Tästä voisi päätellä, että hän ei siivoa jakamiaan tiedostoja kovinkaan usein.
  Jos Herra X jakaa paljon erilaisia tiedostoja muodostuu hänestä uniikki "sormenjälki" henkilöille jotka tarkkailevat useampia eri parvia... ja ilmeisesti tarkkailevat ihan perkeleesti parvia.

  Kun Herra X:n IP vaihtuu, niin voidaan hänen IP osoitteensa silti tunnistaa jaettujen tiedostojen mukaan... Tietenkin hän voi poistaa sieltä silloin tällöin osan tiedostoista ja ladata uutta, mutta jos esimerkiksi 10 tiedostoa sadasta muuttuu, niin hän on todennäköisesti silti tunnistettavissa.

  Mikäli olettama siitä, että hänellä on ollut mittava jakaminen päällä jatkuvasti pitää paikkansa, niin on hänen vaihtuvat IP osoitteensakin helppo tunnistaa niin pitkältä ajalta kun vain sama "tiedostomassa" on jaossa.
  Eli periaatteessa voit muuttaa vaikka maata ja sinut voidaan yhä tunnistaa.
   
 26. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Nyt todellakin käyttäydyt huonosti. Mistä sinä tiedät, mistä näkökulmasta minä asioita katson? Laitat minut kategoriaan, että katson asioita omasta kapeasta näkökulmastani. Sinullako on oikeasti oikeus määritellä kenenkään ihmisen näkökulma? Toki voit sen tehdä, mutta se kertoo vaan sen, ettet hyväksy muita kuin oman näkökulmasi.

  Toimittajilta, ja varsinkin veronmaksajien maksamilla, on aina, siis aina, vaatimus ja velvollisuus tarkastella asioita objektiivisesti.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti