Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Tätä epäilen hieman itsekkin. Houkutus on varmasti kova käydä myös ex-piraattien/piraattien jotka ovat kiertäneet Starzzin sarjat kimppuun. Kun aina voidaan vedota lukemattomiin muihin rikkeisiin 5 vuoden ajalta, jolloin vastaaja on heti heikoilla, vaikka olisi syytön kyseisen rikkomukseen.
   
 2. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Ei Excipion tarvitse tehdä valeostoa. Maailmalla on havaittu että pelkkä IP parvessa riittää.
  Toiminta on samankaltaista kuin poliisin peitetoiminta eli notkutaan torilla ja kun joku tulee kyselemään, otetaan henkilötiedot muistiin. Kun kaveri näkyy torilla riittävän usein, HP panee kupongin vetämään.

  Toivottavasti lakia tai sen tulkintaa muutetaan kun väärinkäytöksiä tulee riittävästi. Tällä nimienkeräysvauhdilla luulisi tyhmemmänkin älyävän että kyseessä on ihan puhdas kusetus.

  12.000Euroa korvauksia 10 Euron "vahingosta". Pakkohan tällaisen on oltava laillista, samaan rahaan ei saa kuin pari-kolme raiskausta tai törkeää pahonpitelyä.:eek:

  Jos tähän ei poliisi puutu, ainoa johtopäätös voi olla että Suomi on tekniikan takapajula jossa kiristäjien ansaintamallia erityisesti suojellaan.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Ei Hedmanin sitä mitenkään tarvitse näyttää toteen, koska tapaus on sulassa sovussa sovittu 22.11. ja vielä korvaussummakin on julkisesti laitettu näkyville.
   
 4. Wing

  Rekisteröitynyt:
  12.09.2000
  Viestejä:
  118
  Vaikeuttakaa hommaa ja väittäkää kerrostaloasukkaat, joku on käyttänyt Powerline Ethernet:iä hyväksi. Ei välttämättä toimi käytävän siivouspistorasiasta, vaan yläkerran warepentti lataa sinun piikkiisi. Kyseessä yleinen standardi ja jos linjaa ei salaa, riittää kun laitat adapterin seinään ja linjat kuumiksi!
   
 5. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Mitä veikkaat, onko seuraava askel se, että alkaa trollien turpaanvetokilpailut jos ei viranomaiset laita stoppia tuolle kiristysbisnekselle? Loputtomiinhan ei kansa varmasti siedä tuollasia rosmoja ja Hatanmaan poikakin sen jo koki ja pisti nimensä piiloon kirjeistä.

  Sääli niitä suomalaisia jotka uhriksi joutuvat ihan vaan siitä syystä että omistavat nettiliittymän. Siinä mielessä ymmärrän oman käden oikeudella kiristäjiä nippuun laittavia että jos ei virkavalta kykene heidän läheisiään suojelemaan niin sitten se on tehtävä omin voimin.
   
 6. zibzab

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2015
  Viestejä:
  12
  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/m...a-joutuu-maksamaan-paljon-tai-enemman-6602051
  Tälläinen suht tuore propaganda uutinen löytyi. Pisti silmään tämä seuraava kohta jutusta:
  Oikeuteen asti Hedman Partnersin edustamista tapauksia on päätynyt 14. Niistä yli puolet on sovittu ennen varsinaista oikeuskäsittelyä. Kaksi tuomiota on annettu yksipuolisesti, kun vastapuoli ei reagoinut tuomioistuimen vastauskehoituksiin millään tavalla. Tällä hetkellä kolme juttua on käsittelyssä. Toistaiseksi yksi riitaisista tapauksista on johtanut tuomioon. Heinäkuussa 2016 markkinaoikeus päätyi pudottamaan vaadittua 8500 euron korvaussummaa vain 600 euroon. Iloa tästä ei kuitenkaan juuri ollut, sillä maksettavaksi lankesi korvauksien lisäksi oikeudenkäyntikuluja lähes 32 000 euron edestä. Yhden käsittelyssä olevan jutun tuomion ajankohdasta markkinaoikeus tiedottaa 28. marraskuuta alkavalla viikolla.
   
 7. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  jos pelkkä ip parvessa riittää hedareilta kirjeen saantiin, niin mikä estäisi jotain tekemästä trollia ja jakaa botnetillä(100% laiton) parvessa eikä koneen käyttäjällä ole mitään tietoa että on jakanut teosta monta kuukakautta? ei voi mitenkään siinä todistaa ettei ole joutunut trolli viiruksen kohteeksi. ei se niin voi mennä että jos viirus(tai botnet) olisi jakanut teosta ja et ole tietoinen asiasta itse ja joudut kiristyslistalle silti.... jotkut maksavat kun joutuvat paniikin valtaan eikä lue perus foorumeiden mielipiteitä asiasta vaan lukee jostain uutisista pielen menneestä MAO:n jutusta missä sanotaan että kustannukset noussu 12 000€...
   
 8. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Jep jep, ja Joni Hatanmaan mukaan on oikein kiristää rahaa alakerran mummolta vaikka hänellä ei mitään tekemistä oikean warettelun kanssa olisikaan.

  Lukeekojan Joni vielä tätä palstaa vai onko sekin homma jo ulkoistettu harjottelijoille. Vähän hullunrohkealta hurrilta se kyllä vaikuttaa kun edelleen ahdistelee täyttä päätä ihmisiä oman lompakkonsa lihottamiseksi.
   
 9. young_gun

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  8
  jne. Siellä haasteessahan nuo "toistuvasti yhtenevät tekniset tiedot" on osin selitetty, esim. sama DHT-portti uTorrentissa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 10. Kilin Kellit

  Rekisteröitynyt:
  16.11.2010
  Viestejä:
  241
  Tämä(kin) vähän särähti:
  "Jos varmasti tietää, ettei ole tehnyt mitään väärää, voi lähteä oikeuteen asti. Hietanen kertoo, että näyttöä teoista kuitenkin kaivellaan teknisin keinon hyvinkin tarkasti. Vaatimuksissa on toki joskus virheitä, mutta mikäli oikeuteen asti päädytään, oikeudenomistajat ovat esittäneet laajasti näyttöä kanteensa tueksi. Vaikka kaiken materiaalin pitäisi olla käytössä hyvissä ajoin, saatetaan vielä valmisteluistuntoon tuoda uusia tietoja, jotka kallistavat vaakaa syyllisyyden puolelle."
  Antaapa kivan sanoman ihmiselle, joka tietää, että ei ole ladannut ja on paniikissa kirjeen kaa; "turpaan voi syyttömänäkin tulla oikeudessa...".
   
 11. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Olisihan se varmasti MAOnkin pässien mielestä epäuskottavaa jos Joni Hatanmaa "löytää" vasta yli vuoden jälkeen lisää jaettuja teoksia jotka voi lisätä alkuperäisen listan jatkoksi. Tuskin hänkään niin totaalisen idiootti on vaikka rahanahne kusettaja onkin
   
 12. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Ei tarvitsekkaan, mietin tuota asiaa hypoteettisesti. Jos tuo juttu olisi edennyt käsittelyyn niin mitenkäs sitten.
   
 13. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Asiaa en sen kummemmin tunne, mutta nähdäkseni tuossa ei mitään erikoista ole. Jos FB-profiili ja -päivitykset ovat julkisia, sitä liikennettä monitoroidaan siten, että käydään nettiselaimella katsomassa mitäs se on nyt seinälleen kirjoitellut. Megadeth-asia selittynee sillä, että kuten on moneen kertaan todettu, Excipio seuraa julkisten trackereiden torrent-liikennettä hyvinkin laajasti. Eli kun yhtä jamppaa vastaan lähdetään rakentamaan keissiä, on yksi ensimmäisistä asioista varmasti se, että Saksan päästä kysellään, mitäs kaikkea muuta tämä warettelee ja milloin. Noita lankoja yhdistelemällä saadaan sitten aikaiseksi "todisteita", jotka eivät sinänsä vielä merkkaa yhtään mitään, mutta jotka varmasti olisivat MAO:ssa vaikuttaneet lopputulokseen.
   
 14. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Siksi tuntuukin hullulta sopia tässä vaiheessa ja varsinkin, kun HP oli tuonut noita musiikkiasioita todisteluun, jotka eivät liity asiaan millään tavalla. Tietenkin jos vastaaja katsoi, ettei oikeudenkäynnistä mitään tule, niin on paras häippäistä. Hirvittää kylläkin tuo maksu, 150 euroa/kk lähes 7 vuoden ajan.. Kyllä tämä haisee ja pahalta. Nyt kun näkee, että näitä on alettu jo vuonna 2012 seuraamaan, tekijänoikeusasiat saatu markkinaoikeuteen syyskuussa 2013, niin kyllä kaikki menee piirustusten mukaan.
   
 15. Käräjäoikeuden virkamies

  Rekisteröitynyt:
  11.09.2015
  Viestejä:
  107
  Kohta lienee jo fiksuinta lopettaa tänne ketjuun kirjoittelu ainakin kriittisesti Hedmanin kohtaan. Sekin, kun varmaan lasketaan Markkinaoikeudessa syyllistäväksi asiaksi.

  Hyvän pandoran lippaan avasivat markkinaoikeudessa, toivottavasti ovat nyt tyytyväisiä, kun omat tilastot näyttävät komeilta ja samalla kansalaisia vituttaa.
   
 16. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Kyllä tässä nyt on vähän paska fiilis, vaikka en itse kirjeensaaja olekaan. Kuitenkin on sen verran lähelle osunut ja kirjensaajan puolesta asiaa tutkinut aika paljon. Tuntuu vahvasti siltä, ettei tavan tallaaja voi enää oikeastaan tehdä mitään. Eiköhän tämäkin nyt luovuttanut tyyppi hyvin mahdollisesti ollut sitä jaksoa jakanut, mutta alunperin on vaadittu 5000€ jakokorvauksia. Myöhemmin vasta MAO linjannut sen 50€/jakso. Ei ihme, että tappelemaan lähti. Nämä seuraukset ovat täysin kohtuuttomia asian luonteeseen ja merkittävyyteen nähden.

  Mitä nyt olen asiaa netin kautta tutkinut, niin noissa tämän syksyn hassuissa kirjeissä vaaditaan korvauksia jakamisista, joista on kulunut yli vuosi. Tuskin Hedman on silloin väitetyn jakamisen tienoilla mitään yksityisetsiviä käyttänyt hääräilemässä kotiovella. Mitenköhän sitten menettelevät kun vievät niitä oikeuteen? Varmaan lyödään vaan "todisteeksi" se, että IP:stä on wareteltu muutakin ja läpihuutojuttu, ellei jotenkin ihmeen kaupalla kykene todistamaan sitä, ettei IP väitetyn jakamisen aikaan vastaajalle kuulunut.

  Jonkin verran on tullut juteltua aiheesta ihmisten kanssa niin aika moni on sanonut, ettei ole waretellut yhtään mitään sen jälkeen kun kiristyskirjebisnes enemmän julkisuutta sai. Näköjään siitä huolimatta niitä kirjeitä tulee, koska väitettyjä jakoja on ties mistä kivikaudelta lähtien. Eli vaikka olisikin ottanut opikseen jo aikoja sitten (tai sitten täysin syytön), niin edelleen voi sataa sankokaupalla paskaa niskaan. Koska raha. Ja tietysti myös kantajan kannalta suotuisaa, kun niitä operaattorin tietoja voi tuskin enää puolueettomasti tarkistaakaan.

  Kieltämättä huonot vibat. Valtiovallan totaalinen haluttomuus tehdä asialle mitään, Markkinaoikeuden läpihuutomeininki ja koko jutun järjestelmällisyys ihan alusta lähtien. Sisäinen salaliittoteoreetikko herää.
   
 17. Ajatelmia

  Rekisteröitynyt:
  29.10.2015
  Viestejä:
  28
  Eikös teoriassa ainakin luottotietonsa menettäneet ja ulosotossa olevat ole turvassa haasteelta. Jos ihmiseltä ei saada ulosmitattua mitään niin tällaista henkilöä ei kannata viedä oikeuteen. 10 tai 20.000 tuhannan vastapuolen asianajokuluilla ei ole mitään väliä vaikka häviääkin jutun, jäävät vain notkumaan ulosoton perukoille. Scanbox tai Crystallis kuitenkin maksaisi asianajajan laskun ja Crystallis ei saisi ollenkaan rahojaan. Talousmatematiikka sanelee ettei juttu voi toimia eikä olisi kannattavaa. Ihanteellinen tapaushan olisi että Hedman erehtyisi ja haastaisi oikeuteen ulosotossa olevan ja tämä riitattaisi kaiken mahdollisen, vaatisi logeista kunnon perustelut, asiantuntijalausunnot, riitauttaisi Crystalliksen valvontasopimuksen perusteella esitettävät korvaukset (onko kukaan vielä tehnyt tätä markkinaoikeudessa. Heillähän on valvontaoikeudet ja "torrentlevitys"-oikeudet mutta ei mitään kaupallista / toimivaa myytävää tuotetta muuta kuin valvonta) ja aiheuttaisi suuret kulut ja ajanmenekin vastapuolelle. Vastapuolen kulujahan ei saa tarkoituksella kasvattaa mutta eiköhän sekin käytännössä olisi mahdollista.

  Suurin riski päätyä oikeuteen on niillä joilla on luottotiedot ja taloustiedot kunnossa. Eiköhän mahdollisen haastettavan luottotiedot ole ennen oikeudenkäyntiä tarkastettu vaikkapa salapoliistoimiston toimesta tai luottotietorekisteristä jollain tavalla ja verukkeella. En tiedä onko ykstityishenkilön luottotietojen tarkastaminen laillista mahdoliista haastetta varten. Tietääkö joku. Jos on niin kannattaa tarkastaa ketä on käynyt tietojasi sieltä tarkastamassa jos se on mahdollista. Olettaisin että on.

  Ja kun kymmenien tuhansien korvaukset tulee maksettavaksesi ja et maksa niin se päätyy ulosottoon jossain vaiheessa. Ulosottoa otetaan tuloista ja omaisuudesta. Riippuen paljonko on tuloja ja paljonko on omaisuutta voi maksuun päätyä summa olla aika marginaalinen tai olematon. Jos ulosottoon menee vaikka 100 euroa kuukaudessa niin ei vuodessa paljon kerry ja Crystalliksen ja Scanboxin rahat odottavat tulemistaan.

  Juuri tuo rahojen sitoutuminen vaikeasti ja hitaasti takaisin saataviin asianajokuluihin hillitsee luultavasti Scanboxin haasteintoa paljon. Scanboxin taloudellinen tulos ei ole viime vuosina ollut mikään ruhtinaallinen ja heillä tuskin on varaa maksaa Hedmanille useista kymmenistä oikeudenkäynneistä ja odotella että juttunsa hävinneiltä warettajilta saadaan perittyä rahat takaisin tai korvaukset maksetaan. Oikeudenkäynnit sitovat paljon työtunteja ja kuluja ja asianajopalkkioita "kiinni". Crystalliksen into on erilainen kun liiketoiminta perustuu "trollauskirjeistä" saataviin tuloihin. Heille voitettu oikeudenkäynti on hyvää markkinointia ja kymmenen tuhannen euron panostuksella voi kirjeistä suuremman maksuinnon takia 20-30.000 takaisin kunhan saa sopivasti mediajulkisuutta. Scanbox ja Crystallis ovat perusliiketoimintamalliltaan täysin erilaisia yrityksiä ja heille oikeudenkäynnin merkitys ja siihen sidotut kulut ovat täysin erilaisessa asemassa keskenään.
   
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  No voi herranduudelis. Nyt ryhti pystyyn. Kymmenien tuhansien lähetettyjen kirjeiden jälkeen ollaan saatu virallista tietoa kokonaista kahden oikeustapauksen lopputuloksesta, toinen päättyi ikävään tappioon ja toinen laihaan sopuun, ja niiden pohjalta täällä vedellään suunnilleen ranteita auki.

  Nyt jotain suhteellisuudentajua hei. Tää ei ole mikään banaanivaltio. Ja nämä kaksi tähän asti ratkennutta juttua ovat pelkkiä lumihiutaleita ison jäävuoren huipulla. Ja ne - niin kuin muutkin haastetut - on erittäin todennäköisesti valittu nimenomaan voittomahdollisuuksien maksimoimiseksi ja pelotevaikutuksen luomiseksi.

  99,9 prosentilla kirjeensaajista ei ole mitään hätää. Ihan jo siitäkin syystä, ettei trollien resursseilla raahata oikeuteen kuin korkeintaan se yksi prosentin kymmenys.
   
 19. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tässä olet varmasti oikeassa. Ei kenenkään kannata haastaa oikeuteen henkilöä, jolla ei ole oikeasti varaa korvata mitään. Siksihän nämä keräävätkin aineistoa henkilöistä, jotka ovat potentiaalisia haastettavia. Täällä oli jossain vaiheessa esillä lomake, johon näitä tietoja keräävät.

  Keskiluokka se on tässäkin, joka lopulta nämä kulut maksaa. Se maksaa kaiken tästä härdellistä aiheutuneet: tuomioistuinkulut, eli ison määrän tuomareiden, asiantuntijoiden ja avustajien palkkoja ja palkkioita. Sitten, jos joku köyhä tuomitaan korvauksiin, senkin maksaa yhteiskunta, koska ulosotot otetaan toimeentulotuessa huomioon jne.

  Tämä on aivan käsittämätön kansantaloudellinen kuluerä, johon tuntuu ettei päättäjillä ole halua puuttua. Jos tuokin raha, joka ihmisiltä nyyhdetään, saataisiin yhteiskunnan kiertoon, meillä kaikilla olisi paljon parempi olla ja elää.

  Tämä on semmoinen asia, että lakimieheksi itsensä lukeneelta on nyt unohtunut se asia, miksi hän on aikoinaan uralleen alkanut. Uskon, että silloin on ollut vilpitön halu auttaa, mutta rahanahneus meni yli moraalin. Se lasku tulee itse kunkin omassatunnossa varmasti maksettavaksi ennemmin tai myöhemmin.
   
 20. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  MAC pysyy samana koska se on HW-yksilöity, MAC vaihtuu vain jos tukiasemaa vaihdetaan. MAC-osoite näkyy vain samassa aliverkossa oleville laitteille (kaapeli tai langaton) . Kun Ace Control marssii oletetulle pelipaikalle ja skannaa sijainnissa julkisesti näkyvät WALN-verkot se saa kaikkien tukiasemien MAC-osoitteet talteen ja samalla näkyy onko verkko salattu (ja millä salauksella) vai avoin.

  [​IMG]


  SSID:n broadcastauksen voi aina sulkea mutta samalla katoaa pohja "avoimesta WLAN verkosta ja toisen tekemästä latauksesta".


  [​IMG]
   
 21. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  MAC pysyy samana, jos tosiaan vuodesta 2012 asti käyttänyt samaa verkkolaitetta. Mutta miten WANin MAC-osoite olisi päätynyt HP:lle? Sen pitäisi ainakin lähtökohtaisesti olla vain ISP:n nähtävissä. Voisko ISP luovuttaa myös sen henkilötietojen yhteydessä? Sen jälkeen pitäisi olla vielä joku mihin osoitetta verrata. Eli MAC tuskin on se yksilöivä tekijä vaan ennemmin se IP ja sen lisäksi ne muut sen ympärille kehitellyt käyttäjän yksilöivät systeemit. Kiinteitä IP:eitä ei kai pahemmin ole enää normikäyttöön saatavilla, mutta yritysliittymiin ainakin. Jos sellainen on ollut käytössä, niin sitten se olisi jo aika selvä miten se vuodesta 2012 asti jatkunut latailu on yhdistetty samaan käyttäjään.
   
 22. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ne on nämä kiristäjät itse jotka tällekin palstalle päivittelevät vähän väliä miten on muka perseestä koko homma kun ei voi kukaan muka puolustautua tekijänoikeustrolleja vastaan. Kyseessä on ihan puhdas propaganda, jolla yritetään luoda kuvaa, että syytömienkin kannattaisi heille maksaa kun puolustautuminen on vaikeaa. Näin toimisin itsekin jos olisi moraaliton paska kuten nämä Hatanmaat.

  Todellisuudessa kirjeestä ei tarvitse välittää eikä kenelläkään ole mitään hätää jos ei itse mene antamana lisätietoja noille kiristäjille. Lisätietoja he juuri kaipaisivat, jotta voisivat päätellä kuka on niin typerä että sitä kannattaa painostaa enemmänkin. Kirjeitä tulee se muutama, niitä ei voi estää mutta jos niihin ei reagoi niin ne loppuvat itsestään.
   
 23. kaatissäkki

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Viestejä:
  13
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 27.11.2016
 24. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Langattoman tukiaseman langattomassa modeemissa on MAC-osoite, tämä on päätynyt HP:lle. Skannauksessa (3) saatuja MAC-osoitteita on verrattu keskenään ja vastaajan MAC on ollut kokoajan sama.
   
 25. WhatEva

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2016
  Viestejä:
  83
  Onko tässä sovitussa tapauksessa Turre Legal tullut mukaan vasta loppumetreillä? Vastine haasteeseen on sisällöltään kovin jo aiemmin nähdyn kaltainen, sanoisinko että pitkälti sama. Asiamiestä ei näy vastineessa olevan, Jussi Kari oli kuitenkin mukana sovintoa hieromassa.

  Onko nyt käynyt niin että vastaaja on lähtenyt edustamaan itseään ja jossain kohtaa havainnut että tarvitseekin oikeusoppineen apua. Ehkä Flintin tapaus pistänyt miettimään... Sitten on otettu yhteyttä Turreen ja heidän "avustuksella" on päätelty että me hävitään tää matsi. Kannattaa heittää hanskat tiskiin käsittelyn alkaessa.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti