Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. Jeamama

  Rekisteröitynyt:
  15.02.2014
  Viestejä:
  14
  .
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 2. joonal

  Rekisteröitynyt:
  11.12.2004
  Viestejä:
  396
  Ja vieläkö HP muka väittää etteivät valikoi tapauksia vaan muka sattumanvaraisesti lähetellään haasteita oikeuteen :)
   
 3. räätäli22

  Rekisteröitynyt:
  19.12.2015
  Viestejä:
  112
  Tuli IP osoitteista ja muista Excipion valvonta-asioista mieleen.

  Tiedän tapauksen missä ei varmasti oltu jaettu/latailtu HP:n kirjeessä mainittua sarjaa ja elokuvaa, mutta muita sarjoja kylläkin. HP "kävi kiinni" kun ovat saaneet tiedon suomalaisesta IP'stä mistä lataillaan ja jaellaan, vaikka on ihan muuta kuin mistä syyttävät ns. vakio Black Sails ja Tombstone teokset. Todennäköisesti todistusaineistossa/lokeissa tarkkailtu muita sarjoja laajemmin missä kyseinen IP, mahdollisessa oikeudenkäynnissä lokit olisivat todennäköisesti osatodisteena vastaajaa vastaan.

  Treppohepon postauksesta sen verran - kuka on niin imbecilli että netissä kirjoittelee torrentteihin liittyviä asioita, varsinkin joku Facebook tms.? Gmailkin tallentaa mailit ja chatit. Jos ne kätkee 4 proxyn ja 2 VPN taakse, niin mahdollisuus kenenkään päästä henkilön todellisesta henkilöllisyydestä selville on hyvin vähäinen, jos ei olematon.

  OT: Kuulin mielenkiintoista asiaa yhdestä suuresta torrent saitista (ei julkinen). Kuulemma sijaitsee Venäjällä maan alla hajautettuna käyttäjätiedot ja muu materiaali eri paikoissa, siinähän suomalaiset trollit sitten hakevat tarvittavat paperit ja luvat selvittääkseen niiden käyttäjiä.
   
 4. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Kuinka oikeus suhtautuu muiden tietojen keräämiseen? Tietojen joihin crystaliksella ei ole tekijänoikeutta. Eikö tuo täytä salakuuntelun määritteet. tämähän nimenomaisesti kertoo valvonnan tarkoituksen oikeudelle, kerätä tietoja, hankkia oikeudet kriittisen massan rajan ylittäneisiin teoksiin, poimia rusinat pullasta ja tehdä rahaa.
  Ei heillä ole aikomustakaan julkaista materiaalia palvelu-tyyppisesti...
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 5. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Kiitos Treppoheppo.

  Tästä Ace controllille ja HP:lle täydet pisteet.

  Aika outo toimeksiantaja Hessuilla, kun lakitoimisto teettää "valvontaa" yhdestä jakajasta 12000 euron edestä, kun oikeudenomistajalle on tulossa 50euron korvaukset. Tai siis näinhän väitetään. Vai mihin luulette että korvaukset menevät?
   
 6. sirace

  Rekisteröitynyt:
  05.10.2009
  Viestejä:
  955
  Tässä kyllä kiinnostaa kuinka Joni on saanut vastaajan Facebook asiat selville, onko tiedot olleet julkisia vai toisen käden kautta?
   
 7. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  Voihan helvetti. Ovat tosissaan liikkeellä näköjään. Noh. Eivät ilmeisesti haasta ilman suhteellisen vahvaa muuta näyttöä, eli ainakin syyttömien haastaminen lienee epätodennäköisempää näiden tietojen valossa. En siltikään pidä tuota toimintaa millään tasolla hyväksyttävänä. Varsinkaan kun nuo alkuperäiset korvausvaatimukset olivat jäätävän suuria. Ja ovat nykyäänkin. Ilma MAO:n hyväksymien korvaussummien jälkeen on täytetty "kuluilla". Ei voi olla yhden kirjeen kustannukset useita satasia.

  Eli. Ovatko nuo tosiaan käyneet ties kuinka monen kirjeensaajan ovella, jos kerran ennen yhteydenottoa ovat sen tehneet? Suht pelottava meininki. Vai lieneekö valittu vaan suhteellisen helpon oloisia tapauksia logien perusteella?

  Asiasta kukkaruukkuun. Olen tässä miettinyt, että mitähän tapahtuisi jos haasteen jälkeen joku muu myöntää teon? Ennen varsinaista käsittelyä siis.
   
 8. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tuota itsekin ihmettelin. Tuolla lisätodisteissa puhutaan musiikin jakamisesta, joka ei liity mitenkään niihin, joihin Crystaliksella olisi oikeus. Melkomoista salakuuntelua todellakin ja pitkäjaksoista 3.11.2012-13.7.2016. Eikö tuohon jo tarvittaisi poliisin valtuudet? Miten oikeudessa voitaisiin käyttää raskauttavana tietoa, johon ei ole valtuutusta, eikä siten oikeuttakaan?
   
 9. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Eipä se mitään salakuuntelua ole julkiseen torrent-parveen liittyä ja katsella, mitä IP-osoitteita siellä on. Eiköhän Excipio seuraa "ihan kaikkea" torrent-liikennettä jatkuvasti.

  Eipä tuosta kyllä pääse yli eikä ympäri, että noiden lisätodistelujen pohjalta voi jälleen sanoa vastaajan sössineen asiansa ihan itse.
  Totta kai juuri näin. Tarkoitin lähinnä sitä, että tuo paritonninen siis erääntyy joka tapauksessa maksettavaksi, vaikka juttu sovittaisiin jo heti haasteen jälkeen. Mikä on toki siinä mielessä hyvä asia, ettei näitä "tai no perutaan koko homma sittenkin kun et haasteesta huolimatta maksanut" -juttuja voida harrastaa pelkästään pelottelumielessä.
   
 10. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Eiköhän mahdolliset haasteen saajat ole valittu jo hyvin aikaisessa vaiheessa ja näihin sitten panostettu esimerkiksi juuri tällä tavalla. Sitähän täällä on ketjun alusta asti ihmetelty, mitä Hedman Partners noilla verkkojen nimillä ja vastaavilla tekee, kun näitä kyselevät niiltä, jotka haksahtavat heihin yhteyttä ottamaan ja avoimeen wlaniin vetoamaan.
   
 11. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Excipio kyllä rikkoo varmaankin jonkin maan lakeja tällaisessa toiminnassa. Excipiohan on mukana monissa vieraissa ja päämiehen parvissa ja ovat itse kertoneet ladanneensa joten ovat voineet varmistaa että kyse on päämiehen tekijänoikeuden alaisesta materiaalista. Sitten ovat varmistaneet liittymänhaltijoiden yhteystiedot ja keränneet dataa vuosia salassa. Valvonta tehdään Saksassa ja FIlippiineillä. Jos tällainen vakoilu on laillista Suomessa niin aika paska maailma joo.

  Sitäpaitsi Suomessa MAO:n nilkit avustavat rosvoja mielinkielin ja jo nimiluovutukset ovat mielestäni lainvastaisia kun niissäkään kantajalla ei ole mitään todisteita, pelkkiä väitteitä vain. Kuka vaan voi tehdä noita nimiluovutushakemuksia tekaistuilla listoilla kun MAO ei tarkista niitä millään tavalla.

  HP lähettää yksityisetsivän vakoilemaan muutamaa "potentiaalista asiakasta" ja FB-sivut kammataan läpi jos löytyisi jotain laskutettavaa.

  Tämä trollaus tulee johtamaan siihen että koko netti tulee olemaan anonyymi 5v sisällä eikä kukaan uskalla paljastaa IP:tään kenellekään. Kaikki liikenne menee prepaidin ja VPN:än läpi.
   
 12. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jos tästä lähdettäisiin jonkin keissin yhteydessä oikein vääntämään, epäilisin puolustautumisen olevan jotakin siihen suuntaan, että ainoastaan päämiehen materiaalista tehdään koelataus, muita parvia vain seurataan. Ja kun tuota päämiehen materiaaliakin oli jaettu, voidaan olettaa, ettei niihin muihinkaan parviin ole vain huvin vuoksi liitytty jne.

  Miten asia menee oikeasti - lataavatko mitään keneltäkään, lataavatko kaikilta - on periaatteessa se ja sama, koska eihän tuota kuviota koskaan tulla missään julkisesti avaamaan millään luotettavilla logeilla.
   
 13. young_gun

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  8
  Nyt selvisi sekin miksi SSID:tä on kyselty kirjeissä. Siellä on käynyt kyylä oven takana ottamassa verkkojen nimet (ja MAC-osoitteet) ylös. Jos pystytään yhdistämään tekijä verkon nimeen niin ei tarvitse alkaa vääntämään MAC-osoitteista.
   
 14. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Toimintaa harrastettiin maailmalla jo vuosia ennen kuin se rantautui Suomeen. Kun IP:t jää sinne laajempaan tietokantaan, niin ne on sieltä sitten poimittavissa mahdollisten myöhempien keissien tueksi. Erikseen suomalaisia ei tarvitse valvoa.
   
 15. superkickstart

  Rekisteröitynyt:
  04.06.2007
  Viestejä:
  1 347
  Vähän kuitenkin epäilyttää että olisivat käyneet kaikkien kymmenien tuhansien kirjeensaajien oven takana vakoilemassa. Näiden kohteeksi on varmaan jo valmiiksi valittu sellaisia joita vastaan on jo muuta kovempaa näyttöä. Kuten tässä uusimmassakin tapauksessa.
   
 16. peternorth

  Rekisteröitynyt:
  16.12.2015
  Viestejä:
  300
  Onhan tuo kyllä saatana täysin käsittämätöntä kurapaskaa tämä trollien salliminen täällä. Eipä yllättänyt tämäkään, että täällä ei tehdä yhtään mitään tällaisen toiminnan kitkemiseksi. Ja valtamediakin on trollien puolella ilman mitään kritiikkiä. Ei hyvältä näytä ei. Ja tosta edellisestä tapauksesta saatiin sekin selville, ettei foliohattuilu ole ollenkaan pahasta. Facebookissa nyt tietty kannattaisi olla joka tapauksessa asetukset niin, ettei kuka tahansa pääse urkkimaan tilapäivityksiä. Tietysti, tyhmä täytyy olla jos menee sinne pistämään näistä jotain arkaluontoista tietoa. Toivottavasti tulee jo kohta se keissi sieltä mitä ollaan toivottu, eli että syytön haastetaan ja Jonille tulee nenille.

  Itsehän olen ollut jo parisen vuotta vpn:n ja prepaidin takana. Suosittelen muillekin. 4G toimii jo ihan tarpeeksi hyvin, jopa niin hyvin, ettei ainakaan meikän kannata edes adsl:ää ottaa.

  Niin ja varmaan on taas uudet lappuset veistelty tän sovintokeissinkin jälkeen valmiiksi, mihin on lisäilty tuokin 12000€ sun muuta sontaa. Veronpalautukset kun voi joku pelokas käyttää näihinkin.
   
 17. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Vastatkaa nyt joku: Mistä voi johtua että kaikissa haasteissa on crystalis mukana? Eikö scanbox halua yksinään haastaa ketään?

  Näitä yhteystietoja on jaeltu aivan holtittomasti MAO:n toimesta joten on päivän selvää että joni on saunottanut MAO:n herroja oikein kunnolla. Asiasta on ilmoitettava välittömästi oikeusasiamiehelle ja pistettävä markkinaoikeuden munattomat herrat ruotuun!!!!!!!!!!!!!!!
   
 18. Gesgustelija Banned

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  2
  Kiitos TreppoHeppo
  Miksi uutiset ja HP:n sivut antavat ymmärtää, että kaveri ei ole ollut heihin yhteyssä mutta MAO:n vastauksessa (Lisätodistelu 2.pdf) heillä on tiedossa sällin reitittimen malli, ESSID ja MAC? Olenko lukenut dokkarit huonosti vai mistä tässä on kyse? Onko nyt niin, että HP vain kusettaa ihan pelotusvaikutuksen vuoksi?

  Lisäys: Muista dokumenteista löytyy mainintaa vain reittimen langattomuudesta ja avoimuudesta. Ei yllämainituista.
   
 19. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Hurrit vaan kusettaa pelotevaikutusta ylläpitääkseen.

  Edelleen oikeuteen on mahdotonta päästä / joutua jos ei ole yhteydessä trolleihin ja anna heille itse lisätietoja.
   
 20. Mosu2016

  Rekisteröitynyt:
  05.02.2016
  Viestejä:
  256
  Crystalis=Excipio=Guardaley=APMC=IPP=MaverickEye=Interalip=(muutama muukin pöytälaatikkofirma)

  Ilman Patrick Achachen "lokitietoja" ei keissiä ole olemassa.
   
 21. Reiska Salatieto

  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Viestejä:
  53
  TO-trollaus ei ole Scanboxin pääasiallinen ansaitsemiskeino. Crystaliksen taasen on. Scanbox lähtee mukaan niihin kyllä, joissa haastetaan molempien oikeudenhaltijoiden materiaalin jakamisen takia. Voipi hyvin olla, että Scanbox on mukana toiminnassa vähän uskottavuutta tuomassa. Tosin johan se ollaan nähty, ettei MAO:n perseenreikiä kiinnosta onko kantaja joku kiristystä varten kyhätty pöytälaatikkofirma.
   
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Kyllähän tässä varsinaisella innolla valvotaan "tekijänoikeudenhaltijoiden" oikeuksia, kun yhden sarjan jakson lataamisesta/jakamisesta joutuu someseurantaan ja saa yksityisetsivät peräänsä :) Mutta tietysi kun toimintaan liittyy niin suuri taloudellinen arvo, niin touhuun kannattaa toki panostaa kunnolla.

  edit. lainausmerkit unohtui kun kyse Tilmanista
   
 23. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Joo, tuo ei ole tosiaan täällä meillä Suomessa mahdollista. Tai no, onhan se mahdollista, mutta ei kovinkaan leivillelyövää.

  Esimerkiksi Brittein saarilla, missä oikeusjutun nostaminen on paljon halvempaa, on toimittu juuri kuvailemallasi tavalla. Eli oikeusjuttua on käytetty yleisesti sinä viimeisenä painostuskeinona ja sitten peruttu vaateet, jos onkin käynyt niin, ettei sovinnonhalua ole vieläkään löytynyt.

  Joskaan ei siitä pelkkää haittaakaan ole ollut, sillä homma muuttui niin säännönmukaiseksi ja ilmiselväksi, että trollit onnistuivat kääntämään itseään vastaan myös sikäläisen oikeuslaitoksen. Ainakin osa tuomareista alkoi ihan kylmästi heittää tuollaisia juttuja ulos salista.
   
 24. bloodgod

  Rekisteröitynyt:
  25.11.2015
  Viestejä:
  25
  Tekniikan suhteen olen täysin ummikko, mutta pari kohtaa alkoi ihmetyttää:

  1. Julistaako langaton tukiasema verkon nimen lisäksi myös mac-osoitteen kaikelle maailmalle?
  2. Voiko ip-osoite säilyä samana vuodesta 2012 vuoteen 2015, vai mistä HP tietää että sama kaveri ollut koko ajan kyseessä? Onko osoitteita pyydetty kaikessa hiljaisuudessa jo vuosikausia operaattoreilta?
   
 25. young_gun

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Viestejä:
  8
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti