Hedman Partnersilta kiristyskirje

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Kapteeni Flint, 24.04.2015.

 1. markku69

  Rekisteröitynyt:
  19.03.2005
  Viestejä:
  1 169
  Miksi tässä ketjussa on hyvin paljon kirjoittajia, jotka ovat luoneet tunnuksen pelkästään kirjoittaakseen tähän ketjuun?
   
 2. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  onks kellää tietoo soitellaanko hedmaneilt vai lähettäävätkö vaan pari kirjettä?
  itse en kyllä olisi maksanu, siinäpähä lähetteleevät kirjeitääsä.... jos katsoo monta oikeusjuttua hedarit tehnyt (3) määrään minkä ihmiset saanut kirjeitä (10 000+ lähiviikkoina+muut kirjerypäykset jolloin vielä enemmän tullut ihmisille kiristyskirjeitä) voi sanoa että jos et ole pitänyt omaa sivustoa jossa olet jakanut tonneittain tekijnoikeuksellista materiaalia niin aika turhaa kiristyskirjeisiin reagointi on..... niin pitkään kun ihmiset maksaa niitä, tulee vaan enemmän kirjeen saajia.
   
 3. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Omalta kohdaltani voin sanoa, että silloin kun sain HP-kirjeen, etsin tietoa netistä ja tämä tuntui olevan paras paikka keskustella/saada tietoa asiasta.
   
 4. OrgaNik

  Rekisteröitynyt:
  19.01.2015
  Viestejä:
  770
  Mutta se on, varsinkin niin kauan kun syyttömät maksavat "varmuuden vuoksi".
   
 5. Yoshiki

  Rekisteröitynyt:
  07.02.2010
  Viestejä:
  49
  Varmaan siitä johtuen, että tämä ketju on googlen hakusivulla ensimmäinen osuma, tai ainakin ensimmäisten joukossa, kun haetaan jotain aiheeseen liittyvää. Vertaistukea saadakseen pitää tunnukset luoda, jotta voi kirjoittaa tänne ja päivitellä omaa tilannetta ja kysyä apua.
   
 6. Dame Edna

  Rekisteröitynyt:
  06.03.2016
  Viestejä:
  4 279
  Tässä se on lyhyesti ja ytimekkäästi sanottu, kuten monen muun taholta ennenkin. Kirjebisnes ei tule ikinä loppumaan, niin kauan kuin ihmiset vapaaehtoisesti näitä maksavat.
   
 7. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Tässä ketjussa ei ole tullut ilmi, että Hedman Partnersilta kukaan soittelisi perään kirjeen saamisen jälkeen. Adultia taasen on myös tätä toimintaa harrastanut, mikä on ymmärrettävää, kun ko. puljulla ei trollikirjebisneksen lisäksi muuta liiketoimintaa ole.
   
 8. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  aa, tuli vaan mieleen ku tuli puheluja helsingin suuntanumeroista joihin en vastannut (en vastaa ikinä tuntemattomille) aattelin vaa etteivät ala soittamaan joka pv tai mitään....
   
 9. Satunnainen ohikulkija

  Rekisteröitynyt:
  13.04.2016
  Viestejä:
  477
  Jos kirjeitä muilta toimijoilta vielä tippuu, kannattaa muistaa, ettei sitä omaa syyttömyyttään tarvitse todistaa yhtään kenellekään (eikä palkata asianajajaa) paitsi siinä tapauksessa, jos sattuu haaste markkinaoikeuteen tulemaan. Jokainen toki päättää itse mihin rahansa kuluttaa, mutta itse pysähtyisin jossakin vaiheessa miettimään mikä on minkäkin asian todennäköisyys ja mitä kannattaa tehdä "varmuuden vuoksi". Vaikka ulkona voi kaatua tai taivaalta voi pudota meteoriitti, en laita kävelylle kypärää päähäni.
   
 10. cydrex

  Rekisteröitynyt:
  17.11.2016
  Viestejä:
  889
  jep, viimeinen asia mitä kannattaa tehdä kiristyskirjeen saadessaan on maksaa se. se vain innoittaa hedareita lähettämään muille lisää ja lisää eikä loppua näy (uusille kirjeiden saajille) jos maksaa.....
   
 11. KYTTÄJUTTU

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  14
  Kyllä minäkin tätä maksamista pitkään pohdin ja harkitsin, en siis sitä suorilta käsin lähtenyt maksamaan. Poliisin saamattomuus asian tiimoilta, oikeusaputoimiston neuvot ja pelko mahdollisesta oikeuskäsittelystä saivat minut kuitenkin päätymään siihen että maksoin kyseisen vaatimuksen.
   
 12. Felita

  Rekisteröitynyt:
  05.05.2009
  Viestejä:
  853
  Ja olet silti kertomasi mukaan täysin syytön? Ja oikeusaputoimisto suositteli maksamaan?

  Mitä aktuaalista vittua?
   
 13. taxman

  Rekisteröitynyt:
  16.01.2001
  Viestejä:
  3 149
  Joko nimimerkki KYTTÄJUTTU on väärinymmärtänyt oikeusaputoimiston neuvot tai (todennäköisemmin) HP:n trolli.
   
 14. KYTTÄJUTTU

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  14
  Oikeusaputoimisto ei ottanut kantaa siihen kannattaako kyseistä vaatimusta maksaa vai eikö. Oikeusaputoimisto antoi kuitenkin tietoa siitä mitä asian tiimoilta saattaa olla pahimmassa tapauksessa odotettavissa (Haaste) ja siitä mitä tällaiset oikeuskäsittelyt tulevat pahimmassa tapauksessa maksamaan. Lisäksi mainitsivat tuosta markkinaoikeudesta sen verran että nämä aihetodisteisiin perustuvat jutut saattavat mennä ihan miten päin tahansa. Koska edellä jo mainitsinkin siitä etten oikein tiennyt miten olisin voinut syyttömyyttäni todistaa, en halunnut tälle tielle lähteä vaikka haasteen saaminen näyttäisikin epätodennäköiseltä. Kyllä mitä aktuaalista vittua! Voin vilpittömästi edelleenkin sanoa että olin syytön näihin tekijänoikeus väittämiin.
   
 15. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Tai sitten malliesimerkki siitä, mitä tapahtuu kun ihmiselle kerrotaan sinänsä se ihan realistinen worst case -skenaario, mutta ei sen toteutumisen todennäköisyyksiä.
   
 16. Trollipena

  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Viestejä:
  195
  Onko yhtään tapausta viety oikeuteen jossa kantajana on ollut ainoastaan scanbox?
   
 17. Crasp

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2006
  Viestejä:
  42
  .....
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016
 18. DrVatanen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2001
  Viestejä:
  6 350
  Ei se syyttömyytensä kiistaton osoittaminen nyt mahdotonta sentään ole. Joskaan ei välttämättä helppoa. Ja joillekuille vielä vaikeampaa kuin joillekuille toisille.
   
 19. Crasp

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2006
  Viestejä:
  42
  Saattahan se noinkin olla, mutta tuota kirjoittaessani asiaa juuri mietin, eikä mieleen äkkiseltään paljon mitään tullut. Sähkökatkos taitaa olla ainoa aukoton, mitä mikään ei voisi kyseenalaistaa jollakin tapaa. Ilman sähköä ykköset ja nollat eivät liiku. Mutta samalla periatteella silminnäkijä tai valvontakameran video jossa olet tunnistettavissa, on ainoa aukoton todiste kenenkään syyllisyydestä. Kaikessa muussa prosentti taitaa olla alle sata, ja asiasta päättävän tiedon, taidon ja harkinnan (pätevyyden) käsissä.


  edit:
  Suomi on vaikea kieli....
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2016
 20. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Vaikka tää janari yrittää muuta valehdella niin kansalaisilla on oikein hyvä oikeusturva eikä ole mitään syytä mennä maksamaan kiristäjille siinä pelossa, ettei syyttömyyttään pystyisi todistamaan. Suomessa on tarjolla sekä asiansa osaavaa ilmaista oikeusapua vähävaraisille että erityisen hyviä omalla rahalla maksettavia ammattilaisia osoittamaan oikeuteen sen, kuinka vailla pohjaa näiden kiristäjien vaatimukset ovat. Todisteena tästä on se, ettei kiristäjä ole uskaltanut viedä oikeuteen kuin pari hassua tapausta parista kymmenestä tuhannesta uhkailukirjeestä huolimatta. Kiristäjä tuntee toimialansa ja tietää ettei kykene asiallista puolustusasianajajaa tai oikeusavustajaa vastaan voittamaan tuulesta temmatuilla väitteillään eikä siksi uskalla haastaa juuri ketään oikeuteen.

  Tasaisin väliajoin tälläkin palstalla joku yhtä läpinäkyvä nimimerkki taivastelee miten ei muka syyttömillä ei ole mitään toivoa ja yrittää siten maalata kuvaa Suomesta, jossa kiristäjälle kannattaa ennemmin maksaa kuin puolustaa oikeuksiaan.

  Pelko pois te jotka ette ole itse mitään ladanneet / jakaneet. Myös 100% syyllisen henkilön päätyminen oikeuteen, saatikka siellä syyllisyyden osoittaminen on erittäin vaikeaa. Kiristäjällä ei ole kuin internet-yhteyden ip-osoite ja sen perusteella saadut yhteystiedot. Ei minkäänlaista tietoa kuka jotakin on koko naapurustosta tehnyt vai onko kukaan.

  Rauhallista joulun odotusta! Muistakaa suhtautua näihin kiristäjiin yhtä välinpitämättömästi kuin suhtaudutte esim. nigerialaiskirjeisiin yms. sähköpostin roskaposteihin. Niillekin voitte menettää rahaa vain itse sitä heille vapaaehtoisesti lähettämällä.
   
  Viimeksi muokattu: 23.11.2016
 21. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Älä esitä. Jos et olisi tekijänoikeustrolli, joka yrittää ohjailla ihmisiä maksamaan kiristäjille niin olisit ymmärtänyt, ettei sinun tarvitse todistaa oikeudessakaan mitään. Ei asia mene niin, että jos ei pysty todistamaan syyttömyyttään, on syyllinen. Vaan siten että jos joku pystyy todistamaan sinun olevan syyllinen niin olet syyllinen.

  Vähän huonosti esität viatonta nettisurfailijaa kun et noin loogista ajatusta osannut feikata.

  Lapsikin ymmärtää, että jos on syytön niin mitään oikeita todisteita syyllisyyden puolesta ei voi olla olemassakaan.
   
 22. jdee-

  Rekisteröitynyt:
  23.07.2008
  Viestejä:
  1 218
  Onko näissä henkilötietojen massaselvityksissä pointtina se, että pelkkä epäilys mahdollisesta rikkeestä riittää sen luvan antamiseen? Eli kynnyksen ylittävää rikettä ei tarvitse välttämättä olla tapahtunut? Lueskelin noita MAO:n perusteluita noissa päätöksissä(http://aijaa.com/fnYZdR) ja niissä lähdetään siitä, että BitTorrentia käyttävä on aina ja ihan aina jakaja ei lataaja. Mikä ei pidä paikkaansa. Se on se pääasiallinen perustelu mihin muutkin perusteet nojaa. MAO myös toteaa, että pelkkä yksittäinen rike ei välttämättä ole peruste henkilötietojen selvitykseen, mutta perustelee sen miksi kynnys on ylittynyt suunnilleen näin:

  BitTorrentia käyttävä jakaa. Parven koolla jossa jaetaan ei ole merkitystä, koska kuka tahansa voi liittyä parveen. Vaikka merkittävyyskynnystä arvioidaan teleliittymäkohtaisesti, niin se että on ollut osa jotain merkittävyyskynnyksen ylittävää suurempaa kollektiivia on otettu huomioon riippumatta omasta toiminnasta. Rike määritellään sen perusteella mitä on voinut tapahtua tai voisi tapahtua, ei sillä mitä on tapahtunut(ei jakomääriä). Ja edellistä perustellaan myös sillä, että teosta on jaettu ja ladattu jossain toisaallakin, joten kysyntää on löytynyt. Tossa yksi esimerkki IP-taulukosta, jonka perusteella selvityslupa on sitten annettu. Kaikki IP:t saa saman kohtalon, riippumatta onko teosta kokonaan itsellään eli MAO:n mielestä jokaisen kohdalla kynnys on ylittynyt.

  http://i.imgur.com/7WsaSP7.jpg

  Tekijänoikeuslaki sanoo kuitenkin näin: "Tekijällä tai hänen edustajallaan on oikeus tuomioistuimen määräyksellä salassapitosäännösten estämättä yksittäistapauksessa saada lähettimen, palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjältä taikka muulta välittäjänä toimivalta palvelun tarjoajalta yhteystiedot sellaisesta teleliittymästä, josta tekijän oikeuksien suojan kannalta merkittävässä määrin saatetaan yleisön saataviin tekijänoikeudella suojattua aineistoa ilman tekijän suostumusta"

  Mitä jos jollain olisi todisteita itsellään, että MAO:n perusteluiden kaltaista holtitonta jakoa ei ole tapahtunut ja merkittävyyskynnys ei ole ylittynyt? Eikö yksi tällainen tapaus riittäisi siihen, että noita listoja ei voisi mennä massoittain läpi? Tekijänoikeuslaissa ei puhuta mitään epäilystä tai mahdollisesta jaosta vaan konkreettisesta teosta, kun MAO:n perustelut taas on hypoteettisia.
   
 23. kamelisti

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  11
  Hyvä on myös muistaa, että oikeudessa ei tarvitse todistaa syylliseksi täysin aukottomasta, riittää, että yleisen elämänkokemuksen perusteella ei jää epäselvyyksiä syyllisyydestä. Yleisen elämänkokemuksen perusteella ei ole uskottavaa, että naapurin mummo on warettanut avoimella wlanillasi, varsinkaan sen jälkeen kun olet leuhkinut tapauksella keskustelupalstoilla.

  Jos haluaa ettei saa kirjeitä, ei varasta, sillä vanha elämäntotuus sanoo; ei kannata tehdä jekkua, jos perse ei kestä lusia kakkua.
   
 24. TaxiM Banned

  Rekisteröitynyt:
  12.12.2012
  Viestejä:
  1 652
  Ja kas, sieltä löytyi taas uusi nimimerkki maalailemaan sellaisia piruja seinille, että kirjeensaajat olisivat jonkin sortin varkaita. Näinhän ei toki monessakaan tapauksessa ole vaan kirjeen saa vain ja ainoastaan koska tekijänoikeustrolli ei tiedä kuka väitetyn teon on tehnyt, eikä se saa kenekään muunkaan yhteystietoja mutta rahaa se haluaisi koska se pyrkii tekemään kiristyskirjeillä voitollista bisnestä. Ei sillä ole mitään tekemistä oikeiden varkaiden kanssa että rahaa kiristetään nettiliittymän omistajalta riippumatta siitä kuka oikeasti on jotain tehnyt tai onko kukaan.

  Edit: edelleen siis edellisen kirjoittajan kaltaiset kesähessut pyrkivät luomaan ilmapiiriä, jossa mahdollisimman moni pelkäisi suurenneltuja seuraamuksia ja maksaisi yhden tai kahden kirjeen perusteella satoja tai jopa tuhansia euroja kiristäjälle.
   
 25. kamelisti

  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Viestejä:
  11
  Ainahan selitetään kun kiinni jäädään, en minä ole mitään tehnyt, se oli tuo naapuri. Typerää käytöstä, teoista pitäisi kantaa vastuu, ei kannata tehdä jekkua, jos perse ei kestä lusia kakkua.

  Oikeudessa ei tarvitse todistaa aukottomasti, koska mitään rikosta ei voida todistaa aukottomasti, aina jää tilaa ufoteorioille ja foliohattuilulle. Oikeudessa riittää, että todistaa, että yleisen elämänkokemuksen perusteella on syytä uskoa, että tekijä on syyllinen.
   

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti